Nije me usralo, skill
Meni se baš svidio Death Stranding. Dosadnjikava je na momente, pogotovo na početku i imam fobije od onih BT-eva ali baš unikatna igra.
Meni se takodje jako svideo DS, narocito kad malo pohvatas cake i krenes da pravis autoput po celoj mapi.
Mislim da je prica u sustini super, al da Kojima pojma nema kako da isprica dobru pricu. Trebalo je dati nekom drugom da otfikari pola dijaloga i dovede ostatak u red. Njemu bih ostavio samo akcione scene da rezira.
Ali igra je sto se kaze unikatna i ‘weird’ po svakoj osi, sto je necuveno za naslove s ovolikim budzetom. To puno vredi. Istrpecu Kojimin cringe ako zauzvrat nastavimo da dobijamo ovakve bisere.
Odličan je DS, prilično jedinstvena u moru look alike igara
Dobrodošao u svet Kojima igara
Njegove igre su takve da ti na početku ništa nije jasno, pri sredini dobiješ orijentir i misliš da znaš šta se dešava, da bi na kraju igre zapravo saznao šta se sve i što se izdešavalo
Ali, ruku na srce, Death Stranding ima jedan od najlepših raspleta u svetu igara.
Kojima je definitno „ acquired taste“.
Ali teško ga je bar ne ceniti jer je drugačiji.
Trenutno se lomim da li da nastavim. Zagazio sam malkice u igru i priču ali sam sinoć zapeo i ne znam da li da nastavim.
Isto sam ja tako, na zalost sam odustao. Nisam izdrzao i docekao rasplet. Ali mi je zao zbog zanimljive price.
Par utisaka o BG3, obzirom da privodim kraju. Trenutno na neki 100h igre, mozda jos 20h da zavrsim. Igra je dobra, ali ne bas toliko koliki je hajp napravljen, pogotovo za igru koju prakticno niko ne igra na konzoli(trenutno samo ps5), sto se najbolje vidi po trofejima. U vecini rivjuova je pogresno predstavljena duzina ihre, verovatno zato sto je niko zapravo nije igrao, tj duzina aktova je pogresno predstavljena. Akt 1 je ubedljivo najduzi, akt2 najkraci, a akt 3 zavisi dosta od prethodnih izbora, ali definitivno je kraci od akta 1. Klasican crpg, ko je igrao bilo sta drugo, pogotovo divinity zna sta da ocekuje, ni vise ni manje. Prica ima dosta grananja, mada nije bas toliko bitno sta uradis, koliko se prica po netu. Genralno dobra igra ko voli ovakve stvari.
Moguce da dark urge pravi neku vecu razliku. Eto toliko.
Ja probao u više navrata, ali ne vredi ne mogu ništa turn based i bog. Vidi se da je kvalitetno, ali nema šanse da ja mogu ovo
Hogwarts Legacy.
I ja igram Hogwarts. Za sada se silim da nastavim ali uzasnonme smara ceo ovaj open world koncept. I dalje imam utisal da sam u tutorijalu…
Znam da će ovo zanimati celu trojicu forumaša koji su igrali Monster Hunter, al htedoh samo da pomenem kako sam sinoć otključao mogućnost da povedem do 2 npc pomagača na skoro svaki lov.
Za mene ko solo igrača ovo je otkrovenje, najzad mogu da iskusim kako izgleda lov u multiplejeru. Mogu, recimo, prvi put da pobedim aždaju sam, čisto da kažem da mogu, a potom ako treba da se farmuju koske i rogovi, povedem još kojeg lovca da pomogne.
Lepo, lepo.
Ja sam igrao Rise u MP-u kada je izašao, baš je mayhem bio na svakom monsteru lol
To im je bas dobar dodatak u Rise Sunbreak.
Zaista su korisni…
Zamisli sad multiplayer ? Ako ti igras kao healer, imas skillove koji su za heal i boosts, kao npr wide range, powderi …
Ja igram kao DPS, npr great sword, treci i cetvrti da imaju Paralysis a 4i da ima sleep build.
E to je prava prica.
Nazalost i ja to nisam doziveo sa nasima, nego samo sa strancima, svaki monster postaje smejurija u tom okruzenju
Ghost of Tsushima se gustira lagano i igra sa velikim osmehom na licu. Graficki je prelepa. Combat mi se svidja i baš mi je do jaja fazon sa promenom stava. S’obzirom da i sam treniram japansko mačevanje - Kendo, stavovi su mi i više nego poznati i voleo bih da vidim stav vatre, tzv Jodan no Kamae. (I sam sam počeo da usavršavam taj stav na treninzima pa bi mi bilo kul da tako igram i igru ).
Igra je bogata mehanikama, skilovima, oružijem itd. Obračuni mi se isto svidjaju i baš nekako nabija Hype kada prva dva mongola sasečeš u Slow Motionu. Do sada sam dosta više igrao side story i moram priznati da su te pričice sjajne. Whispers in the woods je odlična side misija i baš je interesantna. Muzika u igri je brutalna i opuštajuća. Ma sve mi je extra. Vec sada mi je 10/10 a igracu je sigurno jako dugo.
Side content je odličan
Trudio sam se da završim sve na jednom delu ostrva pre nego sto nastavim na naredni.
Iako je gameplay loop u suštini straightforward, uradili su ga izvrsno da ni posle više desetina sati nije bilo dosadno.
Ja cu najverovatnije ponovo da obrisem Fifu.
Nastavljam Spiderman 2, uglavnom letuckam po gradu i bijem krimose, main story lagano, tek sam dobio posao kod Harija.
Na momente, deluje zaista spektakularno, sve se presijava, cak su se potrudili da renderuju enterijere u zgradama, ljudi izlaze iz zgrada, sto je sulud nivo detalja. Bukvalno kao da je realan New York, grad je jako “ziv”. Jedino je grafika oldgen, ali nema veze, produkcija je raskosna.
Gameplay je iznenadjujuce izazovan. Spiderman igre zapravo nisu nikada bile ultra-lagane, i tu ne mislim na QTE bos fajtove nego na skirmishe sa ljudskim i metalnim protivnicima. Stealth nije bas najsrecnije odradjen, koncept je slican kao u Betmen igrama ali recimo da cesto ode kvragu i moras da se bijes protiv 20 protivnika koji istovremenu nalecu, pucaju sa svih trana, sto se sve pretvori u haotican i nasilan balet gde moras dobro da vodis racuna o potezima jer si glass cannon i ubiju te iz 3 udarca/pogotka. Na sve to heal ne radi, jedva da imam jedan heal u toku borbe, action bar se puni jako sporo… pocinje da mi vuce na Dark Souls jer moram da memorisem komboe i poteze protivnika i ponavljam isti fight po vise puta.
Na kojoj tezini igras? Amejzing je valjda difolt, i na toj tezini bukvalno ne moze da se pogine . Spectacular je mozda nesto teza opcija. Mada ja nisam merodavan, samo sam probao i batalio, posto mi se ni prethodni spajdermen nine dopao.
Amazing je nivo tezine, nisam menjao nista, jel si igrao dvojku? Jako lako se pogine… bukvalno iz dva-tri udarca i pogotka…
edit: aha vidim nisi igrao, ok…