Televizori

Tojotica je zmaj :sweat_smile:

https://youtu.be/H7FsataT_g0

1 Like

Evo ovako u kratkim crtama koliko sam mogao da testiram na Switchu i Youtube klipovima. Izrada i postolje naspram onog LG su za barem klasu visi nivo, tamo su lajsne oko ekrana tipa 1,5-2cm dok se ovde ekran utapa u jako tanak okvir, ovde je gornja polovina bas tanka manja od 1cm dok je LG bucko svuda, generalno bolja izrada ali je zato daljinac tesko sranja naspram LG. Sto se tica zvuka ovo izuva jer ima taj soundbar, mada meni to i ne znaci previse jer tv kacim na audio sustem, sve u svemu za tv standarde zvuk je babaroga. Sto se tice slike vec u prvoj partiji Bojanke nema onog laga kao na Samsungu pa slutim da je TLC odlicno resenje za gaming, ne primecujem ni duhove, slika je skroz ok boje su korektne mada ja taj hdr ne primecujem. Ne znam mozda mi za pocetak treba hdr sadrzaj :grin:

E sad ono sto mi se ne svidja kretanje kroz meni je presporo, ocigledno fali procesorskih jezgara, daljinac sam vec pomenuo da je njesra ali ono sto me brine je 4k video na Youtubeu kao da secka blago. Mozda je do setinga da je nesto poput motiona ukljuceno, kao na Samsungu sto sam imao mislim da se zove efekat sapunice. Kad sam to iskljucio slika se popravila pa moram da vidim dal je i ovde isti slucaj.

Hvala na pomoci u odabiru :slightly_smiling_face:

2 Likes

Kod LG-a 100hz nativnih startuje tek na 85/86 Nanocell seriji, do te serije svi su 100hz, jer LG ove godine duplira brojeve osvezenja i opet zbunjuju ljude, zasto ne znam. Jedina razlika izmedju 73 i 74 serije je postolje, serija UN81 ima lepsi dizajn i tu te dodatno peglaju i nabijaju cenu i izbegavajte Nano793, mislim da gori TV nisu izbacili u poslednjih par godina, ako zelite Nanocell ali da slika lici na nesto makar Nano80 ili 81 opet razlika dizajn izmedju ta dva jedan nogice drugi polumesec…

Kod Samsunga 100hz startuje kod Q70T i to od 55inc

Kod Sony-a od XH85 serije u svim dijagonalama

Ko juri gejmerski TV, a nece OLED Sony XH90 trenutno best buy, sve ispod nema HDMI 2.1 od bilo kog drugog proizvodjaca…
Pogledajte i Sony XH80 seriju, osvetljenje iznad proseka, zaseban procesor za sliku i input lag od 10ms i naravno wide color gamut pa samim tim HDR izgleda pristojno iako nema local dimming…

Znaci za ispod 800eur ne postoji gejmerski tv sa 100hz osvezavanjem, local dimming-om i da podrzava HDMI 2.1, sve ispod toga su obicni televizori koji imaju dosta kompromisa, pogledajte avforums, flatpanels hd, sajtovi koji testiraju evropske modele televizora, pa se mogu videti fina poredjenja :blush:

1 Like

Realno za nove konzole 2.1 i 100hz ne treba, tek za sledecu generaciju ce to imati smisla. Neka radi sve u 4k 60fps puna kapa vec na 100+hz grafika je truba. Jedino ako se ulaze u buducnost…

2 Likes

Meni XH90 odlično šljaka sa PS5. Nema HDMI 2.1 ali ne verujem da će mi trebati narednih 5 godina minimum

Isto mislim.

1 Like

Ma koji ce nam djavo 2.1. Dogodine ce izaci novi standard i mozemo se slikati. Sta ce mi vise od 60fps. Da sam neki profi igrac pa ajde, jedva sastavim 3 sata na konzoli dnevno.

3 Likes

XF90 on nema 2.1, ali XH90 koji je model za 2020 godinu e on ima 2.1…

Verujem da je tako kao sto svi kazete zato ja ne menjam svoj Samsung KS7000, brutalan TV, iako je star vec 4god i dalje moze da drzi lekcije drugim novim modelima sto se slike tice, na njemu su igre od One debeljka izgledale brutalno iako svi znamo koliko je to slaba konzola, a tek na One X, a tek jedva cekam Series X da nabavim :blush:

U pravu si. Prešaltao sam F i H. Moj je XF90.

Ovo nije komentar “sa interneta”, nego iz mog licnog iskustva.

Takodje, tema na AV forumu ima 1000 strana o OLED-ima koji imaju razne vrste artefakta (od cega je burn in jos i najmanji problem).

Mislim da je benchmark za taj televizor odradio recenziju i rekli su koja verzija softvera da se skine da bi se resio problem sto yt secka u 4k.

Takodjer, moze li mi neko odgovoriti kako je moguce da televizori u 2020godini i dalje znaju da seckaju na filmove jer su 24fps?

Nisam kupio taj sto su radili recenziju 55c715 nego 55ec780.

Ajde da pitam ovde TV eksperte, kakav je ovaj Samsung:

Vredi li ovih para, jel bi mogao jeftinije da se nabavi? Koristio bi se za filmove, Netflix, next-gen gaming…

Solidan TV i sasvim korektna cena. Otpriilike za iste pare bi bio i u Shopu…

1 Like

Super, nekako sam navikao na Samsung televizore i njihov OS, pa mi se ovaj učinio sasvim solidnim i bio sam u pravu.

Sad znam koji ću, ako budem uzimao skorije.

Pozdrav drustvo. Posto je ova tema iskljucivo o televizorima, postavio bi pitanje ovde, nadam se da ce neko procitati i napisati neku informaciju. Posto sam pre 2 meseca presao kod novog internet provajdera, dobijam u februaru gratis tv samsung TU7099 (50"). Posto sam si u spavacoj sobi namestio sto na kojem mi stoji laptop, i sva dodatna periferija, planiram na zid iznad stola da montiram zidni nosac za taj tv, pa da mogu povezati laptop sa tim tv-om zbog gledanja filmova itd… zanima me pod 1, ne mogu nigde naci neki poblizi info u vezi tog tv-a, a na sajtu provajdera nema mnogo informacija o samom tv. Pise da je 4k i da je model za 2020. Voleo bih znati malo poblize na kom os-u radi, koji mu je refresh rate, koliko i kakvih ima ulaza, i uopsteno sta sve podrzava od zanimljivih funkcija… ako neko malo bolje barata internetom molicu da mi ostavi neki link gde mogu procitati sve to. I jos me interesuje, koliki je izvodljivo igrati igre ako povezem laptop sa tim tv-om? Da li moze nesto da se desi laptopu ili grafickoj kartici ako budem odigrao nekad neku igru tako? Pitam zbog toga sto kada sam kupio laptop, povezao sam ga jednom hdmi kablom sa tv-ov samsung q70r i poterao igru wolfenstein new colossus, i posle nekih 30ak min laptop se mnogo zagrejao… a inace kada sam igrao samo preko laptopa nije bilo nikada znacajnijeg zagrevanja. Pa me to buni. Da li u tom slucaju mora da se smanji rezolucija ili nesto drugo u samoj igri?

Evo, ovde možeš videti detaljnu specifikaciju TV-a:

Ja se izvinjavam, pogresno sam napisao model. U pitanju je TU7090

To je taj TV…
Pojavljuje se pod nekoliko imena:
7070, 7090, 7079 itd…