Ista situacija kod mene sa Tsushimom. Toliko sam bio nalozen kada sam tek nabavio peticu i pokrenuo GoT a na kraju hladan tuš. Igra je spektakularna sa graficke strane, atmosferom i ispoliranosti ali na zalost ima mi ogroman Ubisoft vajb i jako me je brzo smorila te je nisam nikada zavrsio…
Yotei nema iznenadjenja, nema rizika i nema haosa. Igra je pravljena po kalupu u sterilnom okruženju, ajde tako da kažem. Nije loša i nekome ko ne igra puno igara bi se jako jako svidela…
Koji je razlog? ![]()
A da ostaviš Exp33 sa strane dok ne završiš ta dva remek dela?
Nisi sam, probao keca pa ni ne znam bar jedno 5 puta, razne edicije na raznim platformama od ps3 pa na dalje. Not my cup of tea, nikako da klikne i gotovo.
A ovo za ekskluzive i nastavke ubo si u centar. Kolko god godina da je prošlo do nastavka, i generalno iako mi se igraju, ni ragnarok, ni horzion, spiderman nisam mogao da izguram do kraja. Yotei mi bio izuzetak jer godišnji, i ništa drugo nisam igrao u tom trenutku, pa ono daj šta daš.
Odlican je drugi, meni bolji od prvog. Ali.. Za mene od izlaska serije vecno zagadjeno
sreca pa sam presao igru pre izlaska serije. Da sam prvo pogledao seriju sada ne bih mogao da predjem. Imao bih nocne more.. Ne od zombija naravno ![]()
Otkad sam slozio monstruozan PC poceo sam igrati neke playstation igre, jer su se oduvijek playstation ekskluzive po internetu spominjale kao '“pinnacle of gaming”.
Iskreno, zasad, nisam impresioniran. Čak bi rekao da su xbox fransize bolje.
Grafika je stvarno impresivna…no da umjesto uncharted odigraš tomb raider ne bi ništa propustio. Isto i za assasins creed naspram ghost of tsushime. Trenutno peglam god of war 2018 i izgleda super ali opet je nekako formulaičan. . Možda sam prekasno skočio na ovaj vlak…ali ono. Returnal bi mogao biti zanimljiv, možda last of us ali zasad nemam osjećaj da sam nešto propustio ili da nisam mogao nači sasvim adekvatnu alternativu. Još mi je napljuvani days gone zasad najbolja igra uvjerljivo
Ovo je razlog
Delim misljenje sa tobom. Jedina Playstation igra koja me stvarno oduvala i za koju potpisujem da je nesto najbolje iz PS tabora jeste Ratchet and Clank Rift Apart. Jedina mi je pored brutalne grafike i animacija imala dušu i interesantan gameplay. Ostale su vec vidjeno…
Jeste interesantno kako neke ljude ‘ne uhvati’ jednostavno jer igra ima ono broad appeal što bi rekli. Znam ljude koji nisu gejmeri i koji su pozajmili PS jedino za te dve igre.
Al dobro, nije fun pokušavati na silu.
Moje neko mišljenje je da su sve ekskluzive mako naduvane zbog fenboja. Nebitno je li Playstation, Xbox ili Nintendo.
Ja sam mislio da je GoW ne znam ni ja šta, toliko je nahajpana igra bila, uzeo sam tada PS4 Pro najviše zbog nje, daj da vidim više tog Kratosa. I samim tim zbog tog velikog hajpa, igra mi je bila tek OK ali cijela fama i taj hajp mi se raspao. Divio sam se jedino odličnoj produkciji, tačno vidiš da je ogroman budžet spucan. Ali igra kao igra, mi je ru tek negdje osmica neka, dao bih devetku samo zbog tog budžeta i što je napucana. Dok sam npr. Spiderman-a potcjenjivao kao još jednu super-hero igru i onda me traversal oduvao i bila mi 10/10 uprkos nekim manama kao dosadnim side questovima poput ganjanja goluba.
Dosta je tako i do očekivanja kako doživiš, Horizon i Tshushima su mi isto naduvane, nisu ispunile te hvalospjeve. Doduše Horizon se dosta i hejta sada. Dok Uncharted i The Last of Us su mi ispunili očekivanja.
Ma da, vjerojatno u mom slucaju ima i veze vremenski odmak jer mozda bi utjecalo da sam ih odmah odigrao po release-u.
No, kako sad stvari stoje - smart delivery, play anywhere, argentina, backwards compatibility, quick resume, VRR, totalno nečujna konzola, emulatori i skoro džaba gamepass (donedavno) su mi daleko nadoknadili tih par igara. Pogotovo value-oriented gejmeru kao ja tko je došao sa 360/one. Malo se sad češem po glavi iskreno koliko je to malo ljudi prepoznalo. ![]()
Meni jedan Alan Wake ili Control pojede za doručak i GoW i TLoU i Spajdijai Tsushimu…
Ma ni blizu, ja se sećam Alan Wake mi je bio manje-više prosečan, Control već jako dobra igra koja me prijatno iznenadila ali ipak ni jedno ni drugo mi nije baš u rangu GoW-a, Uncharted-a, Spajdija, Tsushima-e ili šta ja znam, iako mi je iskreno Tsushima bila malko repetativna igra i rekao bi malčice precenjena.
u kom to univerzumu moze Control da na bilo koji nacin nadmasi TLoU? ![]()
Dobar je Control, stvarno dobra Remedy igra, AW1 je ipak dosta slabiji iako je meni draga igra. AW2 nisam (još uvek) odigrao pa ne bih previše komentarisao, ali obećava po onom što sam video.
ma super je Control. AWII deluxe me čeka, ali brate… ![]()
Gore poređenja čiji je veći ne bih komentarisao, neozbiljno je.
Završio Control pre neki dan konačno. Baš je jaka igra ali ima i dosta problema, ili drugačije rečeno neke gamplay elemente koji su me malo davili, ponajviše konstantni lavirint od mape. Ali sve u svemu, konačno sam je odigrao, mislim iz trećeg pokušaja i spreman sam za Resonance.
Alan Wake mi je ipak za dosta draži serijal u okviru Remedy univerzuma. Dvojka je baš bombona.
AW 2 je bukvalno next level naspram prvog dela u svakom smislu. I otišli su više u survival horor nego što je to bio prvi deo tako da je meni top.
A za ps ekskluzive i sl, meni je GoW odličan, Ragnarok iako copy paste prethodnog dela isto jako draga igra. Uncharted 4 bukvalno razlog zašto sam tada kupio ps4 nakon xbox 360 tako da mi je to jedna od najomiljenijih igara na toj konzoli. Ali Tsushima me nije držala ni tri sata u igri, Horizon mi se dopao ali me opet nije dovoljno držao i počinjao sam igru 3 puta iznova i evo je na hdd već godinu ipo dana u nadi da ću opet da krenem iznova jer pojma nemam ni dokle sam stigao. TLoU2 mi je isto miljama ispred generičkog prvog dela koji je priličan kliše što se priče tiče, dok drugi deo rolerkoster na sve strane.
E sad najveći problem koji ja imam sa tim igrama je što imaju nula replay value. Kad ih pređeš, to je to. Prvi put ih doživiš filmski i kad nekad poželiš da to ponovo doživiš, ne ide. Odjednom su cut scene predugačke, gameplay nikako da dođe, glupo da udaraš skip ali vuče te i onda jako teško ide. Drugar koji je skoro uzeo Ps5 je kremuo GoW i pregurao nekako početak uz reči: “Brate dobro je ali ovo je kao film jbt, nikad da mi daju više da krenem da igram u pm”. Emocije nula, za TLoU1 još gore… to mu se uopšte nije dopalo. Iako sam bio tu da preguramo početak da vidim da li će da mu klikne ali ništa, nije je upalio nakon toga. Ona scena kad ćerka strada i sl, nula emocija. Bukvalno ga nije kupilo, bio je u fazonu “jel će da me puste da zapravo igram više ili ću samo da hodam i gledam filmiće” ![]()
Jbg, definitivno nije za svakoga ali interesantno videti koja razlika u doživljaju.
Alan Wake 2 nisam mogao da ispratim vise sta se desava u kom timeline-u. Akcija, ideja i vibe su super. Doduse, strasno mnogo mi se svideo deo narativa sa Sagom, njenim paranornalnim sposobnostima i Odinom i Thorom. Magijski realizam par ekselans.
Za Yotei, spreman sam da napravim izuzetak i poklonim se da je ovde cak i open world savrsen. Retke su igre u kojima ubodu zen traversal momenat, npr RDR 2. Nije mi zaista bio dosadan, iako preferiram jasnu strukturu nivoa i hodnike koji se sastoje samo od suvog mesa i krtine, bez masnoce, hrskavice, kostiju i praznog hoda. Repetativno? Mozda, ali sta nije. I Witcher je isto repetativan, Cyberpunk, bilo koji RPG.
Da, apsolutno. Ima gejmera koji sa strašću mrze igre koje hoće da budu kao filmovi.
Viđao sam te komentare stalno. Znači samo im daj dobar gameplay i batali smaranja.
Od koliko sam isto ljudi čuo kako ih smara RDR 2, da je prespor, animacije prespore,ono dođeš da lutaš u sobu nešto, dok on svaku ladicu otvori i sve.
Ja ipak mogu te igre, ali iz istog razloga ne fermam igre tipa The Quarry, Casting of Frank Stone, The Walking Dead itd. Koje su baš to, filmićiba gameplay je ono treba ti jedno dugme na kontroleru.