Šta trenutno igrate? (2025)

Ne impliciram nista, igra je objektivno kratka

A ovo znači šta? :thinking:

Pa ne bih platio punu cenu. Al 3k je ok, za toliko cu i da je prodam :slight_smile:

Razmena naloga je u pitanju, nisam bas siguran sta je pitanje

1 Like

I ja sinoc zavrsih RE9… Dobra igra, dao bih joj 8/10… Mogla je biti malo duza ne bih mario, jos jedno 3-4 sata je moglo komotno… Kad se setim RE4 ono je predugacko za jednu akcionu igru, i vec je smaralo samo tako… Nisam oskudevao sa municijom,i previse sam je imao, zadnjeg bossa sam mogao da biram cime cu ga :slight_smile:

Neke od mana su mi zastareo engine, mehanika i animacija koja je 90% ista od RE2 remake pa na vamo, vreme je malo i to da se menja, osavremeni…ukruceno mi je sve to nekako… Racoon City mi ostao nekako neiskoriscen a moglo je tu daleko vise, lokacije koje bih zeleo da su vise u igri njih nema ili su kratke dok ona smaranja po dvorcima,vilama nekad vec smore da mi ih je dosta…

Tlou mi i dalje ostaje suvereni kralj po pitanju, grafike, gameplay-a i animacije. Ovaj RE9 ni u najnabudzenijoj varijanti ne nadmasuje Tlou…sem onog pocetka moozda,koji je vise skucena prezentacija max dometa engine-a i tu su odlicno odradili. Nisam igrao sa PT, sve na max, RT high…da ukljucujem Frame gen,neka bolje je ovako…

1 Like

Koja blasfemija porediti TLOU sa ovim odbijanjem raketa sa sekirom :person_facepalming:

2 Likes

Ne mislim na desavanja u igri i ove japanske over the top situacije, rakete, motor itd… svaki RE krene kao ozbiljan horor , kad ne mogu vise da izdrze, posle dobijemo ove stvari XD

1 Like

Pa i ne trebaju se uspoređivati, ali ne iz razloga zbog kojeg ti misliš.

Dok svi igraju Requiem ja igram 9 godina star RE 7 koji nikad nisam odigrao. A čeka me i RE Village koji sam kupio ima 3 i po godine i isto nisam odigrao. :grinning_face:
Ali odmoriču poslije sedmice, neću kretati odmah Village, to će mi biti burnout.
Za sad sedmica ide fino, nije mi ništa strašno i horor, meni se sav strah uvijek svodi na to da se bojim da će mi nestati municije. Pa tako mi je svaki put kad protrčim negdje kraj onih molded i ne potrošim ammo, moja mini pobjeda. Ako pretpostavim da se tu neću vraćati više, tako radim a oni se još despawnuju.

Jedini Resident koji mi je bio baš strašan-strašan je RE2 rimejk kad te Mr. X ganja. Nije ni toliko što moraš da bježiš od njega koliko je do toga da moraš i riješavaš puzzles cijelo to vrijeme. Nadam se da to neće više nikad uraditi u serijalu. Mnogo stresno.

1 Like

Pa kada ne znaš. Mozes sve poresavati pre nego sto ga trigerujes. Svakako uzivaj i fenomenalnim RE igrama i mani se gamepass đubreta

Znam, ali nisam znao prvi put kad sam prelazio i pričam isključivo o tom prvom iskustvu igranja. Prešao sam kasnije RE 2 Remake i sa Leonom i Claire i A i B scenario i naučio šta i kako.

Game Pass FTW. Čeka se Replaced

Zavrsio i Yotei, top 5 generacije. Graficki sigurno nesto najbolje sto sam video na PS5 Pro, za koplje iznad svega ostalog, kao da je za PS6. Nije mi nikako jasno kako je moguce da nije pokupio vise nagrada prosle godine u raznim kategorijama (prica, grafika, muzika…). Ni jedna igra nije bila blize unetnosti, pokretna slika, svaki kadar je wallpaper.

edit evo dobio je od Famitsua breaking news :joy:

3 Likes

Joj, blago tebi, ali odlična stvar što si krenuo kao tu triologiju (7, 8, pa 9) :grin:

Interesantno kako se ukusi mogu toliko razlikovati :sweat_smile:
Yotei je dobar, ali npr kad bi ga igrao odmah posle Tsushime uvideo bi repetitiveness. Budžet im je bio kao i za prošlu igru, što je primetno.

Death Stranding 2 idalje drži najbolju grafiku na Pro čini mi se.

Brt ako cemo o ukusima, ti se lozio na Blue Prince ili kako se zvase vec :joy:

Meanwhile on Steam…

PC gospoda, nema šanse da bi console peasants ispoštovali ovakvu igru. :slight_smile:
Inače i ja sam u ovom slučaju console peasant, ne igram deck buildere :grin:

1 Like

roguelike deck builderi najbolje igre iskr. Bog zna kolko sam ih igrao i zadnje vreme i iskr da ti kazem daleko mi duze drze paznju od gomilu AAA igara.

Od prebiraca nema j… :smile:

1 Like

Vjerujem, samo nisu moj fazon.

Nisi ti usamljen i tom pogledu ma šta ovaj forum pričao. Vidiš ove Slay The Spire 2 brojke su npr. veće od brojki koje je imao jedan Resident Evil Requiem.
Ja volim AAA ali me isto smore nekad. 90% su na isti fazon, šablonski, bez eksperimentisanja.

Ma ja sam samo komentarisao kako je interesantno kako nekome može da bude “meh, već igrano”, a nekome “vau, samo ovo bih igrao”.
Blue Prince objektivno gledano, po oceni i nagradama, jedan od GOTYa i malko bolji od GoY :grinning_face:
Nikakav hejt GoY ljubiteljima, jeste polished.

Deck builder i strategije moja noćna mora… baš specifičnu nišu publike nekad privlače.

Generalizovaću, ali imam drugare (i oca) koji su deck builderi i nekad kao da su kompletno distancirani od gejminga i sve ostalo ih smara. Nekad me nervira i smešno mi je kako ih ništa drugo ne zainteresuje :laughing:

O strategijama da ne pričam. Šta god da je, real time strategy, 4X, city builders, baš izbjegavam. Jedino baš volim turn based strategy, još ako je pride rpg, fantazija.

Isto imam kolege koje vole te strategije, tjerali me prije da igram Steonghold Crusader, Tropico i slično da imaju skime igrati. :grin: I igrao sam ali više onako zbog druženja. Nikad nisam razvio neku ljubav prema tom žanru.

Zvucace cudno ali jednostvo takvu mehaniku ostale igre tesko mogu da ponude. Evo banalan primer, Ghost of Yotei. Filmsko iskustvo, prica, grafika, muzika… ali mehanika igre kao i u svakom drugom AAA zanru. Nista tu specijalno da te zagolica. Ja sam zato odustao od Tsuhime. Kolko god se ljudi bunili ovde, ja sam u Tsuhimi imao Ubisoft iskustvo sto se gameplaya tice. Zao mi je ali je prosto tako. Roguelike igre su jednostavno jedinstvene pa evo npr slay the spire, roguebook, inscryption, monster train, circle of pain, balatro… samo neke od naslova koje dele naziv zanra ali kao da je svaka za sebe, vuce te ta mehanika. StS ima bulja grafiku i art style pa pogledajte brojke.

Ja sam isto bio protivnik ovog zanra, ali sam jedne krizne godine po pitanju gaminga dao sansu svom prvom deck builder roguelike-u - Roguebook i od tada ostao zaljubljen u isti. Ps: na telefonu imam 4 instalirane samo…

1 Like