Šta trenutno igrate? (2025)

FW je dobra igra ako izuzmemo beskonacno trtljanje i lose dijaloge.

Ahaha vec smo pricali ovo.. :grin:

Moram opet da je branim.. Ona je top top lik.. Bas su je super napravili. Ona je prosto okruzena imbecilima. Ima znanje 3000god ispred. Kako da ne popizdi i da ne bude smorena i sarkasticna.

3 Likes

Još uvek sam na RE Requiem između ostalog. Utisak se popravio bukvalno za mrvicu, ali i dalje je toliko generično i predvidivo. (da ne kažem već malo dosadno)

Šetam kroz igru s pola gasa ali horor nije u zgradi s nama izgleda… I za “survival” deo je diskutabilno… Nebitno s kim igram, da li sa Grace koja na silu zamuckuje na svaku izgovorenu reč ikad, ili sa Leonom…

Gle, nivo u rudniku… wow. Gle, nivo u kanalizaciji… wow. Gle velika spodoba po peti put koju ne možeš da ubiješ silazi i ti se šunjaš oko nje da aktiviraš tri generatora ili da nađeš tri ključa ili tri nečega za nešto za neki ključ koji služi da otključaš tri nečega za nešto. A Grace, da se digne na prste i poskoči - lift joj ni ne treba. Ne znam šta mi je ali baš mi postaje extremno generično, ali iz nekog razloga raduje me pomisao da uveče upalim igru i čekam da dođem kući. Jako čudan osećaj…

Ova visoka spodoba koja te kao tu nešto juri i treba da bude jeziva ili šta god… Toliko je copy paste od one Lise iz Silent Hill-a

(P. T.) uz dodato 64 zuba gratis jer zubi su sad jezivi. :face_holding_back_tears:

Ulaziš u prostoriju, gomila kapsula sa zatvorenim zombijima unutra, wow. Šta li će tu da se desi istog trena kad pokupim neki ključ za neki drugi ključ za neka vrata za neke tri stvari za neka vrata… :thinking: Pravilo igre: šta god stoji očigledno na stolu (ključ, fuse, id card, crank, ključ, privezak za ključ 1/3, još jedan ključ…) ne diraš ništa, nego blejiš okolo jer čim to pokupiš - u povratku nazad sve što si video da ne mrda (na podu, u kapsuli, uza zid, ispred lifta) - krene da mrda. Neki sef se nalazi u prostoriji gde si se šunjao da dođeš pošto te juri visoka spodoba (koje iznenada nema nigde :thinking:) a ključ za taj sef je u špajzu odmah pored. Šta li će da se desi čim uzmem ključ i krenem nazad u tu prostoriju da ga stavim u bravu. :thinking: Opet da kažem, žešći downgrade naspram Village - a i sedmice.

Ova devojčica koju Grace nalazi (koja se zove Emili… wow. Zar se isto tako nije zvala devojčica iz sedmice… :thinking:) bukvalno joj je bilo bolje u onoj ćeliji nego kad je ova - fbi agent preko stranke - dohvatila da je “spasi”. Dete se istraumiralo, dizgine šest puta do sada ali evo bleji tu na trosedu dok ja trknem po još tri ključa. :face_holding_back_tears: Ali ona je slatka (što mi je retkost za neko čeljade u igrama, a da mi nije krindž ili iritantno čim se oglasi… Valjda zato što ne priča mnogo) pa kad nju otmu, nije mi mrsko da silazim u neki podrum da se šunjam za tri ključa od tri generatora da je vratim u naručje… Iako je sigurnija od smrti sa njima nego sa mnom.

Za sada jedva 7/10. :heart_hands:

A da, kroz scope nišaniš zombije sa Leonom dok pokrivaš Grace snajperom sa krova… wow. Bukvalno je samo bilo pitanje kad će da se desi.

Al da ne mračim više, idemo dalje :face_holding_back_tears: Lepo je :face_holding_back_tears::sign_of_the_horns:

6 Likes

A zamisli koliko je meni bilo zabavno kad sam tu spodobu sprzio sa Leonovim pistoljem, a kuvaru se prikrao i ubo ga sa onom zajebancijom sto puknu od nje, hemolitik indzektor ili kako vec, i posle toga bukvalno nema cimanja. Deo sa Leonom kao da igram DMC a ne RE igru. Sa VII i VIII su bili bas ekstra, mada je u osmici onaj deo na kraju katastrofa, ono neko pucanje i japanska budalastina

Ja sam ovako rešio onog velikog, debelog, naduvenog lika što jedva prolazio kroz hodnike. Tri puta sam morao da ga ubodem. A onaj kuvar mi nije ni pravio veliki problem, lagano šetao oko njega i štekao municiju. Ne znam da li me je ikad i video dok mu nisam došao sa Leonom.

Pada hype i kristalise se realnost da je Requiem prosecan RE, dosta slabiji od VII i Village-a

2 Likes

Sad kad dacha strašni pročita sve ovo ima da se člogira :grinning_face:

3 Likes

RE Requem je odlična igra. Pogotovo Grace deo mi se izuzetno dopao. Ko nije sposoban da igra sa trakama sa save uskracuje sebi najveci adut igre a to je survivor.

Sve što je napisao @NmY potpisujem i pečatiram :grinning_face:

2 Likes

koji preokret

4 Likes

:joy: Čudno je, valjda u nedostatku novih i sličnih igara tog kalibra. Mislim, vidi se da je jak budžet, vidi se tu kvalitet, grafika i sve što nosi svaki RE naslov poslednjih godina, tu nema šta. I ja sam bio sav u hype-u kad su najavili dok nisam video drugi trailer i pretpostavio kako će da se odvijaju stvari. Ja sam bio za to da nema Leona uopšte ali jbg.

Igra je ok, ali je toliko generic i kliše da bukvalno sada ne kontam hype po netu koji je imala i da je toliko dižu u nebesa, i to ja koji baš volim franšizu. Evo sa Leonom sam imao dve “boss” borbe za sada koje su apsolutno iste, samo drugo osvetljenje i drugi boss.

Mada opet ja igram i igrao sam gomilu horor igara pa sad je možda samo meni toliko predvidivo sve, ne znam. Probaj pa presudi. Ali nemoj ako još nisi igrao RE7 i Village :joy: Da uporediš ko čovek. :face_holding_back_tears:

1 Like

Nekad ti se jede u fensi restoranu (oni sto serviraju kapljice po tanjiru), nekad ti se jede deset s lukom.

Racunam da je RE9 porcija cevapa, da je capcom znao da pravi porciju cevapa, i da se zato radujes daljnjem igranju iako je sve klise i poznato. Zna matori capcom sta radi.

Hocu da kazem, cevapi su super.

3 Likes

Uhvatili su “žicu” fanovima. Biće rapsodija u Veronici. Očekujem najbolji remake do sada.

Zavrsio Replaced. Jakih 7/10 od mene, mozda i osmica ako im progledam kroz prste. :+1:

Sve je do atmosfere, napravili su neverovatno filmicnu igru, i onda jos preko dodali kvazi-retro pikselizovane karaktere s kul animacijama. Upijao sam grafiku tokom cele igre, ima gomila scena koje deluju ko da su ih iz filmova uzeli.

Inace imam gomilu zamerki, al ne zelim da oduzmem od opstepozitivnog krajnjeg utiska. Najveci problem mi je bio pomalo trom osecaj upravljanja, sve se malo previse vuce. Verovatno je do animation-first kontrolne seme, gde ti pritisnes dugme al lik odreaguje tek kad je zavrsio prethodnu animaciju. Ovo je ucinilo da i borbe, koje sa strane deluju sinematicno i kul, meni u rukama budu pomalo skripave i teske. A van borbi sta ne bih dao za nekakav sprint, al ne moze, tvoj lik stameno dzogira brzinom koja mu odgovara.

Elem, zato dajem samo sedmicu, da su malo zategli tako te neke amaterske momente igra bi lagano dobila devetku od mene (kao jos jedan primer, van borbi ne znas koliko ti je medkitova ostalo, celu igru sam ostao zbunjen koliko smem da ih trosim, jer se kao nadomestaju, al koliko se nadomestaju zavisi od odabrane tezine – pa reci mi onda koliko ih nadomestas na normal tezini!).

Trista puta sam ovo rekao, gamepass je ko stvoren za ovakve igre. Da sam je kupio bilo bi mi malcice zao, ipak ima dosta mana, al ovako sam uzivao. Takodje, fala bogu te traje samo 10-15 sati, posle Rogue Traderovih 150 ovo je bio mali letnji izlet.

. . . . . . .

Halo Infinite je sledeci na redu. Kucnuo najzad trenutak, taman da predjem dok se Evolved pojavi. Naceo kampanju juce, em nemam pojma sta se desava (master chief opet izgubljen u svemiru), em me nervira sto nije jasno kako je onaj nervozni lik preziveo u zapustenoj letelici onoliko dugo da mu brada toliko izraste (voda? hrana? nikakvo djubre razasuto po podu?), em prvi nivo deluje vizuelno tako prokleto dooosaaaadno. Ali Master Chief je kul ko i uvek, ladan ko led.

Posle odgledam par recap videa na youtubeu da se podsetim sta se kojeg vraga uopste desava, sad mi je sve jos manje jasno. Znao sam da su zakomplikovali, al bas onoliko. Naucnofantasticni buckuris. Najveci utisak mi je ostavilo to da su Spartanci u Halo Reachu napravili veliku zrtvu, prakticno spasli Master Chiefu zivot.

Ne igramo cesto takve igre, koje su tiho tragicne od samog pocetka jer znas da im nema spasa.

3 Likes

Nadomješta 2 na normal ako se dobro sjećam. Mislim da piše na početku kad biraš težinu.

1 Like

Da, na pocetku i nikad vise, plus ne mozes da proveris nigde u igri koliko imas. Morao sam da guglam.

To me je takodje nateralo da trosim samo 2 medkita po borbi (jer nikad ne znas dal te ceka neka bas gadna arena), iako je cesto bilo bas cupavo. Sve zajedno nije najbolje osmisljen, niti objasnjen sistem.

Covece zaboravio sam koliko je dobar Halo gameplay!

Em sve izgleda kristalno cisto, em klizi na 60fps, em svaka bitka totalni haos. Igram na heroic, nije lako ni najmanje, al igra snima svakih par minuta, tako da nije neki stres.

Koliko sam se pribojavao da ce open-world format upropastiti ritam igre, ovako u prvih par sati sam prijatno iznenadjen. Maltene kao da je halo gameplay loop bio prilagodjen open-worldu pre nego sto je open-world postojao. Ne znam koliko ih ima niti dal ce mi vremenom dosaditi, al zasad je oslobadjanje FOB baza uzitak.

Jedino je prica brutalno lose ispricana. Necu da mracim previse sad, al bre kad sam malo proguglao da uopste shvatim sta se desava vs kako je to u igri predstavljeno, sokiran sam koliki su los posao uradili. Bas bas lose. Kortana obrisana off-screen, MC koji jedva na to reaguje, ova nova zena koja se pojavljuje niotkuda i te vesti prenese u dve zbrzane recenice, ma nemam reci. Lidija sedi pored mene, snarkuje sve vreme na te bedastoce i cringe monologe.

Barem je sve ostalo zaista chef’s kiss. Ne znam sto je tacno Infinite dobio mlak prijem, meni se sve (sem gorepomenutog) strasno svidja. Dobar je grappling hook, dobar je sprint, oruzja su kul, protivnici su zanimljivi, borbe su organske i raznovrsne, evo sedim na poslu a najradje bih otisao kuci da igram jos.

7 Likes

Meni je Infinite bio top. Cak sam malo i Multiplayer igrao mada ne moze da pridje Single player modu.

1 Like

Ja moram da preporucim jednu sjajnu mobilnu igru. Meteorfall Journey je igra koja me poslednjih par dana lepo drzi. Easy to learn ali hard to master roguelike deck builder. Necu mnogo da se rasposujem o istoj vec cu ostaviti par screenshotova ispod. Igra ima zanimljivu animaciju i adiktivan gameplay. Nekoliko razlicitih klasa je dostupno za igru i verujte na rec da je svaka apsolutno unikatna. Pored standardnog moda, postoji i daily chalenges koji se smenjuju na dnevnom nivou i tu se fakticki takmicimo sa ostalim igracima. Ovo je jedna od tri dostupne Meteorfall igre i definitivno cu pazariti ostale u nekom trenutku. igra je dostupna za android i ios po ceni od 3.99$

2 Likes

super je arstyle, mozda bacim pogled.

1 Like