Nisam jos daleko stigao u Gearsima 5, jos igram ko JD, prvo poglavlje, al htedoh da sumiram prve utiske –
Sve u svemu – dosadno mi je, a ne znam zasto. Igra izgleda odlicno za svoje godine, sve kristalno cisto u 60fps, mozes izgleda i couch co-op da igras (sto cu mozda predloziti lidiji, nisam jos odlucio), grmi i seva od utrosenih para… a meni sve vreme polu-dosadno.
Malo sam zaboravio kako izgledaju igre koje su toliko rezirane u svakom momentu, ko da ucestvujem u filmu. Danas obrni-okreni uglavnom igramo nekakvu varijantu open-worlda gde mogu sati da prodju pre nego sto se nesto konkretno desi. Ovde ne znam jel prodje pet minuta bez da bude neka scena, makar nekakav suvisli dijalog o tome sta radite. Malo mi je jasnije sto su se studiji udaljili od ovakvih igretina, tacno se vidi da je kostalo stotine miliona da se sve to napravi.
A meni svejedno dosadnjikavo, ne znam ni sam da kazem zasto. Imam pregrst sitnih zamerki, al nista sto mogu da uperim prst i kazem, zbog ovoga je. Ko sto pomenuh, mladjarija je dosadna. Roboti su glupavi (doduse ovi novi inficirani su kul). Ljudske naseobine su isuvise sarene.
Ali sve je to sitnicarenje, sam gameplay je jednako bombastican ko i ranije. Daleko bolji od cetvorke, to je sigurno. Mozda mi je sam cover-shooter stil igranja malo prevazidjen.
Igracu jos, makar do Kaitine sekcije da dodjem. Bilo je momenata gde mi je igra zgrabila paznju, doduse tek tu i tamo. Kad se setim koliko me Routine vukao da ga igram svako vece, prosto sam se radovao svakoj prilici da udjem u taj svet, dodje mi tuzno da mi jedan gears jedva pomera iglu. 
edit – sad razmisljam, slican problem sam imao i sa FC6, isto ispolirana igretina gde nisam imao jasnih zamerki a bilo mi meh. S tim sto sam za FC6 znao da ce mi trebati 80 sati da predjem pa je bilo lakse odmah odustati, dok za Gearse barem znam da ce biti gotovo relativno brzo, sve i da nastavim ovako.