Ma resetovala me je sinhronizacija sejva, presao sam 1/3 i moram ispocetka sve.
Nista meni ne pomaze taj memory save, i dalje se gubim na mapi, dzabe kad je takav koncept sa mnogo backtrackinga.
Ma resetovala me je sinhronizacija sejva, presao sam 1/3 i moram ispocetka sve.
Nista meni ne pomaze taj memory save, i dalje se gubim na mapi, dzabe kad je takav koncept sa mnogo backtrackinga.
Malo je Boltgun dosadio, suvise mi jednolicno na kraju. Obicna boranija prelaka, a ovi jaki te zviznu dvaput i ode sav armor. Frustrira me malo taj disbalans. Nisam jos potpuno odustao, jer budem ponekad raspolozen za jednostavnu pucnjavu, a Boltgun tu pasuje savrseno.
Namesto toga pokrenuh Little Kitty Big City, prijatno sam iznenadjen! Ocekivao sam nekakvu rudimentarnu zezalicu koja uglavnom pokusava da se izvuce na cosy vajb, al ovako na prvu loptu je simpatican mali paket sa solidnim gameplay loopom. Taman ima dovoljno da se radi i istrazuje da ti drzi paznju, a sve je low-stakes i bez stresa.
Razmisljam sinoc, poredim Little Kitty sa Hintenbergom – igre nisu ni po cemu slicne sem po budzetu (nepostojecem), al Little Kitty me pridobio na prvu loptu, dok sam Hintenberg upirao uzvodno sve vreme i na kraju odustao.
Mozda je Hintenberg odgrizao previse pa ni u cemu nije previse uspesan (ni borba, ni eksploracija, ni druzenje, pa ni dungeoni), dok je Little Kitty pametno zadrzao mali fokus – nekoliko japanskih ulicica i jednostavni questovi. Posvuda rasute dzidze da ti privuku paznju i odvedu te na nove delove mape, naporedo ti lagano raste traversal kapacitet i mozes da dospes gde ranije nisi.
Milion puta vec rekoh, ovo je tip igre zbog koje rado placam gamepass. Ne bih nikad sam kupio, nije mi sad nesto prosirila vidike, al je prijatno malo iskustvo kad ti nije do stresiranja.
100 ljudi, 100 ćudi. Meni su se svidjele obe igre ali da mogu samo jednu odigrati ja bi odabao Hinterberg. 40-tak sati sam spucao, uzeo 1000G.
Obrnuo po drugi put RE: Village. Nadam se da ce u skorijoj buducnosti izaci neki nastavak, jer meni su i 7 i 8 vrh vrhova. Cak za nijansu bolji od predjasnih delova, licno vise uzivam u prvom licu horora (mada igrao sam kec, dva i tri - svakako imam su mi i ostali delovi na listi. Sad igram GOW:Ragnarok, opisao bih je kao igru koja ce ostati klasik ii jedno nezaobilazno iskustvo za gejmere. Cekam sad krajem oktobra No More Room in Hell 2 i novi CoD. Verovatno cu ostalo vreme provesti u duhu poklada :3 i igrati horore, naravno koliko mi obaveze dozvole - ali za sada vesto manevrisem.
Pa ceka se devetka koja bi trebala po svemu sudecem da bude sadrzajno najveca . Sto se GoW-a tice , sta znam malo me razocarala igra , tipa chestove nadjem za sekundu pa cak i one za koje je potrebno da unistis one znakove bas je lagano naci loot, novca imam ne znam gde bih sa njim. Prica mi previse blaga i nekako vec mozes provaliti kakav ce kraj biti. Ne znam nekako vise sam uzivao u starijim gow naslovima
Igrao sam kao manji originalni GOW na plejki 2, doduse ga nisam zakucao. Meni se svidja u kom je smeru fransiza otisla. Stvarno ne znam sa cime bih mogao pricu da uporedim, jer imas AC Valhallu koja ne moze da pridje ni sa pricom, ni sa story-tellingom. Ja jednostavno uzivam u mehanikama i gejmpleju, sve mi je nekako utegnuto. I ja bih voleo da igram Mr. Nobody ili Sixth Sense, ali to ni u Alan Wake-u nisu uspeli a najveca je igra sa takvim pretenzijama.
Ubio sam Wukonga. Ne znam da li cu da pipnem vise i jednu souls igru do kraja zivota.
Dobro de, mogu makar malo i da odmorim
Kad smo vec kod igara koje necu nikada igrati, ovo obecava.
Samo što Wukong nije soulslike.
Pusti me molim te.
Krenuo jutros iz radoznalosti Rise of Ronin trial. Evo me 3.sat u igri i dalje se demo ne zavrsava
Dao mi je @padawan nalog za Wukong pa da bacim koji utisak nakon odigranih 3h otprilike (možda malo jače)
Igra izgleda odlično, stvarno top. Kretanje je fluidno, grafika je baš dobra, sve to su odradili vrhunski.
E sad sve loše.
Igra užasno radi za ovo vreme koje sam proveo u njoj i fps opada toliko da da ne znam više ni koje dugme sam pritisnuo za napad, nit šta se dešava na ekranu u jeku borbe sa nekim većim grmeljem.
Došao sam do nekog glavonje u nekoj šumi, on nije čak ni boss nego se šetka tako napred - nazad dok ga eto ne napadneš ili te vidi. Kao džinovski patuljak, plav i ćelav s nekim repićem. 60% borbe igram u 15 fps-a, kad god lik zadigne neko kamenje iz zemlje ili napadne kako god maltene, fps opadne da verglam pedale za sledeću sliku, to se naravno dešava u trenu kad trebam da izbegnem nešto pa popijem udarac, tako da me više živcira to i žešće mi uništava volju da nastavim da igram (verovatno bi je i batalio ali probaću još koji put pošto mi je padavan dao nalog pa da ne bude za džabe), a taj lik nije ni toliko težak. Tj uopšte nije težak iako mu znam koji potez sledi, izbegnem jednom, i drugi put više ne znam da li sam izbegao jer 15 frejma prepuno efekata.
Druga stvar: nema Parry mehanike koliko vidim, ne znam da li se javlja kasnije u igri ali sada je nema i mahinalno stiskam L1 ponekad da uradim Parry (God of War) i lik uzme da se leči. Opet, ne znam da li kasnije to dolazi u igru, ali za ovakvu igru da ne postoji Parry je baš loše.
Jedina opcija je dodge i to je nekako tromo. Ne znam da li zbog fps-a ili su namunjili te animacije pa ovaj moj dodge-uje dva puta ok i treći put pravi tri salta i vrti se bespotrebno i opet dobije preko đane.
Treća stvar: borba mi je troma nekako. Opet ne znam da li je fps (igram na performance) ali previše nepotrebnih animacija što izgledaju kul kao posmatraču, ali kao igraču koji očekuje da igra odreaguje u trenutku pritiska dugmeta - ne baš. Pritisnem light attack: on zamane prvi put, drugi put, treći put krene da vrti onu debilnu motku kao u cirkusu i nikako da stane, četvrti put su to već vratolomije kao da breakdance-uje na olimpijadi, ne mož ga zaustaviš vazdan.
Napadne me običan mob, ubijem ga iz dva udarca i nastavljam da brejkujem preko njegovog leša jer sam 4 puta stisnuo kocku i sad čekam da se iskulira ovaj “Mogli”.
U ozbiljnijim borbama 1 na 1 udarac jedva da zada jer u međuvremenu popije 3 udarca dok on odigra svoje light animacije.
Za Heavy da ne pričam tek. Kao držim trougao da charge-ujem heavy udarac i kad pustim opet izvedba od 3 sec minimum da se on izokreće u vazduhu i tresne o zemlju. I to je to, nema klasičan heavy udarac ili da zamane par puta, nego
charge-ujem jedan udarac da se itnem u vis kao.
Plus ta Dark Souls sranja gde se svi vraćaju iz mrtvih kad god odeš da se “snimiš” od kojih mi se povraća više.
Idem dalje da vidim šta me čeka, igra izgleda brutalno dobro ali džaba mi sve kad ni stabilan fps ne može da izgura. Kad vidim da je nešto rađeno u Unreal Engine 5 koliko god top izgledalo, već mi se ne igra. Ogadio mi se.
Ja sam na 16 dungeons, i sada se priča opet zakuvala, prijatno sam iznenađen.
Wukong se i meni na kraju smucio. UE5 igre su prezahtevne za base PS5, Pro koji “niko nije trazio” ce malo popraviti stvari, ali ovo je najbolje sto su uspeli da postignu a da je ne ogranice na 30 fps. Svakako je bolje od 30 fps-a, koji je unplayable u danasnje vreme.
Nema parry, osudjen si na dodge, hiljadu jedna mehanika je namerno otezana - heavy se sporo charguje, dodatne animacije su ubacene namerno a delay u potezima je posledica frame generationa da bi igra radila u 60 fps. Slicno je i u drugim souls igrama, moras da vodis racuna o tajmingu, to nisu arkadne igre.
Prva polovina igre je relativno laka (osim jednog bosa - tigra), taj prvi mini-bos sa velikom glavom je vrlo koristan spirit nakon sto ga pobedis jer daje defense boost i pravi odlican stager damage kada ga nadogradis na max ali moras da budes precizan u tajmingu.
Kada dobro savladas sve mehanike, delay u potezima ti je second nature, pomislis da si dobar i OP, e tad te igra napenali sa nekoliko bos fajtova da ti presedne gaming. Najiritantnije je sto je neko prosuo pricu da Wukong nije souls igra i da je action RPG - a jedna je od tezih souls igara, ne samo meni nego i iskusnim souls veteranima. Elden Ring mi je bio banja u odnosu na ovo, pogotovu u drugoj polovini igre. Neki ljudi kace evidenciju koliko im je pokusaja trebalo za teze bosove, bude 50+ pokusaja po bosu. Mislim na one najteze, Yellow Long, poslednji Wukong bosfajt, itd. I uopsteno, ima ih nenormalno mnogo, 90 bosova, u redu 70 su “laki” ali ipak…
Najgore od svega je mozda sto nemas nikakvu pomoc sa strane, nikakve spirit-pomagace ili druge igrace, a igra ti ne dozvoljava da nadogradis attack tako da se prosetas kroz drugu polovinu igre. Postaje sve teze i teze kako igra odmice, mozes ti da git gud koliko hoces kada se bos razmase ko blesav a FPS krene da fercera u kriticnim momentima.
Kapa dole svakome ko ovo predje, iako svi vi koji ste presli Returnal takodje imate moj veciti respect.
Još ćete me naterati da skinem opet dam još jednu šansu.
Čisto sumnjam da će ti se nešto promjeniti ako ti se nije svidjela na početku.
Opisi jos malo. Koji je fazon igra?