Uh nisam fizičar, al teško da je brže od svetlosti. Daj neki link ako te ne mrzi da vidimo šta kažu.
Ej znanje ima vrednost smo za sebe! I nikad ne reci nikad, još mnogo toga ne znamo. Možda nećemo baš putovati brzinom svetlosti, al naći će se već neka začkoljica, makar na kraju krenuli generacijske brodove da šaljemo ili mozgove da digitalno enkodiramo.
Da ne mračim, mene više brine dal ćemo preživeti do te tačke.
Da je neko pre 200god ili 500god rekao nekome da cemo imati mobilne, leteti, imati TV, komp, automobile… mislili su svi da nema nista brze od konja.
Brzina svetlosti, ogranicenja su samo i samo teorija na papiru.
Mi sigurno necemo videti. Ali ko zna sta ce biti za 500-1000-3000god.
Pa vec je poznato da se moze putovati brze od svetlosti , recimo NLO-i kada putuju oni putuju brze od svetlosti tako sto “krive” prostor i prakticno oko sebe stvaraju neku vrstu prostorno-vremenske dilatacije, odnosno kao neku vrstu elektro-magnetne caure (i zato retko kad vidimo sam objekat odnosno oblik tog objekta vec uglavnom vidimo samo svetlost odnosno tu cauru u kojoj se objekat nalazi) i zato oni mogu da prave onako lude manevre koji se kose sa zakonima fizike, da putuju nenormalnim brzinama, da putuju kroz vodu, atmosferu, svemir jer kad su u toj cauri na njih ne uticu nikakvi nasi zakoni fizike, ne uticu ni otpor ni G sila ni trenje, nista.
Inace ovi NLO-i koje ljudi neretko vidjaju na nebu sirom sveta uglavnom ne dolaze iz dubina svemira i nekih udaljenih suncevih sistema vec su to letilice koje uglavnom imaju baze na Zemlji , ispod povrsina mora i nekih jezera, u podzemljima nekih pustih podrucja, pa cak i u unutranjosti nekih planina a verovatno negde i po nasem Suncevom sistemu i tu su ko zna koliko vec medju nama.
Mislim da i mi (a pogotovo naucnici) vec znamo da je moguce putovati brze od svetlosti i cak odprilike kako to putovanje na neki nacin i funkcionise ali to jos uvek mozemo da pojmimo samo ovako odprilike i u nekim grubim crtama i jos uvek smo daleko od toga da i mi repliciramo tu tehnologiju i napravimo nesto tako.
Trenutno ljudska vrsta ima problema sa razumevanjem zakona van nase planete. Imamo tehnologiju, ali nemamo nekog novog “teslu” koji ce razumeti ono sto mi trenutno nismo u stanju da razumemo. Jbg previse smo mi zauzeti ratovima, politickim podelama i slicnim sra*ima da bismo nesto pametno uradili za našeg života.
Kako je nesto “poznato” nije nista. Izasao je covek i izneo “teoriju” ali to je samo teorija. Nije dokazano nismo ni blizu
Teorije postoje i padaju stalno.
@iNikola
Vec sam pisao vise puta. 7-10dana rata u Vijetnamu je kostalo kao kompletan program spustanja na mesec. Tuga u sta se sprcaju tolike pare… a gde su ostali ratovi, krize, sranja…
Steta.
Tako je. Evo recimo za sebe mogu da kazem da zaradjujem pristojno, kupujem sve i svašta, ali nikada, nikada u životu mi nije bilo bitnije da zaradim novac umesto da vreme potrošim na porodicu i ljude koje volim. Nikada vreme nisam trošio na političke gluposti, mržnju prema ljudima drugih nacionalnosti i slicno… Treba živeti punim plućima. Materijalne stvari su tu da nam koliko toliko ulepšaju život i isti učine laksim, ali nikako i nikada materijalne stvari ne donose, i neće doneti sreću čoveku. Licno, materijalne stvari mi nisu bitne. Verovatno zato i mogu sebi sve da priustim sve sto zamislim, jer mi to dodje kao nešto usputno i nebitno. Poznajem ljude koji bukvalno trpe, i odvajaju od usta da bi zaradili za auto, kucu i slicno, neki su primorani, neki opsednuti, neke su jednostavno roditelji tako odgajili… Ironija je u tome da vecina njih ne mora da trpi da bi nesto postigla, ali navika i principijelna uverenja su vrlo opasna stvar… Neko bi da voza ferari iako mu je i yugo dovoljan, onda trpi i odvaja za ferari…
Bahatost pojedinaca (u svetu uopšte) je i dovela do ratova, mržnje i svega sto uz to ide. Kada bi kolektivno bili budniji bilo bi potpuno drugacije. Trenutno je u svetu mocnicima bitan samo novac i moć. E sada im kripto drma kavez i krece se sa novom krizom u svetu.
Psihologijim se bavih od ranog detinjstva, mogu reci da sam vrlo, vrlo stabilna osoba, a da me ipak neka desavanja izbace iz takta. Mogu misliti kako je ljudima koji nemaju koliko toliko neku dozu stabilnosti, onda dolazi do svakakvih nemilih scena koje vidjamo svaki dan… zaista šteta za doba tehnologije u kome živimo.
Dobro to je ipak samo zvanicna mejnstrim nauka i ono sta nam oni kazu ali recimo Bob Lazar je jos 80-ih pricao sta se desava u Area 51 i jos pre 30+ godina je govorio o letilicama na antigravitacioni pogon i u Elementu 115 koji je otkriven tek 2004-te.
Jedna pametna koju sam davno procitao je da ferari i jugo ce da te dovezu na isto odrediste, istl kao sto ce i roleks ili neki drugi skupoceni sat da pokaze isto vreme kao i obican sat. Bitan je samo izgled i da se pokazuje, ljudi pate generalno od toga da drugi vide sta oni imaju. Ja sam imao problem sa nenormalnim trosenjem para na igrice u zadnje 3 godine, sigurno sam bacio na skinove i gluposti preko 2500€ sto mi je sad zao, ali opet i skolu sam morao proci. Sad su mi neke druge stvari bitnije u zivotu, sto imam imam, sto nemam ni ne treba mi.
Kakvi bre dusmani i kakva goveda ja ne mogu da verujem , navodno su je uhapsili dok je izlazila iz jedna palacinkarnice u njenom kraju , mislim kakva to djubrad mora da budu i kakvi bezdusnici kad jednu sirotu, cestitu devojku nisu pustili ni palacinku da pojede do kraja, nego je bas moralo da joj presedne.
Ono nema sta toliko se bahatila okolo da je cak trazila i da joj stave malo vise Nutele u palacinku nego sto je to zakonskom regulativom propisano.
Inace znao sam ja da je ona dusa jedna jer cim ona toliko voli palacinke to ne moze da bude losa osoba.
Nego sta se i ona tu nocu mota okolo , 'ebale je palacinke, lepo mogla je da uziva kod mene na gajibi, u sigurnoj kuci, da se baskari na krevetu, slusa playlistu G-Funk klasika sto sam napravio i gleda Daretov podkast ili Balkan Info i Tesu Tesanovica ili Podcast Incubator a ja bi joj doneo palacinke (jer mene ne trazi niko) i to i vise nego sto treba.
Inace ja sam cuo da se ona u toj palacinkarnici onako namrstila kako samo ona ume i drala se sa sve onim njenim opasnim glasom, kao aloooooooo jel sam ti lepo rekla da vise toga namazes i da ne stedis na Eurokremu necu bre suv leb da jedem" i bas tad pridjose panduri i ovaj rece, devojka pravi problem, a onda pandur kao eee ajde nista vodimo je i eto…
Stavljeno na list, davajte te predloge za Netflix, nikako mi se ne svidja njihov algoritam, stalno mi izbacuje jedne te iste naslove jedan te iste žanrove, pogledaš dve-tri stand-up ili dva tri crtaća i sad mi samo to izbacuje
Pa eto recimo da su neke licne simpatije i da mi je ovako inspirativna.
Mislim ono ranije dok je bila na funkciji nije mi bila nesto previse interesantna (cak sam je i isprozivao u par navrata) ali eto s obzirom da sam ja ovako buntovnickog duha, uvek opozicija i nepopravljivi i beznadezni romantik a da je ona sad pala u nemilost rezima (kome je sluzila), da je u nezavidnoj situaciji i da je ovako veoma omrazena i skroz satanizovana i svi zele da je vide kako gori na lomaci eto meni je tek sad gust i nekako kul da je simpatisem i podrzavam, cak mi je i lajkovala par slika i komentara na instagramu pre nego sto je prvi put uhapsena pa ko zna mozda nam se nekom prilikom negde i ukrste putevi kad sve prodje.
Inace sin kucnih prijatelja od mojih roditelja je u naprednjacima i licno veoma blizak i dobar sa Vucicem i Nesom Slinom (pogotovo sa Nesom Slinom) i mislim da im je i Diksi zajedno sa Nesom Slinom i jos nekima dolazila ranije par puta kod njih i na slavu kuci i sta ja znam, pa sam mozda i mogao da je upoznam da sam hteo ali iskreno tad mi ona zaista nije bila ni na kraj pameti , a i svi znamo sta mislim o ovoj vlasti i meni se to drustvo malo da kazem gadi ali eto sad kada su okolnosti drugacije i kada su je pustili niz vodu i kada je pala u njihovu nemilost i sad kada je toliko ocrnjuju i satanizuju i kada je na neki nacin postala public enemy # 1 (posle Djilasa i Marinike razume se) sad bi iskreno voleo da je upoznam, ono makar malo neoavezno da procaskamo i makar malo da je zagrlim i da joj kazem da ce sve biti u redu.
Inace kad je ona u pitanju i ovde moji postovi o njoj ja se trudim da ipak odrzavam neki balans, pa recimo ajmo reci da su negde 40-45% neke moje simpatije i naklonost ka njoj , nekih 35-40% je zezanje i sprdnja na njen racun (kao neki mali stand-up inspirisan njom) i nekih 15-20% neka objektivnost i kritike na njen racun.
Inace ja mislim da bi mogao da odradim jedan nastup od 5,6 sati a da mi samo ona bude tema jer ona je meni nekako zabavna i jako inspirativna za zezanje bas zbog tog imidza i sto je tako sva kao nesto mracna, namrstena, opaka i shvata sebe previse ozbiljno, gospodjica Mrguda
Recimo i bas zato sto je stalno namrstena (sto bi reko moj zet Dare ima tu kiselu facu i izraz lica kao da joj stalno nesto smrdi), opasna, pomalo muskobanjasta i sa tim dubokim grubim glasom sto zvuci kao Harley Davidson sto radi na kerozin ja sam joj nadenuo nadimak Ljupka Diksi, ono nadenuo sam taj pridev ljupka ispred nadimka jer onako zvuci malo romanticnije, neznije ali je istovremeno i malo smesno i ironicno.
Inace kada bi se meni ovako unela u facu sa ovako izbezumljenom facom ja kapiram ili bi uhvatio sprint i bezao koliko me noge nose ili bi je stipnuo za obrascic ili joj samo zalepio zvaku u cilju sok terapije pa sta mi Bog da.
Ono ja kapiram da kada bi bio sa njom da bi ja bio taj koji bi dobijao batine ako mi slucajno zagori rucak ili ako je malo presoljen , ono fazon na kraju bi zavrsio u emisiji kod one autonomasice Tatjane Vojtehovski kao zrtva nasilja.
Ja mislim da bi sa njom ja morao da foliram da imam migrenu i da je molim da bude nezna u krevetu i da pazi da me ne boli ili da me slucajno ne povredi.