Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6

Svidja vam se danasnje robovlasničko drustvo :joy:

Da presecem :grin: jbt koliko volim mlecne proizvode u Grckoj. Sve im je do jaja. Nase mleko je golo govno kao ispran tetrapak u odnosu na GR. Da ne nabrajam dalje.
Pozdrav uz vecernju dozu. Neko pivo, ja mleko :wink:

5 Likes

Ma samo ne treba ogranicavati ljude, ako hoce nesto vise.
thats it

1 Like

Glup sam, udari me mleko :grin:
Nisam ukapisao.

potpisuje.

ili sam i ja glup :joy:

1 Like

To je, nije mi sinulo. Da, glup sam :joy:

Oće mleko da ode pravo u glavu :smiley:

1 Like

Ne nego sam upisao koje je. Idem za nedelju dana, ce kupim. I ja sam od onih sto vise vole mleko od alkohola :joy::joy::joy:

2 Likes

Bas je lepo. Pun ukus, isto jedem dosta onih njihovih jogurta od kozijeg i ovcijeg mleka. Mnogo dobro.
Ali mleko ubija.

Jedino sto nemaju ni jedan sir da je kako treba, sto je bas cudno :slightly_smiling_face: s obzirom da je mleko dobro.

Kako nema? Koje volis? Bas sam uzeo neki tvrdi ovciji.
Ako si navikao na one nase Imlek koji puste vodu i crknu za 2 dana onda jbg. Toga nema. Bas su dobri svi mlecni proizvodi. Zavisi od radnje isto.
Ja kupujem u nekom Masutisu imaju bas dobar izbor. Ma da samo to i kupujem i voce. Ne pravim klopu ja na moru ali mlecnih mora da bude :grin:

grcki jogurt je najbolji. ja se bas navukao… svaki dan kombinujem sa vocnom salatom, mozda i preterujem malo :slight_smile:

3 Likes

Probao sve bas u tom marketu. Nema kao kod nas bilo koji da uzmem :slightly_smiling_face: @padawan i grcka salata je odlicna

1 Like

Ja volim onaj smootie (ajd sad nek se neko napravi pametan pa nek kaze “uvalim ti kruti” :rofl:) , sto je onako kao milk sejk , mada slabo ga kupujem u zadnje vreme jer vidim da nema vise onog velikog pakovanja a da dajem 90-100 kinti za on malo pakovanjce sto popijem u 3 gutljaja mi se ne isplati.

E da probao sam ono cokoladno mleko od bele cokolade, iskreno super mi je, pogotovo onako hladno iz frizidera (uh posle basketa sjajno legne ili recimo uz neki slatkis).

Nego ljudi jel volite vi bozu, ja je obozavam, danas sam bio stukao 2 litre, ono mogu non-stop da je pijem, sto se mene tice ja bi pravo u poslasticarnicu i samo bi legao pod onaj automat. :slight_smile:

Sto se tice tih smutija iz prodavnice to je sve puno aditiva i dodatog secera. Smuti jedino da pravis sam, ali su se meni malo smucili. Mislim tu mas zdravih varijanti kolko oces (pogtovu od povrca) ali mi se ne svidja ideja vec “svarene” hrane.

Ja uzimam dukatos/grekos, one male sto kostaju oko 50 din, dovoljna je jedna za mix. U ciniju iseckaj 1 bananu, dodaj saku borovnica, par kupina ili malina (preskupe su, ne moras), iseckaj kajsiju i nektarinu, i dodaj neko suvo voce (ali ne previse, po 1 suva sljiva, kajsija i smokva), preko toga indijski orah (badem je bolji i zdraviji ali previse tvrd), prespi preko toga grcki jogurt i malo livadskog meda i pomesaj sve to.

Bolji je (u smislu proteina i low fat) islandski jogurt sirt, ali je preskup za ono sto dobijas, i previse gust.

Zajebi slatkise i gotove proizvode, od ovog nema bolje, a i nije nesto preskupo kada pogledas sve sastojke. Mislim da tu ima oko 400gr do pola kile i da porcija ne prelazi 100 din.

1 Like

Kada se dobro useres onda si preterao :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Inace sve sto je low fat je golo govno.
Sve to je mamac za … .
Trajala je ta moda neko vreme ma da su naucnici od starta govorili da to ne samo sto je govno nego cak nije zdravo.
Ali su reklame vitkih tela koji ne rade nista nego samo piju jogurt 0.3% masti bileglasnije od nauke.
Cak je kancerogeno ali boze moj. Reklama kaze da je 0.0001% masti ok. Ko tome da odoli.
Telu trebaju masti.
Niko se nije ugojio od slamine, masti,cvaraka, pravog mleka.
Goje se ljudi zato sto jedu govna, hemija,meso puno koncentrata, hormona, sve puno secera, aditiva…
a na sve to su lenje krave koje ceo dan sede na FB, jedu u meku i onda “ja boze kako sam debeo/la a jedem samo low fat”

1 Like

Niko nikada nije rekao, a pogotovu ne nauka, dovoljan je low fat jogurt i nemoj raditi nista. Dzabe sve ako ne vezbas bar 1h-2h dnevno. Sto Fabrizio npr upravo i radi (i to basket koji je izuzetno intenzivna vrsta vezbe koja aktivira sve moguce grupe misica, nije neki kardio za devojcice).

Low fat u McDonaldsu? :crazy_face:
Nizak procenat masti, iznad 8% za muskarce = zdravo.
Visok procenat masti, iznad 20% = nezdravo.

Ne bi trebalo ohrabrivati debeljuce na forumu, kojih sigurno ima dosta, ovakvim tekstovima i podsticanjem da jedu cvarke i slaninu.

U litri punomasnog mleka ima vise od 600 kalorija. Moras da radis kao konj da bi to potrosio. Nije uopste pitanje “da li mozes da se ugojis od toga” nego da li potrosis to sto uneses, ili ne. Mozes da se ugojis i od case mleka ako ti bazalni metabolizam ne sagoreva vise nego sto uneses i telo to skladisti u vidu masnih naslaga. Ja licno ne brojim kalorije, boli me uvo, nego to je prosta matematika, koja se veoma brzo odrazava na kucnoj vagi.

Vezbanje je da se osecas dobro zdravo i verujem da pomaze toj nekoj dijeti. Ja sam smanjio obroke i nisam izbacio nista samo sam jeo u manjim kolicinama, spucao 10 kila za dva meseca, ne znam jesam li potrcao jednom. Znam sad te price drugaciji metabolizam organizam bla bla, jedite manje. Tacka

4 Likes