Opa stiže Korn u Beč da svojim zvukom svojim sjenama plaše gospodu , a za hipstere i hipsterke i malo “mekšu” ekipu tu je Igi Pop Lazić. :d
Dosta ovih izvođača je bilo matoro još dok sam išao po festivalima, začudo da su živi lol.
a vidis da ce keith richards sve da nas nadzivi.
Ti rokeri ako prezive dvadesete nekako najduze pozive, treba to studirati. Ispade da su seks, droga i skakutanje po bini recept za dug zivot.
Pa to je bilo mozda pre 50 godina, danas dobar deo rokera ne živi više tako već su ono često skroz normalni likovi , porodični ljudi, koji vežbaju, hrane se zdravo i veruju u hrišćanske vrednosti, a to što rade na stejdžu to je samo performans, ono show-business.
Slično i reperi, recimo Ice Cube, kao ono NWA, gangsta rap made me do it i to , a on ono 100% porodičan čovek, u braku 30 godina, nikad nije prevario ženu, nikad na crveno nije prešao ulicu, ne ide na žurke, već ili je kod kuće sa porodicom ili u studiju ili u košarkaškoj hali i bavi se onom svojom Big 3 ligom što je osnovao.
Ili ne znam recimo Method Man, koji važi kao za nekog hard core lika, a on je ono privatno nerd, čovek isto živi porodičan život, trenira svaki dan i čita i skuplja stripove i ono ćale mu je bio neki uspešan advokat i on je išao u pretežno belačku školu i igrao lakros (ali kako kaže posle škole se uglavnom družio sa reperima, išao na one rhyme battle-ove i tako to).
Čak u jednom podkastu je pričao kako se neki ljudi iznenade kad ga upoznaju i kao misle da je previse tih i povučen lik, a on kaže kao, pa šta oni misle da sam ja u stvarnom životu kao Sajlas iz How High filma ili onaj Method Man iz svojih spotova ili sa stejdža, to je samo rap shit, ja sam uvek bio iskren u svojoj muzici i radio to iz srca ali ipak je to entertenment i rap shit ali real life je ipak nešto drugo i real life nisu muzički spotovi i filmovi.
Mislim da je odgovor jasan, prodali su dusu djavolu jos u ranoj mladosti.
kolko ce ti novi da pozive tek ostaje da se vidi
Pa znas sta ne bi ja to tako rekao, recimo tamo 60-ih, 70-ih i to RnR je bila i nastala kao odraz bunta i antisistemska muzika i enti-establišment kultura, što je ok, ali recimo i crkva i sveštenstvo su uvek bila deo establišmenta i vladajućeg poretka, ali je definitivno greška izjednačavati crkvu i Boga i crkvu kao instituciju sa likom i delim Isusa Hrista (čak je i Isus rekao, ne gradite mi hramove) ali nažalost mnogi od tih rokera tada to nisu znali niti su bili svesni toga (i prosto duhovno i teološki su bili neuki i neobrazovani) pa su upali u zamku toga, ono neki od njih (naravno ne svi) su krenuli da se okreću nekim mračnim kultovima, djavolu i nekim tako mračnim i bizarnim stvarima i šta ti ja znam zato jer se crkva toga užasavala pa misleći da kao tako nerviraju i nanose štetu crkvi i tom delu establišmenta (i onima što služe taj deo establišmenta) a zapravo tako su samo upali u neku zamku i u samodestrukciju i krenuli da upadaju u pakao sekti, droga, alkoholizma, mentalnih bolesti, itd zbog čega su nažalost mnogi prerano i premladi skončali svoje živote.
A zapravo najveći roker i najveći buntovnik i borac protiv establišmenta i vladajućeg pretka je bio zapravo sam Isus Hrist (dok onaj rogati zapravo predstavlja establišment, vladajući poredak i ono sve protiv čega su oni i protiv čega gaje bunt), ali su eto tad platili danas neiskustvu i potpuno omašili poentu.
Ali vidimo da su kasnije i rokeri danas dosta svesniji tih nekih stvari i da su dosta oprezniji kad se radi o tim nekim stvarima, da se nedaju tako lako prevariti i da ne upadaju tako lako u istu zamku kao njihovi prethodnici pre 50 godina.
Tako se to radi ako imaš bolje firmi vratiš
Ali je pitanje odakle to? U zemlji gde je prosecna plata 300e
Meni ovo izgleda na ono " nemoj me pitati odakle mi prvi milion" posle toga sam posten
To ono “imaš Range Rover vrati Škodu” kao nekad u SFRJ “imaš kuću vrati stan”. .d
Kao i kod svih ostalih.
- Radi za strance
- Korupcija
- Bogatstvo ti donosi upravo ta razlika izmedju prihoda i prosecne plate, zaradjujes na muci ljudi koje eksploatises za procecnu platu, a oni ti donose bogatstvo.
- Veliki uspeh u privatnom biznisu gde stvarno rasturas (verovatno najredje od ova 4).
Kod Vali je ocigledno pod 1, da si procitao ili minimalno istrazio ne bi pitao.
Sama sebi želi dokazati da nakon SAD-a, Španije, Belgije, Francuske, Indije, Dubaija i Dohe može uspjeti i u svojoj Republici Srpskoj.
Moram da branim malo lepe zene, sta cu Cudi me da kolega @Fabrizio_Tagliano nije prepoznao njen pocencijal i razmislja u nekom nekonstruktivnom pravcu
Neko je izgleda vec pitao AI da ovo napravi
Zapravo, Satana je OG to sto pokusavas da opises. Pre nego Isus, koji takodje nije bio los uopste. Nije to nikakav mracan kult. Ne znam kako to nisi malo bolje i vise istrazio. Taj mrak je samo za neke goth tinejdzere. Nikad veci zajebanti u Opoziciji
A “pakao sekti” je urnebesan koncept, pogotovu u kontekstu nastanka hristijanske sekte koja se odvojila od judaizma. Pakao je gde god se ljudi udruze oko neke ideologije, vere ili zajednickog cilja. Nebitno sad da li je Buda, Muhamed, Hrist, Satan ili Krisna, Aleksandar Vucic. Ideologije i njihovi lideri su mentalna bolest same po sebi. Hipnotisuce, zavodljive, totalni bullshit paket. Moderna drustva su pretezno ateisticka, a njihov je progres vezan za kulturu, nauku i ekonomiju.
Nauka je samo postala nov kult. Nova dogma.
Ljudi imaju potrebu da slepo veruju.
Nista ali nista bolji nisu ovi sto od nauke prave dogmu. Sto se dokazalo skoro… da ne ulazim ali jasno je svima.
Nema apsolutnih istina i savrsenstva.
Šta ti je život, legnem kao magistar probudim se kao (o)kultista…
Welp.
Nauka nije nikakva dogma. Postavlja pitanja, menja “uverenja” i odgovore u skladu sa testiranim hipotezama. To je suprotno dogmi.
Ljudi je prave dogmom. Problem je uvek “faktor coveka” problem je ego veci od dela i sujeta.
Ima par jako dobrih filmova na tu temu.
Jedan obradjuje situaciju gde na prestizni faks u UK dolazi mladi siromasni klinac iz Indije.(istinit dogadjaj)
Nastaje problem gde svojim znanjem obara teorije starih profana koji su karijeru i zivot izgradili na tome. Krecu opstrukcije…
Vecina naucnika je uzasno sujetna. Ne moze da prihvati da je sprcao npr 30-50god i gradio karijeru i ime na necemu sto se isostavi kao lose ili netacno.
To se desava redovno u svim granama. Od matematike, fizike do istorije.
Od Anstajna su napravili kult. Sektu. Gde su prosto dokazane neke teorije koje se kose sa njegovim saznanjima. Ali naucna zajednica to prosto i autisticno odbija da prihvati.
Npr primer istorije je jos gori gde se granice i saznanja pomeraju svaki dan zbog napredka tehnologije. Pa onda imamo situaciju gde je teorija o tzv “klovus” naseljenicima na Americke kontinente kaze da su prvi ljudi stigli iz Azije preko Aljaske pre manje od 20000god
teorija je lazna i dokazano vec na mnogo primera da su ljudi bili na americkom kontinentu preko 50000 dokazano cak pomocu naprednih DNK analiza da je jedan veliki deo iz Polinezije direkt dosao u Juznu Ameriku.
Ali matori skotovi koji su pisali knjige i doktorirali na drugoj pogresnoj teoriji prosto ignosisu naucne dokaze. Kada to njima odgovara…
Sam Anstajn se zalio na to. Naucna zajednica je gora od zelota.
Koga onda treba da slušamo?
Pa nisi ovca da slusas. Zato se razvija kriticko misljenje, obrazujes se, informises… jbg ne znam sta da ti kazem.
Zelis prost odgovor da bi me kao spustio ali prostog odgovora nema.
A ovo sto pisem za strucnu naucnu zajednicu znas i ti da je tacno. Nije rekla kazala… verujem da si ovaj primer koji sam naveo iz matematike i ti gledao film.
Zato sam rekao u prvom postu
Ne postoje “apsolutne istine” nista nije crno i belo i sve je podlozno promenama.
A svako od nas treba da radi i slusa sebe i svoje instikte da vodi sebe i svoju porodicu kroz zivot.
Tako je bilo od pecine iz kamenog doba pa i sada.
Nista se tu nije promenilo.
@marko_gts razumem sta kazes, ljudska priroda je takva-kakva je, al ne bih stavio nauku u isti kos s religijama. Ima ega i sujete naravno, al nadam se da vecina naucnika ipak samo zeli da prosiri saznanje o svetu.
Hriscanstvo vec hiljadama godina moze da ti prodaje iste price o cici na nebu koji te gleda kad masturbiras, nauka ipak odbacuje zastarele informacije, pre ili kasnije. Nije to mala stvar.
Nemoj da pogresno shvatis moj post da ja kao nesto branim religiju na racun nauke. Nije mi religija bliska svakako.
Ono sto sam zeleo da kazem da obe strane drze ljudi slicnih zacementiranih stavova i prevelikih ega.
Ja mrzim podele. Zasto ne moze najbolje iz svakog sveta i sta se kome svidja.
Uvek je ono ili si za nas ili protiv. To nam je u prirodi.
Na zalost od vecine religija poznatih coveku kroz istoriju ove tzv “Avramove” tri sada najpoznatije su ubedljivo najdestruktivnije. Najiskljucivie…
Da se one nisu “desile” siguran sam da bi sada ljudi sto kazu hodali po zvezdama.
Sve stare su zivele u skladu sa prirodom i naukom.
Ali na temu visoke naucne zajednice. To su uglavnom uzasno sujetni ljudi zato su pomeranja spora. Bukvalno se ceka da neka generacija umre da bi nova iznela novu teoriju novo otkrice.
Cak se i ne krije. Pa sam Anstajn se borio protiv toga, da bi sada njegovi sledbenici bili isti takvi.
A tek predrasude prema zenama. Ima onako narodski prikazano u filmu o Kiri paru.
Nema razlike izmedju sujetnog fizicara i popa.
Pop ako stvarno veruje u to je bolji cak. Barem veruje. Dok je ovaj bolesno sujetan.
Ima par istinitih ali ovaj je bas dobar.