Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6

Ima , inače to je incident sa nosača aviona “Nimica” , o tome imaš milion dokumenata, svedočenja, pa čak i pred američkim kongresom, bar je to lako naći.

Inače evo jedan jako zanimljiv video iz Kine iz 2006. godina za koji ja zaista verujem da je autentičan (čak sam ga slao i jednom liku što je studirao montažu (pa jel si joj ga montiro :d) i on mi kaže da je takav video gotovo nemoguće lažirati , čak i sa skupom holivudskom opremom bilo bi jako teško).

Iz kog razloga se bas svaki slucaj zataskava? Nebitno da li su u pitanju Ameri, Brazilci, Kinezi. Nesto tu ne pije vodu.

A ko kaže da se zataškava, mislim situacija u tom smislu se drastično promenila u poslednjih 10-15 godina , mislim sve više ljudi otvoreno priča o tome, imamo svaki dan dokumentarce na TV-u o tome, o tome se raspravlja i u američkom kongresu, pa i NASA i Pentagon su vec priznali da neke neobične letilice krstere američkim nebom nad kojima oni nemaju nikakvu kontrolu, za koje nisu sigurni šta su (ali su sigurni da nisu nikakve letilice nekih rivalskih sila pre svega Rusije i Kine, niti bilo kakav prirodni fenomen) što je recimo pre 20, 30 ili 50 godina bilo nezamislivo.

Pa eto i bivši kanadski ministar odbrane je uživo u programu rekao tokom jednog intervjua (bio je i na Russia Today i na nekim američkim medijima tipa NBC, CNN i šta ja znam) da je na našoj planeti prisutno najmanje 4 različite vanzemaljske vrste, i da on lično veruje da ih ima i znatno više ali on ima pouzdane informacije i video je konkretne dokaze samo za te 4.

Mislim dosta se promenila klima u tom smislu i sve se otvorenije priča o tome i mislim da nas polako pripremaju za “big news” , ali to ipak sporo i oprezno radi jer činjenica je da nakon što tako nešto postane i zvanično da više ništa neće biti isto i posledice tako nečega bi bile nepredvidive jer za mnoge ljude uopšte naše postojanje bi poprimilo skroz neku drugu dimenziju i ljudi bi počeli da gledaju na stvari iz neke skroz druge percepcije, sad da li smo još uvek spremni na to, iskreno sumnjam , mada to ja mislim da mnogo više zavisi od njih samih (kada će nam se razotkriti i zvanično predstaviti) nego što zavisi od tu nekih političara, vojnih zvaničnika, naučnika, medija i šta ja znam koji nemaju gotovo nikakav uticaj na to zapravo nit ukoliko oni reše da nam se zvanično predstave bi oni to mogli da spreče (ni Ameri, ni Rusi, ni Kinezi ni bilo ko).

2 Likes

Što ovaj forum, na osnovu postova, potvrdjuje :rofl::rofl:

7 Likes

Ovo dete može da zaključi da je montaža…

9 Likes

Dete može, ali ovi iz holivuda ne mogu, to je rekao fabri :rofl:

1 Like

Laguje mu kamera, nije fejk

Mislim da ovaj zemljak ima bolju montažu od ovog Kineskog NLO-a :grin:

9 Likes

Ocigledno je da maltene nema zive duse u svemiru. Sve sto smo osluskivali je sablasno prazno. Nesto mora da se promeni u shvatanju unikatnosti, mozda i neponovljivosti zivota, sto se opire zakonima logike i statistike. Cemu sluzi taj ogroman okean vremena i prostora, ako nije dom za beskonacne svetove zivih bica. Odgovor na Fermijev paradoks nemamo.

Zapravo svemir vrvi od života i od civilizacija ali je toliko ogroman da izgleda kao da nema žive duše, pogotovo se nama čini još veće i nedostižnije jer nemamo adekvatnu tehnologiju da ga istražujemo, inače prema nekoj jednačini i formulama neki naučnici su kao ustanovili da kao na jednoj od 100 hiljada zvezda odnosno sunčevih sistema postoji neki inteligentni oblik života i neka civilizacija (koja ne mora nužno biti interstelarna niti da je razvila tehnologiju za medjuzvezdana putovanja kao što ni mi nismo), pa sad ajde neka je recimo to i tačno, pa samo naša galaksija ima prema procenama izmedju 200 i 400 milijardi zvezda, pa sad kada podelimo tih 200 ili 400 milijardi zvezda sa tih 100 hiljada dobijemo izmedju 2 i 4 miliona civilizacija samo u našoj galaksiji, pa eto neka recimo bude jedna inteligentna vrsta i civilizacija na jednu ne od 100 hiljada nego 100 miliona zvezda opet dobijamo izmedju 2 i 4 hiljade civilizacija u samo našoj galaksiji, a gde su još trilioni drugih galaksija, tako da i te neke brojke u recimo KGB-ovoj knjizi od 80 različitih vanzemaljskih vrsta ili onim nekim podacima Amera koji kažu da je izmedju 100 i 150 različitih vanzemaljskih vrsta i frakcija bilo prisutno na Zemlji (neki su još uvek tu sa stalnim mestom boravka, neki navraćaju povremeno, a neki su možda bili jednom samo u prolazu i više se nikad nisu pojavljivali) uopšte ne zvuče tako impozantno, čak deluju i dosta skromno u poredjenju sa onim brojkama koliko zapravo njih ima prema toj formuli i jednačini, a gde su još i neki drugi nivoi postojanja, drugi denziteti i eventualno neki drugi univerzumi.

Tako da mi već zapravo i živimo u nekom Star Trek univerzumu (verovatno i mnogo većem, zanimljivijem i maštovitijem od onog u Star Trek-u) samo ga još nismo svesni tj. samo nam to još nisu javili.
Uostalom i bivši šef izraelskog nuklearnog i svemirskog programa i još neki bitni zvaničnici su govorili i o toj Galaktičkoj Federaciji (poput one u Star Trek-u), a takvi ljudi ja verujem da uvek znaju nešto što mi ne znamo i imaju pristup nekim informacijama kojima mi nemamo, a i potpuno mi je logično da tako neka organizacija postoji i verujem da postoji, jer ako se na Zemlji ne znam porodice udružuju u plemena, ako se plemena udružuju u neke narode, ako ti narodi stvaraju neke države, pa ako te države se udružuju u neke federacije, konfederacije ili u neke medjunarodne saveze i organizacije (radi zaštite zajedničkih strateških interesa, kulturne, ekonomske i vojne saradnje, itd) kao sto su ne znam NATO, BRIKS, ODKB, nekada Varšavski pakt, pa Afrička unija, pa EU, pa Panamerička unija, itd pa potpuno je logično da se tako nešto dešava i na makro-kosmičkom nivou.
Takodje vrlo je moguće da kao što glavne globalne sile kao što su SAD, Rusija i Kina vode proxy ratove preko manjih država kao što smo recimo mi, Ukrajina, Sirija, Angola, Kongo, Sudan, Vijetnam, Koreja, Nikaragva, itd da tako i iza tih glavnih globalnih sila stoje različite vanzemaljske frakcije koje opet preko njih vode neke svoje proxy ratove i bore se za prevlast na Zemlji.

2 Likes

Samo jedna rec objasnjava sve. RAZDALJINA.

2 Likes

Jel sam ja prolupao ili se font na forumu uvećao? Bar na mobilnom?

Da i ja sam primjetio to

1 Like

hm, nisam primetio. Koji browser na mobilnom?

Chrome na Androidu.

Miodrag :sweat_smile:

2 Likes

Ma kakva razdaljina, mislim za nas te razdaljine možda i jesu nepremostiva prepreka zato što smo još mlada i nedovoljno tehnički razvijena civilizacija, ali za one civilizacije koje su na znatno višem tehnološkom nivou i koje su ispred nas hiljadama godina te razdaljine su za njih 3,14čkin dim.
Mislim mi sad zamišljamo da se to putuje od tačke A do tačke B nekim konvencionalnim putem i da se to putuje stotinama i stotinama godina i beskrajno, ma kakvi, to uopšte ne funkcioniše tako, to je tehnologija naprednija i od one koju gledamo u SF filmovima, to se krivi prostor, i to u druga sazvešdja se ide ko na pijac, maltene samo se unesu koordinate, pristisne se enter i tamo ste, to oni brže stižu iz recimo Plejada u naš sunčev sistem nego što ja 95-icom iz bloka stižem do Zelenog venca ili Doma omladine, razdaljina nikakav problem njima nije. :wink:

1 Like

jel i oni enter zovu enter i na istom mestu je na tastaturi ili kako to ide tamo daleko, daleko od mora :smiley:

Pitko čovek piše ko i uvek, al pasus o ‘trandžama’ nisam očekivao. Ni od njega ni od urednika da dozvole takav stav u časopisu.

Da ga direktno pitaš bilo bi naravno ‘nemam ništa protiv’, al mojim ušima nije zvučao posebno blagonaklono. Devojka odlučila da postane trans, ko da iko normalan to želi sebi da radi.

Bezveze, očekivao sam više empatije. :face_with_diagonal_mouth:

Kuzma prilicno direktno i bez dlake na jeziku kritikuje woke i ostale moderne “positivity” trendove i inkluziju. Prolazi mu verovatno zato sto je sustinski bezopasan, obraca se maloj subkulturi geekova, ne pogadja establisment organizacije pod cijem je pokroviteljstvom. Ovakve stvari ne edituju ni na jutjub kanalu, nadam se da i nece poceti jer sa cenzurom stvari postaju dosadne, sterilne i predvidljive. Cak i kada se ne slazem sa njim, covek je urnebesno duhovit, ostrouman i inteligentan, kritika je uvek aktuelna i on point, nije nikada vulgarna i prostoumna. Od njegovih kolumni, koje verovatno decenijama ne pratis, mogao bi da se napravi kolaz ekstremnih stavova, ali izuzetno zabavan kolaz.

2 Likes