Šta trenutno slušate? - Vol. 3

E pa poslusao sam album i ovako na prvu definitivno nije los, onako dosta autenticno i tvrdo sto mi se naravno svidja, svako ne njegov najbolji album ali ono zaista odlican za neke danasnje prilike (i ono kao tracak nekog svetla i nade u vreme danasnje muzike), mada generalno kada je Nas u pitanju tu nema greske :wink:, iako su mozda beat-ovi mogli biti malcice raznovrsniji ali ok.

Recimo ona stvar “Wave Gods” mi je bas pokidala, tu je inace producent bio DJ Premier (Gang Starr) i on kad nesto radi to jednostavno ne moze da omane, maltene taj sve sto takne pretvori u zlato. :wink:

Inace Nas je i prosle godine izbacio album pod nazivom “King’s Disease 3” koji je cak mozda za nijansu i bolji od ovog ali svakako to je vec subjektivno.

U svakom slucaju zaista velika podrska za Nas-a jer i dalje bas ozbiljno radi i vrlo je aktivan (mozda i aktivniji nego ikad) i nije jedan od onih likova sto kao zive od stare slave i ostao je dosledan sebi, tom autenticnom Hip Hop-u i dalje radi stvari na old school nacin tj. izbacuje albume (sto mnogi vise ne rade jer im je eto to kao vec “zastareo” format) a po meni album je ipak nesto sto nema alternativu, ok mislim nemam nista protiv singlova ali album je ipak ovako vec kao kompletno umetnicko delo, necije zavestanje, ono legacy i jedna onako kompletirana i uokvirena prica koja ima svoj uvod, razradu i zakljucak. :wink:

E ova stvar je meni kao rep klinika, ono skolski primer savrsenog flow-ai tehnike repovanja, Big Daddy Kane zaista velika legenda majstor rep igre. :wink:

Auuu ljudi moji kakav je ovo spektakl bio. :astonished::heart:

Po meni najjaca grupa ikad. :muscle:

R.I.P. Jam Master Jay :pray:

1 Like

Klasik :wink:

Nego ljudi koje je ovo ludilo bilo :astonished::astonished:, ono pogledajte samo roster i listu izvodjaca : Run DMC, De La Soul, LL Cool J, Big Daddy Kane, Redman i Method Man, Rakim, Treach (Naughty By Nature), Queen Latifah, MC Lyte, Roxanne Shante, Salt ‘n’ Pepa, Swizz Beats, Boot Camp Clik, Slick Rick, Lost Boyz, Ludarcris…sto bi rekli Svaba i Pinki, sve carevi i nasi idoli. :d

Brate ovo je bio doslovno ono Hip Hop “Vudstok”, eeee ovo da sam bio sad prosli vikend…ja mislim da bi bilo vece ludilo nego da sam izasao na dejt sa Diksi. :smile::slightly_smiling_face:

1 Like

Jucerasnji datum 11.08. 2023. ostace upamcen u istoriji Hip Hop-a po cuvenoj proslavi 50 godina Hip Hop kulture i velikom koncertu na stadionu New York Yankiees-a. :wink:

Eto samo nedelju dana od izvanrednog i nezaborabnog Rock The Bells festivala desio se jos jedan Hip Hop “Vudstok”. :wink:

Svakako dogadjaj koji ce se dugo pamtiti, inace koncert je trajao oko 8 sati. :wink:
Inace kako je odmicao bio je sve bolji, mislim da je posebno Nas pokidao, mada ono kad sam ga video u onim kargo bermudama i “Kanadjanksma” sa onim gore sto izgleda kao pancir i onim lancima ono bilo je jasno da je dosao bas sto bi rekli Hrvati nabrijan, ono nije dosao da to samo ispostuje i pojavi se nego je dosao bas sa namerom da pokida, usao je na binu kao borac u ring/oktagon koji je dosao da uzme sampionski pojas, ono sa stavom poraz nije opcija ;), takodje i kada je pozvao na binu DJ Kool Herc-a prakticno oca Hip Hop-a i coveka od koga je sve gkrenulo i njegovu porodicu je bilo bas ono emotivan trenutak i za pamcenje, takodje uvek sjajni i Run DMC koje su ostavili za kraj, mada zaista sjajni su bili i Ice Cube i WC i Snoop Dogg i likovi iz Wu Tang Clan-a i Kool G Rap koji se pridruzio Nas-u na bini i Lauryn Hil i Havoc iz Mobb Deep-a i svi koji su nastupali i koji su imali cast i zadovoljstvo da nastupe na tako istorijskom spektaklu. :wink:

https://www.youtube.com/live/RgGyYGPTXCg?feature=share

Loša lista za wotkout iskteno. :grin:
Ja bih tukao Mick Gordon Rip and tear (Doom 2016) i Combichrist Gotta Go (DMC DE) :sunglasses:

1 Like

Jos jedan klasik, ovaj lik je bio “Biggie” pre Biggie-ja. :d

Sto bi nekad reka’ Atmosphere poznati reper bijeli, I am tryin’ to find a balance, I am tryin to bulid a balance. :wink:

Ovo je bas opaka stvar i po meni jedan od onih skrivenih bisera koji nikad nisu dobili paznju i publicitet kakav zasluzuju.

1 Like

Danas kupujući u Maxiju čujem ovaj hidden gem, vidim da je stara već 12 godina ali nisam znao da postoji ovakav mashup grunge-a i reggae-a. Fino zvuči. :ok_hand:

Definitivno lepo ukomponovano i zvuci interesantno ali mi je svakako original bolji.
Recimo primetio sam da kad uzmes recimo neku rap,reggae,funk ili tako neku pesmu i odradis neki rock/hard core remix (da zvuci onako malo tvrdje i brze) gotovo uvek zvuci bolje nego kad probas obrnuto, ono da uzmes neku rock/hard core/metal stvar pa probas da je usporis nekom malo sporijom muzikom (kao sto je reggae) recimo.
Sto je donekle i logicno jer recimo kod muzike kao sto je hard rock/metal tvrdoca zvuka, buka i brz i dinamican tempo su upravo ono sto definise tu muziku (cesto i vise nego sam tekst) i daje joj tu energiju i ti kad je ubacis u neki melodicniji i sporiji fazon ono nije vise to to.
Mada te crossovere mi je uvek zanimljivo da cujem, pogotovo recimo crossover rocka/metala i hip hop-a sto po pravilu ne moze da omane. :wink:

2 Likes

1 Like

Ijuu… Ovo kontam već rasprodato…

Još nije krenula prodaja :grin:
Od 18-og će karte biti dostupne. 8900 din ako ćeš da stojiš a nekih 12000 ako ćeš sedeći da ispratiš makljažu. :grin:

Ma ko da sedi uz ovo bre, da l’ si lud :joy:

Sad cu najebati, ali ja sam valjda jedini ovde kome je Rammstein odvratan od prvog dana. A naslusao sam se tog zanra decenijama :smiley:

elem, evo jedan zen za cetvrtak