Šta trenutno igrate? (2025)

pa realno nema toliko reklama kako zna da bude. A i mozes da ugasis reklame kupovinom nekog lifetime passa za 18e, sto opet msm da je worth.

Pobego sam malo od Dead Cells i odlucio da krenem da igram Lords Of The Fallen. Imam tu pedalu da nijedna soulslike igra koja nije iz FROM kuhinje mi jednostavno ne lezi. Ne bude to lose ali uvek imam utisak da to nije to. LOTF prvi deo je ako se ne varam prvi soulslike naslov od drugog studija a i jedini koji sam odigrao do kraja i tu mi je nekako najmanje smetalo. Pa sam odlucio da dam sansu i (nezvanicnom) nastavku.

Najvise volim u ovom tipu igara kad nabodem neku broken kombinaciju. Ovaj put sam slucajno naleteo, odlucio da probam neku paladin klasu posto nikad nisam igrao u toj kombinjaciji nijednu souls igru. Napravim Orian Preachera, krenem da igram, vidim da ima pocetni hammer koji pravi poprilican damage odmah u startu i deluje mi lakse nego sto sam navikao u ovim igrama. Nakon 45 minuta dodjem konacno do main hub-a i skontam da odmah mogu da kupim set armora za njega. Odlicno. I vidim da ima identican hammer koji sam dobio na pocetku. Plus i Radiant weapon, spell koji siba holy buff na oruzje. Naravno, potrosio sam sve duse na upgrade, pa reko ajde obrnucu jos jednom tih 45 minuta bez da trosim duse.
Dodjem, kupim dodatni hammer, armor, i spell. Leptenejebo, dual wield + buff baca na oba oruzja odjednom, a traje dobrih 3 minuta. I tako sad sam toliko overpowered da idem po svetu i pravim juvitanu od svega sto mi stane pred put. Za sada igra mi se svidja jer sam jelte OP af, onaj umbral world i fora sa lampom i precicama je sveza ideja koja za sada “radi”, videcemo sta ce i kako ce biti kasnije.

Za sada stamena devetka.

5 Likes

Guram polako kroz Nine Sols, mislim da sam negde na pola ako gledamo po broju palih bossova.

Sinoć na jedvite jade pobedih onog crvenog prokletnika što te u zatvor baci, mislim da mi je trebalo 50+ pokušaja, ako ne i više. 2 sata me mrcvario sigurno. Čitam posle, neki kažu da je ovaj boss jedan od težih, drugi kažu hehe tek te čekaju muke, ovaj je boza u odnosu na šta dolazi. Mnogo gadnije od ovoga ne znam dal sam u stanju, džigericu mi pojeo.

Ne sviđa mi se što nemaš nikakve i-frejmove tokom oporavka, što prečesto dovodi do stun-locka, gde možeš samo da gledaš dok ti udarac za udarcem satiru zdravlje. Kad bi dali makar sekund predaha dok tvoj lik ustane mislim da bi učinilo smrti 30% manje frustrirajućim. Ali možda bi onda borba ispala prelaka, otkud znam.

Inače za igru i dalje imam samo reči hvale. Sem artstylea koji meni lično ne leži, sve ostalo je vrhunski urađeno. Ljudi stavljaju Hollow Knight na prvo mesto modernih metroidvanija, Nine Sols bi mogao da mu stane rame uz rame što se mene tiče. Čak ima bolji combat i zanimljiviju priču, rekao bih.

3 Likes

Ne znam zasto toliko glorifikuju Hollow Knight. Meni je igra mid at best. Onaj zec sa gvozdenom rukom mi je bila zanimljivija metroidvania od Knighta.

1 Like

Zec je F.I.S.T. Forged in Shadow Torch.
Što se tiče HK, jeste malo pretjeran hajp ali ima baš dobar lore igra. Danas mi iskočio video od sat i po, cijeli Hollow Knight timeline objašnjenje. Odgledao sam tek 20-tak minuta i onda pogledao ipak neki kraći video ali moram priznati da je priča dosta dublja nego što sam ja mislio da je. I ima 5 krajeva igra, ovaj kraj što sam ja dobio obični je kao djelić priče.

2 Likes

Baš htedoh da napišem, meni te lore-heavy igre ne leže uopšte, samo upijam vajb. Dan-danas pojma nemam šta se zapravo desilo u bilo kojoj Fromsoft igri, samo vidim da su svi depresivni.

Svaka čast ljudima koji sve to sastave iz milion item descriptiona, pa onda još trosatni video naprave. Al ja lično bih tako nešto odgledao samo da mi plate. Jednostavno me ne zanima.

Zato mi se priča u nine sols sviđa, počinje tako da jedva išta znaš, ali se razotkriva mic-po-mic, baš te drži da saznaš još. I sve je jasno, fala bogu, ne kriju smisao iza kriptičnih izjava.

A zaboravih na jadnog zeca, solidna je igra al nije mi ostala u pamćenju. Nisam ni završio, u jednom trenutku borbe s bossovima su mi postale isuviše teške za koliko sam hteo da napredujem. Nije me držalo :woman_shrugging:

A Hollow Knight ima savršen vajb, ako ništa drugo. Mada, ni njega nisam završio. :rofl:

5 Likes

I dalje igram Lords Of The Fallen. Dosao sam do valjda petaneste zone. Prica kao i kod svih igara ovog tipa, apsolutno ne kapiram nista, side questovi mi nisu jasni ni kad procitam sta treba da se uradi a kamoli da sam skontam. Ali sam core igre je predobar. Na nivou souls igara. Cini mi se da je ovo mozda jedina igra koja je napribliznija Souls serijalu. Barem meni. U sustini soulslike igara ima koliko hoces, i svi preuzmu mehaniku igre, ali world building zaostaje. Ovde je CI Games napravio turobni mracni depresivni svet ala From Soft at its best.

Nisam vise toliko jak kao na pocetku ali ide to polako. Brdo shortcutova, Does not open from this side vrata na svakom koraku, ali eto vremenom se to nekako zaokruzi. Ono sto mi je valjda najslabija karika u celoj igri su boss fajtovi. Napravili su bas bas spektakularne bossove, sve prsti leti, i onda dva puta dodgujes, tri puta udaris i skinuo si mu pola healtha. Na jednom bossu sam umro dva puta. ostalo sve glat. I to je mozda jedina zamerka koju imam. Naravno, ne bih voleo da glavim par sati na bossu, ali cmon do some challenge. Tu je Myiazaki neprikosnoveni car i bogotac.
To ako poprave u najavljenom drugom delu, a ovo ostave kako jeste uz malo QOL ispravki, From-ovci ce dobiti ozbiljnu konkurenciju.

2 Likes

Jel krenuo neko Indiana Jones DLC , bogte ja ga jedva cekao juce da izadje tako da se sad polako vracam u mašinu i evo vec u pocetku puzzle gde se zadrzih dobrih 20minuta , za sada vozi.

1 Like

Ja zaboravio da je to izašlo

1 Like

Mora da su nerfovali bosove, mada dosta zavisi od bilda, igras sad tu 2.0 verziju, jel da? Ja sam igrao kad je izasla i igra mi je bila bas bas dobra, a kazu da su dosta toga ispeglali do sada. Ono sto je najbitnije igra je zabavna , prica ko prica u svim tim igrama , nebuloza, a sajd kvestove apsolutno nije moguce odraditi bez gajda, makar je tako bilo tada. Ja sam nekog kao mracnog paladina furao, ako to ima smisla, tako nekakav bild, i manje vis esam magijama przio sve. Cini mi se da je i tu bilo kao i u svim souls igrama, magije jednako izi mod.

Pa, znas, igram najnoviju verziju, to je 2.0. Bossovi su ez mode. Holy build igram, spellove toliko ni ne koristim, sem onog holy buff-a, furam Pieta sword (lightsaber), to je prvi boss ona devojka. Taj sword pravi samo i iskljucivo Holy dmg. Vec mi je na +9, a radiance stat sam digao u nebesa. Budzim samo vitality radiance i endurance. Armor mi je ko da sam kupovao u second hand shopu, nabacao na sebe light i heavy, a na glavu sam stavio piramidu pa otprilike izgledam kao Jedi Pyramid head sa sve lightsaberom :rofl: Doduse onaj pocetni hammer je vec slab, malo sam citao sta bi leglo kao dual wield, iako svi pricaju da je dual light saber neprikosnoven ali to tek u ng+. Gledao sam dal bi mogao mozda da idem da vijam platinu ali brate mili igra ima 913 collectibles-a, puno je samo skupiti sve to, e jos kad dodas u jednacinu i nepoznatu koja je farmovanje nekih komada armora i oruzja, neka hvala :rofl:

Citao sam malo o 2.0 patchu, performance wise su popravili apsolutno sve, do sad nisam imao nijedan frame drop, citao sam da su se ljudi dosta zalili. i citao sam da su mnoogo popravili animaciju dodge mehanike, jbg nisam igrao pre 2.0 tako da ne znam, mozda je zato lakse sada.

Upravo sam ga završio. Nista posebno , ocekivao sam da ce biti malo vise istrazivanja i da ce mape biti malo vece , ovako si ubacen u manji prostor i zapravo ako pratis mapu nemas bas velike sanse da se izgubis sem u jednom delu dlc-a . Puzzle delovi su zanimljivi i tu sam se zadrzao , da nisam uzeo ovaj premium upgrade kad je igra izasla za 280lira kolko je bio bukvalno bi bacio pare , ovako je skroz okej dlc( al za 280lira , nikako 20 dolara).

Luka je igrao par dana, i ja sam primetio da su bossovi iznenađujuće laki. Grmi i seva, sulude animacije, a damage slab. Prešao nekoliko bossova bez ikakvih problema, smorio se i odustao.

Na temu gadnih bossova, dogurao sam do Ji bossfighta u Nine Sols. Moram da kažem da sam opet dostigao tačku gde mi je dosta. Želim da se igra završi i krenem nešto drugo, a ne da kod svakog bossa satima udaram glavom o zid. Pređem ih ja pre ili kasnije, al nije mi gušt patiti se.

Ne da mi se da spustim težinu, rađe ću odustati. Nije još toliko ni ostalo, al čitam kako je endgame boss opet skok u težini, ne znam dal sam na to spreman.

Preporuka za Sniper Ghost Warrior Contracts. Zanimljive mape i protivnici, igra za one koji vole da se kriju i koriste snajper. Jeste 30 fps, ima bagova sa kretanjem i prostorom ponekad, ali lepa igra ko voli taj žanr. Iritira me save koji je dosta nasumičan.

Jbte, ja se ne secam da su tako laki bili bosovi. Nije nivo Khazana, ali nisu bas toliko laki

Al će biti opak black friday u novembru. Cronos, Hell is Us, Dying Light Beast, Silent Hill F, Death Strending 2, Shinobi Art of Vengence, Mafia Old Country, MGS 3 Delta, Little Nightmare 3…sve planiram da kupim jer nikad veci backlog u jednoj godini nisam imao.

Previse spominjes black friday , vidim ja da ces ti dobar deo igara kupiti pre istog haahah nego kao da cekas da ti neko kaze ee ma brate Cronos razvaljuje uzimaj je odmah hahaha

Spičio sam ja dvojku davnih dana, fina igra :ok_hand:

1 Like

Ne znam, meni ni jedan nije lego… Možda zato što ne volim da se tučem snajperima. Kao ni Sniper Elite…

1 Like

Ja volim te sniper šunjalice, pogotovo novije (3,4 5,resistances) SE igre, dosta me podsećaju na Hitman serijal po izvođenju, jer možeš da pređeš misije na više načina itd.