Da, Bloober je u Krakovu. Nije ni bitno na kraju krajeva, ali evo sta stoji na Steamu:
You are a Traveler acting as an agent for the enigmatic Collective, tasked with scouring the wastelands of the future in search of specific time rifts that will transport you back to 1980s-era Poland.
Završio Dungeons of Hinterberg, verovatno nekih 20h sam spucao u igru. Mogao bih to ranije da završim ali sam dosta ulagao u Relaxation momente i druženje pa se odužilo. Vrlo slatka igra, sviđa mi se što se sa vremena na vreme pomešaju žanrovi, pa umesto 3rd person dobijemo side scrolling platforming, diablo-like perspektivu ili u snežnim deonicama snowboarding zezanje. Svaka čast za ovako mali tim šta je uspeo da uradi. Ni u jednom trenutku igra nije pretenciozna, imaš dungeons i loot, pa sad gledaj da ih preživiš. Mislim, nisu neki poseban izazov, ali ako se uđe tamo gde su protivnici jači, nema šanse da se lako pređu.
Vidio sam da je bio neki update i da su dodali jedno 10-tak novih achievements. U kušnji sam da se vratim i izganjam i to ali realno nemam vremena.
Šamaram ovih dana Fallout 76, probao sam jednom prije da je igram ali sad je bolje kliknulo. Igra je time sink samo takav. Ja ne igram nešto MMO i live service igre ali ako neću Fallout takvu igru da igram, onda vjerovatno ne bih nijednu ikad.
Takođe igram ovaj MechWarrior 5: Clans što je došao na GP. Veliki sam fan BattleTech, ovo je isti univerzum, isti lore, samo nije turn based igra. Sve odmah poznato, isti Mech-ovi, ista oružja, isti meni kad ih moduješ itd.
Moram reći da je igra teška, poslije prvih par početnih misija koje su išle ok morao sam da spustim težinu na Story mode jer je igra počela da baca previše neprijatelja. Ono dođem do pred kraj misije, već oštećen poprilično, i igra mi baci još nekoliko Mech-ova protiv mene i još mini bossa. Ono već oštećen, izgubim tu ili ruku Mecha ali neki drugi dio sa kojim izgubiš i oružja ili drugu opremu koja su bila na njoj i sve postaje još teže. A da ne pričam i kakvom rasulu bude ostatak tima sa kojim ti ne upravljaš. A ne može se snimati u sred misije nego svaki put skroz ispočetka. Story mode mi je taman.
A cutscenes između misija su vrhunske. Ono AAA level za razliku BattleTech koji ima samo slike i voice acting.
Uglavom uživam u igri, ok je ali ono što je uradila je uglavnom je i meni probudila želju da igram ponovo BattleTech koji je klasu iznad.
Прекјуче сам прешао Tomb Raider Definitive Edition и тиме завршио целу трилогију. Графички се држи и данас данас добро. Што се приче тиче, ставио бих на прво место са Shadow of the Tomb Raider, док ми је Rise of the Tomb Raider на другом месту. Сама локација (Јапан) је занимљива, пузле су добре, не компликоване (као неке које су биле у друга два наслова), skill tree је чак бољи него у Rise. Све у свему, нема се шта пуно рећи а да већ не знате, обзиром да је старија игрица у питању. Оценио бих са 8/10 и једва чекам да изађе следећи део (мада пре почетка 2026. неће) који је наводно смештен у Индији.
Након што сам завршио то, бацио сам се данас на Call of Duty Black Ops 6. Графички изгледа сјајно (Series S). ради у можда и најфлуиднијих 60фпс-а које сам искусио, катсцене су као у филму, јако добро одрађене, просто немате осећај да гледате сцену у игрици. Засад сам прешао само једну мисију, чисто да видим каква је, али први дојмови су јако позитивни и једва чекам да наставим да је играм у наредним данима да је пређем.
Odigrao Trials of Mana. Osrednji jrpg, ne pretjerano dug, trebalo mi je nekih 25-30 sati.
Možda bi trajalo duže da sam nastavio igrati na normal, ali u nekom momentu sam skontao da sam uvijek koji level ispod bosseva i da igra hoće od mene da grajndam levele što me nije interesovalo pino nego sam samo spustio težinu. Uglavnom ok mi je igra ali vidi se da je rimejk starije igre.
Probao isto Inscryption. Uvijek sam izbjegavao jer nisam nešto lud za igrama sa kartama ali ova je jedna od kreativnijih. Plus ima tu taj dodatni horror mystery vajb, možeš da ustaneš od stola isražuješ sobu i sl.
Ali odustao sam od igre kad sam shvatio da je roguelike. Dvaputa sam izgubio od 3. bossa i fazon krećeš sve ispočetka. Ajd barem da je roguelite pa da ti da bar da zadržiš deck koji si do tad skupio ili bar 2-3 karte. Jok, sve ispočetka. Nemam živaca, svakako sam samo u modu čekanja Stalkera i Indiane Jonesa trenutno. Odigraću nešto drugo do tad, ovdje sam se zadovoljio time što sad znam šta je zapravo igra i zašto se ljudima sviđa.
Počeo sam isto ovaj Metal Slug Tactics. Samo 2 misije za sad odigrao ali sviđa mi se. Iznenađujuće dubok za sada. Pikati će se to, uvijek mogu da uđem odigram 1-2 misije.
Napokon jutros završio Legend of Zelda Echoes of Wisdom. Jedna veoma lijepa mini akciona avantura u stilu starih Zelda igara ssa izometrijskom perspektivom, te me nevjerovatno podjseća na LoZ: A Link Between Worlds, moja omiljena igra u serijalu.
Čitava igra se zasniva na zagonetkama i učenju novih Echo-a, tj kreiranja objekata i protivnika sa kojima se susrećete (krevet ftw).
Neki dungeoni su bili neprirodno produženi, ali generalno jedan lijepo upakovan paket, te mi je za prelazak trebalo nekih 20 sati.
Na ROG Ally igram Silent Hill 2 Remake, trenutno sam na polovini igre, te sam prijatno iznenađen kako se igra i trenutno drži, te ovo može da bude lijep pokazatelj da se kvalitetna igra može napraviti i sa puno manjim budžetom od onoga što trenutno studiji troše na AAA igre.
Sama činjenica da igra od uzimanja ključa i otvaranja vrata pravi misiju ili događaj me vraća u djetinjstvo i starije igre kada cilj nije bio da mi igra zvecka i svjetluc ispred očiju da bi mi zadržala pažnju, te se nadam da bi nakon ovoga mogli da vidimo i Dino Crysis Remake.
Na Steam Deck-u već tri mjeseca igram i pokušavam da završim Middle Earth Shadow of Mordor, ali igra zahtjeva baš dosta gledanja kroz prste da bi se nazvala dobrom. Svaka misija liči kao jaje jajetu, bez ikakvih značajnih ili bitnih događaja, te gameplay većinom ostaje isti od početka do kraja, sa dodatkom nekih malih sposobnosti.
Ostale su mi još dve ili tri misije do kraja, ali mi se čini da će ovo morati da sačeka vremena kad baš ne budem imao ništa drugo da igram.
Sledeće na tapetu je S.T.A.L.K.E.R trilogija na Switchu, ali mi se čini da će se ovo baš odužiti u smislu završavanja.
Ja stao s AstroBot-om… Negde na drugom svetu. Sve je to lepo i kul, ali sit se izigrao toga kad sam opet obrnuo prethodni tako da sam prilično ravnodušan postao pa malo da se oladi da se uželim jer manje više sve isto kao u prvoj igri. Nije nužno loše, dobro je ali meni malo preko glave. Plus kontroler toliko vibrira sa ovim debilnim trigerima kad igram bez slušalica kontam da me čuju u drugoj sobi, ekstremno iritantno.
Gran Turismo i to na disku, samo gas.
Meanwhile, ja sam pre par dana završio Astro Bot i uzeo platinu
Ne sećam se kad sam zadnji put igrao ovako zabavnu igru. 17-18h igranja sam spucao u 3 dana. Još sam posle obrnuo i Astro’s Playroom ponovo od početka, da sakupim sve iz DLC-a, a sad čekam priliku da završim poslednji Speedrun level iz Astro Bot DLC-a što izlazi danas
Svaka preporuka.
P.S. Playroom i Bot soundtrack-ovi kidaju, svaka pesma je na mestu i lepo doprinosi atmosferi i poklapa se sa ritmom igranja.
A ja baš uživam u ovim zvucima koji dolaze iz DualSense kontrolera, ustvari ovo je maltene jedina igra koju ne igram sa slušalicama, baš iz tog razloga