Ali svaki put se pokidam od smeha.
Sunce ti poljubim al je zatrokiro steam od Witchera, ne da radi
Krv ti hebem pa ovo čudo ne samo da radi na:
e8400
4gb ddr2 @800 mhz
i gtx 560ti
nego još radi sasvim prihvatljivo a pritom izgleda predobro, i još recimo neke stvari kao detail detectuje na high
All hail poland, all hail cd projekt red
All hail downgraded graphic morao sam sorry
Normalno da radi i na slabim mašinama, kad su morali da optimizuje za “potatoes” hahaha
jedz0 nsii human sa onim klipovima, svaki put kad ih okačiš, odgledam i vrištim od smeha.
Blagi fix: FPS na unlimited i vsync off. Meni sad na 1080p ne varira skoro uopste i stalno je 45fps-a napolju.
Vsync unistava performanse, ja ga obicno iskljucim. Moram da zivim sa tearingom. jbg.
Inace, na PS4 (ocekivano) izgleda i radi sjajno. Imam utisak, da li zbog odlicnog motion blura, da radi i preko 30 fps. Nemojte se zaliti na downgrade ako vec igrate na med range konfama i laptopovima. Svi hoce fantasticnu grafiku za PC a niko nije spreman da plati cenu. Bolje zahvalite konzolama i svaki dan im pisite pesme sa suzama radosnicama.
Cekao sam sinoc 1h da malo odigram cim bude dostupno, ali jedna cut scena, druga, treca… odgleda covek ceo film pre nego sto mu igra da kontroler u ruke, a onda sam posle krace borbe - jahao konja. Prodje vise od pola sata u nekakvim dijalozima izmedju Witchera sa promuklim glasom i nekih likova koji puno pricaju a za koje jos uvek ne marim ni najmanje. Vidi se da su hteli da reziraju spektakl, produkcija je na visokom nivou. Ali gameplay… nije mi nikada lezao, sa onim madjijama, i cudnim hack and slash sistemom (doduse, prvi deo je ubedljivo najcudniji).
Svet izgleda fantasticno, i open world je stvarno sjajna novina u Witcher sistemu. Samo se nadam da ce sloboda kretanja doneti i neke nagrade u istrazivanju, i da nece biti samo lepi pejzazi. Mada nije ni to tako lose. Relaksira coveka.
Btw, i mjuza je odlicna. Poljaci imaju smeka za etno motive.
Pa koliko sam citao, upravo ovde igra briljira. Jer sidequestovi (ne svi), su kako pisu recenzenti citavi storyline-ovi, koji krenu da se preplicu u jednom trenutku, i zavise jedan od drugog, tj odluke imaju impact. Tako da, daj da se odradi main story do tacke gde te puste sa uzice i vidimo se posle 90 sati
Jer navodno je main story weakest point igre, ironically u odnosu na prva dva dela.
To zvuci obecavajuce. Mada ja obicno nemam zivaca da mnogo lutam izvan glavne price, berem cvece i obavljam fetch questove u pauzi od spasavanja sveta. Ali mislim da ce ovo biti raj za kompletioniste i sve sa viskom slobodnog vremena.
Nisam ni u ludilu hteo da cekam 1am da pokrenem igru, mada me strasno kopkalo da ga vidim najzad sopstvenim ocima. Witchera dozivljavam ko veliku rpg nadu, posle onog enormnog razocarenja cije ime necemo vise spominjati.
To malo sto sam video od gameplaya po trejlerima veoma obecava, u smislu da cak i obicne fetch questove oblaci u nekakav narativ, i odmah ti bude zanimljivo. A ne ko ono razocarenje cije ime necemo vise spominjati.
Racunam da ce igra imati gomilu rough edgeova – jednostavno, tesko da su poljaci u stanju da ispoliraju igru onako kako to umeju zapadnjaci ili japanci. Ko sto je bilo ispolirana praznina onog razocarenja cime ime necemo vise spominjati.
Nadam se da trolujes i da nisi ozbiljan. Igra je pocela kao pc ekskluziva, zavrisla je kao vrlo los xbox one port. Dokaz? U ini fajlu na pc-ju se nalaze podesavanja za Kinect, ostala sa xbox-a dok su portovali.
Znaci igra je ocajno optimizovan xbox one port sa ubacenim nvidia proprietary sran*ima koje jade fps. Fala bogu mogu da se iskljuce, ali najskuplja i najbolja single gpu graficka trenutno ne moze da pokrene igru sve na maks na 60fps. Smejurija.
Optimizacija je trenutno ocajna. U poredjenju sa GTA V ono je presmesno. U poredjenju sa Witcher 2 je smesno. Ruku na srce i Witcher 2 je imao problema na launchu valjda ce ispeglati ovo kroz nekih minimum 10 peceva.
Jeste, ja kukam na optimizaciju a trenutno igram na laptopu, ali znam sta moze da pokrene. Igrao sam Witcher 2 na njemu, GTA V, DA:I i svakog dana igram War Thunder. Znam dobro sta moze. Ima jak procesor i 8gb rama i sasvim solidnu graficku da BILO KOJU igru igra na 1080p i medium podesavanjima na 60 fps.
Evo primera scene: Sve na low, 900p, scena kada Geralta brije lik a general ga ispituje. Znaci Geralt sedi na stolici, pola njega se vidi, iza njega zid, ovaj lik koji ga ispituje sedi ispred kamere, deo glave mu se vidi i rame. U prevodu u kadru NEMA NIČEGA. FPS se vrti oko 52. PLAČ MAJKE BOŽJE.
Trenutno svima možemo da se zahvalimo za kljakav PC launch: Nvidiji sto ni za svoje najbolje graficke ne moze normalne stvari da ubaci i valjan drajver, ni AMD nije nesto bolji sto se drajvera tice, zale se ljudi i na AMD performanse, a najvise CDPR-u koji uz ovolika odlaganja trunku truda nisu ubacili u optimizaciju igre.
Edit: u prevodu da je ostalo onako sa onog E3 trejlera i da su sve vreme radili na PC verziji, em bi lepse izgledalo em bi bolje radilo, mogu da garantujem. Ovako su sve vreme crnom magijom se bavili da bi na konzolama moglo da radi na 30 fps. Kakve crne konzole, kakve suze radosnice mogu samo da teram MS i Sony i CDPR u pi*ku materinu.
To je sve sto imam da kazem za grafiku.
Geralt je trom u ***** materinu kad se krece van borbe znaci jedva nacentriram loot *****i da pokupim sa zemlje. Svet je naravno iz velikih delova, nema govora o totalno otvorenom svetu. Tek sam izasao iz prve zone, ne bih da pricam vise o igri, tek treba da se igra. Kartaska mini igra je inace vrlo zanimljiva.
Ja sam igrao jedno 4-5 sati… I posto sam igrao dvojku odmah sam igru stavio na Death March… Sto se tice same igre, ona radi zaista dobro, jedini pad fps-a koji sam ja do sada imao je kada pocinju cut scene… Sto mi nije u opste smetalo. Svet je stvarno masivan i ako bude trebalo sve da se predje i otkrije, onda ce ova igra da se igra bas bas dugo Sama mehanika borbe je ostala onakva kakva je bila u W2 i odmah sam se podsetio svega sto je trebalo
Sto se tice same grafike, u ospte nisam iznenadjen, izgleda mi sasvim ok… Igram i dragon age i imam osecaj da mi je ta igra dosta lepsa u nekim trenucima u odnosu na W3… Ali daleko od toga da je grafika losa…
Meni se inace posle 3,4 sata igre ubagovao inventory, nije htelo da mi prikaze geralta sa strane. Prvo sam mislio da se ucitava, a ono jok. Samo crno sa strane
Igra izgleda losije nego u prvobitnim gameplay trailerima, ali ni blizu lose koliko sam se nadao. Kao sto rekoh, najveci problem je optimizacija, ali to je vec poznat problem kod CD Projekt RED-a. Iako mi igra radi u 40fps, ne utice na gameplay ni malo, a pritom igra izgleda sasvim lepo:
Meni grafika izgleda sasvim ok… Pogotovo kada pogledam mapu… Ali sto se tice nekih bagova koji su gore pomenuti, ja nisam primetio ni jedan takav bag… Ako ih bude slikacu ili snimiti pa cu okaciti ovde… Ali meni igra radi i vise nego odlicno na X1…
Pazi evo samo sa strane gejmpleja: Najavljuju ovo kao neki Skyrim killer, a ja za sad ne vidim nista bolje od DA:I. Moze samo glavnu pricu da ima bolju od DA:I jer je tu Inquisition zakazao. Znaci side questovi obicni fetch questovi ZA SAD(presao sam sve u white orchard prvoj zoni). Ljudi ima malo u onom svetu i niko ne prica nego je ono Skyrim fora, ti ga aktiviras on nesto prozbori i to je to.(malo njih ima prave konverzacije)
Pricali su kako svet nesto vesto simuliran(bavim se simulacijama, ne ide to tako lako narocito sto su poljski nubovi), kao seljaci se vracaju kad ocistis selo, svaki npc programiran ovo ono. Ma kakvi. Sve isto ko Skyrim. Gledao sam jednog lika, malo okopava polje udje u kucu kad je noc da spava i to je to. To da “ocistis selo od spodoba” je za sad da naidjes na 3 kuce jedna do druge, ubijes 3 gula i onda ide kratki cutscene gde se 3,4 coveka “vrate u selo” i samo kazu hvala i to je to, nikakva nagrada, nista.
Eto da se ne sere samo o grafici. I ne, nije problem 32 ili 33 fps-a vec je problem sto je lose optimizovano i sto je stable fps meni barem nemoguc. Platio sam igru i mogu da serm. Platio sam i Inquisition i uzivao sam u igri, definitivna igra godine 2014 po meni. Ako vam se ne svidja moje "proseavanje"(sto ja zovem kritikom) a vi preskocite moje komentare.
dobro, to oko DA i slicno je vec individualno, ono u fazonu sta kome odgovara. A sto se ostalog tice nisi jedinstven slucaj da ne mislis da samo tebe “napadam”, imai drugih koji kao da jedva docekase da roknu paljbu po igri. Ali u sustini cini mi se da je vecina zadovoljna igrom, sto je nekako normalan epilog kad se sve uzme u obzir.
Niko nije najavio Skyrim killer To su ljudi koji su probali igru pricali… Inace, meni je glavni problem u Skyrim-u bio taj sto je imalo premalo neprijatelja… W3 ima izmedju 70-90 vrsta neprijatelja… Od kucica i vukova, do avetinja nekoliko puta vece od protagoniste
Kada ulazis u razne pecine, zaboravljene zamkove nisu copy-paste kao Skyrim… I recimo meni je jedan lik pobegao, quest je propao i nema povratka
Sto mi se jako svidja, treba uvek biti spreman na sve… Mislim da ste vi jednostavno preterano ocekivali
U narednih par meseci ce sigurno popraviti dosta toga vezano za igru… To oko “oslobadjanja sela” ima nagrade, imas mesto gde ces popraviti oruzije, trgovati stvarima… Da ne moras da picis do nekog udaljenog mesta… Treba samo da iskljucite ocekivanja i da igrate igru
I ja sam ocekivao mnogo mnogo mnogo mnogo… vise… Ali sta sad… Zivot ide dalje, a igra je stvarno odlicna
Ja sam recimo razocaran kako drvece i trava izgledaju… Stvarno su mogli da se potrude oko toga…
Downloadable content for The Witcher 3: Wild Hunt Xbox One:
Jbg pukli su 15 miliona(necega, zaboravi koja valuta bese) na developovanje igre, 25 miliona na reklamiranje da bi mogli da imaju ogromnu reklamu na Times Square-u u Nju Jorku. Izbacili pun ku*ac gejmplej trejlera. Naravno da ce da nabiju ljudima prevelika ocekivanja. To je dobro za failed quests. U White ORchardu sam sve odradio, JEDAN samo quest mi je bio zanimljiv sa Noonwraith-om ili Demon of the Well u onom napustenom selu, necu da spojlerisem ceo kvest, uglavnom meni je bio interesantan.
Ok sto se neprijatelja tice, to je ok, takav je svet, imaju mogucnosti. Sigurno nece biti horde Draugra ili medjedi u Hinterlands u Inquisitionu.
Jbg mozda sam imao prevelika ocekivanja sto se gejmpleja tice zbog silnog marketinga. Trom je(u smislu kretanja i reakcija van borbe, jedva loot mogu da pokupim sav), kontrole mi se isto ne svidjaju preterano al sta je tu je.
Glavna prica obecava naravno, zato i volim Witchera, al sam ocekivao vise od gejmpleja. O grafici stvarno necu vise da pricam dok ne izbace nekoliko peceva.