Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6

Kome smeta jaka Srbija :thinking:
Cemu mrznja preema napredku.
Kome smeta jaka fudbalska reprezentacija sa Piksijem na celu…
Aaa ajde to mi reci. Zasto?? Zasto ti smeta da studenti uce :grin:

9 Likes

Nikada.

U toku je obuzdavanje ekonomskih tigrova većim carinama,uglavnom oružije što mi je totalno nebitno

Mozda ne tebi ali znaci sve sto se proda preko.
Ali nije samo oruzije. Dosta drugog izvoza ima i tu ti spadaju IT usluge!

Više će amera pogoditi ako poskupi ak i cz999 nego softver za parking ili šta već

Nece ih pogoditi ni jedno ni drugo.
Sto bi narod rekao “oni drze i hleb i pogacu”
Sto znaci da ce svi ostali morati da se prilagode njima. Odnoano u nasem slucaju to znaci sledece…
Spustanje cena nasih proizvoda i usluga koje se isporucuju njima.
Sto povlaci za sobom premestanje radnih mesta iz Srbije ili sanjenje kapciteta ovde i plata.

Na stranu sta ti ili ja voleli ili ne. Sve sto se prodaje izvan zemlje su direktne pare u kasu. Ovo ostalo je sviranje k…u!

1 Like

Ode Plazma u Čikagu na 5$… :grin:

2 Likes

U NewYork je velika firma koja uvozi sve iz ExYU i prodaje po US. Imaju bas sve… za dva dana dobijes jafu, bajadere sve. :joy:
A cene kao kod nas :grimacing:

2 Likes

Ovo kao harmonika “dugmetara” :joy:

2 Likes

Prema podacima Republičkog zavoda za statistku (RZS), Srbija je prošle godine u SAD najviše izvezla gume za automobile i to u vrednosti od 153,6 miliona dolara.

Na drugom mestu nalazila se nerazvrstana roba (stručnjaci za spoljnu trgovinu ističu da se tu u najvećoj meri nalaze proizvodi vezani za bezbednost – oružje, municija, vojna oprema, eksplozivi itd.) sa 118,5 miliona dolara. Nakon toga, kao treće po redu, idu upravo oružje i municija koji su izvezeni u vrednosti od 56,8 miliona dolara.

U prvih pet stavki nalaze se još i klipni motori sa unutrašnjim sagorevanjem sa vrednošću od 40,7 miliona i stočna hrana sa 35 miliona dolara.

Kada je reč o uvozu iz SAD, prošle godine su na prvom mestu bile pogonske mašine i motori sa vrednošću od 187,6 miliona dolara. Posle toga na listi su bili vazduhoplovi i oprema sa 42,9 miliona, pa nerazvrstana roba sa 37,7 miliona dolara.

Iza toga, na četvrtom mestu našli su se putnički automobili sa 30,9 miliona i hemijski proizvodi sa 26 miliona.

Sve znam. Ja to radim, od toga zivim. :grin:

1 Like

Koji webhosting i domain su najbolji? Ili je za domen svejedno samo najjeftinij?

2 velika uspeha u prethodne 2 nedelje. Toliko sam fizicki osakacen u zadnje vreme da je krajnje vreme da se malo vratim gamingu :sweat_smile:

16 Likes

Resih da castim burazera. Pre neki dan je zavrsio Days Gone, a pre toga RDR2 i TLOU2 pa mi rece da mu je GOT sledeca na listi. Nije pasionirani gamer poput mene ali je upao u mode u poslednjih godinu dana. Za 20 eura nova :ok_hand:

4 Likes

Претрго си се.

4 Likes

Dobro da li moze jedna slika bez Dacinih golih prstiju :sweat_smile:

10 Likes

Ooo pa de si ti, nema te forumu? Ne igras nista…poceo si nesto da j**** a? :grinning: svalercino stara :rofl:

8 Likes

Kratka pauza od gaminga, hahah pusti me molim te ne staj mi na muku :wink:

1 Like

Uzeo sam entry level gaming laptop, HP Victus. Pre svega za potrebe kursa koji zavrsavam i mogu reci da za sada radi super. Jurio sam CPU i racunar koji mi nece mnogo ojaditi budzet a da moze da vrti virtualne masine kroz VirtualBox. Specifikacije su Ryzen 5 7535HS, 16gb DDR5 4800mhz, 512gb m2, RTX 2050 4gb. Dodacu mu jos 16gb memorije i u nekom trenutku cu povecati memoriju na 1tb, kad ponestane. Igre nisam jos uvek probao al ne planiram da igram nista preterano na njemu, neke roguelike i CCG igre i eventualno neki RTS, da se setim starih dana :slightly_smiling_face:
Laptop nije jeftin ovaj je 85000din a za te pare je mogao daleko bolji desktop al ne mere kad me prostor i cesta putovanja jebu, tako da to je sto je za sad. Bitno mi da ispeglam ove kurseve pa idemo dalje :muscle:

3 Likes

A omen nema ?