Šta trenutno igrate? (2025)

Trenutno prelazim Asura’s Wrath. Igra je izasla za vreme x360 i bas se vide razlike sto se mehanika tice kada uporedimo sa danasnjim igrama. Ovo je akcioni hack and slash sa jako dosta quick time event-a. Iskreno, qte mi bas fali i danasnjim igrama, i ne znam zasto su se proizvodjaci odlucili da vremenom to svedu na jak minimum. Igra je nastala u japanu i bas se vidi. Sve je namunjeno i sve puca, klasicni momenti u animeima. Prica je za sada sasvim ok kao, a mizika i sam osecaj igranja je na dosta dobrom nivou.

1 Like

Ja ga zavrsio u oktobru. Imas temu gde sam pisao komentare vezano za igru.

1 Like

Veruj mi ne pamtim peirod da sam imao ovakav burnout, 2 posla, hronično umoran, i onda i u retkim situacujama kad nadjem vremena ne mogu da smislim monitor lol, mora nešto baš da mi klikne u prvih par sati inače gotov. U zadnje vreme peti put probao ac valhala, treći put horizon 2, drugi put spajdi 2, ma jok navučem po par sati i više mi se ne mogu da ih smislim. A ovo je super, neki old school vajb

1 Like

Ok, Alan Wake 2 je takva smorčina da ne zaslužuje ni da se nazove igrom, više je interaktivna pulp fiction novela. 4/5 vremena slažeš fotografije, čitaš manuscripte, vučeš konce pa opet slažeš, preslaguješ, analiziraš…

Ostatak vremena hodaš okolo, otvaraš vrata, zatvaraš vrata, uz stepenice, niz stepenice, klikni na ovo, pročitaj ono…

Najviše me nervira što sam tek na pola igre pa sad moram i da je završim inače sam bacio deset sati igranja niz vodu. :roll_eyes:

4 Likes

ja uzeo Deluxe Edition. Eno jos stoji :frowning:

1 Like

I ja sam. :face_with_diagonal_mouth:

Mene Alan Wake baš uvukao u priču tako da mi je bila zanimljiva igra naročito deo sa Sagom, isto sam uzeo deluxe edition i krećem čim završim stalker

1 Like

Završio i kompletirao Ball x Pit. Perfektna opuštena igra za ubijanje vremena.

U ponedeljak izlazi kontent update za igru:

4 Likes

Alan je bio xbox ekskluziva i top igra, sinonim za xbox posle Halo. Saće robot da te banuuuuuuje :hear_no_evil_monkey:

3 Likes

Završio Routine. Prevazišla je moja očekivanja, uživao sam upijajući atmosferu od prvog do poslednjeg kadra.

Nije duga igra, traje taman koliko treba. Zanimljivo je da druga polovina jedva da ima veze s prvom, ko dva sastava na istu temu. Al jednako je jeziva, zapravo i više. Dodaje novu dimenziju priči i potpuno menja šta si dotad mislio da se dešava.

Nego vidim da se o igri slabo priča, što je velika šteta. Može lako da stane rame uz rame s drugim klasicima sf horora, sve tako s očigledno malim budžetom.

Nakon što sam završio Routine, pokrenuh mahinalno Gearse 5, i čim je krenuo (obavezni i dozlaboga dosadan!) tutorijal gde su likovi neprestano bili ‘vickasti’, samo sam uzdisao i prevrtao očima. Teško je objasniti, al Routine više naginje umetničkoj strani spektra, dok su gearsi više ko obična ‘igrica’. Nisam bio spreman na toliku razliku, uprkos sto puta većem budžetu.

Ako ostavimo pitanje umetnosti po strani, gears 4 mi je ostavio gorak ukus kad sam ga odigrao pre koju godinu. Nisu ovo gearsi koje sam nekad znao. Nadam se da je petica bolja uprkos nervirantnom tutorijalu. Makar da se manu glupavih robota i međuljudskog trvenja. Ali samo kad opet vidim kait i ostale nove klince sneveselim se. Totalno bledi, nezanimljivi likovi. Al ajde da ne mračim previše tek sam načeo kampanju. Biće valjda bolje.

2 Likes

Kad smo vec kod umetnosti, mogao bih beskonacnost da provedem u Ghost of Yotei-u samo jasuci iz jednog mesta u drugo. Trenuci kada se uz zalazak sunca popnete na neku liticu u neverici kakav je prizor pa na ruku sleti ptica, pentranje i skakanje u potrazi za skrivenim shrine-ovima je dozivljaj za sebe, dobili smo ukus onoga sto nam tek predstoji u Witcheru 4 i future gen igrama. Zapanjen sam svakim kadrom koji moze da se urami i okaci na zid, a jahanje konja je tako organski responzivno uz milion sitnih pokreta i animacija. Uz sve to, igra je toliko ispolirana, prica kvalitetna, likovi dobro razradjeni, mozda jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao, za koplje iznad Tsushime u svakom pogledu. Anti-woke backlash raznoraznih redneka i teoreticara zavera, “bajo moj” smaraca koji istovremeno i mrze i gutaju sve sto servira holivud, umanjilo je meta ocenu ovog umetnickog dela samo zato sto je zena u glavnoj ulozi jer “ne moze zena da bude samuraj”. Posledica toga sto je gaming postao mainstream i siroko dostupan, svako ima pravo da plasira svoju mentalnu dijareju direktno u meta-klozet.

4 Likes

Još ćeš me naterati da probam igru :laughing:

…doduše mojim tempom tamo negde 2028

1 Like

Prva igra koju sam prešao u 2026.

Ebola Village!

Ruski Resident Evil lol

Pa sto recenziju nisi ostavio i gde je ima itd…

Imate i film koji je kao prequel ove igre :smiley:

1 Like

Ne deluje lose

Ma kakvi. Necu da kvarim atmosferu pred doček RE9 nekim low budget prouzvodima.

1 Like

Jedan lik je pravio ove igre inače.

Kratke, “okej” su, ali kada uzmeš i razmisliš da je sve radila jedna osoba, onda bude impresivno jbg. Jer se ne radi o 2D zezalici, već o 3D izvođenju

3 Likes

A onda kada ulazis u neku ubi igricu prvo te doceka natpis da su na njoj radile sve nacije, vere, boje sveta.. Cak i neki sto se deklarisu kao frizider.. Samo nema marsovaca.

Krenes da igras i stiskam jedno dugme lik radi drugo :rofl:

Nije ni cudo sto ih otpustaju..

3 Likes

Funfact ljudi koji se deklarišu kao frižider su uglavnom neukusna provokacija trans/nebinarnih osoba :slight_smile: Biti frižider je vrv neka vrsta disocijativnog poremećaja.

A što se tiče igre, bilo bi lepo da je developer iskoristio svoje, po svemu sudeći, odlične veštine na nešto originalnije od RE klona. No dobro, mora se od nekud početi.

1 Like