Meni je Hell is Us lakše pao nego Atomfall. U Atomfall sam se brzo zbunio i odustao obeshabren. Dok sam HiU dosta lagano navigirao po priči i regijama, a ja sam prilično nestrpljiv po tom pitanju. Rekao bih da ne odustaneš, dobra je igra, ali crnjak teški.
Mene je kod Atomfalla najvise odbio osecaj da ‘igram igru’, da se nalazim u prostoru koji je ocigledno sklepan od strane nekog dizajnera. Taj neki diznilend osecaj, igraonica, da je sve fejk. Da kad bih zagrebao zid ispod farbe bi bila sperploca i stiropor. Ista stvar me odbila i kod prvog Outer Worldsa.
Ne znam kako neke igre uspevaju da ti prodaju fantaziju da si usao u drugi univerzum, a druge daju osecaj jeftinih kulisa, ali te prve su mi medju najboljim iskustvima u gejmingu.
Jesi uspio uopšte da doguraš do Interchange-a i da otvaraš tamo prolaze i istražuješ? Atomfall jeste ono malen budžet i izgledom ne briljira, ali ovako osjećaj istraživanja je bio odličan.
Jel to ona napustena baza sto nema struje i sve je zakljucano?
Dotle jesam stigao (i ne mnogo dalje), al eto vec to je bilo smesno – kao au treba naci gde je famozni interchange, raspitujes se, kriju lokaciju ko zmija noge, kad ono eno ga na 30m, vidi se odakle stojimo. Ilustruje taj igraonica osecaj o kojem pricam.
Nije toliko do budzeta, ne kosta vise da se tajna baza stavi malo dalje i da moras malo da se potrudis da je nadjes.
Ovo je samo jedan primer, tokom tih par sati dok nisam odustao sve je bilo tako. Larpovanje u diznilendu.
Na tu temu, nadam se da je Outer Worlds 2 izbegao tu boljku, jer sam isti osecaj imao u kecu. Probacu jednom.
Mapa je mala, scope igre je malen što je povezano sa budžetom. Ne možeš da staviš da je daleko. A i bukvalno si tu u maloj karanten zoni, mora da bude tu. Nije stvar uopšte da ju nađeš nego da vratiš struju u svaki dio i otvoriš sve prolaze. Ona je centealni dio mape i povezuje sve ostale mini-mape. Meni je to zapravo super bilo, otvorim neki prolaz u Interchange i onda kasnije skontam da sam našao još jedan prolaz u zatvor u kom sam bio.
I ovako igra daje slobodu. Možeš da rokneš bilo kojeg NPC-a, ono kaže ti uradi ovo za mene i daću ti ovak ključ, ti ne moraš da uradiš tupavi kvest, rokneš ga i uzmeš ključ. Rokneš trgovca i uzmeš bitne iteme a i pare što si mu dao ali nemaš onda više trgovca. Čak i bitne NPC -ove. Igra ima 6 zavtšetaka, jedan failsafe ukoliko bi se zaključao iz svih ostalih 5. Izbori su bitni. Meni ništa na stvara veći privid od tog što ti pričaš je kad nemam slobodu da uradima šta ja hoću i igra mi diktira još sa markerima sve, gdje, šta, kako. Aromfall mi je suprotnost od tog.
Ja sam batalio Hell is Us nakon ACT-a 1. Pocistio sve sto se u tom momentu moglo pocistiti (mistery-s, good deads, timeloops) ali jednostavno igra me ne vuce dalje. Strahovit potencijal koji nije iskorišćen.
Princ od Persije kida. Imam negde 30h igranja, mislim da sam u poslednjoj trecini igre ili manje, dobio sam sve moci. Igra nije naivna uopste, bos borbe su bas zabavne, ali nisu frustrirajuce, igram na Hero tezini, to mu dodje hard, imortal ne bih pokretao. Sve preporuke za igru
Poceo sam Resonance na PC-u nedelju dana pre izlaska, i vec mogu da pretpostavim da ce ovo biti jedna od najboljih igara godine. Prakticno jos uvek traje tutorijal, ali prica, karakteri i grafika su ubedljiv AAA, koji nisam video duze vreme.
Zanimljiva je ta AMD FSR magija (ili DLSS kod nVidije) koja omogucava da igra na mojoj vec vremesnoj RX6800 kartici i starom Ryzenu a na novom 2K OLED monitoru klizi u Ultra podesevanjima. Imam neobican osecaj da sam masinu apgrejdovao sa 5900 karticom i moram priznati da je PC gaming back, sa skoro razbijenim zastitama i vracanjem piraterije na veliku scenu, cak i ako nemate najskuplju karticu najnovije generacije, ne vidim ni realnu potrebu za tim, osim ako ne jurite ludacke trocifrene frejmove i neka iz srednje klase ce pruziti bolje ili iste performanse kao PS5 Pro, sve uz pomoc AI-ja.
Šta se dešava sa gejming industrijom i zašto su igre krenule da cure nedeljama pre izlaska? ![]()
Neko se dokopa decryption kljuceva i eto ga. Verovatno u 98% slucajeva su to kljucevi za review-ere kojih se neko nekako dokopao, sto je ovde definitivno slucaj i mozda za Sinking City 2 koji je procureo 2-3 dana ranije. Mada u tom slucaju moze da bude i greska dev-ova i steam-a, sto je onih ostalih 2%, da je neko od njih greskom pustio ranije decryption fajlova.
jk ofc
Splet okolnosti, denuvo je godinama imao monopol i to su dobro muzli, ludačke cifre su u pitanju. Ako se dobro sećam rentali bi publisheru na određen period zaštitu i naplaćivali po broju tokena/instalacija. Sad kad je eksplodirala i hypervisor metoda i voices studiji više toliko ne veruju slepo. Neki su izbacili denuvo par meseci posle releasea igre, neki posle godinu, neki nisu ni stavljali u naslove. Ti bez denuva bukvalno rune ili neke od ovih starih scene grupa razbiju u roku od sat vremena.
Ali da, ovoliki broj procurelih naslova i pre early releasea meni miriše samo na to da su studiji škrti da plaćaju ljude, automatizovali mongoloidni glorifikovani llm i naravno kurčina ![]()
Ovo se uvek desavalo. Pogotovo u X360/PS3 eri. Taj je internet bio globalno dostupan, a igre se shipovale na disku. Recept za pirateriju
Cod Mw4 ima ubedljivo najgori settings za dzojstik, bukvalno ti se smuci igranje
Nije foraa ![]()
Što ne sačekaš PS5 Pro verzijuuu
Ma, radi kao avion na PC-u ![]()
Evo jos par slicica, grafika je brutalna (na slikama je bez HDR-a, izgleda 100x bolje “u prirodi” i u 2k, ali cisto da dobijete osecaj koliko je cinematic).
Samo da znate koj’ nije ispratio, ovo ce biti 27.8. day one u Gamepassu
Top, i Plague Tale je grafika odlična (meni prejaka igra) tako da se ovo igra čim dođe u GP ![]()
Prva dve jako prosecne igre. Proverici vrlo brzo jel nastavak iznad toga
Nema nikakve veze sa prethodnim igrama, ovo je vise duhovni naslednik Prince of Persia i Tomb Raidera.