To su teske gluposti, mislim te brojke i statistike su zestoko prenaduvane , mislim ima kriminala ali ima ga i ovde, mislim i ovde kad citas svaki dan neko ubijen, izboden, …itd, recimo samo u mom kraju je bilo nekoliko “sacekusa” u poslednjih nekoliko godina, mislim jednog mog druga iz detinjstva su tesko ranili ispred zgrade usred bela dana , jedva se izvukao.
Inace tamo tacno ima kriminala ali to se vise odnosi na velike gradove, mislim u Riju ili Sao Paulu nema nista vise ili manje kriminala nego recimo u Njujorku, Los Andjelesu, Cikagu, Parizu, Londonu…itd , mislim u svim tako ogromnim gradovima i stopa kriminala je visoka, nema sad grada od 15 ili 20 miliona stanovnika koji je miran i tih kao neki gradic ili grad od nekoliko stotina hiljada ljudi, svi ti ogromni gradovi su dzungle bez obzira na lokaciju.
Konkretno u Brazilu , recimo Rio je relativno opasan (mada opet ako se klonis tih nekih favela i ozgloglasenih delova sam kao stranac 99% niko te nece pokrasti, opljackati, nit ces videti scene nasilja, pucnjave…itd), Sao Paulo i ne toliko (iako je veci od Rija) , mada opet kad pricamo o Riju , svakako valja biti oprezan mada to se odnosi na grad Rio de Zeneiro odnosno capital kako oni kazu , a opet u unutrasnjosti drzave Rio de Zeneiro imas dosta prelepih manjih gradova kao recimo Kabo Frio, Petropolis , Volta Redonda, Nova Iguacu , Sao Goncalo…itd koji nisu ni mali gradovi (uglavnom su tu negde od 300 pa do milion ljudi) koji su ovako dosta mirni i bezbedni i gde maltene mozes u parku da spavas.
Slicno o u Sao Paulu , u drzavi Sao Paulu u tim gradovima u unutrasnjosti kao sto su recimo Kampinas, Sorokaba, Sao Zose do Rio Preto, Ribeirao Preto, Guaruza…itd (koji su gradovi tu negde izmedju pola miliona i milion stanovnika) dosta su bolji za zivot od Sao Paulo capitala , gradovi su stvarno prelepi , jako lepo uredjeni , moderni , a ima i dosta parkova, zelenila , dosta su mirni i bezbedni i nema toliko guzve, zagadjenja…itd kao u Sao Paulo capitalu koji ima 22 miliona ljudi i koji je sav u betonu, bas prava betonska dzungla.
Brazil je ipak prevelika i preozbiljna zemlja za nas.
A sad sta da ti kazem , malo edukuj se , putuj, radi na sebi, vidis da nemas pojma, nemoj samo da drndas konzolu , piskaras po forumu i mislis kako sve znas , vidis da ne znas.