Da, prvi pravi test koji ti daju bukvalno na kraju igre. I naravno pošto sam celu igru odigrao koristeći ‘easy mode’ pomoćnika, čim su mi ga oduzeli ja podvio rep i spustio džojped.
Stao si na zadnjem bosu, ajoj. To je bas porazavajuce.
Poslednja 3-4 su haos, morao sam da respecijalizujem 2x build. Prvo me je namucio onaj door keeper sto moras da mu pogodis nogu, motivty je jako spor jos kao sa Mjolniron sad cu da ga urnisem, pa predjoh na technical katanu. Posle kad krenu oni human bosovi na kraju koji su weak na acid, sad furam neki acid-Loki build. Imam utisak da postoje mnogo mocniji buildovi, potrosio sam uludo i slucajno neke soulse od bosova sto je bas amaterska greska.
Da, “laka” je sve do 10 chaptera, ali ne lezi vraze, 11 koji je i poslednji chapter traje kao pola igre, ima milion stargazera i sve izmedju je pakao od mobova koji cekaju iza svake krivine i besomucno gankuju. Mazohizam na kvadrat.
Imam 110 instaliranih na Xboxu
20 na PS5
i 30 na PC-u
I emulatore na S24 Ultra i kompu, to ne računam…
Jeste, i meni je jedini tezak bos u toj igri bio pravi poslednji bos. Igra je inace prilicno laka, samo ne treba koristiti pari mehaniku uopste, po meni, tajming je ocajan.
Au pa kako si presao Sekiro? Tu nema pomoci, samo ti i 3 faze bosa, moras na citanje poteza da ga dobijes. Kada provalis patrerne napada, krenes malo konzervativno da stedis staminu i drzis distancu vecina bos fajtova je trivijalno. Mene je Wukong upropastio sa dodge mehanikom, pokusavm i ovde ali ne radi isto i uvek me zakace. Nezgodno je sto ovi poslednji bosovi, Laxasia npr ima gadne AOE napade i munje kojima gadja i tesko se izbegavaju. Ja sam navikao da u poslednjoj 1/3 budem OP u Soulsima a ovde je ultimate test na kraju. To nije vise learning curve nego provalija i los dizajn. Sta su ocekivali, da svi budu parry masteri?
Svakako ne na talenat. Lupao glavom o zid dok nisam probio, nije bilo druge. Dan-danas ga smatram najtežom igrom koju sam uspeo da pređem.
Ali Sekiro je masterpiece čiju odiseju sam morao da ispoštujem do kraja, dok mi je LoP bio tek prijatna zanimacija, da vidim kako izgleda solidan souls klon.
Fromsoft igre uvek imaju protivnike i pejzaže koji oduzimaju dah, prosto moram da idem dalje i doživim sve. Gledam luku kako igra elden ring dlc ovih dana, svaki screenshot umetnička slika. A Sekiro specifično ima i najbolji gameplay od svih njihovih igara, bilo je uživanje i patnja u jednakoj meri.
Da, zamka.
Ali mogao si da se predaš u toj zadnjoj borbi i dobiješ bad ending i pređeš igru.
Meni je ključ u toj borbi u njegovoj drugoj fazi bio onaj upgrade za ruku mislim da se tove Aegis ili tako nešto. Da mogu da tankijem one njegove lude napade koje nije bilo šanse da parry.
Ja sam cijelu igru prešao sa motivity buildom. Ni ne znam da imaju neki koji su weak to acid. Ja sam to sve normalno tukao. Dobar parry goes a long way.
My man
Tesko se izlazi iz tog limba, ako se malo ne racionalizuje.
Te ja pitam, sta/koliko si od igara zavrsio ove godine?
Штета што нема таг, али питање за све, јел записујете игрице које пређете?
GG od pre godinu/dve… ali previse predjenih point-and-click avantura kao mali, tako da ne znam kako bih sve to zabelezio
Е видиш, могао бих да повежем и ја налоге да видим код мене како изгледа. Aха, изгледа да функционише тако, штета
Ne, ali nameravam da napravim to do list za ovu i sledecu godinu. Ako treba uzecu i onu tablu sa kredom i precrtavati jednu po jednu
Zapisujem u Excel sheet i vodim evidenciju na jednoj aplikaciji još. Ali tek unazad 2-3 godine.
Ovo mi je lista iz 2023. šta aam igrao, inače držim na privatno ali evo otključao sam davse vidi public. Za 2024. nemam ažuriranu još.
https://stash.games/users/kjbcahr6sdnn/collections/2023-wukgm
Definitivno preporucujem, jer vidim da na Reddit-u svi pominju generalno GG app kao najbolji tracker za igre, ujedno mozes da ih ocenis i podelis review sa ostalim igracima
Ja bogme vodim evidenciju na IMDb-u, nekako mi je najzgodniji, jer tu imam i filmove i serije i igre na jednom mestu.
Evo i moje liste:
30 sati Outlaws. Igram dosta van main quest sadrzaja. I dalje mi je zabavna i dok god je tako cepacu dalje. Nadam se da cu je do 50.sata završiti.
Нисам ни знао да можеш на имдб-у то да радиш хахаха
Gotov je Pi ali nisam dobio nameless puppet fight jer sam dao srce Djepetu
Poslednji je bio Simon Manus, verovatno bih se napatio sa Namelessom.
Sad sam zavrsio igru, ali imam osecaj da nisam presao kako dolikuje, tjah.
@Dacha bas ti zavidim, i meni se igra Star Wars.
Mene smorio wukong pa sam se konačno naterao da opet krenem cyberpunk. Igrao na releaseu na mid/low i imao gamebreaking bug. Drago mi je da sam se vratio igri jer kida i sa nekim promenama a i kako izgleda na ultra. Na nekom lvl 25 sam otprilike i čini mi se da je cyberware mnogo više op nego što pamtim, pogotovu s ovim sistemom atributa.
edit: taman mislim savršen rpg, kad ono
Može samo jednom da se resetuje skill tree/promeni build.
Meh jer ne mogu da se maxuju svi skill treeovi. Ništa, nastavljam sa sneak buildom, pa ću kad dosadi neki mele/netrunner hibrid.
Inače ovo je svakog completioniste noćna mora/vlažni san, kako kome lol. Koliko aktivnosti i ikona na mapi strašno. Malopre slučajno nabasah na neko weaponized vozilo, niti markera nekog, niti questa. Zanimljiv pristup, I like it.
Ja nastavio Wukong. 4 chapter je sav u paucini, uopste mi se ne svidja. Takodje malo treba da pohvatam ponovo kontrole i mehaniku borbe posle Pi-a. Nezgodno je kad se tako u sred igre switchujes. Ono malo temperamentno prase / wombat, sa skotskim naglaskom, pojavilo se na pocetku pa se negde izgubilo. U svakom slucaju, odlucio sam da ne prelazim na sledecu igru dok ovo ne izguram do kraja.