Ma ja nisam mogao da izdrzim pa sam nalupetao sve to. Moracu da sednem detaljnije da se posvetim sta je za mene.
Pa da, baci pogled kojie su ti prednosti a koje mane pa ćeš barem znati šta te zeza, šta da popraviš ili izbegavaš.
Pogledaj možda imaš 5, 6 istih pušaka, odela, kaciga itd.
To su relativno teške stvari a gomilaju se ako ih lutuješ a potpuno su iste.
Inače igra me “za sada” baš okupirala, ima stvari koje mi se ne sviđaju, ali igra ima ono nešto da te vuče da igraš.
Neke stvari bi trebale da budu malo intuitivnije, bojim se ako prekinem sa igranjem na neki duži period da će mi biti jako teško da se vratim u igru…
Za sada odlično, pa ćemo da vidimo.
Puške, kacige, odjela su najteži ali iz iskustva sa Bethesda igrama, nemojte zanemariti sitne stvari. Zna ih se nakupiti isto. Knjige koje kupite isro imaju weight, isto ih valja prodati kad vam je usput. Audio logovi nemaju težinu tako da oni nisu problem.
Kad sam već kod audio logova, našao sam u brodu u wc audio log što je Berrett ostavio. Lik mi je kralj, odmah mi se svidio, hoću njega za companiona. Nadam se da će moći kasnije.
Provedoh dan rješavajući one activities koji se ne računaju kao quest, pa su veoma jednostavni fetch questovi ali dobar su način da se upoznam malo sa gradom i lore-om. A ušićari se i neka lova i xp, bilo je prilike proći neke persuasion check-ove.
Uzeo sam onaj trait da imam roditelje, sad sam dobio poruku da ih podsjetim, to ču prvo uraditi prije nego što nastavim main quest.
Aaaaah celo vreme znam da mi je poznat glas odnekuda…
Svidio mi se horror vibe questa jednog, gdje sam prvi put imao susret sa terrormorph-om. Ono kiša, jedna osoba preživjela samo, krv i leševi svuda, i kao treba da ga namamimo. Imao je vajb filma Tremors ko je gledao. Klasik.
I još me taj quest uvukao dalje u neki priču pa sam završio na Marsu.
Htjedoh da pitam, je li se može Chlorine da rudari onim istim cutter-om kojim rudariš ostale rude? Naletio sam na Marsu onako poveći komad u prolazu i ispraznim cutter i ne mogu ga razbiti. A kad priđeš onda ima neki negativni status effect.
Ja tek zagrebao površinu. Jel se samo meni dešava da mi nestane ammo usred borbe i da moram svaki put i inventory da tražim nešto što ima municije. Zar ne može da se binduje oružje na neki key na tataturi?
Inače sigurno sam pola sata izgubio da se dockujem na onaj space station kod meseca, slučajno skontao da treba da pritisnem E da bi mi dalo prompt za dock
Kad uđeš u inventar, imaš opciju da određeni item staviš kao favorite u stack u kojem ti se nalazi Medkit, tako je bar na konzoli, gde se onda uz pomoć d-pada šalta oružje.
Clorine mislim da ne može, samo da se skenira. Pokupio sam ga par puta ali iz cisterne čini mi se, kao i Neon. Postaviš Outpost da ti sakuplja Clorine i to je to (takođe i druge materijali u radijusu outposta).
@celahudini Tako je na početku sa municijom, moraš ili skupljati ili kupovati tip municije za tvoje oružje. Svako oružje može da bude Favourite, pa kontam da ga možeš vezati za neko dugme (na konzoli je dpad za to namenjen).
A ok, nisam još gradio outpost. Razboljeh se, nadisah se nekih radioaktivnih gasova, zaradio opekline pokušavajući da rudarim to.
Nem pojma ko je ova osoba, al oduševljen sam što u našoj industriji postoji pozicija za ‘clutter artist’
Na temu vucaranja svega sa sobom, napatio sam se s tim u Falloutu 4 strašno. Svako malo ne valja, opet moram da se rasterećujem. Trpao teško oružje na kuče i slične fore. Vremenom razviješ osećaj šta može a šta ne, al ne mogu da kažem da mi je ceo sistem bio zabavan.
Vidio bi tek da si igrao na survival gdje i municija onda ima weight. Heavy weapons build kad sam igrao išao sam odmah early game u Far Harbor da kupim Harpoon i municiju za njega zato što je “samo” 0.2 weighta. Inače bi bilo neigrivo sa Heavy Weapons jer npr jedna raketa je 7 weighta a jedna mini nuke 12.
To je to. Favoriteuje se pa onda može da se mapira 1-9. Hvala.
Zanimljivo mi je, iako mi moja gpu dozvoljava samo na low jbg. Svakako mozda budem uzimao nešto jače uskoro. Neki random note pokupio on me odveo na side misiju gde dobih ni kriv ni dužan legendry outtit, set, helmet i drugi brod
Ni nemoj, ja sam napravio jedan i nije da mi nešto služi jer još ne radim krafting. Za Survey najbitnije da ga skeniraš, pa kad jednom dođe donoutpost buildinga doći će sve na svoje mesto. Meni se dopala planeta pa rekoh da napravim vikendicu .
Upoznao sam svoje roditelje. Mama odma’ s vrata pita, ima li kakva žena u mom životu, kad ću se ženit, priča kako bi tata bio presretan da dobije unuka. Igra je 100% precizna, prava simulacija.
Ismijao sam se isto ovoj dijalog opciji pošto je situacija bila skroz ozbiljna. Jedva odolih da ju ne odaberem.
Svaki slobodni minut ovog vikenda sam iskoristio za Statfield. Sve mi je leglo i vec mi je jedna od omiljenih igara koje sam ikada igrao. Apsolutno sam zaljubljen sto bi rekli. Uvukao me main story, obozavam da vidim nove planete, brdo sarenih karaktera po svetu, fenomenalne side misije kao uvek kod Bathesde, dobra akcija, izgleda prelepo, radi prelepo, zaista sve neke mane koje sam spomenuo su mi postale totalno nebitne. Muzika i audio dizajn su fenomenalni. Za mene zasad 10/10 posle nekih 18 sati iako je rano dati krajnji sud, ali mi je totalno frapantno kako su ign i gamespot dali sedmicu. Necu vise komentarisati ocene posto je nebitno naravno, i te dve su debelo ispred proseka, ali sam zaista frapiran. Totalno cu ih ignorisati u buducnosti. Ova igra je najbolje od Bathesde. Masterpiece.
P.S. sinoc sam odigrao Mantis sidemisiju, bukvalno “batman” sidemisija, totalno u stilu Bathesde, odusevljen sam.
Sedmice su sigurno nerealne. Ali nije ni za perfect score s obzirom na mirijadu tehnickih razloga. Poznajem nekolicinu koji uopste nece zbog 30 fps-a da je igraju na konzolama, a na PC-u moras da placas pretplatu na neoficijalne framegeneration modove ako uopste imas srecu da posedujes jak 4x nvidia gpu koji ima 0,1% PC igraca, da bi dobio pristojan framerate u gradu. Bethesda ko bethesda, half-assovali su delove developmenta za koje su znali da ce neko besplatno modovati. Pored toga, mogli su makar da se potrude da sakriju ucitavanja sa animacijama sto je standard u industriji poslednjih 10-tak godina, upadljiv je i nedostatak vozila koji bi ubrzali istrazivanje, ocekuje se u narednom periodu da ih dodaju bilo kroz DLC bilo kroz neoficijalne modove. Medjutim nije realisticno da jednoj ovako velikoj i ambizioznoj igri na racun toga otkines 30% ukupnog skora, pogotovu znajuci da ce tezinski faktor da svuce ceo metascore. Preferencije na stranu, dovoljan je jedan pogled na nebulozno detaljne enterijere ili pogled koji puca preko barren terena neke planete da bi se osetio kao malo dete u svemirskoj avanturi, uz gomilu stvari koje mozes da radis u igri. Nekada moras da malo odzumiras i stavis u kontekst. A mozda je kontekst koji ja gledam pogresan, njihov kontekst je borba za vidljivost u surovoj konkurenciji stotina online gaming medija i to je bila neka suptilna forma clickbait-a.
Kako god, tenzija oko ocena je voda ispod mosta, day 1 tehnikalije ce ionako ubrzo biti zaboravljene, ispeglane, igra ce evoluirati u masterpiece tokom godina. Nisam bas koristio svaki minut vremena za Starfield, ali se kajem zbog toga i gledacu to da ispravim u narednim danima i nedeljama.
(dok ne izadje Fifa - salim se…)
Meni su ok i niske recenzije, apsolutno ništa loše nisam pomislio osim što sam se iznenadio da su preniske ocjene. Ali sam sinoć otišao da pročitam recenziju na IGN pošto lika napadaju na twitteru stalno.
Neke kritike su mu ok, ali neke skroz bezveze. Vrhunac gluposti je bio kad je kao manu naveo to što ti mnogi skills nisu dostupni od početka i što se sporo zarađuju. Šokantno stvarno da u rpg nemaš dostupne skills od početka. A u Skyrim je npr. po meni još teža progresija ali ajd.
Recenzije su nebitne, i te osrednje kao i 10/10.
Mišljenje nekih 100 ljudi, zaoštavština iz nekog vremena prije interneta kad su bile mnogo više uticajnije. Danas sve to pada u vodu kad ljudi sjednu i probaju sami, word of mouth putem interneta kad se proširi, laka dostupnost zato što je igra na Game Passu itd.