Šta trenutno igrate? (2025)

To za knjigu nisam znao. Mada ne čudi uopšte. Igrao sam verziju s glasnom glumom, jednako dobri glasovi koliko i pisanje.

Možda vredi probati tu novu igru što podseća na DE, ako je neki dan voda nanese u mom pravcu.

1 Like

Čuo sam jer je izlazila pre par meseci često na subredditima nekim. Baš šteta što nema neke recenzije. :frowning:

Ovo ću definitivno odigrati u skorije vreme ili možda sačekam VO verziju ili Mac :slight_smile:

1 Like

Ja ne smem ni da pisnem u ovoj temi. Klinac me navukao na Roblox. A na konzoli stoji re9, alan wake 2, expedition 33, ghost of yotei. A ja igram kockaste kvazi rpg-jeve sa heavy elementima kockanja.

Ali eto sad bar razumem zasto su klinci poludeli. Ono je zesci otrov, veci od fife.

2 Likes

Ako su ti izbor AW2 ili Roblox, drži se Robloxa. :grin:

4 Likes

Ma pusti ih u tri lepe. Naprave igru gde je autocombat bossova, za nas matore koji radimo pored nesto, dusu dalo. E onda dobijes tri heroja, koji ti se fajtaju, pa dobijas coine, pa ides na summon novih. Pa mozda te usere secret hero, a mozda ne. A sad kad nakupim malo vise pa odradim vise puta summon odjednom mozda sada dobijem. Cista kocka presvucena u sarenis. I onda dobijes tog jednog ili dva, i op eto te na world leaderboardu. Pojavis se u igri, svi te gledaju sa strahopostovanjem, pa krene matora drtina da se proserava klincima. I onda juris jos secret heroja, ali ne ide. I skontas da igras jednu dosadnu igru dva meseca, uopste ne obracas paznju na sam gameplay nego samo vrtis te heroje ne bi li dobio najboljeg, a sansa 0.01%. Otrov.

4 Likes

Mixaj malo sa Stumble guys, to je tek zaraza. :sweat_smile:

2 Likes

1996 kad sam imao 16 godina sam mrzeo nivoe na prvom crashu koje su bile na ledu. Kontam da ako upalim stumble guys da cu razlupati pola kuce posle 10 min :joy:

1 Like

5 Likes

Ime, definitivno vise sada postujem tebe sto imas Pro i ne igras nista, nego ove stare cike sto igraju Robloxa. :cry:

1 Like

Ko kaze da ne igram nista majku mu :stuck_out_tongue:

1 Like

Naprasno pokrenuh Hellblade 2 prosle nedelje, potpuno spreman da opet skrgucem zubima kad Senua krene da stenje i rida dok slusam beskonacno saputanje njene psihozne druzine.

Medjutim, igra ispade miljama ispred originala! Iako na papiru sadrzi iste elemente, ovaj put su naboli atmosferu savrseno, tako da na kraju samo mogu da kazem - vau! Osecam se vise ko da sam odigrao neki arthouse film a ne igru.

Da se odmah razumemo, gameplay je najslabiji element. Mehanicki jednostavne borbe i trazenje simbola po krajoliku, a izmedju malo hodas, to je sve. Ali zato prezentacija, covece – grafika fotorealna, lica protivnika dok se borite, osvetljenje, magicni realizam, muzika, uopste ceo taj vanzemaljski krajolik gde pola vremena nisi siguran sta se stvarno desava a sta je u njenoj glavi. Jednom kad te ceo arthouse vajb uvuce, ne popusta.

Moram jos da istaknem da nikad ranije nisam video tako dobro predstavljene borbe ko ovde – ocajnicki zamasi macem, opsta dezorijentacija i strah, dok se protivnici dinamicno smenjuju uz male tranzicione animacije, tako da sve deluje koreografisano, opet, vise ko film nego igra. Jednostavno fantasticno, bio sam ocaran.

Divovi su posebna prica. Sekvence gde sam krajolik oce da te satre, u ritmu muzike. Sami divovi predstavljeni ko zastrasujuce kreature kojih ti je svejedno zao, jer su nastali iz teske muke. Mitske price oko logorske vatre ovaplocene kroz AAA gaming prizmu.

Malo mi je bilo zao sto se cela odiseja zavrsila zbrzano – prilicno je ocigledno da im je ponestalo vremena ili para. Oseca se da fali jedno sat-dva da zaokruzi sve kako valja. S druge strane, igra je bila gotova za manje od deset sati, sto je za danasnje standarde prosto osvezenje.

Elem, drago mi je sto sam se naterao da pokrenem igru, nakon loseg iskustva s prvim delom. Razlika ko izmedju skolske predstave i sazrele holivudske produkcije.

7 Likes

Meni se svidjela jedino ta prezentacija i combat koji mi je bolji nego u prvom dijelu iako je jednostavniji. Ali prvi dio mi je čista umjetnost kako je njena priča ispričana i nekako je tako dobro bilo zaokruženo da nije bio potreban nastavak. Možda zato emocionalno mi nije drugi dio ostavio toliki utisak.

1 Like

Zavrsavam Wukong, tj ostao mi poslednji bos, tj pola fajta i skriveni kraj, koji u zivotu ne bih nasao da nisam pogledao walktrough. Ubedljivo najvise puta sam poginuo od jebene kugle u chapter 5, ko je igrao, zna o cemu pricam. Ok igra, chapter 6 mi deluje nedovrseno, i dalje nevidljivi zidovi bas nerviraju, i debilno je sto oblak ne moze da se koristi u prethodnim chapterima.

2 Likes

Ja sam zaglavio u chapter 6. Letim oblakom ni sam ne znam gde…2 bosa (nosorog i jelen) su mi dropovali delove armora, i nadlecem okolo nigde nikoga. Jedva cekam da zavrsim igru i da pocnem Silent Hill f

Sad ne znam jel hoces spojler ili ne. Cetiri bosa su ti neophodna za kraj. Treci nije pravi bos, mislim veliki je, al nema borbe, vise skil chek. Cetvrti bos se sponuje tek kad ova tri prethodna sredis. E da meni je u 6 chepteru igra kresovala jedno 20 puta na bejz ps5.

Kakva je ovo gimmick bubasharba?? Drzim RT i istopi mi health. I meni je crashovala igra 3x na 6.chapteru

E to je taj treci bos. Iskoristi onu magiju sto si dobio u drugom chapteru, tj onaj mantle ili kako se vec zove, da te ne ostecuje vatra- Ili nabudzi health sto vise mozes.

1 Like

Obrnuo Stray u par sedenja. Mala igra skromnog budzeta, svejedno je prevazisla moja ocekivanja.

Pocinjem da zvucim ko pokvarena ploca, al ovo je jos jedna igra koja se 90% oslanja na atmosferu, a gameplay je tek ok. Poenta je da upijas vajb, u ovom slucaju post-apokalipticni hong kong, kowloon city s robotima vajb.

Svidja mi se postavka da su roboti, nakon sto je ljudska rasa izumrla, nastavili simulakrum civilizacije, prakticno preuzeli nase ponasanje jer nisu znali sta bi drugo. Fascinantno.

Nadam se da ce veliki publisheri nastaviti da finansiraju ovakve igre, iako je ocigledno da nece nikad neke velike pare zaraditi. Ali njihovo postojanje nam oplemenjuje hobi.

. . . . . . . . .

Nakratko sam probao Minishoot, ideja obecava, al mi smeta koliko je niskobudzetna igra. Art dizajn ravan nuli. Ajde da kazemo da je uspesan proof of concept, sad treba naci neke pare i sklopiti malo bolji paket.

. . . . . . . . .

Takodje uzeh System Shock remake, bio na debelom popustu. Nisam nikad igrao original (tek dvojku sam presao), bilo mi primamljivo da ga probam, narocito zbog zanimljive grafike. Istovremeno moderno a retro, kul izgled.

Medjutim, vec prvih nekoliko prostorija me je ubilo u pojam, jer je bolno ocigledno koliko nekad nije bilo bitno da dizajn nivoa ima arhitekturalnog smisla – cudne dimenzije soba, mali polu-liftovi ubaceni tek onako, besmisleni hodnici, sve zajedno konfuzno i klaustrofobicno. Jos kad preko toga dodas jarke boje, cudne teksture i gomilu mraka, bi mi malo previse. Mozda mu se vratim kasnije, sad kad znam sta me ceka.

Deco, ovako su nekad izgledale igre, i obozavali smo ih!

1 Like

Ok igra ali meni malo perecijenjena iz prostog razloga što je odnijela te indie nagrade. Bukvalno sve i jedna igra što je bila tad nominovana s njom je bila bolja. Ne znam jedino za onaj Cult of the Lamb, nisam igrao ali čini se bolja i ona. Ali ove što sam igrao, Neon White, Sufu i više se i ne sjećam, mislim Tunic. Mogu da trče krugove oko nje.

Ovo nemoj da odustaneš, super zabavna. Jeste nije neka grafika i nije skupa igra, 2 lika samo napravila igru. Ali gameplay i level dizajn sve nadomjesti i nije neka vremenaska investicija, 10-tak sati, maksimalno 15-takako ganjaš sve achievements.

Ja sinoć uzeo i počeo Divinity: Original Sin 2. Motiv mi bio to što je dobila next gen patch skoro a meni stoji par godina već na polici, kao da sam čekao a i jesam zapeo da ugram BG3 a ovo čuči čekajući.
Odigrao tek sat vremena, možda malo više, rekao bi čovjek da nemam još ništa za reći ali igra me već zaludila odmah sa character kreatorom. Znaš ono kad počneš igru a znaš odmah da je za tebe. Napravio nekog svog rangera, crossbow ili luk i strijela pe mi biti oružje, odmah uhvatio tamo čitati one skills, talents i ostalo, neki build svoj sastsvljati. Ko voli tako igre da se udubi tako u taj meta, nema greške, ne znam, šta sam čekao do sad.

Prije toga završio Final Fantasy VII Crisis Core Reunion. Poslije originala FF VII nastavio planirani FF VII maraton. Ovo je prequel originala i fino mi popunio tu priču, zbog tog sam najviše odigrao. Sami dijalozi i animacije nisu nešto jer je to stara da li PSP ili PS Vita igra pa ono, moraš na te neke stvari da zažmiriš. Isto ove side misije su sve reused assets i grind čisti koji je smor ali sam uradio ih 65% iz prostog razloga da budem jači. Na kraju, uprkos tim nekim manama na kraju sam zadovoljan sa cijelim paketom. Možda ne bi da nije vezana za original i da me nije zanimalo ali ovako vrijedi odograti.

Sledeći će ići FF VII Remake Intergrade i Rebirth koji su reimagining tr priče iz orginala ali to kad budem raspoložen.

2 Likes

Dan-danas sam besan na sebe koliko sam sati spucao na Remake, sve cekajuci da ‘postane bolja’. A realno bilo je jasno iz aviona da ce samo postati gora. Stoga Rebirth (iako vidim da su vise truda ulozili) necu probati sem ako sam na pustom ostrvu sa strujom i konzolom a to je jedina dostupna igra.

Lidija i ja smo slozni u tome da je Divinity 2 dosta bolja igra od BG3. Jest da se BG oslanja na D&D sistem i ima mnogo vise seksa, al prica i gameplay u D2 su nam ostali u dragom secanju, dok BG3 nismo ni zavrsili.

Jel im ono bese Divinity 3 sledeca igra? Radujem se unapred.

1 Like