Ne radi se uopste koji je sport zasluzniji nit to tako moze da se gleda , ali definitivno nit mi imamo sredstava nit treba i ovo malo sirotinje da krljamo u nove stadione.
Mislim imamo mi mnogo vecih i ozbiljnijih problema nego sto je nov stadion, a i od koga bi uzimali te silne pare za nov stadion , jer od ljudi sto rade za 25,000 dinara , jer od dece koja se lece SMS porukama ili penzionera koji su prinudjeni da prezivljavaju sa 150 evra mesecno.
Paradoksalno, ali sto je drustvo jadnije ima vise smisla za elitu da ulaze u fudbal.
Jos jedna zabluda , dobar deo Juzne Amerike je svetlosnim godinama ispred nas , mislim gde je recimo Brazil , Urugvaj ispred nas, pa i Argentina (pogotovo pre ove krize sa kojom su suoceni) , Cile , pa i Kolumbija .
Slucajno cura mi je Brazilka iz Sao Paula , bila vec par puta ovde kod nas , takodje upoznao sam dosta ljudi od tamo pa znam.
Generalno mi smo za Brazil sad zemlja treceg sveta.
Takodje i o Argentini kad pricamo , mislim uporedimo samo njihove gradove kao sto su Rosario, Kordoba, Tukuman, Baia Blanka, Mar del Platu, La Platu …itd sa tipa Nisem, Valjevom, Kragujevcem, Kraljevom, Vranjem…itd, tako da nemojmo se zanositi bezveze.
Sto se tice Hrvatske nisu ni oni nista bolji , mozda jesu za nijansu nesto ispred nas ali jedino ih vadi sto imaju to more sto su uzeli , takodje iz Hrvatske se isto svi masovno iseljavaju , cak mozda i vise nego iz Srbije, manja mesta tamo su takodje skroz opustosena i prazna, plata mozda jeste 700 evra ali su tamo i troskovi nesto veci.
Inace nismo nista napredovali poslednjih godina ni u jednom segmentu , cak ako cemo realno ja sam u poslednjih 20,25 godina jos i najbolje ziveo za vreme Slobe , recimo tamo negde 1997, 1998, pre NATO bombardovanja.
Fudbal u svakom slučaju generiše zaista ogromne prihode, gledajući iz perspektive najnaprednijih i najrazvijenijih zemalja Evrope.
A šta tek reći koliki su to prihodi gledajući iz naše perspektive. Ako se uzme Crvena zvezda kao primer, neke su procene da je u periodu kraćem od tri meseca ostvarila zaista kraljevski profit od UEFA. Radi se o neverovatnoj zaradi od Lige šampiona većoj od 20.000.000 €.
Reprezentacija je samo od letos zaradila od FIFA 10.000.000 $ od Svetskog prvenstva i 1.500.000 € od UEFA, od Lige nacija.
Preko 30.000.000 evra kumulativno, samo od juna meseca.
Ne radi se ovde ni o kakvom paradoksu, realnost je da su zarade gigantske i savršeno je logično da se iskoriste za izgradnju novih stadiona, kandidatura za organizaciju najvećih takmičenja je samo logična posledica izuzetno pozitivnog trenda, što se tiče prihoda u prethodnih nekoliko meseci.
Te pare nisu dovoljne ni za parking ispred stadiona a kamoli da se izgradi najmoderniji nacionalni stadion , takodje koliko samo kosta odrzavanje jednog takvog stadiona , takodje ta zarada je ipak samo izuzetak , mislim ok nas savez je zaradio 10 miliona od SP, ali koliko se cesto odrzava SP i koliko cesto mi nazalost odsustvujemo sa velikih takmicenja, takodje do prosle sezone Crvena Zvezda nija igrala evropska takmicenja ravno 10 godina.
Te pare su ok da se mozda renovira ili izgradi neki novi sportski centar , da se mozda malo obnove tribine ili intrastruktura vec postojecih objekata , mozda da se dovede neko malo ozbiljnije pojacanje za nase uslove , da se malo zakrpe neki dugovi…itd , da se malo koliko toliko stane na noge , ali sad da se planiraju tako neki megalomanski projekti i sta ja znam , ipak je premalo.
Pazi ti tu logiku, ne zelimo da se ulaze u fudbalski infrastrukturu ni jedan euro, ne zelimo novi stadion ni posle 50 godina ali smo zato ljuti sto nismo u osmini finala Svetskog Prvenstva. Ocekujete od Partizana , Vojvodine, Zvezde i Radnickog da izgrade stadione od 300+ miliona eura? Pa kakve su to gluposti? Mnogo mocnije drzave poput recimo Brazila i Rusije su izgradile stadione, a ne njihovi klubovi. Jednostavno ceo svet ulaze u infrastrukturu, a mi ako zelimo neki pristojan nivo moracemo nesto da uradimo. Stadioni kostaju ali se kroz organizaciju velikih takmicenja i podizanju reputacije zemlje sigurno isplate, sto je najvaznije ostaju za narednih 50 godina. Ovo jednostavno nema veze sa politokom i da su demokrate ili neki drugi izgradili samo jednu tribinu ja bih rekao svaka vam cast ali oni su nazalost opljackali zemlju i izveli kriminalnu privatizaciju. Prosecna plata nije 300 nego 500 eura, sto je svejedno malo
Cene koje se spominju su nerealno inflatorne. Najbolji primer je fantastični nacionalni stadion u Peruu, Estadio Monumental “U”, kapaciteta preko 80.000 sedećih mesta, izgrađen 2000. za ~40m€.
Može da se izgradi i više nego pristojan stadion za taj novac.
Naravno, uvek mogu da se nađu ekstremi, pa će tako Los Angeles Stadium koji se gradi za Svetsko prvenstvo 2026, koštati neverovatnih 5 milijardi dolara, ali to su neke druge relacije.
Vidim da ti je da budem fin “devojka” da ne kazem nesto drugo udarila u glavu!
Juzna Amerika je jedan svinjac divljacki da to nema nigde.
Samo jedan podatak i sve ce i drvetu biti jasno gde je juzna amerika.
Sirija, za 5god. gradjanskog rata poginulo je oko 250000 ljudi. Alo rata krvavog rata!
Brazil, za isti period 5god. ubijeno je na ulici oko 250000 ljudi. U divnom miru!
To su najobicniji divljaci! Pre bih isao u Siriju na more nego u Brazil.
Mi smo za celu juznu Ameriku Norveska!!!
Sad je meni jasno zasto su Juzno Americke lige najbolje na svetu
Što se tiče južne amerike tamo definitivno život vredi manje nego u evropi. Ali ako si normalan, s tim nećeš imati problema, sigurno…
Takođe veliki problem su im krađe, što po kućama što automobila ili radija iz njih, to cveta u Brazilu trenutno.
Ali, dolazimo do velike razlike, ovde gde je kao mir i civilizovano, pogledajte face ljudi i pitajte ih jel su srećni i zadovoljni.
Tamo su ljudi srećni iako je dosta njih sirotinja, dok nama uvek neki kurac fali. Nasmejani su, igraju, plešu, zajebavaju se, a toga ovde jednostavno nema ili ako ima, to je statistička greška.
E sad što se tiče nacionalnog stadiona famoznog, pa za koga da ga prave? Navodite primere kako je stadion bio prazan zbog kiše i nekih raznih sranja. A u isto vreme se navodi kako Zvezda puni stadion u ligi šampiona, tada kiša, radni dan,skupe karte, tada ništa ne smeta.
A prošle srede imamo situaciju da nas par stotina crvenimo, jer jel sreda je, radni dan, kiša je…
Dok naš najveći klub par dana posle pobede na liverpulom gleda nas 800~900, mi bi neki nacionalni stadion da gradimo. Za koga?
Ja lično nikad na reprezentaciju ne idem, niti ću. Na Zvezdinih utakmica odem oko 40 u sezoni i ne mislim da će mi grejači u bulji ili tržni centar na ‘‘modernom’’ stadionu promeniti, može samo da me otera sa stadiona. Mada, opet ponavljam sreća da ja razmišljam kao divljak, ubica, narkoman i huligan, i da se takvi još pitaju za nešto u Zvezdi, inače postali bi težak zapadnoevropski prosek.
A ovako, imamo dušu.
Ne nacionalnom stadionu!
Nisu ni u Srbiji svi nesrecni, a provod i nocni zivot cvetaju kao nigde na svet, covek koji dodje sa strane pomislio bi da zivimo ekstra…
Problem je sto sve gladeta negativno, prosto u tom negativnom raspolizenju ne zelite da sagledate pozitivne stvari, kojih svakako ima kao i negativnih
Ovaj se uhvatio za infektivnu kliniku iako je izgradjen jedan moderan klinicki centar u Nisu, kao meradovne uzimate utakmice radnim danom protiv neatraktivnih protivnika i to po kisi, a imamo mnogo primera kadu su stadoni ok popunjeni pa cak i dupke puni. Da bi se podigao standar u fudbalu mora mnogo toga da se uradi, a jedna od osnovnih stvari je infrastruktura. Nasim stadionima je potrebna totalna rekonstrukcija koja je nekad skuplje, a mnogo losije resenje od novog stadion.
Da nacionalnom i drugim novim stadionima!
Onoga ko izgradi to bi trebalo osuditi na 100god. Neka im mama i tata plate to.
Drzava se raspada a ti gradis gluposti koje nikome ne trebaju.
Stadiona ima i previse. Zuje prazni i cao.
Srediti ovo sto ima i cao.
@oblakoder nisu popunjeni ni blizu sem za neke medjunarodne utakmice.
A nije onakvo stanje samo u infektivnoj. Odvedem dete koje boli uvo u dom zdravlja i njema je pokvaren jedan jedini aparat kojim moze da mu pogleda u usnu skoljnku. Ne znam jesi video kako to izgleda ali to je jedno malo g koje ima lupu i lampu! Nije nuklearni reaktor!
Doktorka kaze drugi nemamo i necemo dobijati. Mogu da vam dam uput za orl za 5 dana!!!
A onda mi gradimo nacionalni stadion. More da se nosi u tri lepe m…ne kome je to palo na pamet.
Pa ne grade samo nacionalni stadion zato sam i okacio sliku novog klinickog centra. Treba uporedo ulagati u sve, a ko misli da ce preko noci da cvetaju ruze i da se napravi/renovira sve grdno se vara. Grade se bolnice, fabrike, vrtici, mostovi, autoputevi, standard se dize sporo ali se ipak dize, jbg te pozitivne stvari niko ne zeli da vidi…Ja bih voleo da se sutra probudim i da standard bude min kao u Ceskoj, Madjarskoj, Slovackoj idt, kao sto je u Nemackoj nece biti nikad
Kome se dize standard, ziveli smo svi bolje 2008 godine, ovo sada j pakao, a ti ako si iz Beograda valjda vidis u sta se pretvara grad. Sve sto se uradi je lose i bedno, sve se samo sminka da se zamazu oci, ali bitno je da je najseljackija novogodisnja rasveta tu i u to moze da se ulaze…
A to sto gradski prevoz radi kao u vreme Milosevica jer su vozacima male plate to nema veze ja trebam da gledam sa vedrije strane, vidi super sto mi je ukrasena ulica, cekam bus nekih 45 minuta ali sta ima veze.
Tako nam i treba kad je na vlasti pink televizija, a sad bi i da grade stadion nacinalni, samo da se nastavi ta iluzija napretka na nebitnim stvarima jer one koje su bitne i za koje treba mnogo da se srede za to se naravno nema.
Ma glupa je prica za sport temu. A svakako ima precih stvari da se uradi od para ovog napacenog naroda od te budalastine. A ako cemo vec pare u sport ima mnogo drugih sportova koji zasluzuju neke pare.
Do skoro nisi imao ni jedan bazen u drzavi da vaterpolisti treniraju. Ma da ne nabrajam dalje.
Toliko ima sportova i sportista koji stvarno zasluzuju ulaganje. Fudbal je poslednji.
Bukvalno kada reprezentacija u pljuvanju u dalj dobije nacionalni stadion za pljuvanje u dalj pa ako ostane nesto para da se gadi nacionalni stadion za fudbal!
Inace, da se vratimo na sport, zvezda ok, nije lose ipak je to Liga Sampiona.
Skroz ok Zvezda nema sta, u onakvoj grupi da imamo 4 boda i da smo svakoj ekipi dali barem gol, nema sta svaka cast. Ipak su to timovi ciji prosecan igrac kosta kao ceo Zvezdin tim.
Sta bi dao da dobijemo ona mrtvi psz, koliko samo ne mogu da ih svarim, ne znam da li je postojao neki klub koji sam toliko hejtovao.
Klub bez istorije vredne pomena odjednom ima tim od milijardu evra…zbog arapa…dovedes samo zvezde da ti igraju. To nije poenta sporta uopste.
Ako ces u “poentu”
Poenta sporta je samo i samo zabava i zaglupljivanje vec glupave raje.
Zato je izmisljen, zato postoji i nista drugo.
Da glupani vriste i navijaju dok im krce creva posto nemaju sta da jedu a cipele i gace busne.
A jbg takav je i gaming pa ga vecina nas voli
Nije bas za poredjenje. Pogotovo ako pogledas strukturu jednih i drugih…