Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Odigraj sve tri igre, nemoj biti nub, jako je dobro iskustvo + dobra ti je priprema za četvorku, da uđeš u fazon

Завршили у ко оп-у @Konzula и ја нови Sniper Elite Resistance за цца 5 и по сати. Да ли се исплати купити игру? Дефинитивно не, обзиром да не вреди тих пара у односу на време које потрошите док пређете. Да ли вреди одиграти обзиром да је на гп-у? Да.
У принципу, наставак петице, ништа ново и спектакуларно. На Series S петица ради у 60, док овај наставак ради у 30 (???), што апсолутно нема смисла обзиром да је графика и с т а. Кретња је мало дефектна, пуцање снајпером је за нијансу теже у 30, уопште није флуидно. Можда би било флуидније да имам VRR, али јбг, није такав случај. Прича класика, борите се против нациста на страни Француске, има и додатна мисија за неких 60дин да се купи, убиство Хитлера, мада је нисмо засад купили. Мапе ништа специјално, доста боље су ми биле рецимо у SE4. Такође и главни лик, Хери, је некако антипатичан, односно изгледа као да није намењен за овакву улогу, претходни лик Карл је боље легао овом серијалу. Углавном, наставак петице који свакако вреди одиграти обзиром да је на гп-у, али се надам да ће шести део бити доста бољи, пошто ме овај није толико импресионирао. Нека реална оцена је 6/10.

1 Like

Odigrao i ja preksinoć prvu misiju i krenuo drugu i na pola stao. Meni je jedino utisak ostavio originalni kec i dvojka. Mada sam bio 20 godina mladji, pa možda zbog toga :joy: posle mi deluje sve isto. Ova druga misija je tako lako, obzirom da zvonu na katedrali zvoni bukvalno na svakih 5 sekundi, pa možeš da skidaš naciste bez mnogo muka. Ono što me iznenadjuje, kako ovaj serijal toliko dugo živi. Prosto mi je neverovatno da ima toliku bazu igrača koja je spremna da plati punu cenu za ovaj tip igre.

1 Like

Resistance nije SE6, već spinoff serijala koji je most likely inicijalno razvijan kao DLC za SE5. Priča se odvija u istom periodu kada i SE5, samo na drugim lokacijama, jelte.

Za mnoge je Ninja Gaiden Black izuzetno teška igra, gde se gine stotinama puta…međutim, kad se “kockice” slože i nađete oružje koje vam najviše leži - ih, milina.
U prilog tome govori podatak da sam onaj mini health dodatak koristio prvi put tek na petom poglavlju igre

1 Like

Па да, то сам и рекао хаха, као Far Cry New Dawn рецимо, није шестица него наставак петице. Али ето, баш због тога што је наставак петице би требало да ми ради у 60 на SS (пун интентед) кад је већ SE5 радио

Ја једино први SE нисам играо, двојка ме привукла због X-Ray фазона, па сам прешао све осим кеца који то нема. Што се базе играча тиче, у глобалу је игрица добра, али овај Resistance је отимачина пара, не вреди уопште ретаил цена, зато се надам да шестицу раде увелико и да ће бити бољи него претходни делови, у супротном нек заврше са серијалом.

Odigrao danas u jednom dahu. Kratko ali zanimljivo.

Takodje odigrao i

Vrhunski odradjen remake.

5 Likes

Da li je neko zapazio ovu igru niko je nije spominjao ovde, a meni se iz nekog razloga dosta dopala i simpatična mi je čak sam i preorder odradio

Završio The Gunk sinoć, legla mi je kao budali šamar. :joy: Baš mi se svidela igra, svega par sati ali bilo mi je dovoljno. Kasnije u igri okruženje postaje dosta mračnije i nema toliko lepih predela za udaranje screenshotova kao na početku ali svakako odlična igra u pravo vreme. Vratila mi je želju za linearnim single player naslovima. I još jednom da pohvalim voice acting :ok_hand:

Odmah nakon toga prešao na Eternal Strands. Video neke screenshotove i delovalo mi interesantno. Odigrao nekih sat ipo vremena i za sada mi se sviđa kako sve to izgleda, borba, grafika (podseća me na Arcane iz nekog razloga), svet je prelep samo me plaši da ne naiđem na neki ogroman otvoren svet gde će da me prezastite raznim questovima na sve strane, za sada mi prija dok je ovako donekle linearno ali ima se slobode da se odabere još koja putanja i istraži okolo. I sviđa mi se kretanje lika, to je prva stvar koju primetim kad igram u trećem licu, kako se lik kreće. Ovde je baš smooth tranzicija između hodanja i trčanja, silaženja nizbrdo ili niz stepenice, vitlanje mačem itd. Isto kao Ubisoft što to ume da ubode u Ass Creed i Division, kretanje likova je :ok_hand:
Videćemo nadalje kako me drži, za sada mi se sviđa. Ubiše me u pojam više one realistične unreal engine 5 igre, u zadnje vreme mi više ovo prija, malo šarenila.

1 Like

4 Likes

Upaao sam u mode gde sam namirio svoje gejmerske apetite i nista mi se ne igra do 27.03 Malo se zezam se uz retro igre poput Metroid Prime 2 na GC i malo Ninja Gaiden Black. Odmoricu od velikih igara do krajja marta.

Bas mi je fino legao Dragon Age Veilguard, mozda ga i zavrsim. Znao sam da je solidna igra, Bioware ne moze da omane mnogo, ali je mehanika dobro razvijena, stalno nesto aktiviras u toku borbe, cooldown nije neka smaracina od 5 minuta, bitno je pozicioniranje i tajming, blok i izbegavanje, bas je dinamicno. Takodje je eye candy na PS5 PRo. Prica je malo tanka i likovi su neupecatljivi, klasicna fantasy oblanda, sa dosta cut scena izmedju akcije.

3 Likes

Upravo instaliram Prince of Persia: The Lost Crown (XSX).
Popodne startam.

2 Likes

Moram da se pohvalim , poslednjih mesec dana sam uspeo da odrigram ceo Gears of War serijal , brate mili o kakvim igricama je rec . Prosto je odlican serijal , pocev od prvog dela sa onakvim ulaskom u igru, drugi deo kom treba ozbiljan remaster , mada rekao bih i remake jer je definitivno najbolji u serijalu , pa onda dolazimo do treceg dela koji je graficki i dalje dobar , ali nikako mi se nisu svideli delovi gde se prevozis i delovi gde imas wave-ove koji su prelaki pa bukvalno cekas da izadje poslednji lik da ga ubijes sto pre jer si provalio mesto gde se spawnuju.I onda Gears of War Judgement , au brate sta im se desilo pa su to napravili , hvala bogu poprilicno je kratka igra , ali druze na svakih 10minuta ti prelazis one chaptere i on tebi racuna neke poene , wave-ova je previse toliko da se smoris i gledas da ih sto pre ispeglas. Onda malcice bolji Gears of War 4 koji ima zaista prelepu grafiku , svidja mi se sto su se poprilicno potrudili da prikazu mogucnosti engine-a pa u svakoj sceni mozes da vidis objekat kako se rastura ispred tebe u 300delica, ali likovi su poprilicno mlaki , posebno JD koji je kao dečlić bez svog licnog stava kao da ima 10godina. I Gears 5 koji je vrhunac engine-a ,igrica je prelepa , doduse moram priznati poprilicno su usporili igru sto mi ne pravi problem , dodali su Jack-a koji je jako dobar jer zbog upgrade-a igrica te tera da istrazujes malo vise mapu , a ne da jurcas kao u proslim igrama ,te su lokacije prelepe i svaki cosak je sredjen. Gears 5 je malo dugacak bez nekakvog razloga te juri vamo te juri tamo pa se vracaj , ali dobra svakako doneo je drugaciji tok gameplay-a i ovde je JD promenio karakter i zapravo sad ima svoj stav te sve to malcice bolje izgleda. Isto tako DLC Hivebusters , poprilicno zanimljiv dlc , uzivao sam u tih 2 ipo sata dlc-a . Moram priznati Sony fanovi dobice poprilicno dobru franšizu , jedva cekam E-Day.

2 Likes

Jedna od najboljih igara prosle godine. Uzivaj.

1 Like

Baš se spremam da prvi put odigram gearse. posle Halo sad cepam Hogwards Legacy vec 2 meseca a još je jesen u igri :smiley:

1 Like

Pre neki dan zvanicno zavrsio Red Dead Redemption 2 (sa sve epilogom).
Malo mi je glupo da sad, posle 6 god. od izlaska igre, pisaram kako me je igra ostavila sa nekom emocionalnom prazninom, ali it is what it is :man_shrugging:t2:
Imam neki cudan osecaj da tek sad vidim kakva je masinerija Rockstar zapravo :face_with_diagonal_mouth:… kao da sam tek sad odigrao njihov magnum opus.

Verujem da je vecina vas ovo igrala te 2018., a interesuje me kako ste vi posle ovakvog masterpiece-a nastavili dalje sa gejmingom?
Sta god da od igara dohvatim, ne igra mi se.

2 Likes

Hogwards Legacy kao nesto najbolje sto sam odigrao u poslednjih pa barem 10 godina.Ko nije probao,OBAVEZNO!!!

2 Likes

Jedino ces imati problem odigrati Gears of War 2 zbog grafike , ali generalno ima najbolji gameplay po meni i Gears of War Judgement , jedina dobra stvar kod te igre je sto je vrlo kratka pa ti je glupo da ne zavrsis

1 Like