Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Lukac je kul, meni se svideo i onaj Wand. Ali je luk MVP.

1 Like

Krenuo iznova Alan Wake (pored MK1) pošto će dvojka uskoro. Zadnji put sam prešao igru na x360. Čak i kad sam kupio remaster, igrao malo i stao. I sada napokon krenuo iznova da prelazim. Prva stvar koju nisam primetio davno kada sam je igrao - koliko je bre ovaj Alan ljiga od čoveka, razmaženo govance. Svaki komentar i kad progovori, ježim se koliko iritantna lik :joy: Ona njegova žena, treba u zadnjicu da je ljubi i zahvali se svim onim ispisanim stranicama iz njegove knjige što je i nju navatao. :joy: Stalno mu nešto smeta, stalno nešto zapomaže, njegova žena je trebala da bude glavni lik. :joy:

Ovaj fazon :joy:

IMG_4830

U iščekivanju Lies of P paketa…ponovo otkrivam Vitu i sve njene prednosti i mane. Stvarno je šteta što je Sony tako brzo odustao od platforme i ujebao stvar sa karticama….igram ovih dana Uncharted Golden Abyss, počeo sam je skeptično….Vita, biće neka uprošćena glupost kad ono odličan naslov koji nije radio ND već Bend….Igra je punokrvni mainline Uncharted…šteta što nema neki port. Mada tako bi igra izgubila neke unikatne momente koji su mogući samo na Viti. Jedan puzzle je zanimljiv…nadješ neko prazno parče papira i moraš sa svetlom da obasjaš poledjinu konzole da bi se pojavilo mastilo…

1 Like

Meni je Golden Abyss blizi srcu nego Uncharted 1.

Inace, zadnja igra koju sam presao je God of War 2 na Viti, zavrsio je juce ujutru.

Aktiviraj ovaj najnoviji hack, stvarno je odlicna stvar, najvise zbog jpkg store gdje mozes direktno da skidas Vita, PSP i PSOne igre. Na cekanju mi je GTA i Peace Walker po pedeseti put da predjem.

2 Likes

Hteo da se drkam sa Mladenom pre nekog vremena….ali sam odustao. Niti imam PC niti živaca da to radim. :rofl:

Svakako je mala baza igara koje bih odigrao….Neke Persone, Uncharted, Odin Sphere i tako te neke must play igre kojih da se ne lažemo nema baš preterano što je prava šteta.

Imaš neki hidden gem predlog? :rofl:

Btw….kada si spomenuo MGS… taj mi fali u PSP kolekciji. :joy:

2 Likes

Ne treba ti PC, sve je web based, doslovno konzola odradi sve sama.

Nema nekih hidden gemova, vecina igara su poprilicno poznate, ali neke u kojima sam uzivao u handheld formatu:

Velocity 2X (ali vijanje platine)
Gravity Rush
Little big planet
Odin Sphere: Leifthrasir
Severed
FF X je kul na Viti
Sound Shapes (vijanje platine)

Ovo su neke od manje poznatih igara koje su mi bile fenomenalne na Viti, ili su poznate igre koje su mi legle u handheld formatu. Ovde, naravno, nisam ukljucio igre za koje svi znamo i koje su na svim listama najboljih Vita igara.

A omiljena tri iznenadjenja su mi bili Velocity 2X, Odin Sphere i Sound Shapes.

BTW mislim da sam Peace Walker presao do sada desetak puta, mislim da imam 300-400 sati igranja Peace Walkera.

1 Like

Soul Sacrifice Delta
Freedom Wars
Killzone Mercenary
Oreshika Tainted Bloodlines
Severed
MeiQ
Unit 13

To su neke Vita ekskluzive koje su meni bile interesantne.

Jedan od razloga za hakovanje Vita je fan translation patch za PSP verziju Persona 2 Eternal Punishment koji je konačno izašao prošle godine valjda. :slight_smile:

Naravno, možeš da igraš i na PSP, ali ono… Bolje je na Viti.

A Golden Abyss je bio super. Iznenadio sam se šta su uspeli da urade na prenosnoj konzoli.

1 Like

Ja već danima plivam po New Yorku u Spajdiju. Sinoć sam postao 30 lvl. Igra je F A N T A S T I C. Iako mi priča nije toliko jaka kao u GoW ipak mi je daleko zanimljivija igra. Svet nije mnogo velik ali je načičkan sa gomilom misija koje su mi i više nego zanimljive. Ok, ima gluposti poput jurnjave golubova ali i ta misija je nekako simpatična u spajdiju. Side Misije rešavam sa uživanjem što u GoW nije slučaj. Tamo nažalost moraš mnogo da se iscimaš da bi došao do side misije a ovde je uživancija otputovati do tamo. Samo reči hvale za igru za sada.

6 Likes

Eto okusio si kakve su playstation 1st party ekskluzive. Prosto nema lose igre na ovaj ili onaj nacin. Vise se svede na to sta ti se svidja. Meni recimo ne lezi ni The Last Of Us ni Days Gone, ali to nuzno ne znaci da su igre lose. I uvek u te ekskluzive bude spucano toliko para da ja mislim da devovi kad traze kintu, ne kazu cifru nego kilazu

1 Like

Te dve konkretno i mene slabo zanimaju jer ne volim ništa što ima veze sa zombijima. Ali ću u nekom trenutku nabaviti ćaletu da ih pegla. Ratchet mi je do sada bio najslabija igra ali opet iznad proseka kad poredim sa nekim drugim third party igrama. Verujem da će Rift Apart da me oduva. O Tsushimi da ne pričam. Još uvek je nisam nabavio jer znam šta će biti. Vreme će da stane za bilo šta drugo a vi će te ovde biti bombardovani postovima vezanim za igru. Nju ću razvlačiti dugo u to sam siguran. :joy:

Mislis screenshotovima. I taj sto ne voli sa time da se bakce je screenshotovao igru. Ali ja verujem da ces ti kao svaki dosledni samuraj da izaberes kurosawa mode koji je b&w :joy:

1 Like

Da znaš da hoću, al u ng+ (ako ga ima). :grin:

Ima ima NG+, dobar.

1 Like

Završio sam main story u Spajdiju. Sad se bacam na DLC. Šta reći sem da je igra 10/10. Pravi rolerkoster emocija pred kraj igre. Dr Octopus je jakooo dobro napisan negativac u ovoj igri da skoro nisam video takav journey nekog karaktera (sporednog). Story nije bio po kvalitetu konstantan kao GoW ali je imao par zaista sjajnih trenutaka. Na oko u nekim trenucima prelepo. Ja sam je na kraju igrao u čistom performance modu bez raytracinga, dynamic 4k 60fps.

7 Likes

Polako sa ocenama, dobićeš ukor :grin:

1 Like

Przimo pomalo Mortal Kombat 11 luka i ja.

Igra je super, ovako neobavezno za nas dvojicu pocetnika. Odavno nisam odigrao nijedan MK, jos od originalnih tabacina na 16-bitnim konzolama. Street Fighter mi je ipak bio drazi tokom godina.

Mislim da animacije deluju pomalo kruto, al igra odlicno izgleda. Dial-a-combo sistem igranja mi je cudan, jos se navikavam, al zato nije tesko uraditi kul poteze. Nivo nasilja je apsurdan, luki se to naravno najvise svidja.

Najveci problem nam je to sto malisha i dalje tesko trpi poraze. Dok pobedjuje se kikoce od radosti, cim izgubi cujes mu knedlu u grlu. :roll_eyes:

edit – E moram jos da im pohvalim tutorial sekciju, odlicno su je napravili, em podbrobno i em pitko. Mozes cak da ‘pinujes’ listu poteza ili komboa iznad svog borca dok igrate, tako da ne smaras i stalno pauziras akciju da se podsetis.

3 Likes

Završeni su svi DLC u Spajdiju. Prvi DLC sa Black Cat je jako dobar i interesantan. Drugi DLC ima početak kao da je u pitanju neka Batman igra. Ne znam zašto al baš mi je odavao utisak gotham cityja. Valjda zbog Hammerheada koji se nekako više uklapa u tu priču. Treći DLC je dosadan do zlog boga i Sable mi je najgori lik u igri. Iritantna, antipatična i odbojna, ma užas. Treći DLC je izvukao Boss fajt koji je zanimljiv. Inače priča je klimava. Side Misije nisam nešto mnogo rešavao jer su postale dosadne i repetativne a ima ih pun djavo. Screewball je još jedan razlog tome. Ja ne znam kome je palo na pamet da nju ubaci i da misli da će fazon sa društvenim mrežama biti zabavan. Iste takve misije samo sa Taskmasterom su daleko bolje i odišu nekom ozbiljnošću. Kad čujem njen glas, uši mi bleeduju.
I na kraju, ostao sam prijatno iznenadjen sa slikom ispod. Nisam očekivao iako je to nešto normalno, ipak je Stan Lee ime za Marvel.

2 Likes

Ja sam uzeo platinu i rešio sve side misije ali pametno što si ih preskočio. Ono jurcanje po teritorijama i sl je teška glupost. Presedne ti igra. :joy:

2 Likes