Treba mi misljenje o TV-u. :)

Evo Sara i ja cemo mozda dobiti neki novac pa smo odlucili kupiti televizor (nas prvi koji nije CRT).
Gledao sam po XBR shopu ali nam je budzet pomalo ogranicen tako da nam je zapao za oko LG 32LN540 (http://www.xboxrepublika.com/?product=lg-32ln540).

Zanima me sta vi mislite o njemu (posto znam da vas ima tu koji se u takve stvari razumete). :slight_smile:

Zahvaljujemo vam u napred na pomoci :slight_smile:

ja ga uzeo skoro, za te novce jedino sto ti je za nijansu bolje je LN575 serija, posto i njega imam samo u 42 varijanti, bolji je on nego 5400 model, cisto zbog smart funkcija i bolje podrske za USB formate koje pusta

Iskreno da ti kazem ni ne znam sta su smart funkcije (jbg nisam u tim vodama), a serije i filmove uglavnom gledamo uvece pred spavanje preko kompa, mislim da ne bi mogli zaspati gledajuci toliki TV. :smiley: Znaci treba nam nesto jednostavno da se moze u toku dana malo pogledati nesto kad smo raspolozeni i za igranje (posebno kad igramo neki split screen). :slight_smile:

Po ovoj tvojoj kratkoj recenziji bih rekao da je ovo tako nesto. :slight_smile:

Citao sam i review-e na netu, medjutim tu je sve nesto nedoreceno, niko nije direktno napisao kao ti ali sam skontao da se svi zale na daljinski (na raspored dugmadi, sto nama i nije tako bitno) i da user manual ne objasnjava bas sve najbolje. Zar je toliko komplikovan? Ili preteruju?

Preteruju, tv nikad prostiji. U slucaju da sve pustas sa kompa onda ti je ovaj model extra.

Smart funkcije su aplikacije na tv-u bukvalno, YouTube i slicne, konkretno najkorisnija je youtube hehehe

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

A dobro, to mi nije bitno, ipak vise volim komp sto se toga tice a i nema mesta u ruteru. :slight_smile:

Hvala puno na odgovoru i objasnjenju, onda cemo taj uzimati cim budemo mogli. :slight_smile:

Nema greske, a cena vise nego korektna kada pogledas da za iste novce prodaju Vox, fox, vivax, sljivaks i slicne marke koje nemaju veze sa nazivom TV…

E sad, Vladan je malo pogrešio. Ti se interesuješ za model 32LN540, a Vlada ti je pojasnio za model 32LN5400.
Moja preporuka (u tom cenovnom rangu) je 32LN5400 ili Samsung 32F5000.

Dva podjednaka TV-a, sa pristojnim opcijama za povezivanje (2 x HDMI, 1x USB), FullHD, 100Hz…

Ja mislio da je on pogresio u kucanju, pricam o 5400 modelu kao sto sam i napisao… Rekoh mozda on ispustio jednu 0

I ja sam to skontao ali sam racunao da su TV-i jako slicni. :slight_smile:
Koliko vidim ima i scart i RCA ulaze, kao i video ulaz (zuti), to jest vidim milion prikljucaka od nazad pa samo nagadjam. :slight_smile:

mozda da iti sara razmislite da uzmete veci? znam da ce ti biti super kad predjes sa CRT-a na LCD od 32’’ ali za godinu dana ce ti biti zao sto za pedesetak+ evra nisi uzeo veci

Nemamo gde staviti, ovaj nam je taman za stol u spavacoj sobi. :slight_smile: Inace bi rado, a i nije velika prostorija pa nema potrebe. :slight_smile: Mada verovatno cemo jednom kad nadjemo kucu :slight_smile:

sa koje daljine gledate taj tv?

U pravu je akiris jer sam istu gresku i ja napravio kada sam prvi put kupovao, do duse ja sam uzeo prvi put 37, ali opet mi je trebalo taman jos malo vise zbog daljine gledanja

sa 3-3,5m je najbolje 40 do 42, sve preko ide 47+, naravno 2 do maximalno 2.5 je 32 inca ali se uvek vidi da mu fali jos, pre je on za 2m, posle vec 37-40 itd itd itd

meni je razlika bila 3000 din za 37 i 40 ali jbg kasnije sam uzeo 40 pa onda 42 i tu sam nasao limit za moju sobu, jer taman mi pogled hvata kako treba, 47 bi mozda bilo ne knap nego “utegnuto” hehehhe

U igranju bi bilo neki metar i po, mozda malo vise, dok za gledanje mozda dva-dva i po, To je sto se tice njenog igranja, ja igram iz fotelje koja je za kompjuterom (na pola metra od stola gde ce biti TV, tako da je to vise negde oko metar, racunajuci na kojem delu stola ce TV stajati). :slight_smile:

onda 32 it is :slight_smile:

kasnije kada budes presao u neki veci komfor razmisli o 40 ili 42 ili vecem ako treba ehehhe, samo nemoj kao moj drugar 55 inca na 2.3m tacno hehehhe, znaci gledam u tv i glava seta levo desno gore dole dok pohvatam scenu u filmu, nema sanse da sa te daljine sagledas celokupnu sliku

Ma moguce je da ce i meni setati glava levo desno dok ne naviknem na velicinu. :smiley:
A jednog dana kao Barney iz How I Met Your Mother lepo preko celog zida da igram k’o covek. :smiley:

Postoji i formula (ali me sada nešto mrzi da guglam) po kojoj se računa idealna razdaljina gledanja spram dijagonale TV-a. Mnogi se iznenade kada vide da je 40" preporučljivo gledati sa 2,25m.

To je super :smiley: Nikad vrat nece da te boli :smiley: A i kad gledas tenis imas osecaj ko da si tamo hehehe

@Ninja to se odnosi na minimalnu udaljenost od TV-a :wink:

nenad matematicar :slight_smile:

zavisi od ugla gledanja, ali ima formula, neka osnovna je 2.5x velicina ekrana

Ne, nije minimalna. U pitanju je preporuÄŤena daljina gledanja, ako se kao vrednost uzme (neki) idealan ugao gledanja.

No odešsmo u off…

ne ne optimalna udaljenost, eno okacio sam link zavisi od ugla gledanja naravno, sto veci ugao ide blize gledanje, optimum koji proizvodjac preporucuje je dijagonala ekrana puta 2.5

dakle primera radi za 32 inca i direktno gledanje je 32x2,5=80 x 2,54cm (1 inc) = 203,2cm cca 2m za 32 je neki optimum