Kakva je situacija sa led televizorima i input lagom sa hdmi porta u danasnje vreme? Smekam neke samsunge, ove f serije, pa razmieljam dal je to danas reseno ili ti game modovi i dalje ne rade besprekorno ?
Hvala.
Kakva je situacija sa led televizorima i input lagom sa hdmi porta u danasnje vreme? Smekam neke samsunge, ove f serije, pa razmieljam dal je to danas reseno ili ti game modovi i dalje ne rade besprekorno ?
Hvala.
samo ako si bas toliko ali toooooliiiikkooooo istreniran pa da vidis neki lag, inace ga nema uopste, ni na Samsung ni na LG tv-u, a i jos jedna stvar GAME MODE na tv ne palis nikako, to usere sliku kompletno a nista ne uradi drugo, obicna varka, nego lepo ti podesis tv kako treba, lag ga nema…
u glavnom LAG nestaje kada se kaci na HDMI1 i da ime portu PC, onda je pixel mapping 1:1 i nema lag, tj ima ali je to nesot maleno sto ljudskom oku ne smeta
Ja nisam primetio LAG sem na DIVX filmovima preko HDMI sa PC kada stuca To ti je jedva za primetiti mozes kod nekih igara da vidis ali to jedva.
Ok, znaci li to da ova samsung f serija moze bezbedno da se kupuje? Takodje bih voleo da cujem misljenja vezana za 100/200 hz i da li to utice na realno igracko iskustvo ?
Kapiram da ovo sto se nalazi u xbr shopu od televizora je sve bezbedno za igranje?
Sto se tice treniranosti, struka mi je zvuk … i recimo vidim asinhronost od 2 frejma izmedju slike i zvuka … mada ne verujem da mogu videti ovaj lag o kome se govori…
Da moze, naravno da radi kako treba, preporucljivo je uzeti kvalitetan HDMI kabal.
Sent by iPhone 5*
Ovde sam video dosta dobre testove, recimo za LG nl5400 i F5500:
LG ima manji lag, a Samung manji motion blur.
Ja imam 32" LN5400, poprilicno sam zadovoljan, OSIM zvucnika koji su katastrofalno losi.
Mislim da Samy ima bolje karakteristike kod jeftinijih televizora, realno te pojedinosti zbog kojih su smanjivana ukupnanocena TV-a su vise subjektivne i nekim krajnjim korisnicima to odgovara, ne predstavlja problem. Bitan zakljucak da su skoro pa isti mislim da je sve jedno.
Sent by iPhone 5*
Drugari, ima li smisla uzimati za xbox 360 ove jeftine sonye, 32 inca hd ready ?
Hvala
naravno da ima,r4 serija nije loša od sony-a
Samo ti je maksimalna rezolucija 720P -hd ready.
to je max za x360 tako da je taman
Slobo pogledaj ponude u mtel-u (vjerujem da imas iptv). Imas ponudu da na 12 rata uzmes neke televizore. Ja sam dobio ponudu za neki Sony 40’ smart bla bla - kad sam pogledao specifikacije jako dobar, 3D, zilion opcija i za moj paket je 700KM na 12 rata. Sad razmisljam da uzmem ali vjeruj mi 1080p je bolji za xbox a pogotovo za ps3 od 720p.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Ja ću toshibu sebi nego da pomognem,pitao je neko za te jeftine sony
Cekajte, ali pise hdmi ulaz 1080p … ? Nisam upucen, moze li pojasnjenje. I kolika je to realno razlika, nisam pri novcu, a radije bih taj sony nego najjeftini lg full hd ili samsung… ili gresim?
Hvala momci
Grešiš!
Ako piše Sony ne znači da je najbolji
Samsung televizori imaju najbolji latency od svih, Ok prvo Sony, ali oni koji koštaju par hiljada eura, koje nemaš nigde kod nas u ponudi ili su čak mnogo skuplji nego preko. LG I Samsung su ti najbolji za gaming, prikaz slike, boja, kontrasta itd itd. Ovaj LG što ima u shopu je prelep i predobar televizor, nedostaje mu malo hdmi ulaza ali ako ti treba za 2 konzole ili koliko već, ok ti je.
Ja imam Samsung, kuplen krajem 2011, i za sada još uvek važi kao gaming tv u tom rangu sa najboljim odzivom (ispod 15ms). Standardan odziv je oko ~40ms na HDTV-u. Mislim da je druga serija TV-a kao mog dostupna u shopu, samo pod drugim imenom, ali skontaćeš, moj je UE40D5000
e taj 40D5000 je meni riknuo i kada sam uzeo LG skontao sam koliko je samsung zapravo imao losu sliku, bas taj D5000 model ima najgori panel ikada izmisljen, sa zakrivljenim subpixelima, razocarao sam se nacisto, plus black trailing koji je imao da razvlaci crnu boju u tamnijim scenama.
Znaci poredjenja radi AC4 nisam mogao da igram na njemu jer mi nije “pasovala” slika, odvratno izgledalo, uzeo LG LN575 seriju, brate mili nebo i zemlja, pomislio sam kako mi igra sada odjednom ima AA…
Nisam znao da nam televizori imaju toliko dobar odziv (UE32D5000), cool
sve znam ja to… Kod mene je bio Samsung panel, definitivno mi se niej svideo, imao je extremno minimalna probijanja po uglovima, pa bre pravio sam recenziju tv-a ovde, a i ovog LG-a sto sam uzeo. Drugo, kalibrisao sam ga sve kako treba, doveo sam sliku u super stanje, ali ako uporedim njega i LG jednostavno vidim razliku koju daje IPS panel, nisam corav, o tome se radi…
Samsung nema svoje panele.
Ortak je uzeo 4 LG-a (ova sa shopa) prikaz slike se, pa za nijansu razlikuje, naravno bolji, od ovog mog. Ništa drastično i deal braking, nikakav razlog da zamenim. Što je i on sam rekao.
Kao što Mirko reče, meni bez 4hdmi-a nije od koristi na žalost