Pa istina , slazem se da je glupost teska, to da je mozda malo trgovala sa nekim poverljivim informacijama kojima je imala pristup, odnosno da je malo trgovala uticajem ajde to mi i nije tako tesko da poverujem, to je ajde sasvim moguce, ali realno to svi rade, sta mislis zasto se svi guraju u politiku i rukama i nogama i zasto bas svi hrle po mogucstvu u vladajucu stranku i na neke funkcije (bilo koje , samo da su na nekoj funkciji) pa sigurno ne zato da bi ih malo slikali na TV-u ili zbog plate koju imaju i koja iznosi nekih 100-150 hiljada dinara i koja realno tesko da moze da pokrije i 2,3 standardne potrosacke korpe, nego svi idu u politiku bas zbog toga, da bi trgovali uticajem i sad svako trguje sa onim sto ima i sa cime moze i dokle mu mogucnosti dozvoljavaju da se opruzi, sad ne kazem ja da je to u redu i da ja to podrzavam i da to treba tako ali tako je kako jeste i to je realnost i to ne samo kod nas, nego globalno, recimo Amerika je jos korumpiranija zemlja od nas ali oni su korupciju legalizovali i to se tamo zove lobiranje i postoje citave firme i korporacije kojima je to jedina i primarna delatnost.
Mislim sad cujem da je Vucicu povecana plata negde blizu 10 % i da zvanicno sad njegova plata iznosi 168 hiljada dinara , pa jel neko stvarno lud da misli da se on onako grcevito bori za vlast za platu od 168 hiljada dinara (koliko u principu moze da zaradi jedan malo bolji, organizovaniji i vredniji majstor) i da stvarno zivi od te plate. : D
Mislim realno jedino nacin da se ukine korpupcija je da se ukine kapitalizam i da se postojeci sistem zameni nekim potpuno novim i potpono drugacijim od ovoga sto imamo danas.
Takodje je i glupost kao i ta opasnost od bekstva jer da je htela da bezi za ove 2 nedelje koliko je bila napolju mogla je da stigne do bilo koje tacke na kugli zemaljskoj i to jedno 5 ili 10 puta, takodje i ako su vec hteli da je vrate u pritvor kapiram da nisu morali tako dzukacki da je hapse usred prodavnice kao nekog okorelog kriminalca ili teroristu nego mogli su da joj uruce poziv ili je samo pozovu, kapiram da bi sama otisla i javila se tamo kad joj kazu.
Takodje 5 godina je relativno blaga kazna (jer ono niko skoro ne odlezi sve vec uglavnom svi izadju tu negde na pola, neki cak i ranije) i nije sad kazna zbog cega bi bezala iz zemlje (a pritom i veliko je pitanje ima li uopste i mogucnosti za tako nesto) , ono ajde da joj preti 15,20 ili maksimalna kazna pa ajde, onda mozda i postoji opasnost od bekstva jer niko ne zeli da ostari u zatvoru , ali par godina…ono tesko da bi zbog toga maltene zauvek samu sebe proterala iz zemlje i sad ostavila sve ovde i roditelje i brata i prijatelje i rodbinu i kucu i sve i sad ceo zivot se krila negde kao begunac (to je vec malo u domenu SF-a)
Sad sto se tice ljupke Diksi , mislim ona je jedno vreme bila klasican partijski aparatcik i njihov jurisnik koji im eto vise nije potreban i koji je pao u nemilost tog istog rezima i sad je prakticno bespomocna i mogu da se izivljavaju kako hoce (sad zavisi iskljucivo od njihove dobre volje) , mislim da je stvarno tako pametna ne bi se uopste ni vatala sa njima u kolo i bila bi svesna od starta sta moze da ocekuje (i zasto su je doveli bas na to mesto mimo svih kriterijuma i protokola), sad jbga moze samo da cuti i trpi, mada ko zna , ono kako je mogla mozda je jos i dobro prosla
Mislim i ona je isto blesava i rekao bi malo je platila danak svojoj preteranoj ambicioznosti (da ne kazem malo i alavosti) i naivnosti , mislim de je ona mucenica nasla gologuza da se hvata sa njima u kolo, ono do juce mazala sendvice u stabu stranke i lepila plakate po gradu i sad odjednom je poverovala da je ona tu kao nesto…mislim realno da sam ja bio na njenom mestu ili recimo sad da meni neko nudi neko tako mesto (a znam da nit imam iskustva nit sam kvalifikovan za tako nesto) pa sigurno da bi bio sumnjicav i bio bi u fazonu ma ovi garant oce nesto da me navuku i da me nasankaju, jer ono kako to da do juce maltene ni u gradski prevoz nisu hteli da me prime, ono maltene nisam mogao ni kokice na ulici da prodajem a sad odjednom bas meni nude neku funkciju i uticaj , ono nisu to cista posla, mislim kapiram da bi svako to pomislio , mozda je i ona to pomislila ali verovatno su ta ambicioznost i ta glad za funkcijom bili jaci i sad jbga.
Mada ono kapiram tuzilac trazi 5 godina, odbrana ce verovatno da trazi oslabadjajucu presudu i verovatno ce se naci negde na pola puta, znaci 2,3 godine i onda s obzirom da nije ranije osudjivana, kao dobro vladanje, uracunato vreme provedeno u pritvoru, bla bla i eto mozda je puste vec dogodine ili mozda je opet puste tokom sudjenja ili do pocetka izdrzavanja kazne, znas da toga ima kod nas i to neretko, da nekog osude pa onda on bude kao u kucnom pritvoru ili na slobodi do pocetka odsluzenja kazne i onda posle se samo javi na izdrzavanje kazne , kao u banju kad ide.