Starfield {MT}

I dalje mi je neverovatno da nema onog repetativnog ponavljanja tekstura tipičnih za open world igre. Posebno ako ste na “goloj” planeti, očekivano bi bilo da se vide “tiles” ali ovde toga nema. Kosmička vlaška magija na delu :scream:.

3 Likes

Unutrašnjost broda izgleda bolesno!
Definitivno mi smeta 30fpsa dok se malo ne naviknem i očajan HDR…

4 Likes

Probao sam kad sam bio na pauzi i ušao sam u igru bez problema. Znači, nema veze ako je GPU Turska a Upgrade kupljen na Arg.

4 Likes

Da na PCu su crne takodje onako „isprane“ tj svetlije. Običan monitor bez hdr-a.

Ispalili su me za dzojped, mozda sutra. :sob:

@robotnjik kakvi su to krstici na svakom screenshotu?

Znaci ipak se izjalovilo

Jeste. Mada mi je Milica prodavacica nesto simpaticna, pa je cekam. Dovozi joj robu jedna devojka iz nemacke, ali nije mogla sada, juce je uslo u srbiju i poslato postom, trebalo je danas da stigne ali eto nije kad vec nije stigla poruka, mozda ce sutra a mozda i nece, da sedim tu i cekam da me pozove i sta se raspitujem uopste. :sweat_smile:

Zvezdano polje dzojpedu, nije nam bilo sudjeno.

Koliko košta kontroler?

1 Like

Slabo ti poste rade vikendom. Ponedeljak u najboljem slucaju

1 Like

80e, sto je dzabe za takvu lepotu.

2 Likes

Upravo i ja htedoh da pitam za cenu… Jos ce da me nateraju da se i upgradeujem na ultimate ediciju za igru koja i nije u mom fazonu uopste. :joy: Dosta bilo screenshotova, stop having fun! :joy:

Edit: Jos cu i kontroler da kupim… Koji mi ni ne treba… Ja cak ni ne volim Sci-fi… :frowning_with_open_mouth:

Tačno se oseti da je prava Bethesda igra, ko je voleo/igrao Skyrim i Fallout 4, voleće/igraće i Starfield :slight_smile:

2 Likes

Ja se upgrejdovao danas, a isto nisam neki fan ovakvih igara, možda kupim i kontroler koji mi takođe ne treba :grin:

1 Like

To je overlay koji možeš da postaviš u Photo modu. Ima par raličitih.

2 Likes

Igra je bolestina.

4 Likes

Steam

8 Likes

Dva sata dodatni side quest jednog od članova posade :scream:. Pri tome moja mobilnost trenutno je kao Ironman, znači nema puno hodanja pa da zato “traje”, nego dogovor sa npc, red borbe, red istraživanja, pregovori, opet fajt, mini boss fight, ubeđivanje, putovanje na drugi deo planete, pronalaženje određenih itema, povratak na originalnu planetu, završavanje misije, razgovor o onome što se desilo, i sada epilog cele te sporedne stvari još traje. Majko mila :face_holding_back_tears:.

2 Likes

Spucah danas sveukupno iz par sesija, 5 sati u igri.

Igrao sam sat vremena na Series X, ne radi lose, sasvim prihvatljivo. Ali boy al mi je drago da sam iskesirao pre 9 meseci za high end grafu, jer sam osetljiv na 30 fps. Ko nije, neka mu je uzdravlje, lepo redi igra i u 30. Igra je bombona na PC-u, nasao sam optimalna podesavanja, izgleda i radi prelepo u nekih 80-90 frejmova na Ultra. Zaista pre-le-pa igra.

Za PC Starfield bracu i sestre, par tipova koje vaze trenutno:

FSR2 je naravno jedino pametno koristiti ako se stavi Resolution Scale na nekih 67% ili manje, to mu dodje kao Quality Mode. Evo i ostalih sa reddita:

Ultra Quality 77%
Quality 67%
Balanced 59%
Performance 50%
Ultra perfomance 33%

Ako se ukljuci FSR2 a pritom ostane Res Scale na 100% samo se radi super sampling slike, bice minimalno ostrija, ali se ne dobija na frejmovima.

Takodje je moguce staviti FOV custom, time sto se pod Documents/MyGames/Stafield napravi dokument pod imenom “StarfieldCustom.ini”, i u njega se ubaci sledece:

[Camera]
fFPWorldFOV=100.0000
fTPWorldFOV=100.0000

E sad, bas sam odgledao celokupni KindaFunny Review, inace PS publikacija, i nekako sam razumeo njihove primedbe. I to, fali bas neka mini-mapa. Najvise u predelima nekih gradova kao Atlantis ili trenutno Akila city. Cisto da ubace neku mini mapicu sa POI tackama, gde su vendori, gde su misije i tako dalje. Bilo bi super.

Druga stvar je cela situacija sa "persuade " tematikom, ili ti ubedjivanjem. Ja sam za pozadinu price mog karaktera izabrao " Space Scoundrel ". Nekako mi odgovaralo zbog baratanja oruzjem i znao sam da bi ubedjivanje moglo biti zaista korisno u Bathesda igri. Voleo bih da su stavili neki procenat sanse uspeha kod ovih ubedjivanja, same boje zeleno zuto crveno mi ne pomaze najvise.

Treca stvar je vidim da ima razlicitih tipova municije. Nekako sam stalno prazan sa municijom. Hm, cudno mi bas, mozda radim nesto pogresno…

Uglavnom, ova igra ima mesecima da se igra kod mene, bas ima nenormalno puno stvari da se radi. Nije optimalno “B-Lajnovati” glavnu misiju, tzv. golden path, treba sto vise raditi sporedne stvari kako bi se izvukla najveca vrednost iz igre.

5 Likes

Stare NASA fotografije su to imale. Evo više o tome ako te zanima –

1 Like