Što se tiče Persuade, ima i do toga kojei odelo nosite kada sa pojedinim npc razgovarate.
12e je upgrade na argentini, nije strasno za 5 dana igranja, mada je totalni shitstorm na netu u vezi ove igre dovoljna zabava da te drzi dok ne izadje igra. Ne bih ni ja dao bas 40$, to je apsolutno previse zarad par dana. Dobijas doduse i old mars skin, digital artbook i soundtrack (ne znam ni kako da im pristupim), kao i neku dodatnu… misiju? Ali sustinski platio sam za 5 dana igranja, svesno i odgovorno, odrasla sam osoba i mogu da radim sta hocu.
Pocetak je spor zato sto je stvarno takav - nije zbog pritiska. Gomila ne bas uzbudljivih dijaloga sa NPC-jevima u Bethesda fazonu koji te upoznaju sa lore-om, imas neke zaracene frakcije, savladas komande i intefejs, combat, prosetas se kroz glavnu dzadu (i smoris kada padne FPS na PC-u na 48). Naravno da je bolji kasnije, kada krenes da ozbiljno levelujes, dolazis do bolje opreme, i kada se svet dovoljno otvori da zaista podseca na veliku svemirsku avanturu a ne samo niz aktivnosti koji te teraju da radis stvari kako je reziser zamislio. Tutorijal je mozda malo razvuceniji nego sto bi trebalo, ali nase slobodno vreme i backlog ionako niko vise ne uzima ozbiljno.
Tacno je da koriste isti development fazon. Ali Skyrim jeste imao jednu veliku mapu. Ti si mogao slobodno da se setkas po mapi, mada niko lud nije to radio pored fast travela, osecaj slobode i koherentnosti je postojao. Ovde imas samo fast travel lokacije, podeljene ucitavanjima, animacijama uzletanja, sletanja, svemirskih skokova, brod se zapravo ne krece u svemiru u odnosu na objekte koji su samo dinamicki background sa opcijom sletanja.
Meni do sada nije bilo preterano zabavno, ali to je zato sto sam vecinu vremena proveo baktajuci se sa tehnikalijama. Ne bih previse ocekivao od polu-generickih dijaloga koji su pratili sve Bethesda igre - sve ono sto si video u Skyrimu i Falloutu, isto je ovde. Neko je dobio ozbiljan posao da napise omanju knjigu teksta, taj posao je uradio odgovorno i profesionalno, ali tu nema nicega sto ce te naterati da se zamislis, rastuzis, naljutis, maris za sudbinu virtuelnih karaktera koji vise podsecaju na prazne, bezivotne automatone sa svojim dnevnim i nocnim rutinama. Tebe je razmazio GTA, ali cekaj da vidis Baldurs Gate, character building je next level. I to ti izlazi istog dana kao i Starfield.
Zapravo se kreće, samo bi ti trebalo par sati da dođeš bliže planeti, posebno sa početnom snagom motora. Zato postoji Travel do lokacije ako si u istom sistemu ili Grav Jump ako iseš dalje. Zašto bi iko gubio vreme na letenje? Isto kao i šetanje po planeti, zašto bi 20-30 minuta išao u jednom pravcu kad može brod da te spusti na bilo koji deo planete.
Možda spoiler pa nemojte kliknuti:
Podsetnik da je svemir ogromno mesto a mi malecki lol.
Shattered Space je dlc. Sad koliki je ne znamo, kao ni kad će izaći.
Ja se konstantno mučim sa loot-om, tačnije konstantno sam preopterećen. Uopšte mi nije jasno šta treba da nosim, a šta da ostavim. I gde da ostavim? Napravio sam Outpost na mesecu i tu stavio jedan storage kontejner, ali izgleda da on samo služi za odlaganje minerala.
Čak mi nije ni jasno odakle mi toliki teret, kad uđem u inventar najteža stvar mi ima fazon 2kg i to je tipa odelo, ostalo sve po 0.5, 0.2… A u totalu 209/145.
Moraš početi da prodaješ ono što ti je u Misc (samo nemoj Digipicks). Oružja su isto teška, samo nosi šta ti je korisno. Sve Resources prebaci u brod.
Uloži u snagu, pa ćeš imati veći nivo za masu,
Jos bolji podsetnik bi bio da su ti dali da se slobodno kreces po celom svemiru i da su planete objekti u njemu, ali slazem se, dobra poenta. Ipak ovo vuce vise na simulaciju. Imam osecaj da je neko tamo matematicki proracunao brzinu kretanja u odnosu na realnu velicinu planeta i distanci.
@yolixeya aha, onda jos i ima smisla tih 15$. Kazu da ce verovatno stici u narednih 6 meseci, mozda i ranije. S obzirom na to koliki je Starfield, verovatno mnogi nece zavrsiti ni osnovnu igru do tada.
“Clutter Artist” lol
Hm, pocinje da mi se svidja, mada nisam siguran za ograniceno kretanje, zasto mi se tako brzo prazni kiseonik? Da li moj lik pati od astme?
Sa filterima sam doterao da ovo izgleda skoro fotorealisticno. Neverovatno koliko kolorit i malo post-procesiranja menja ceo dozivljaj. Strasno mi je zao sto nemam neku 4x nVidia kartu da ovo poteram u 100-inak fps-a sa modovima i nisam deo gornjeg esalona pcmaster rase.
Unutrasnjost brodova i docking stationa je super-detaljna, space estetika je toliko dobra, svako dugme je vidljivo. Neuporediv nivo detalja sa ranijim Bethesda igrama, verovatno i sa bilo kojom drugom igrom. Kruzenje kamere oko broda u svemiru je takodje fantazija, svemir izgleda bas dobro, pomalo sterilno i hladno, bez presaturisanih nebula koje vidjamo u raznim spejs-operama, bas kakav i treba da bude, osecaj imerzije kakav bi i inace imali uronjeni u tamu svemira unutar malog broda, ni jedna igra se nije priblizila tom osecaju kao Starfield.
To je ono cemu sam se najvise i nadao iscekujuci Starfield - da ce makar malo uspeti da ozivi tu svemirsku fantaziju. Kad bih imao sat, mozda bih mogao da iskljucim taj deo hud-a, ali constellation edicija ce kostati milion dolara. Bilo bi ekstremno kul igrati sa ovim na ruci. Skoro kao igranje sa Alanom. Eh…
Drago mi je da cak i na ovom forumu svi hvale igru, sto znaci da bas valja Jedva cekam da probam
@padawan Gubiš kiseonik jer si prenatrpan stvarima. U suštini kada trčiš ti dođe na isto kao kada sprintaš (dok nisi prenatrpan) + nema fast travel opcije. Rešavaj se viška balasta kod merchant-a ili storniraj na brodu.
Ah nisam obratio paznju na taj weight management. Vec sam se uplasio da cu morati da prelazim puzevskim tempom celu igru, mic po mic. Pomislio sam i da nije do neke atmosfere na planeti koja mi smeta, imam neko odelo, ali ona zenturaca koja me prati sprinta kao blesava bez kacige pa reko sigurno nije to nego neka mehanika koju su smislili da bi borbe bile dinamicnije. Dobro je…
Ja probao “narodnu verziju” cisto da vidim kako radi na laptopu i da mi se dopada. Privukla me je ali nema sanse da je pocnem pre januara sledece godine. Previse je velika i kompleksna, a izlazi dosta kracih u narednom periodu tako da ce one imati prednost.
I ja isto. Jos trazim sta me j*** odjednom, pa reko dal da skinem kacigu mozda se gusim
Ja sam nabio Weights skill na max i ne mislim više o inventaru. Pomaže i trait da na planetama bez kiseonika manje ga trošim (ali isto tako na planetama sa kiseonikom ga gorim brže).