Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Ja sinoc zavrsih NFS Unbound.
Malo je reci da mi je igra bas bas legla,uzivao sam za sve pare,od pocetka do kraja,pravi nfs kao kad sam bio klinac.Grafika i muzika isto top.

5 Likes

o GTA

Odigrao sam GTA IV Balad of Gay Tony. Čekalo me 14 godina. :grin: Iako je odlična četvorka generalno, posle toliko godina naravno da ima aspekata igre gde su je godine baš progutale. Bilo je baš frustrirajućih momenata. Ali evo muški sam izgurao zbog šarma karaktera, humora i nostalgije. Za sada definitvo neću odmah uskočiti u Lost & Damned ekspanziju, jer ne mogu više da se frustriram ovim zastarelim mehanikama. Izmedju ostalog igrao sam je već ranije ali nisam nikada završio.

Razmišljam da uskočim u peticu sada kada je par vas ovde pisalo o igri. :thinking:

Nedostaje mi GTA moram reći, nadam se da šestica izlazi uskoro. Još koja godina i biće Half Life 3 status. Osim što 6 zaista postoji i prošle godine smo je čak videli u akciji u onim leakovima. Baš osećam da bih mogao opasno da zaronim u taj Rockstarov svet. Ne postoji baš ništa slično. Peticu nisam igrao na izlasku jer nisam imao 360/ps3 tada, četvorku nisam mogao da pokrenem na kompu jer je igra bilo opasno zahtevna u ono vreme ( a sada je igram u handheld :slightly_smiling_face:).

Moja istorija sa GTA je prilično „problematična“. :face_with_raised_eyebrow: Većinu igara nisam mogao da igram na izlasku iz nekih tehničkih ili sličnih razloga. U GTA 3 mi save game nije radio, pa sam svaki put morao od početka, uzas. Onaj početak na mostu mi je kao core memory urezan za celu večnost u mozak jer sam ga odgledao hiljadu puta. :grin:

GTA 2 sam imao na disku. Ko se seća ovog čuvenog intra:

Uglavnom, aj VI polako, dosta je bilo. Znam da mnogi vole Online, ali ja nisam nikada mogao da se udubim i nije to to za mene. Završih ja fakultet, preselih se u drugu zemlju, ozenih se, dobio dete, dete u školu uskoro, a još nema sledeća instalacija igre. Sledeći stepenik je da riknem, tako da neka pozure.

3 Likes

Zasto ne probas RDR2 opet ?

Ja takodje(jel sam te ja bese naterao na Gej Toniaj opet ? ) zelim da odigram Gej Tonija i Bajkere, cim sklopimo PC :smiley:

Pa razmišljao sam, samo me mrzi da jašem satima. :slightly_smiling_face: Ali postoji mogućnost da uskočim.

1 Like

Ja mislim da sad kad je odlezala, da vredi odigrati opet.
Stariji smo, sporiji… :smiley:

1 Like

Odigrao 5 god.nakon izlaska South Park fractured but hole. Kakvi bolesnici😂. Odlična igra i kada si umoran, potezna, bolesna priča, milina igrati

1 Like

DIABLO 4 :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ja pomalo igram Dawn of War 2 na pcu. Zaintrigirala me priča Warhammer univerzima.

Ja sam bio spor i star kad je izasla, meni legla odmah

Eto, rekoh ja :smiley:

Ja se kanim 2 godine da krenem ali ne znam, plasim se tih tolikih open world igara. Previse vremena traze.
Evo ToTK, koliko vec igram ma ni blizu kraja, uvek nesto novo …

Mene je odbila u pocetku. Igrao mozda neka tri sata. Batalio jedno dobrih mesec dana. I onda seo, objasnio samom sebi da ce biti puno jahanja, da je Artur spor i trom, da moram da ga hranim, brijem, uspavljujem. Kad sam to prihvatio, nisam se odvojio dok je nisam presao. Retko dobra prica, pravi western. Neke scene ce te terati da screenshotujes.

3 Likes

Presao sam ja, ali preko k…
Bilo mi je presporo i predugacko. Godinama sam skapirao da jenigra jednostavno takva, spora i da je gustiras polako…

Igracu je sigurno opet, planiram kad sklopim PC da igram ko covek(ako ne bude crashovalo😂)

Ja sam preko vikenda po deseti put prešao Spec Ops The Line. Ako izuzmemo loš checkpoint sistem, igra je milina i za gledanje i za igranje, i bio bih veoma zainteresovan za neku novu verziju sa boljim teksturama i RT, a mislim da bi u kombinaciji sa HDR bila ljepotica od igre u vizuelnom smislu.

U smislu priče i dalje je jedan od najvećih bisera koje smo imali u zadnjih par generacija, mindfuck od neke sredine igre do kraja, a kraj je tu čisto da se vidi koliko je ko ispratio igru i dešavanja.

Captain Walker, we’re all that’s left of the Damned 33rd. We surrender, sir, Dubai is yours.

4 Likes

Ja tako zelim da predjem Spec Ops The Line, ali mi se ne daje puna cena na shopu :smile:
Posle Heart of Darkness i Apocalypse Now da napravim krug.

1 Like

Ja se ni ne sjećam kada sam je kupio, ali čisto sumnjam da može biti neka jaka cjena.

Imaš opciju da je odigraš na PC, druga opcija je da kupiš na disku i odigraš na Xbox One/XsX. Heart of Darkness je gift that keeps on giving.

1 Like

Nedavno sam ponovo pogledao i Apokalipsu, nista manji spektakl.

Juce sam poceo MGS5: The Phantom Pain. Ne znam da li ste culi za tipa sto je pravio, Hideo Kojima? Mora da je neki umetnik u povoju jer u prvih tri sata igre barem 20 puta je izaslo:
Created by
Written by
Directed by

Na stranu gospodinova sujeta i sve sto je bilo oko projekta, kinematografija sinematika je izuzetna. Meni kao nekome ko nikad nije igrao MGS dodje kao da ima tu neka igrica uz film koji gledas. A nije tako jer ima brdo mehanika koje nema sanse da shvatim u svojim. Nadam se da cu izgurati da bih odgledao film do kraja :smile:

Nadam se da se šališ kada pitaš ko je Hideo Kojima?

Vezbam sarkazam.

2 Likes

Ma dobar je Kojima, njegova posvecenost detaljima i mehanikama je nesto sto nedostaje u danasnjem gamingu.

Ja sam danas upalio Ni No Kuni, koji sam nekada davno igrao, i evo kao sada cu ga ponovo pokusati sa ciljem da ga zavrsim.

Ono sto sam zaboravio je koliko igra smara u prvih 40 minuta: u ovom djelu bude nekih 5 minuta gameplaya (zapravo trcanja), a ostalo su animacije i konverzacije. Ipak, animacija je nevjerovatna. Nije mi jasno kako postoje ovakvi umjetnici i kako prave ovu ljepotu na tako jednostavan nacin. Izgleda tako obicno i jednostavno, ali u pokretu je cista magija.

Pobjedih prvih par protivnika, vidjecemo u koliko ce se sati prevesti ova kolicina zivaca koje sam odvojio za Ni No Kuni.

1 Like

Dobar je Ni No Kuni, i kec i dvojka, na zalost nisam ih zavrsio ali to mi je negde u bolnom backlogu igara koje nisu toliko dobre da bi ih zavrsio bez pustanja, niti da bih se ponovo vratio, niti ostavio zauvek bez trunke kajanja.

Kojima je super link, malo pravi od sebe brend, ne smeta. U moru generickih igara, dobro je da imamo ambiciozne i autenticne game kreatore koji zele da promene stvari, ukrstaju zanrove, uvode neki svoj signature. Inace imam utisak kao da igre pravi AI koji proceduralno generise arhitekturu, dijaloge i samo reciklira sadrzaj.

1 Like