Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Završio Stellar Blade demo i završio Final Fantasy demo - reko ajde da probam i da vidim kako igra izgleda, nikad nisam igrao.

Stellar Blade mi se na kraju svideo, comboi i borba najviše. Mislio sam da je do daske souls klon sa spamovanjem dva napada u nebesa do kraja igre i to je to, ali ima gomila comboa i mehanika koje su me privukle. Svet je meh, level dizajn onako… Ali generalno me je demo privukao pa je možda i pazarim da se počastim za rođendan.

Final Fantasy - mislim da je demo za ovaj poslednji remake što je izašao. Igra izgleda lepo, cutscene izgledaju top, detalji na licu itd. Iako ne znam ništa od likova, Cloud-a sam video samo u Kingdom Hearts “uživo” do sada, povezao sam iz trailera ko je ko od glavnih likova. Priča je zanimljiva, uvukla me je ali borba… Uh… Sa borbom sam imao poteškoća da se pohvatam. Donekle sam ukapirao jer je princip jako sličan sa Kingdom Hearts ali ni jedan jedini parry nisam mogao da utrefim, konfuzno mi je bilo gde sam i šta se dešava uopšte na ekranu kad je boss borba, nekako je malo kljakavo, gomila mehanika je dosta zakomplikovana bez potrebe ali kontam da to dugogodišnjim fanovima ne smeta i da su tako navikli ali ja nisam iz te priče u toj meri. Priča i sve me je privuklo osim same borbe tako da ću možda nekad da je uzmem na jako velikom popustu.

Uzeo Spiderman 2 za Japanski region na preporuku kolege @djomla43, glavnog fakera u selu za sve manipulacije i rupe u zakonu :joy: Tako da sam krenuo Spiderman 1 da obrnem opet, pa ostale dve igre po prvi put (Miles Morales i Spiderman 2)

1 Like

Vole moji klinci. Kazu nije lose.

1 Like

Ima li ko jaci? :muscle:

https://twitter.com/RinoTheBouncer/status/1776559338393420065

3 Likes

Džabe sve kad ne dozvoljavaju par save slotova u igri :grin::grin::grin::grin:

7 Likes

Ima ima :grin:

https://x.com/rinothebouncer/status/1712810896777478458?s=46&t=-9tLnr_S1udJT7x6_vgw1g

To ovi sto izbacuju remastere rimejka? :smiley: Nisu igru izdali od 2020. i ko zna kada ce…ipak je Capcom neprikosnoven i najbolji 3rd party izdavac

1 Like

Slab je capcom u zadnje vreme :sob: krenuli stopama najtidoga. Remake i ostalo…

1 Like

Haha ali tu bih se skroz slozio, jer i mene to nervira kod njih :laughing:
Ali kad izbace novu igru to bude remek delo i izvan svih kategorija… Uzimaju se slobodni dani, bolovanje :joy: Samo da se ostane kuci i da se igra

1 Like

Pa brale nije isto remake RE2 ili RE4 gde iz temelja menjas igru u odnosu na TLOU Remake koji je skoro isti kao remaster

2 Likes

Dobar je Capcom, ne znam da li nužno najbolji mada ne znam ni koga bih mogao da imenujem kao najboljeg kad bolje razmislim, a da ima šarenolik portfolio igara i dosta naslova iza sebe… :thinking: Ali definitivno jesu pri vrhu trenutno. Sa Resident Evil trenutno ne omašuju po meni, DmC isto. Za ostale igre ne znam ali jedva čekam da najave novi Resident (ne remake nego nastavak kao sedmica i Village) i da vidim kuda će da ide priča. Da bude malo više horor orijentisana :ok_hand:

1 Like

Ja bih iskreno voleo da malo “iskluliraju” RE i iz fioke izvade neke prasinjave fransize poput Dino Crisis ili Onimusha. Mada to nije realno u ovom trenutku. Ono sto mislim da je sledece je RE9.

1 Like

Zagazio lepo u Lords of the fallen, moram da priznam da mi se igra bas dopada. Presao sam mozda trecinu, mozda malo vise, zamerke na performanse stoje , ali nije strasno, mada, moram da se ogradim posto igram sa vrr.

1 Like

Pa iskreno, nek zavrse remake za RE serijal, pa nek krenu dalje :sweat_smile:

Za sad im dobro ide jer izbacuju nov deo pa remake neizmenicno. Jedina velika kompanija koja ima jaku horor igru u ovom trenutku, sto je vrlo tesko imati, jer horor nije bas cenjen.

Nadajmo se da ce Silent Hill ponovo da zazivi pa da ponovo imamo generaciju mainstream psiholoskih igara (pored jedne preskocene) :ghost:

1 Like

To trenutno rade :rage: nije ok za capcom koji je nekad bio ime :rage:

Ni slučajno :joy: Po meni je bolje što idu cik-cak i rade jedam remake - jedan nastavak i tako u krug. Ako budu krenuli da spamuju remake na svake dve godine, postaće malo prezasićeno i neće izaći na dobro kroz par godina. Više želim da vidim kuda se priča nastavlja nego da igram nešto što znam kako će da se završi i šta će da se desi samo u boljoj grafici. Remake uvek mogu da rade kad “nemaju pametnija posla” , jer imaju veliku biblioteku igara koja bi mogla da se remake-uje, ne samo Resident Evil.

Cenjen je horor itekako samo nema mnogo velikih AAA igara iz tog žanra nažalost i ima gomile malih studija koji štancuju horore na Steam-u, ali to su samo jumpscare simulatori. Hodaš, nešto ti iskoči pa teraš dalje…

Pa tako i napisah. Njihove igre su bar starije i vredne rimejka.

Upavo o tome pričam… Činjenica je da je jedina godina kada je horor igra dobila prestižnu nagradu za igru godine (GOTY) bila 2005. godina sa kultnom igrom Resident Evil 4. Ne mogu mnogo da se žalim, jer horor igre ne donose toliko profita velikim kompanijama koliko akcione pucaljke. Horor igre često ciljaju specifičnu “niche” publiku. Iako nama strastvenim igračima to može delovati čudno i nerazumno, procenat ljudi koji smatraju još čudnijim i nerazumljivim igranje nečega što ih “plaši” u slobodno vreme je veoma visok.

Ne treba zanemariti ni slične situacije u filmskoj industriji u Holivudu, gde su horor filmovi često zapostavljeni i nedovoljno cenjeni.

Horor žanr, kao takav, možda nikada neće imati široku popularnost među generalnom publikom, jednostavno mu nedostaje “broad appeal ”.

Uzeo Penny Big Breakaway i nisam se previse odusevio posle prvih sat vremena, ali mozda treba samo da pohvatam mehanike igre. Neka pocetna zaraza me nije pronasla.

Takodje je Immortals of Aveum dosao u PS+ pa sam poceo (ponovo, jer sam igrao par sati kada je izaslo za PC). Performanse su “ok” ali moze to bolje. Najavili su da igra dobija FSR3 update za koju nedelju pa cu sacekati, mali mi je tesko da ciljam sa trenutnim stanjem.

Ronin sam odustao, nije za mene. Licni promasaj godine, sto se tice kupovine.

2 Likes

Evo skinuh ponovo State of Decay 2 da mu dam jos jednu sansu, al sam prethodna 2 dana vise gledao guideove na jutjubu nego sto sam igrao. Zabavno je gledati nekog ko zna sta radi.

U Dead Spaceu sam dogurao do sedmog ili osmog poglavlja. Sad sam se vec malo opustio, tj naucio da ne stresiram sto imam samo 30 metaka. Inace igra mi daje najvise municije za oruzje koje najmanje koristim. Al finansijska situacija je dobra, tako da se ne stresiram previse. Kupujem municiju kad moram.

Teska je igra. Puno borbi ponavljam vise puta, jer situacija lako krene naopako a resursa malo.

Ja sam po neki deseti put prešao Doom Eternal, ovaj put na Steam Decku.

Šta reći nego magična igra, stvarno jedno nestvarno iskustvo koje svaki put nudi istu zabavu i izazov iako sam igru igrao već toliki broj puta. Doom 2016 i Doom Eternal je ušao u moj ešalon top igara kojima se uvijek vraćam-Halo serijal, Dead Space serijal, God of War komplet serijal, i sada Doom serijal.

Ovaj put sam ostao kratak za dva ili tri Pretorian medaljona bez ikakvih guide-ova, jednostavno sam zavirivao u svaki kutak.
Ako bih imao jednu zamjerku na igru, to je što zauzima skoro 90GB i na kraju sam je obrisao sa Decka, jutros mi bilo žao što sam izbrisao.

Pored ovoga, lagano sam krenuo da igram Alan Wake 2 zahvaljujući našem divnom članu @Son_of_a_gun koji me je počastio sa kodom za igru, i to Deluxe verzija.
Za sada zavirujem u svaki ćošak, ali kako se užasno loše snalazim u onoj šumi, progres mi je toliko spor da je tačnije reći da sam se više ubunkerio nego što sam napredovao.

Nakon ovoga na red dolaze Hogwarts Legacy i nova Jedi igra, sve kupljeno i stavljeno na najopskurnije mjesto u univerzumu-SDD moje konzole.

4 Likes

Da si ranije došao kod mene u Sarajevo sad bi se bolje snalazio po šumi. :grin:

1 Like