The Game Awards 2024 nominacije

6 Likes

EDIT – da budem ozbiljan na sekund, Exp33 ni u ludilu nije zasluzio 9 nagrada, i to je ono na sta ljudi sad reaguju. Svaki put kad pomislim za sta su sve dobili nagradu opet krenem se nerviram. Jos je tuznije kad vidis koliko je jaka godina bila, svima zakinuli da bi iz nekog razloga sve dali jednoj prilicno mid igri.

Na kraju ispalo ko oni severnokorejski generali - oces i ovu medalju? moze, sto da ne –

3 Likes

Pa, sad, meni je cela godina tezak mid. Gledam nesto ovo na google-u kad ukucas best game, ni jedna nije za mene.

Moj licni GOTY poredak je daleko od najboljih meta-ocena.

1. Ghost of Yotei
  2. Doom Dark Ages
  3. Silent Hill F
  4. Khazan
  5. Mafia Old Country
1 Like

izmedju tvoje goty liste i ovih igara na slici, ispade odlicna godina!

1 Like

Pa da.
Sad gledam listu i 2/3 tih igara odlično ako si avanturista i voliš story-driven igre :sweat_smile:

Ništa novo, igra je bila gotovo isključivo obožavana dok nije postala favorit umjesto samo overachiever debitantskog studija. Onda su malo Exp 33 fanovi bili nesnosni, i ponašali se da je Clair Obscur second coming of Christ i spašava gaming itd. Tu se pojavljuju onda i hejteri, dosta ranije nego što je uopšte pokupila ove nagrade. Prepucavanje traje već mjesecima, ali hejteri su tu manjina opet jer igra je uzela i na Golden Joystick dodkeli Ultimate GOTY a tađo glasa samo publika.

Osporavali su i Baldur’s Gate 3 ovako, oni koji ne vole souls Elden Ring itd. Dešava se stalno. Neki su predlagali da se uvede sad neko pravilo da ne može igra osvojiti više od 3 ili 5 nagrada. Što je po meni čista glupost. :slightly_smiling_face:
Glasaj pa ko pobjedi, pobjedi. Što je najgore, mislim da bi ti bili super zadovoljni da je njihov favorit pomeo.

Ono što bi trebalo promijeniti je zapravo sistem glasanja. Imala je Alanah Pearce nekoliko videa gdje je objašnjavala sistem glasanja na različitim nagradama gdje je ona učestvovala. The Game Awards ima loš sistem iz svega što sam čuo kako to izgleda. Svodi se na takmičenje u popularnosti, ovi što glasaju čak ni ne moraju odigrati svaku igru. Još kad uzmeš i obzir koliko sw nageada tu podjeli onako i trku da bi imali više vremena za trejlere zbog čega svi gledamo. TGA je lakrdija od award show-a, zamisli da na Oskarima požuruješ dobitnika sa bine ili djeliš tamo nagrade van bine u trku. Treba ga gledati isto kao i Summer Game Fest što gledamo, kao trailer show što i jeste.
Ne znam kako je Keighly uspio da omađija gejmere da jedino priznaju taj TGA i kad pričaju o GOTY pričaju o toj njegovoj nagradi.
Mislim znam, jedino taj neki glamur što drugi nemaju, dovede tu neke zvijezde uvijek i miss Piggy. :sweat_smile:
Ali ma dosta drugih izbora, tipa DICE ti je profesionalniji, glasa Academy of Interactive Arts and Sciences slično kao što Oskare isto bira akademija, u suštini to je gejming ekvivalent Oskara. Isto imaš GDC gdje sami developeri glasaju, britanska BAFTA ima najbolji sistem glasanja gdje su svi dužni odigrati sve igre u kategoriji kojoj glasaju i imaju onda debatu između sebe i moraju se svi složiti i jednoglasno izabrati pobjednika.
Ima uglavnom tih izbora boljih od naduvanog TGA.

Nisam mislio da bude ovoliki post, htio malo reći vezano za Exp 33, na kraju ispao rant o TGA :melting_face:

2 Likes

Meh, 7/10 godina :smiley:

Mada moram da dam benefit sumnje Epskediciji, i Nasukanoj Smrti 2, a rado bih igrao i Split Second sa nekim.

Bilo je godina daleko “nabijenijih” kvalitetnijim AAA naslovima, malo su se izduvali ove godine. Sledeca ce biti bolja, izlazi GTA 6 krajem godine, Vulverin…

Uzmi u obzir da je ove godine minut trejlera kostao 450k dolara, nije ni cudo sto je to postalo bitnije organizatorima nego sama dodela nagrada.

2 Likes

Ne čudi me, bili su slični članci i proteklih godina. Više sam pisao iz naše perspektive. Ne znam zašto gejmere toliko briga za tu nagradu kad je to trailer show primarno i sistem glasanja je bezveze gdje ti što glasaju ne moraju uopšte odigrati svi svaku igru niti ima neke dublje analize i kontrole.

Super, neka se samo tako nastavi :folded_hands:

https://benchmark.rs/vesti/gejming/top-10-najgorih-igara-godine-nintendo-zavrsio-na-drugom-mestu/