Govorim za Srbiju, gde politicari gledaju da iskoriste u svoju korist, zasto ranije nisu dozvolili da se odrzi i tada je bio pritisak EU!
Moje razumevanje “svetske politike” je vrlo ograniceno ali mislim da tada nisu imali ubedljivu podrsku kao na poslednjim izborima i trebali su im politicki poeni na racun populistickih mera, tek je potpisan Dacic-Taci sporazum u Briselu. Diplomatskim recnikom, nije bio “momenat”.
Samo porez na odrzavanje bilo kakve parade, to bi bilo idealno resenje
Pa, ako gledas kao parada=prihodi od investicija, poreza ce svakako biti.
Porez na glupost je takodje sasvim normalna i uobicajena stvar, koji smo cesto placali u istoriji.
Razlika je samo u tome sto prvi oni placaju nama, a drugi mi njima.
Inace, parada moze da se posmatra kroz razne aspekte, politicki, finansijski, religijski… Jednu stvar samo treba razjasniti, vidim da se ponavlja cesto, a zasniva se na fundamentalnom nerazumevanju socijalnog mehanizma “parade”.
Apsolutna glupost koju bi ja zabranio zakonom… To sta radis medju 4 zida je tvoja stvar…
Postoji razlika izmedju
-
To sto radis izmedju 4 zida je tvoja stvar zato sto sam zaboga tako liberalan i tolerisem raznorazne nacine saglasnog ispoljavanja ljubavi izmedju dva ljudska bica.
-
To sto radis izmedju 4 zida neka ostane samo tvoja stvar jer ja ne zelim da to ispoljavas javno i kvaris decu i omladinu svojim devijantnim, izopacenim i protivbozjim ponasanjem, u tebe je usao sam djavo, idi leci se, ne zelim da znam da postojis.
E vidis, zbog ovih drugih i ne moze da ostane medju cetiri zida. Pa ako ti zaista toliko smeta blokiranje ulica i ceo taj cirkus, idi tuci batinase, radovce, obrazovce i kleromafiju koja je i dovela do potrebe za drustvenim protestom.
Svi oni koji gledaju svoja posla, samo hoce da prodju negde, imaju vaznije probleme… Treba da sagledaju malo siru sliku i stave se u kozu ljudi koji se u ovoj drzavi osecaju nesigurno, uplaseno, zastraseno, ne zato sto su od nekoga nesto ukrali, zato sto su nekome ucinili nesto nazao, nego zbog LJUBAVI koju osecaju prema drugom ljudskom bicu. Zar vi zelite da zivite u takvom drustvu? Mene kao heteroseksualca tako nesto zabrinjava. Ali nisam doduse spreman da se borim za bolje drustvo jer sam lenj i pasivan - protest na ovom forumu je otprilike as far as I’d go.