Šta trenutno igrate? (2025)

O tom ti pričam. Gameplay je odličan, znaš kad sam više uživao nego Doom igre npr. Najviše sam volio onaj pištolj Mangler, više od pola igre sam ga forsirao, samo headshotove sa njim, osjećaš se stvarno kao Master Chief. :grin:

Ja guram još uvijek Divinity: Original Sin 2, konačno počeo Act 4, imam tu negdje 130 sati već. Osjećao sam se odlično u Act 3 moćan, samopouzdan, moj Sandor archer kaznena ekspedicija, Red Prince tenk su mi dovoljni da rastavim svakog. Sebille i Fane su mi bili malo squishy, lako su umirali, Fane-u sam to riješio tako što sam mu dao štit i onaj skill Shield Bounce štovjevisti odličan damage dealer ali ga inače koristim kao Necromacera sa tim njegovim magijama. Sebille kao rogue assassin s leđa u ija ali moram uvijek da pazim malo na nju gdje ju ostavljam.

Ali u Act 4 je oper difficulty spike, svo samopouzdanje odmah spalo. Gdje god pomolim nos useru me koliko su overpowered. Pa tako tražim neke jadnike okolo ne bi li se levelovao i neku bolju opremu. Uspjedoh sinoć Krakena da otjeram u luci. Mislio sam odustati pošto sam mislio da nemam šanse, ali igrom slučaja sredih mu samo sve pipke i on pobježe sam što me obradova da nisam taktisizirao tamo sat vremena bezveze.

1 Like

Završio RE Requiem upravo. Trebalo mi je 19 ipo sati, na normal težini. Ostajem pri oceni 7 kao konačna ocena. Previše je sve predvidivo za moj ukus, da ne kažem da igra nije ni teška. Boss borbe pred kraj su mi bile prelake, a i prekratke. Ostalo mi je gomila municije i sa Leonom i sa Grace. Ne znam da li igra ima više krajeva u zavisnosti od odluke ali ja sam potrefio dobar kraj. Ne znam ni da li bi se igra odvijala drugačije da sam odabrao drugu opciju. Ja sam odabrao da oslobodim taj “virus”. Pretpostavljam da sam odabrao opciju da “uništim” virus, da bi mi boss fajt verovatno bio sa ovom jeftinom kopijom Veskera. Inače kul momenat je bio kad se pojavio Hunk (ako je to on, ali pretpostavljam da jeste) ali je mnogo lratko trajala borba. Ubio sam ga prilično brzo na normal težini, i to requiem nisam ni koristio skoro celu kampanju.

Igra mi je nekako kratka generalno, deo u stanici je bio onako kul ali opet nekako prekratko da bi me baš oduvalo. A i spoilovali su sve to u traileru. Manje više sve mi je delovalo spoilovano iz trailera. Bio mi je interesantan deo sa Leonom kad imamo malo slobode da se krećemo i rešavamo neke stvari van glavne misije. Taj deo me je podsetilo malo na The Last of Us.

Šta znam, kvalitet igre je na nivou, gameplay je ok ali priča, likovi, neprijatelji… Sve je to mlako. Grace nisam uspeo da zgotivim do kraja igre. Nedostatak horora generalno kroz igru mi je velika šteta. Pred kraj igre je postalo prilično dull i očekivao sam još lokacija ali stativa. Mnogo štošta bih još rekao, ali ispalo bi da samo pljujem. Leon je kul lik, ali igra me je više podsetila na RE6. U ovom slučaju Ethan Winters for the win.

Možda obrnem igru još jednom zbog otključavanja challenge-a ako me ne bude mrzelo. Idemo dalje, nek štancuju nove remake-ove, pošto za nove delove opala inspiracija izgleda. Doduše primećujem da se igra svidela gomili ljudi koji nisu nešto zagriženi za RE generalno pa im je to možda bila ciljna publika ovaj put, a za staru gardu kao “evo vam Leon”.