Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6

Nikad bio, meni je sad obrnut problem, nedovoljno masti i proteina :rofl:

2 Likes

Imao sistematski na poslu, lošeg holesterola za izvoz, dobrog ni za lek :joy:

1 Like

E jbg…
Od nas dvoje jedan dobar :rofl:

1 Like

Lance Reddick igrao Destiny dan prije smrti. Ko bi rekao da je bio i fan, ne samo da je odradio ulogu

2 Likes

A za dijabetičare reklama “Jedna flašica i tamo ste” :joy:

1 Like

Jao kad se setim šta sam sve trpao u kafu ili pio sa tim raznim ukusima, budala i po. Sad, samo čista kafa, mrvica mleka, bez šećera. Te obrok kafe više ne mogu da smislim :saluting_face:.

3 Likes

Coffeedream, Moka kafa Extra sa mlevenim lešnikom
Verovatno najbolja “kafa” koju sam probao. Navodnici su zbog osećaja sitosti nakon što se ovo čudo konzumira, inače je kafa kao kafa u ovoj moki sama po sebi vrhunska.

1 Like

Da i ja samo bez secera pijem… steta jer volim te slatkaste kafe bogatog ukusa.

Inace kafa moze biti u vecim kolicinama mnogo opasnija od dodatog secera pa i tu treba voditi racuna.

1 Like

Na pamet mi padaju one slike sa druzenja, i pitam se zasto :slight_smile:

Nista, javi se u temi o zdravom zivotu, ili svom lokalnom fensi nutricionisti u Barseloni, hah.

2 Likes

Probaj ovu bar jednom, vredi, iako je dosta skupa (~480 din, čini mi se).

1 Like

Hocu, tnx. Nije to skupo. :slight_smile:

Nego @xX8Lampard8Xx gle sta sam nasao u lidlu

Tripuje me sto su kesice baaas male, a ovde na slikama sunu pola kile u solju pa nisam siguran da li je koncentracija uopste uporediva, samim tim i efekat…

2 Likes

Probao, ni blizu, nema veze jedno a drugim… Originalno piće, ono sto ja pijem je dosta jače i ima stvarno neki efekat na energiju i na telo/raspolozenje…

Na slici na caju je kako bi go trebalo da se pije, kad kupis pola kg matea.

ukratko: Preparar un buen mate en 30 segundos - YouTube

kako to zapravo izgleda kad pijes: Cómo PREPARAR el Mate - YouTube

2 Likes

Gdje moze da se nabavi sve to, oprema (ona posuda ili sta je vec), i gdje obnavljas zalihe?

1 Like

Ja isto hteo da pitam i naručim, posebno zbog moje trenutne situacije ovo mi izgleda kao idealno piće, i tako daj da jos malo proguglam o čaju l, kad međutim …

B92 Vrsta čaja opasna po zdravlje kao 100 cigareta - utrostručuje rizik od karcinoma
https://www.b92.net/zdravlje/bolesti.php?yyyy=2022&mm=02&dd=27&nav_id=2112449

@xX8Lampard8Xx ima li ovo nekakvog osnova ili je samo mlađenje prazne slame i rekla-kazala …
kao za roštilj na ćumuru, tipa kad pojetete tonu imate 1% šanse sa dobijete …

1 Like

E ljudi dobro bi mi dosao po neki savet oko kupovine laptopa jer brze bolje treba mi nov laptop ( bez laptopa sam jos id Decembra a onaj stari izgleda da ne moze da se popravi, odnosno moze ali se ne bi isplatilo).
Ono budzet mi je na nivou nekog raspalog duvaca lepka :d , ono nit sam bas planirao da sad uzimam nov laptop nit imam bas previse da se opruzim, uzeo bi neki tako do 40-ak mozda maksimum 45 hiljada, pa eto ako imate neke dobre predloge tu sam. :wink:

Recimo ovaj Lenovo mi je zapao za oko, mali sam ovako pretrazivao po netu i prostudirao malo i recimo onako ono nesto povrsno sto se razumem recimo ovaj mi se cini skroz ok, mislim da je konfiguracija vrlo dobra za te pare, ono tesko da bi nasao bolju konfiguraciju pa i za recimo nekih 10ak hiljada vise.

(LENOVO IdeaPad 1 15AMN7 (Cloud Grey) FHD, Athlon Silver 7120U, 4GB, 256GB SSD (82VG006LYA) Laptop cena karakteristike komentari - BCGroup)

1 Like

Athlon i 4gb ram memorije mi je nekako bas prevazidjena kombinacija. Nije lose da i malo doplatis ali da u startu uzmes nesto sto je po pitanju performansi dugovecnije nego taj od 35k.

2 Likes

Citao sam taj isti tekst i odustao tada.

Najveca greska. Cepaj samo. Cajevi ne mogu biti losi (toliko) i to je verovatno u nekim konentracijama 10x ili 100x vecim. Tako su i za zeleni caj pricali da lose utice na jetru (u stvari su koncentracije u pilulama, koje je neko popio celu kutiju odjednom da bi brze smrsao).

Kad vec zvanicna medicina nema resenje, probaj nesto alternativno, ne kosta mnogo a moze da ti unapredi kvalitet zivota.

Uzgred probaj i sok od celera…

1 Like

A znaš kako, pođeš od toga da je ovo kucao neki ‘‘novinar’’ sa B92, koji je dok je ovo kucao za piće koje je nekoliko puta proglašeno za najzdravije na svetu, jeo sendvič sa parizerom, onim sirom što ne može da izgori kad ga pržoš upaljačem i polimarkov kečap… Po meni, toliko ima istine.

Istina je tu da može u nekim procenu da se dobije rak grla, ali ne od čaja neg od vrele vode, i to treba da piješ vrelu vodu svaki dan litre godinama, i onda eventualno 0.1% imaš šanse da zaradiš rak grla.
Mate je u Argentini i Urugvaju pogotovo nacionalno piće, socijalno piće. Oni u većini slučajeva ovo ne piju sami već dele jedni s drugima iz istog matea(posude) i piju tako satima.
Mislim, pogledaj samo sportiste, svi do jednog ga piju jer je stvarno piće sa mnogo benefita.
Ja sam jedini problem imao kad sam rokao litar/dva u kratkom periodu(popijem za sat-sat ipo 2l) i tako danima, nedeljama mesecima. Htelo srce da mi radi neravnomerno od toliko količine kofeina. Plus ja nikad u životu nisam pio kafu niti bilo šta sa kofeinom.
Mate ima mnogo kofeina ali razlika u odnosu na kafu je što je kafa shot, instant se puknes sa 150mg kofeina iz male šoljice(turska verovatno i više.
Mate piješ polako, i kofein unosiš satima i polako se razlaže i kako dan ide osećaš se bolje(ovo sam bar pročitao da tako funkcioniše kofein iz matea, i da je overall dosta drugaćiji doživljaj u odnosu na kafu, a da se osećam sveže, lepo, bolje i ubrava metabolizam baš puno, to ja mogu da potvrdim. Srknem ga 3 puta, odma trčim u wc :smiley: ).

Ja ga naručujem sa mate-tee.de i za sad je sve super što se tog sajta tiče, imaju baš svašta iz južne amerike, Mate, Vino iz Argentine, empanade, Dulce de leche…

Ako hoćeš ako misliš da može da ti pomogne, mogu da ti poručim Mate da probaš, dolazim u srb 06.04. pa mogu da ti donesem.
Inače, kako si ti? Koje su ti sve dijagnoze i kako se držiš?

2 Likes