Zavrsio Dying light The Beast. Odlicna igra, ova mi je najbolja od svih dajing lajtova. Morao sam poslednju misiju da smanjim tezinu sa brutal na survival, meni je neto bila bas teska ta misija. Prica mi se skroz dopala, ono, pravi cool film B produkcije, kao sto su se pravili osamdesetih. PS5 nesto cudno izbacuje satnicu vremena u igri, pise mi 49h, a siguran sam da sam mnogo vise igrao. Sve u svemu, uz Khazana, Yotei i Clair Obscure jedna od retkih igara koja mi se bas dopala u proshloj godini. Sad da nastavim KCD2, tek sam bio zagrebao pocetak.
Dok paralelno igram Death Stranding 2 i MGS Snake Eather Delta, ne mogu da ne primetim koliko je MGS Remake tehnicki loša igra. DS2 je miljama iznad u svakom smislu. U kadru mi snezni planinski venci a fps zakucan u 60 fps. U Konami rimejku (UE5) igra se raspadne sa svakoj iole vecoj povrsini. O glumi, motion capture tehnogijama da ne govorim- MGS delta je ps3 nivo.
Nisam ni video a kamoli igrao, ali kontam da bez Kojime, nisu bas hteli puno da talasaju. Uradili su graficki remake, sudeci po tvom postu dosta nespretno, a kontam da ostale mehanike su ostale u ps3 eri.
Potpuno nespretno urađen. DS2 u poređenju je next gen igra
Toliko da su ostavili loading izmedju regija. Iz ne znam kog razloga je tolo ishvaljena , ovo je trebalo da radi bez ikakvih trzaja, a ispada kao da je igra neki zesci open world pa se nije optimizovala…
Upravo to. Igra je linearna ko uska ulica. Gledam na YT ps5 pro jos vece problema ima od base ps5
MGS3 je PS2 igra btw
Pa i Silent Hill 2 koji je mnogo bolji remake nego MGS3
Nije isti level rimejka to. SH2 je bsš ono full remake. MGS 3 je koliko sam ja shvatio iz svega, još od kad su najavili, potpuno ista igra samo su uzeli engine i animacije od MGS 5 i napravili s tim igru.
MGSV je rađen u čuvenom FOX engine-u , a i mehanika nema veze sa MGS3/MGS Delta.
Moguće. Ali animacije su sve iz MGS 5. Ljudi su postavljali side by side snimke. I konačnici vule na neki remaster/remake. Ista ekipa koja je radila Oblivion remaster, tj. isti studio Virtuos, tim ljudi je drugi vjerovarno pošto su oni ogromni.
Dok je SH2 rimejk ipak zaposlen Bloober da radi rimejk od temelja.
Upravo iz tog razloga su i uveli te loading delove zbog ogranicenja. Ja sam mislio super odradice ovde loading screen , al ce barem sve ici glatko, naravno da ne ide nista glatko , a bolje da ne razmisljam kako bi i islo da nema loading sekvenci. Sama pomisao da ce nekad u zivotu da rade mgs4 remake je uzas i nadam se da je nece pohvaliti kao ovo…
Nope, nisu uzete, ali su inspirisane MGSV, zato što je jedino MGS5 imao prave, moderne animacije i sve ostalo.
Evo pogledao sam nekoliko videa i mislim, očigledno je da nisu iste, niti mogu da budu iste, dve igre koje koriste totalno drugačiji fizički engine. U MGS3 Delta se Snake i dalje kreće kao pogrbavljeni deda, što je meni generalno smetalo kod matorih MGS igara. MGSV je prava, moderna, do jaja igra kada su u pitanju animacije i ostala sranja.
Bliže bi bilo da si rekao da je MGSV pozajmio mnoge fore i par animacija iz SC Blacklist nego što je MGS3 Delta uzeo iz MGSV :D.
Mislim, pričate gluposti, oprostite, ali pričate ![]()
Side by side animacije iz MGS1-5 se vidi evolucija pokreta i svega ostalog. Mislim duh, naravno da MGS3/Delta animacije liče na MGSV, ali lol nisu iste.
Čitam temu i kao da je MGS3 Delta govno, ali daleko od toga. Grafički izgleda impresivno, animacije i kontrola lika su mala varijacija originalne trojke, kako bi ostao taj isti feel. I sa tim samo da kažem, reći da MGS3 ima iste animacije kao MGS5, to znači da bi se isto kontrolisao lik, jer vidim na šta aludirate, a sve je tromije u Delti, sa razlogom jelte. Ako je tromije, sporije, kako može da bude isto? ![]()
Jbga ja se sjećam komentara lika iz grupe koji ima preko 1000 sati u MGS 5 da je prepoznao te animacije još u prvom trejleru za MGS 3 remake.
Ja nisam igrao tako da ne mogu ja dati sud, ne govorim iz prve ruke, nego govorim šta sam vidio šta ljudi pišu i vidio sam te neke kompilacije videa usporedbe.
A evo šta AI kaže. Znači nije sve ali definitivno su korištene animacije iz MGS 5. Ne vidi se još skroz sve u screenshotu.
AI je uvek u pravu. Uvek verujte AI-u
Moraš da razumeš da sa dev strane, lakše je napraviti novu animaciju nego je izvuči iz propietary enginea i ubaciti u drugi, old engine koji je prešminkan sa UE5.
Kotaku ima dobar članak o animacijama i svemu ostalom, MGS3D vs MGSV
Ne moramo da vjerujemo AI, ne mogu o tome opet razglabati. Ali evo izvor neki članak.
Edit: nisu li ovi isti iz Virtuos uradili Oblivion Remaster u Gamebryo endžinu a za grafiku i rendering koristili UE5. Znači bukvalno neki hibrid endžin napravili. Nije im ništa to strano, dakle.
Na kraju je cinjenica da su se otarasili poprilicno optimizovanog engine-a. Rekao bih veoma optimizovanog , al pitanje je koliko bi vremena trebalo da ga dovedu u stanje danasnjih potreba. Sta se mene tice da su u istom tom engine-u izbacili mgs3 i mgs4 ne bi greske bilo.
Zavrsih sa zenom Split Fiction! Zaista odlicna igra i meni licno najbolja co-op by far. Raskosni biomi, odlican level dizajn i definitivno jedna od najboljih igara iz 2025.
Trenutno je igram i mogu samo da potvrdim to što je rekao, bilo bi lepo da svake godine izađe po jedna coop igra na ovaj princip
Bice split fiction ako nastavis da igras 18h dnevno igrice ![]()