Televizor za uparivanje sa xboxom 360?

e onda nisi dobro informisan da znas, ima svoje panele… veoma malo ih ima, jer panel koji je isao u D5000 ti je isti panel koji su oni gurali u Galaxy S2 vec u S3 je isao bolji panel, njihovi paneli koje nisu hteli nikome da daju za dalju ugradnju, imao je subpixele postavljene ukoso pod 45 stepeni uglom, i koja budala ih terala da postavljaju ne RGB nego RGBB RGBB RGBB RGBB sta ce im po dva plava koji djavo kada ce overall slika da ispadne plavicasta sto i jeste slucaj… Ne kazem ja da je LG sa IPS-om sada spejs satl, ali u odnosu na D5000 ima bolju sliku, ima i on mana, ugao gledanja nema toliko veliki kao D5000 vec najbolju sliku daje direktno ispred ako se gleda, dok D5000 bas zbgo zakrivljenih pixela daje bolju sliku iz uglova, ali eto stvara mala zamucenja pritom, uvek nesto ide na ustrb necega, uvek je tako bilo…

Sto se panela tice, imaju Samsung, AU Optronics, Sharp i nisam siguran da li bese Toshiba panel ili neki drugi stvarno ne mogu da se setim, ali istrazio sam sve to i napisao u review-u tog tv-a koji je u HiTech delu foruma

apropo HDMI portova, ok slazem se, ovaj moj ima 3 ali meni je jedan dovoljan posto imam 6 komada na AVR-u i apsolutno me ne zanima koliko ih ima tv… a 5 su mi popunjena sada heheheh

Uh.

SG2 ima (S)AMOLED, a ne LCD LED :confused:

Totalno dve različite tehnologije.

Ima svoje panele ali tada nije i nije ih ubacivao u ovu seriju.

SAMOLED TV se pojavio pre pa možda godinu dana i paperan je.

panel kao panel je isti, fora ti je u pozadinskom osvetljenju… Ovo za S2 sam procitao jos tada kada sam uzeo tv negde, i da ne lazem vidi se kada se zablenes u sam panel da je identican sa pozicioniranjem pixela. Ajd ti imas Sharp panel ok, mozda je i bolji od Samsungovog, ali kada sam npr video Optronics panel, ajooo majko pa ono je tuga kako to izgleda, tv na crnoj boji je saren, to probija svud redom…

najveci problem koji D5000 ima a i svaki EDGE LED tv, tj diode su ti postalvjene samo u uglovima TV-a je taj da dolazi do zamucivanja crne jer ne moze dovoljno svetlosti da dopre do sredine ekrana kako treba, DIRECT LED menja situaciju po tom pitanju, crna nije bas ono extremno crna, i dalje je crna ali ne deep night crna, ali zato se ne muti… E ali nije Ultra tanak, jbg ne mozes da se hvalis kod komsije onda :stuck_out_tongue:

da se mi razumemo, ja samsung ne bih menjao i dalje da nije crkao, ali posto je ispustio dusu, dao sam sansu LG-u jer vec imam jedan iz ere LCD CCFL osvetljenja, koji pu pu pu i dan danas radi a 7-a mu godina po redu, i ne gasi se uopste, skoro da 24h radi… Samsung me razocarao i to je to, nekoga je LG, nekoga je BMW nekoga je Mercedes, neko je happy sa Yugom i tako… :smiley:

Taj Optronics je najgori panel… Provereno

Gde god da si pročitao to nije istina. AMOLED ekrani su bili preskupi, još uvek jesu, zbog toga ih ni proizvođači mobilnih nije stavljao u ekran. Nije samo osvetljenje nego reprodukcija boja i sve, na AMOLED ekranu boje iskaču, na LCD LED nije tako, to stvarno nije istina, bukvalno ono lupanje tog ko je to napisao. Lako možeš guglovati to da vidiš kada su izašli prvi (am)OLED televizori.

ma ok ne znam jel istina ili ne ali curved sub pixeli jesu na oba… i RGBB pozicioniranje pixela… No nebitno za te pare u to vreme boljeg nije bilo posteno mogao sam i tada LG da kupim ali eto ja nisam, pa mi ovaj 3 meseca pred istek garancije pojavio crtu preko sred ekrana ali horizontalnu ne vetikalnu kako svi prijavljuju, bleda crta po sred ekrana, koju ako ne gledas ne primetis, ali kad znam da je tu ne mogu mirno da spavam nocu bre hehehe, sad stvarno, zavisi od boja na ekranu koje su tako se i ona vise ili manje vidi…

Da li se zna po seriji, serijskom broju i nekom kodu koji je ekran unutra?

Prvo sto sam primetio razliku u kvalitetu slike samo zbog kabla kada ubacis bolji tj kvaliteniji onda sve ok kada losiji druge boje, npr imam jedan gde belo vuce na blago zuto i sada meni nije jasno sta je to i na kraju utvrdim ko je problem, moram jos par kablova da pazarim za sada hama od jeftinih best buy. Najvise na crnoj mozes da primetis razlike do kabla, neke senke… i na beloj boji isto.

Sent from my Sensation XL using Tapatalk

zna se sinko zna se, pogledaj review koji sam napisao, imas ga i HiTech delu, udjes u service mode i pogledas serijski broj tv-a pa po oznakama svakog slova vadis podatke da znas sta je sta

INFO - MENU - MUTE - POWER je valjda da udjes u service mode dok je ugasen tv tim redosledom stiskas dugimice

pa posle pogledaj review pise ti tacno sta je sta

Pa sta ce mi servisni mod kada sn pise pozadi na stickeru :slight_smile:

Idem da bacim search

ne taj serijski nego drugi neki, ne mozes sem iz servisnog moda

Verovatno model ekrana mislis tj elektronike ekrana, pise pise

pise nesto u fazonu 40A6AFUO ili tako nesto kod trebe ce biti 32xxxxxx

bemu misa meni lakse da ukucam ovo na daljincu nego da okrecem tv i da gledam iza, daj razmisli sad jel sam u pravu ili nisam :smiley:

Samsung panel :slight_smile:

How To Get into The Samsung Service Menu
Method 1

Put TV on standby and then push in series these buttons on the remote: ‘info, menu, mute, power’ the TV will then turn itself on and display a menu.

Method 2
Turn the power off. On the remote, press Mute followed by 1, 8, 2, Power in sequence.

Method 3
With the TV in standby, press the {DISPLAY} {P.STD} {MUTE} {POWER} on the remote.

Method 4
With the TV in standby, press the {SLEEP} {P.STD} {MUTE} {POWER} on the remote.

Method 5
With the TV in standby, press the {DISPLAY} {MENU} {MUTE} {POWER} on the remote.

coduri

A = AU Optronics (AUO) A-MVA
B = Chi Lin Technology (CLT)
C = Chi Mei Optoelectronics (CMO)
I = LG Display IPS (LGD)
P = Chunghwa Picture Tubes (CPT)
S = Samsung S-PVA (S-LCD)
H = Samsung S-PVA (3D)
Q = IPS Alpha Technology LTD (Hitachi & Panasonic) IPS Alpha/IPS Pro

ordinea calitatii ar fi cam asa S-PVA > A-MVA > S-MVA

After reading about all this panel version nonsense and possible misinformation, maybe it is time for a thread where owners can post evidence of what they find.

The following information should be collected below.

1. Version sticker on the back can read as follows:

Version “A” panels: AC01, AC02, AC03, AC04, AA01, AA02, AA03, AA04 and BA01 all come from AU Optronics.
Version “S” panels: SQ01, SQ02, SQ03, SQ04, SS01, SS02, SS03, SS04 and SX03 are made by Samsung.
Version “C” panels: CN01, CN02, BN01 and BN02 stand for CMO.
Version “H” panels: H305, H306, H308, unclear what these are, but so far they seem to be made by Samsung (data pending).

1. Enter the Service Menu to find your “Type”, which should match up with what is here (be careful, just look, don’t do anything else):

55A1UF0E
A — panel manufacturer (A = Samsung; D = CMO; L = AUO; I = CPT)
1 — frequency (6 = 50/60 Hz; 1 = 100/120 Hz; 2 = 200/240 Hz)
U — panel (A = AntiGlare; T = TN; U = Ultra Clear)
F — resolution (F = Full HD; H = HD; U = UD)
0 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 …)
C — backlight unit (C = CCFL; L = LED; E = Edge LED)