Pazi ovo ako je preko wifi je dobar rezultat, pretpostavljam da je na 5g opseg.
Ni ja kod sbba na wifi-u ne dobijam više, a paket je 600/60.
Veću brzinu da li možeš da dobiješ na dodatnom ruteru je upitno. Bolju pokrivenost signalom to ok.
Možeš da probaš na modemu da promeniš wifi kanal, bandwidth, sideband.
Treba ti cat5e utp kabal od modema do rutera, i gigabtini ruter. Ako je neki wr840n njemu je i dolazni wan port i izlazni lan portovi su 100 Mbps
Da zato pitam, ako je ovo wlan 150, lan ce biti blizu 200. Dakle rekao bih da je “ok”.
Wlan nazalost nije merodavan za merenje zbog vise faktora.
Mnogo bitnije pitanje je li u pitanju bakar ili optika? Tj. da li je tc7210 ili neki zte (f680, f660, f612)
Ameri znaci… jao.
Svi su već videli Kanadu protiv Amera i bili su u pravu, samo što neće igrati u finalu, hahaha ![]()
Što bi reko jedan poznanik “Sta je zajedničko našim fudbalerima i košarkašima? - ni jedni ni drugi ne znaju da igraju fudbal”.
Bilo bi kul da naši košarkaši uzmu zlato pa da taman uparimo zlatnu sa basketašima.
Jaooo kakav divan dan ![]()
iliti sto bi nas narod reko, what a wonderful day to be alive. ![]()
![]()
Iskreno ovo prvenstvo na kraju ispada zaista kao bajka, ono prizeljkivao sam dobro i zanimljivo prvenstvo i dobar plasman nase reprezentacije ali cudni su putevi Gospodnji i Bogu hvala ispalo je sve cak jos i bolje nego sto sam se nadao i prizeljkivao.
Recimo pre prvenstva rekao sam da ukoliko ne mozemo mi da osvojimo samo nek neko pobedi Amere i nek ne osvoje Ameri i ja srecan i ako vec ne mozemo mi da osvojimo nek osvoji po mogucstvu neka nova reprezentcija koja nije osvajala dosad (dosta vise sa Amerima i Spancima) i eto kao u snu zaista ispalo je cak i mnogo bolje nego sto sam se nadao, nasi u finalu i to igraju sa reprezentacijom koja nije nikad osvajala, boljeg i lepseg scenarija realno nema. ![]()
Inace danas zaista ne znam dal me vise odusevio prolaz nasih u finale ili pobeda Nemacke nad Amerima, ta druga utakmica je bas bila ludilo, bas onako za prave kosarkaske sladokusce i neverovatno uzbudljiva i efikasna tekma i na kraju mislim da sam bio nervozniji i ludji tokom te utakmice nego nasi kad su igrali, bas me bilo ponelo, inace utakmica me mozda malko podsetila na polufinale iz 2006 u Japanu (opetbu Aziji, ponovo mali sinhtonicitet
) kada su Grci pobedili Amere i otisli u finale (secam se te utakmice kao da je na ovom prvenstvu bilo).
Iako je ovo prvenstvo mozda pocelo mozda mlako malo i delovalo da nece biti tako dobro i zanimljivo kao ono proslo iz 2019. na kraju stvarno ispade izvanredno, pa mozda jos i bolje (nevezano sad za sam uspeh i plasman nase reprezentacije) i zaista kao nesto sto ce nam ostati u divnom secanju i o cemu ce se pricati i za 10 ili 20 godina.
Ja vec 20 godina se pitam i molim Boga da se makar jos jednom ponovi Indianapolis i vec sad je sjajno i daleko iznad ocekivanja sve i jos ako nasi i osvoje mislim da bataljujem da gledam sport i sto se mene tice ne moraju ni idu ni na OI, ni na naredno EP ni nigde…ono to bi za mene bilo kao za nekog zakletog zvezdasa da se ponovi Bari i 91-va.
Danas je zaista jedan od onih predivnih dana kakav si prizeljkivao godinama i kada si svestan da prisustvujes ispisivanju istorije (makar istorije sporta koji toliko volis i kosarke) i zeleo bi da zaustavis vreme jer zelis da taj dan traje vecno ali ne mozes (e to je taj osecaj danas).![]()
![]()
Inace analiza samih utakmica polufinala mozda sutra kad se malo ohlade glave i malo se iskuliram. ![]()
Kakav scenario za Karija Pesica, u finalu protiv “svojih” Nemaca koje je svojevremeno odveo i do titule prvaka Evrope 93. (neposredno nakon sto je Drazen Petrovic tragicno izgubio zivot vecna mu slava) na iznenadjenje gotovo svih, takodje i njegov sin je igrao za reprezentaciju Nemacke cak i protiv nas kada nam je Pesic bio selektor 2001. na EP u Turskoj a igrao je i sa Novickim za Nemacku u Indianapolisu kada su nasi osvojili titulu prvaka sveta a Nemci sa njegovim sinom u timu bili treci i isto na pobednickim postolju, cak je moguce i da njegov sin ima i neku funkciju u njihovom kosarkaskom savezu ali nisam siguran, sad eto finale bas sa Nemcima i prica Karija Pesica sa sve ovim sad finalom u nedelju je bas onako za Netflix. ![]()
Inace osim te price Pesica recimo finale se igra u Manili gde smo osvojili vec SP 1978, takodje kada smo osvojili SP 1998 u Atini isto smo imali jedan poraz od Italije u grupi, recimo igramo finale sa Nemackom koja je pobedila Amerikance i koja je dosad jedina neporazena ekipa na turniru isto kao i Argentina sa kojim smo igrali u finalu u Indianapolisu …i tako neke stvari se bas poklapaju i ima bas dosta sinhroniciteta a neki kazu (recimo Kresimir Misak) da su sinhroniciteti zapravo nacin na koji kosmos ili mozda cak i sam Tvorac komunicira sa nama. ![]()
@padawan imaš pozdrav od Profe ![]()
I od vranjanca ![]()
Pisao mi juce, iz game centra mu poslali “nov” dzojstik sa reklamacije, pa im je postao clanove i javili da ce dobiti nov ![]()
Pocinje mec za trece mesto, severnoamericki derbi, sve sami NBA asovi,vrlo slicne ekipe, ista skola kosarke, stil igre i trebalo bi da bude zanimljivo i lepa uvertira za finale danas, iskreno zeleo sam da vidim okrsaj ova 2 tima pted pocetak prvenstva a posebno mi je drago sto igraju za trece mesto a ne u finalu, ono potpuni ugodjaj. ![]()
Inace posebno mi je drago da je na kraju na ovom prvenstvu pobedila evropska kosarka, tacnije organizovana i timska kosarka i timski duh i sto 2 takve ekipe igraju u finalu, realno ni Ameri ni Kanadjani nemaju bas neku igru, igraju samo 1 na 1 i 2 na 2, cak i da su Kanadjanima i bili tu Dzamal Marej, Vigins, ovaj ili onaj ili ne znam Amerima Dejm Lilard, Trae Jang, Buker ili sta ja znam mislim da bi isto prosli jer njihov problem nije u selekciji igraca vec u nacinu igre i cinjenici da je samo jedna lopta na terenu, ono i kad imas 5 mega-zvezda na parketu opet ce jedan da se izdvoji kao lider ili jedan ce da resava nece sad svi da resavaju.
Inace rekao bi da se cak mozda Kanada i za nijansu bolje snasla u ovom nacinu kosarke od Amerikanaca, recimo Ameri su ocekivano delovali dominantno protiv slabijih rivala ali cim su naleteli na jednu malo organizovaniju i jacu ekipu kao sto je recimo Crna Gora koja je prosecna ekipa ili mozda tik malo iznad proseka odma su sve njihove mane dosle na videlo.
Mada te neke NBA zvezde su i vrlo prijatno iznenadile kao sto su recimo Shai i RJ Berrett pogotovo pa cak i Dilon Brooks koji su se neocekivano dobro snasli u jednoj ovakvoj drugacijoj kosarci, kod Amera Entoni Edvards je pokidao ovo prvenstvo i zaista se nametnuo kao lider ove ekipe, Mikel Bridzis takodje pogotovo u poslednjih par utakmica, Dzejlen Branson je isto dobro igrao iako je malo divljao sa svojim ulazima i soliranjem, Ostin Rivs isto kao u LA Lejkersima konstantan i zaista koristan u raznim segmentima igre iako vecito ospiravan zbog njegovog nerdy i smokljastog izgleda, ali je stvarno opasan igrac, dok recimo najvece razocarenje je bio Brendon Ingram, nakon sjajne sezone u Nju Orleansu ocekivao sam da ce biti mozda i lider ove ekipe medjutim on je skroz podbacio i deluje kao da se uopste nije snasao i prilagodio na ovaj stil kosarke, takodje i Triple J iz Memfisa najbolji bloker i defanzivac lige ove godine, isto nije se video, realno ovi evropski centri tipa Vucevic, Valanciunas, ovi visoki igraci Nemacke su ga pojeli, Paolo Bankero prvi pik i ruki godine onako odigrao vrlo promenljivo, odigra dobro jednu utakmicu pa ga nema nigde naredne 2 ili 3, Halibarton prvi asistent lige protekle sezone isto onako, nista posebno se nije pokazao, doduse imao je on asistencija i ovde ali definitivno nije imao taj prostor i tu slobodu kao sto ima u Indijani ili pre sto je imao u Sakramentu (recimo jako malo je sutirao), no sve u svemu na svakom prvenstvu je uvek zanimljivo videti sve te NBA asove na ovakvom jednom takmicenju i kako ce se snaci sa jednim drugacijim stilom kosarke.
Doduse sad neki ce reci najbolja kosarka se ipak igra u Evropi a ja mislim da se najbolja kosarka i dalje igra u NBA samo je ne igraju vise Amerikanci.
Slusam sad opet tragedija, autobus na sprat (mislim iz Nisa) sa turistima se sudario sa automobilom pa prevrnuo u Grckoj, ima i stradalih.
Sa, izgleda kvalitetnije, dobrseno… precizno a opet lepo.
Definitivno sa linijama