Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Nisam igrao, samo probao, mozda sat , dva i batalio.

Pocetak je samo bosfajt i tutorijal, tako da se tu i ne vidi tezina, dok ne naletis kasnije na Huntere.

Mislis na Sandmana? Ma prosao sam taj deo, i pojavili su se lovci, nego bre dosadno i nekako zamorno, zato sam batalio.

Ma jok maoriii, upali crno belo :grin:

Hocu, na NG+ :slightly_smiling_face:

Prva igra koju sam prošao na Xbox-u : Hellblade: Senua’s Sacrifice, (u 30 fps sa RT ) za jedan dan :smiley: za prvu igru na kontoleru super je bila, sada malo počeo starfield ali polako, čitao sam da je prvo bolje proći glavnu misiu pa posle Ng…videću kako će ići, u pozadini se skida gta V i čeka se baldur gate 3 :smiley: još da nadjem vremena za sve to :smiley: :smiley:

4 Likes

Haha, bindzovao si Hellblade :smile:

Kako je lepo kada ljudi probaju ozoglašeni Xbox pa ovako uživaju :hugs:
Odmah se setim mojih početaka.

2 Likes

Završio Alan Wake 2 posle ~17h igranja.

Overall, igra je odlična. Jedna je od retkih za koju imam utisak da je svaki njen element odrađen do kraja kako su zamislili, gde im se nisu mešali izdavači kao u nekim prethodnim igrama.

Grafički igra izgleda prelepo čak i bez RT i PT. Kad god je neki lik prikazan izbliza, nivo detalja baš dolazi do izražaja. Jedino što bih naveo kao manu je što Saga Anderson i Alex Casey imaju lošije animacije lica u odnosu na ostale likove. Mada, kad su prikazali snimak Sagine glumice, može biti da je face capture dobro odradio posao, jer se njoj faca iznad usta uopšte ne pomera – obrazi, oči, obrve, čelo, skroz statično. Tu se toliko primeti razlika da mnogi sporedni karakteri imaju bolje animacije face od nje. Anyways, moving on.

Atmosfera je vrhunska. Bright Falls i New York su odrađeni realistično, i nikad nisam primetio trenutak gde sam sebe trebao da uveravam da tako treba da izgleda grad, već je sve bilo nekako logično, ako ima smisla. Zgrade, raspored ulica, sitni detalji, sve je na nivou. I odlično su prikrili granice igrivog područja, imao sam utisak da je mapa mnogo veća nego što jeste, dok nisam pokušao da prođem granice :smiley:

Gameplay je ok. Vrlo je fluidan i lako se navikne, ali isto tako nije ništa posebno. U prvom delu mi se mnogo svidelo što je baterijska lampa nišan, i što mora pažljivo da se koristi baterija. Ovde toga nema. Nišan su crte na ekranu, a na baterije nema da se pazi. Svaka baterija ima 4-5 dela, i kad se boost-a iskoristi se 1 deo i to je to. Nema recharge, moraju da se nađu nove baterije. Kad nestanu, samo sprint da nestanu neprijatelji i to je to. U tom pogledu je prvi deo bio mnogo bolji, i kad sam ga igrao ove godine, imao sam mnogo jači utisak opasnosti nego u drugom delu, iako je igra izašla pre 13-14 godina.

Ali zato puzzle-ovi su mnogo bolji, i za veliku većinu mi je bio užitak rešavati ih, što kao deo glavne priče, što sporednog sadržaja. Nekolicina (na svu sreću nema ih previše) je bila veoma zaguljena, ili sam ja bio dosta umoran, jer čak i posle nalaženja rešenja online sam pomislio da sam skoro ne bih došao do tog rešenja. Ako nekog interesuje primer: Shotgun Case u Sherrif’s Station.

Još jedna stvar koju vredi pomenuti je da je otprilike 30-40% mape za sporedni sadržaj, i da igra dosta nagrađuje istraživanje. Pošto sam igrao narodnu verziju, nisam hteo previše da ulažem vremena u to. Kad jesam zalazio tamo, pomoć je uvek bila dobrodošla, a kad nisam, naredna sekcija glavne priče me je podsetila zašto to nikad nije loša ideja.

Jedina škakljiva stvar u ovoj igri, i verujem da je previše puta pomenuto online, je par Saginih izjava. Ono sam čim sam imao problema je na početku i kraju igre, dok je dobar deo igra bila skroz ok kao lik. Na samom početku igre jedan muški lik spušta sebe kako bi njoj povećao samopouzdanje, a na kraju igre se ona poziva na rasu (što se može protumačiti da to izgovara njena mračnija verzija) i što preuzima kormilo za par stvari pri kraju, ali o tome treba razmisliti tek na kraju, kad izađu oba planiran DLC-a, jer ujedno može biti i škakljiv scenario, i planirani deo priče. Sve u svemu, iako su sa njom dobro odradili posao 80-90%, oseti se da su zapadnjaci u prethodnih 10-15 godina zapostavili pisanje i razvoj dobrih ženskih likova.

Sa druge strane, Alan je kao lik onaj stari koga se sećamo, i drago mi je što su ga takvog zadržali i nisu izmenili od prve igre, pošto je izašla pre dugo vremena. Samo što malo više psuje nego pre, ali ko ne bi bio nervozan u njegovoj situaciji :smiley:

Jedna stvar koja mi se mnogo svidela, kao i u Control-u, je muzika. Tu nisu omašili, čini mi se, ni sa jednom pesmom. “Wide Awake” slušam na repeat-u već par dana, ali to je možda jer sam čekao nastavak duuugo vremena :slight_smile:

Anyways, to je moj utisak igre. Ako bih morao da definišem igru što kraće, rekao bih da je dobar spoj Control-a i Quantum Break-a. Kome je legla makar jedna od te dve igre, uživaće i u ovoj.

5 Likes

Da li ste imali osećaj kao da igrate Witcher 3 dok ste peglali Tsushimu. Igra me na neke momente jako podseća na japanskog Vešca. Skoro sam otkljucao mitske priče i brutalne su. Našao sam neki oklop legendarnog njihovog strelca. Jako dobra misija koja ima “buildup”, ako smem tako da kažem. Isto mi se svidja kako je igra dosledna i nema zapadnog bullshita da bi navukli publiku. Sve što sam čitao je savršeno implementirano u igru, bar za sada.

7 Likes

Posle prošlonedeljne prepiske o MH. Uhvati me neka želja za igrom, malo i nostalgija iz srednje škole. :rofl: Pa upalih Rise i instant navlakuša, nemam expanziju, nemam ps plus tako da sam solo totalno. Čistim ove village questove malo da uhvatim oseċaj za igru, nisam je igrao od izlaska. A vidim Sunbreak na popustu (20£) kao da je sudjeno. Tako da ċe base igra sada poslužiti kao neki extended tutorijal. :rofl:

Ne znam da li samo ja imam taj momenat, ali nema ništa bolje nego kada čudovištu odfikariš rep. :rofl:

2 Likes

Moracu jednog dana po treci put da probam Long Sword da naucim. Sa Lanceom tek odskora imam osecaj da barem razumem kako se pravilno koristi, cak i ako pola puta pogresno procenim situaciju i uradim sta ne treba. Ali mnogo mocno oruzje, ljudi ne znaju kakva je poezija kad gledas nekog ko zna sta radi. Sta god azdaja pokusa, crvc, lance ima odgovor. Nema bezanja, samo bockanje.

Inace nisam jos puno ni zasao u Sunbreak, a vec mi se daleko vise svidja od base Risea u svakom pogledu. Tako da ti savetujem da odmah i njega uzmes ako vec nisi, nece se baciti.

1 Like

Ovo je svaki MH ikad :blush:
Base igra je super, ali pun potencijal je u samom engame tj ekspanziji.

Voleo bih da je sledeći crossplay da mozemo svi zajedno da igramo

1 Like

Nisam ni ja siguran da sve radim kako treba, malopre sam otkrio da ima neki stepback udarac, može biti od pomoći. :rofl: Do sada ide ok, doduše imam i ovaj OP armor koji se dobije…mada ja se u većini slučaja uzdam u Souls tehniku, roll, bežanje i slično. Ako sam Maleniu tukao u Elden-u mogu i ove zvreke (za sada :joy:).

Pitanje za vas sto igrate monster hunter? Odakle krenuti? Koju igru? Imam onaj world, verovatno iz pretplate, jel vredi to probati?

Definitivno nećeš pogrešiti. To je verovatno najbolji MH naslov do sada….mada u pretplati je base game. Trebao bi sa expanzijom da igraš. Hteo i ja da nastavim World ali sam skontao da nemam igru na disku a pretplatu nemam aktivnu pa sam počeo Rise. :grin:

1 Like

Meni licno je World drazi – mnogo bolje izgleda, svet je zivlji, gameplay je dinamicniji – mada ima dosta ljudi koji vise vole Rise.

Koju god da krenes da igras, imaces pocetni problem da je igra relativno kompleksna da se nauci. Mnogi odustanu posle 2-3 lova jer jedva prate sta se desava, a baratanje oruzjem im bude cudno i nezgrapno.

Ako budes imao srece, oruzje koje odaberes ce da ti legne iz prve i brzo ces nanjusiti tu ‘magiju’ zbog koje mi ostali u igri provodimo stotine sati. Meni je recimo Hammer odmah prijao, nakon sto sam se uz Long Sword smorio. Svakom je drugacije.

Ako prevalis taj prvi period zbuna, opasno ces se navuci. Mada iz iskustva znam da ljudi odustanu sve i kad sam kacio ovde tutorial klipove, pisao savete, ne vredi. Mnogima jednostavno ne legne.

Obrni-okreni, ako odlucis da probas, sa srecom! Itekako vredi.

3 Likes

Očistio Village questove, pa se zabavljam u HUB-u. I naleteh na neki event quest…kao treba sakupiti 200 prstenova. Kad ono Sonic. :rofl:

Ne znam iz kog razloga je video ovako očajan. :rofl:

Edit:

Dobiješ i kostime. :joy:

1 Like

Da, MH stalno radi kolaboracije sa deugim igrama, nekada armor sa stats, nekada samo layered armor.
Bilo je tu street fighter, rezidivle, Witcher, Sonic itd.

Čitam šuška se da će capcom najaviti još jednu veliku igru do kraja 2023. Nadamo se da je MH6

1 Like

Hvala na odgovoru. Da zvrsim bg3 i pocinjem world.

1 Like