Nominacije su ponedeljak, 18. novembra. Livestream je valjda u 18:00 po našem vremenu.
Iznervirao sam se danas na ovo. Uveli su sad da može DLC biti nominovan, garant zbog Shadow of the Erdtree da ga uguraju. Koji mentoli.
Šta znam, nije van pameti. Nije svaki dlc isti, danas mogu ko čitave nove igre da budu, ili da značajno poboljšaju osnovnu igru.
Eto sem elden ringa, na pamet mi pada Iceborne ‘ekspanzija’ za MHW, praktično dupliran sadržaj plus sijaset drugih poboljšanja. Nije za baciti, što ne prepoznati trud.
edit – al moja prva reakcija je bila: ‘već?’ kako vreme leti majku mu, stvarno godine prolaze sve brže.
Manje vise je okej za DLC.
Neki DLC-evi su toliko veliki da prosto nekad bude cudno sto nisu zasebna igra.
DLC content-i ce morati svakako da prodju odredjene kriterijume da bi se kvalifikovali.
Za Remakes vec ne moramo ni da pricamo. Mislim da je svima jasno da Remake verzije igara koje trenutno prave su, u 90% slucajeva, bolje od originala i potpuno nove igre.
Silent Hill 2 je, ove godine, oduvao sve od horora sto se oduvati moze (mozda cak i ove decenije).
Apsolutno me ne zanima koliko sadržaja ima i koliko je dobar DLC. Nagrada se zove Game of the Year, ne DLC of the year. Ako Shadow of the Edtree osvoji GOTY je li može neko da kupi samo taj Shadow of the Erdtree i odigra taj GOTY. Objasni tom nesrećniku da mu treba base igra još jer Game of rhe Year nije Game nego downloadable content.
Mora da postoje neka pravila, jer papazjaniju ovako prave. Tako je ono indie kod indie igra uvijek stojalo za independent game, znači nezavisna igra, pretežno self published bez nekog značajnog budžeta. Počeli su da labave tu definiciju da sad se svaku AA igru skoro zovu indie. Pa je došlo do toga da Dave The Diver bude nominaovan za najbolju indie igru a kompanija koja posjeduje Dave The Divera vrijedi tamo 10-11 milijardi dolara i ima prihode od 800-900 miliona dolara za tromjesečje. Smijuruja do te mjere da su sami developeri prokomentarisali u intervjuu da nisu indie.
Rimejk pokoji može proći ako je dosta toga promjenjeno jer je nova igra onda mada generalno sam i protiv toga jer kostur dobre igre već imaju. Ali 1:1 rimejkove nikako.
Razumem te, ali moras i ti da razumes da uglavnom ne dobijamo DLC-ove ovog kalibra. Zamisli kako bi bilo bedno da ubace kategoriju ‘best DLC’ i tu bude samo Elden Ring
Mislim da postoje mnogo veci i pametniji (pomalo korumpirani) ljudi koji vode racuna i razmisljaju o ovim stvarima.
O čemu ti pričaš? Ima uvijek mnogo DLC-a koje izađu tokom godine koje mogu nominovati u tu kategoriju.
Promjenili su pravilo samo zbog ovog DLC-a. Ajde objasni mi kako Blood and Wine DLC isto nije onda zaslužio isto ovako da ga nominuju. I da budemo jasni, bio bih i protiv toga.
Ne bih bio jedino protiv npr. da ubace Torna DLC od Xenoblade Chronicles 2 koji je isto masivan i ima dosta sadržaja. Znaš zašto?
Zato što je izbačen kao fucking standalone game takođe.
Bullshit
Game of the Year
- Astro Bot
- Black Myth Wukong
- Balatro
- Elden Ring: Shadow of the Erdtree
- Final Fantasy 7 Rebirth
- Metaphor: ReFantazio
Best Game Direction
- Astro Bot
- Balatro
- Black Myth Wukong
- Final Fantasy VII Rebirth
- Metapahor: ReFantazio
Best Narrative
- Final Fantasy VII Rebrith
- Like a Dragon Infinite Wealth
- Metaphor ReFantazio
- Senua’s Saga Hellblade II
- Silent Hill 2
Best Art Direction
- Astro Bot
- Black Myth: Wukong
- Neva
Best Score/Music
- Astro Bot
- FF Rebirth
- Metabirth
- Silent Hill 2
- Stellar Blade
Best Audio Design
- Astro Bot
- Call of Duty: Black Ops 6
- Silent Hill 2
Best Performance
- Briana White (Final Fantasy VII Rebirth)
- Hannah Telle (Life Is Strange: Double Exposure)
- Humberly González (Star Wars Outlaws)
- Luke Roberts (Silent Hill 2)
- Melina Juergens (Senua’s Saga: Hellblade II)
Games for Impact
- Life is Strange Double Exposure
- Tales of Kenzera
- Closer the Distance
- Indika
- Neva
Best Ongoing Game
- Destiny 2
- Diablo IV
- Final Fantasy XIV
- Fortnite
- Helldivers 2
Best Indie Game
- Animal Well
- UFO 50
- Balatro
- Lorelei and the Laser Eyes
- Neva
Best Debut Indie Game
- Animal Well
- Manor Lords
- Pacific Drive
- The Plucky Squire
- Balatro
Best Mobile Game
- AFK Journey
- Balatro
- Withering Waves
- Zenless Zone Zero
- Pokemon TCG Pocket
Best Community Support
- Baldur’s Gate 3
- Final Fantasy XIV
- Fortnite
- Helldivers 2
- No Man’s Sky
Best VR/AR Game
- Arizona Sunshine Remake
- Asgard’s Wrath 2
- Batman Arkham Shadow
- Metal Hellsinger VR
- Metro Awakening VR
Innovation in Accessibility
- Diablo 4
- Dragon Age Veilguard
- Prince of Persia: The Lost Crown
- Star Wars Outlawa
Best Action Game
- Black Myth Wukong
- Stellar Blade
- Warhammer 40 Space Marines 2
- Helldivers 2
Best Action/Adventure Game
- Astro Bot
- Prince of Persia: The Lost Crown
- Silent Hill 2
- Star Wars Outlaws
- The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
Best RPG
- Dragon’s Dogma II
- Like a Dragon Infinite Wealth
Best Fighting Game
- Dragon Ball Sparking Zero
- Granblue Fantasy Versus Rising
- Marvel vs. Capcom Fighting Collection Arcade Classics
- MultiVersus
- Tekken 8
Best Family Game
- Astro Bot
- Princess Peach Showtime
- Super Mario Party Jamboree
- The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
- The Plucky Squire
Best Sports/Racing Game
- NBA 2K25
- EA FC 25
- TopSpin 2K25
- WWE 2K24
- F1 24
Best SIM/Strategy Game
- Age of Mythology Retold
- Frostpunk 2
- Kunisu-Gami Patch of the Goddess
- Manor Lords
- Unicorn Overlord
Best Multiplayer Game
- Helldivers 2
- Super Mario Party Jamboree
- Tekken 8
- Warhammer 40,000 Space Marine 2
Content Creator of the Year
- Caseoh
- Illojuan
- Techno Gamerz
- Typical Gamer
- Usada Pekora
Best Esports Athlete
- 33
- alesksiB
- Chovy
- Faker
- zywoo
- zmjjkk
Best Esports Game
- Counter-Strike 2
- Dota 2
- League of Legends
- Mobile Legends Bang Bang
- VALORANT
Best Esports Team
- Bilibili Gaming
- Gen.G
- NAVI
- T1
- Team Liquid
Most Anticipated Game
- Death Stranding 2: On The Beach
- Ghost of Yotei
- GTA 6
- Metroid Prime 4 Beyond
- Monster Hunter Wild
Best Adaptation
- Arcane
- Fallout
- Knuckls
- Like a Dragon Yakuza
- Tomb Raider: The Legend of Lara Croft
Players’ Voice
- Will be announced on December 2.
realno, Balatro GOTY
Jos jednom, nisu svi DLC istog kalibra.
Zasluzio je, samo tih godina nisu razmisljali o tome Sasvim je okej imati nova pravila… cemu tolika drama.
Uostalom, zasto gledas na stvari tako crno/belo i opterecujes se standalonizom igara.
Nekad su stvari sive i na spektrumu.
DLC je DLC, nema veze koje veličine. Treba ti igra da bi igrao dodatak, dodatak nije igra, već dodatak.
GOTY igra koja nije standalone ,nego ti je potreban naslov od pre 2 godine da ga igraš.
Definicija DLC-a, nema veze koje je veličine.
Ostajem pri misljenju da je izdramatizovano i nije smark sveta sto je DLC u nominacijama za GOTY
Vise mi je npr krivo sto Silent Hill nije na nekom mestu…
[
Nije ništa sivo. Postoje jasne definicije šta je DLC, šta je igra. U redu je iskritikovsti nešto, ne moramo biti ovce i klimati glavom na sve. Ovo je samo jedan u nizu njihovih gluposti. Pominjao sam glupost sa Dave The Diver prošle godine a još veći im je propust bio kad su mentoli u Esports kategoriji nominovali za najboljeg trenera nekog lika i taj lik se sam ismijao i napisao da nije bio uopšte trener te godine.
A ispraviću i ja sebe. Ovo su sad izgleda samo javno precizirali pravila. Nije do sad za GOTY DLC bio nominovan nikad ali jeste za najbolji RPG, Blood and Wine i pobjedio pored Dark Souls 3 što sam zaboravio. I isto je glupo bilo.
Postoje i jasne definicije sta je musko a sta zensko, pa eto…svega ima.
Sto potvrdjuje moju poentu, jer se definicija vremenom promenila (ako je uopste i bitna?)
Slazem se sa @kiboli98 - pustio sam neki stream u kome je besni jutjuber pola sata rantovao oko toga da li DLC ima “pravo” da se kandiduje. Smanjite malo nerdrage, sheesh. Skoro covek da pomisli kako namerno rade ovakve stvari, samo da bi trigerovali ljude i da se o tome prica.
Koja tuga od nominacija sunce ti poljubim, tek sad vidim koliko nema igara Toliko ih nema da su i dlc-eve krenuli da mešaju
Silent Hill Action/Adventure
Iskreno, Stellar Blade zaslužuje neku nagradu bar, Isto i Hellblade 2 makar za vizuelnu prezentaciju ako ništa drugo jer stvarno izgleda bolesno dobro.
Ovaj Wukong da uzme njihovih 9 frejma i da se makne sa astala Sramota kolko je neoptimizovana, a izašla samo za dve platforme. Ne bi im bre dao pepeljaru kući da ponesu, a ne nagradu.