Šta trenutno igrate? (2025)

Blizim se kraju lagano fantasticnom Lords of the Fallen. Oborio sam konacno Lightreapera - za sada moj omiljeni boss u ovoj igri. Boss je fantasticno dizajniran i svidja mi se sto nas lovi vise puta u toku igre. Ima taj neki badass momenat koji nzm kako tacno da opisem. Vecinski deo igre sam gurao Sword of the fallen Lord i rekao bih da je ovo best weapon u igri. Scaluje se sa infernom i pravi brutalan dmg. Sad u zadnjem segmentu igre, inferno me pomalo koci pa sam ga upario sa Corupted Judge Cleric swordom. Ovaj mac se scaluje sa nekoliko atributa i zaista je fantastican. Performanse nisu jaca strana ove igre btw ali ajde da zavrsim pa da se malo raspisem.

1 Like

E zavrsio LotF konacno. Blizu 30 sati umerene igre. Igru sam i zavrsio sa buildom iznad i naravno armor od Lightreapera. Sad kad sam ih sve ibrnuo, deff lightreaper no1 boss design pa deset mesta prazno. Finalni boss je izazovan ali mi nema taj epic momenat boss fighta. Falilo je tu malo “goriva” da sve puca, ovako mi je kraj meh.
Performanse na xsx nisu za pohvalu. Igra izgleda lepo u perf modu ali fos dropovi su toliko cesti da je zabrinjavajuce. Jos gore od svega sto je drop u mirnim scenama sto mi uopste nije jasno. Sa druge strane da je bilo dropova u fajtu, pao bi delete ko kuca, ovako ima prodju.

Iskreno, ja sam igrom bas zadovoljan i svrstavam je u top 3 souls igre ( rame uz rame sa demon soulsom i dark souls 1). Znam znam da ce da krene pljuvacina ali ja imam poseban ukus sto se tice souls igara. Maltene sam ih sve igrao a vecinu sam presao i jednostavno ove tri su mi najbolje. Ja volim jednostavnost sa malom dozom inivativnosti (sto sam u lotfu i dobio). Dvojku jedva cekam, ona moze biti samo bolja.

Btw lightreaper epicness :slightly_smiling_face:

4 Likes

Pretklih nedelja sam odigrao par igara koji su mi onako na stubu srama, da sam ih igrao, zagazio duboko (više od pola prešao) i onda odustao. U medjuvremenu je proslo toliko vremena da sam zaboravio i mehanike igre i priču, pa jedino ima smisla krenuti ponovo.

Tako sam prešao Control, Ragnarok i Ratchet and Clank, sve tri fenomenalne igre naravno. Ostali mi Spiderman 1 (remastered), ali ne znam da li imam volje direkt da uskočim. Ne znam na kojoj igri radi Sony Santa Monica ali nadam se da je nešto drugačije od God of War serijala. Mislim da su jedni od najtalentovanijih studija i voleo bih da vidim šta mogu još da urade sa novim IP ili drugim žanrom.

Velikom zaslugom sam ovo odradio remote play funkciji, malo na Portalu, malo na Razeru, i malo u VR na vision pro uz dodatak „normalnom“ sedenja za monitorom. Remote play je postao glavni put koji mi je vratio volju da igram SP igre. Big fan.

4 Likes

Počeo sam da igram Final Fantasy 7 original. Nisam neki retro igrač, ne volim toliko u prošlost da idem, glavni motiv mi je zato što hoću kasnije Crisis Core i rimejke da igram pa sam nasavjetovan da odigram.
Gledam onu grafiku pa mi smiješno malo da smo nekad odljepljivali na to i bilo nam super.
Ili kad se desi neki razvoj događaja, ne mogu da ne pomislim na to kako su u 1997. garant bili oduvani, nije bilo tada toliko dramturgije i dubokih priča. Igra bila na 3 diska, ej!
Uglavnom story mi drži pažnju za sad, to mi je glavni motiv što igram, da vidim OG priču.
Sa gameplay-om se ne zamaram. Nije mi ispod časti upaliti god mode kad treba radije nego grajndati levele.

1 Like

Pa šta smo pre toga imali, kako ne bismo bili oduvani grafikom. Ja još pamtim Gran Turismo na PS1 ili Collin McRae. Pa ja sam tad mislio kao da sad gledam Gran Turismo 7 :smiley:

1 Like

Pa da. Prelazak sa SNES/Sega ere na PS1/N64 eru, tj. prelazak sa 2D na 3D je najveći skok bio, bez sumnje.

2 Likes

Sto ljudi sto ćudi. Zadnje što bih izabrao je ta ps1/n64 generacija. Čak i kad je tek izašla mi je grafika bila užas prema kvalitetnoj 2D igri. A i danas su 2D igre daleko bolje ostarile od tih ranih 3D pokušaja.

1 Like

Ružno je ostarilo naravno. Ali u ono doba, nismo znali za bolje, meni je to bio peak.
Npr. ovaj meme je istinit. Igrao sam Smackdown dvojku, sama činjenica da sam ja zapravo mogao prepoznati Stone Colda ili The Rock-a, mislio sam da grafika ne može biti bolja.

Sjećam se prije 10-tak godina, išao kod druga da mu namjestim PS1 emulator jer je htio da igra Syphon Filter koji smo pikali kao mlađi. I naštimao ja i gledamo mi onu grafiku, obojica onako malo zbunjeni i pita on mene poslije par sekundi tišine: Je li moguće da je ovako izgledalo?"
Rek’o, nemam pojma, možda je do emulatora. :laughing:

Ali obojica smo ga se sjećali mnogo ljepše da je izgledalo nego što jeste, nismo se sjećali mana.

5 Likes

Kužim, ja sam u to vrijeme igrao lucasarts/sierra avanture i psuedo 3d igre kao doom, crusader no remorse, ultima serijal i taj rani 3d mi nikad nije sjeo, cak ni onda kad je nov bio😀

2 Likes

2 Likes

A hunt? :face_holding_back_tears:

1 Like

Što si Piroćanac ti tužan ? Vidiš da piše 2003. Koliko si ti imao tada ? 4 godine ? :rofl:

5 :laughing:

Za mene jaka 2006. godina :grin:

1 Like

A da, to je ovaj naš anoreksični samuraji 1999. :rofl: eeeh živote, još pamtim tu zimu 2003. kad sam uzeo Underground. Rokanje sa Golf 4 bajo moj :rofl:

2 Likes

Vreme kada si golf 4 mogao da priuštiš samo u nfs :sweat_smile:

1 Like

Naceo Silksong, teska je igra!

Stigao do one gauntlet arene s pet talasa ptica, krv mi popile. Igra je u svakom drugom pogledu prelepa i uzivanje je istrazivati, al kad me strecnu s bossfajtom a ja nespreman s dzepovima punim perlica, lele.

Na ptice sam lagano potrosio barem 2 sata pokusavanja, luka me zeza da sam mator. Jesam! Ovo nije sta zelim da radim posle posla!

No dobro, na jedvite jade porazih prokletnike, idemo dalje. Jedva cekam nekakav double-jump ili makar wall-jump da dobijem, osecam se bedno ovako samo s dashom. Pre neko vece naletih na debelu crvenu bubu s mocugom, posle 4-5 pokusaja mi bilo jasno da nije jos vreme s njim da se kacim. Ali nisam ga zaboravio.

2 Likes

Teška, baš teška igra koja me više frustrira nego što bih trebao da uživam, tako da sam batalio,a bio sam uporan nije da nisam, imao sam i double jump i vall jump sve što ti želiš :grinning_face:

1 Like

Neću spoilujem ali ako si igrao prvi HK dobićeš nešto još bolje i poznatije :sweat_smile: Hint bi bio neka klasika u smislu ‘to go forward you must go back’

Ta ‘crvena buba’ ima malu environmental olakšicu, ali pametno činiš… uvek je bolje ići nekim drugim putem u ovakvim igrama dok deo na kom si zapeo ne postane trivijalan.
Mišljenja sam da i casual igrači mogu olako preći ovu igru ako koriste tu taktiku i nisu tvrdoglavi.

1 Like

Isto mislio i ja dok sam lupao glavu o zid s pticama, pokusaj za pokusajem – sta mi ovo treba u zivotu. Apsolutno je moguce da cu u jednom trenutku jednostavno bataliti ako preteraju s tezinom, a po svemu sto sam cuo, preterace pre ili kasnije.

Ajde oprosticu im za ptice jer su u sustini opcionalna oblast, al strepim nadalje.

kiboli dok je ovo pisao –

3 Likes

I am too old for that shit odgovor.

Ne vredi, ne mogu da igram takve igre koje me više frustriraju nego opuštaju.

Rayman mi je plafon u tom rangu. Sve preko toga, sa 50god, neka hvala…

4 Likes