Šta trenutno igrate? 2023. (Part 2)

Bayonetta and Stellar Blade would like to have a word :smile:

Sve je stvar konteksta.
Big boobs mogu biti i woke :sweat_smile:

1 Like

11 Likes

Пре 3-4 дана смо @Konzula и ја прешли It Takes Two и одушевили се игрицом. Генерално не постоји нешто пуно правих ко оп игрица, и реко шта ћемо да играмо, ајде ово. Требало нам је неких 8 и по сати, и за тих 8 и по сати ја мислим да смо сваки жанр у игрици обрнули. Буквално од сваке популарне игрице је узето по нешто и склопљено савршено. Графички изгледа врх, јако добар артстил, занимљиви (углавном) дијалози. Гејмплеј је толико добар да нисмо веровали уопште да тако нешто оваква игрица нуди. У 90% случајева зависите једно од другог, а сваки чаптер је прича за себе и не зна се који је бољи. Видех да исти девелопери праве овај нови Split Fiction, тако да верујем да ће да буде такође одлична ко оп игрица која ће бити вредна играња. Све у свему, ако има неко уопште ко није играо, велике препоруке за овај наслов.

Следећа игрица на листи коју планирам да пређем је Shady part of me обзиром да је дугачка неких 2 и по сата, таман за једно вече да се пређе. Волим и те мале игрице у које не морам да уложим по 20 сати да бих прешао, већ дође као одмор између већих игара.

3 Likes

Religiozno igram Gran Turismo kad god upalim Sony, svaki put sam na foru: “Ajde odigram koju trku pa onda da igram malo AstroBot” i svaki put zaginem bar 3-4 sata igrajući GT i dalje. Najveća težina, manual transmission, Gr1 automobili, neka ekstremno zeznuta staza sa mnogo krivina i bukvalno me smiruje i opušta. Moraću da napravim neki setup sa volanom, ne vredi.

U međuvremenu, već nekoliko dana tražim neku igru koja će da mi drži pažnju da se malo izgubim u njoj, započinjao par igara i vraćao se nekim nedovršenim ali džabe. I preturam po listi igara sinoć i stavim da se skida The Gunk. E mislim da sam upravo našao skriveni dragulj i šta da igram, nisam ni poštenih sat vremena zagazio i već vidim da ću ovde da se izgubim kako sam hteo. Igra izgleda prelepo, voice acting je isto top, kontrole proste, nema izučavanja starog zaveta za neke sposobnosti, muzika opušta… Cela mehanika je skroz kul za sada i prijaju mi ove šarenolike igre u zadnje vreme. :smiley: Tj oduvek ih volim, pašće jedan Nintendo Switch 2 čim budem u mogućnosti. :ok_hand:

2 Likes

fixed

3 Likes

Završio sam Ninja Gaiden 2.
10h 11min na hard levelu.
Not great not terrible…

7 Likes

Bravo! Al si obrnuo igru, ocas posla. Sad na very hard! :ninja:

Evo ja tek naceo trece poglavlje, isto na hard. Ko sto pomenuh iznad, tesko jeste al nije neko mrcvarenje.

Sto vise kapiram borbeni sistem sve sam vise impresioniran koliko je kompleksan a prijemciv. Udjes u flow state i samo seckas, frcaju krv i udovi na sve strane. Ako zazmuris igra ko da je izasla juce, a ne pre 17 (!) godina.

Matorost najvise odaje staromodna kamera (i raspored checkpointa), al i na to se covek navikne. Licno mi najvise smeta sto sve obicne nindze izgledaju isto ko Rju – kad vas je desetorica na ekranu, svi skacu i vitlaju secivima, cesto se pogubim i ne znam vise ko je ko, jel bijem ja njih ili oni mene.

2 Likes

Zapratite mog drugara. Genijalac starog kova koji je poceo da strimuje.

https://www.youtube.com/@xelios26

Ko ludi smo bez njega. Aj da si ti zapoceo pa i da gledamo taj cirkus.

2 Likes

Ja folovujem iskljucivo manekenke i AI modelsice na instagramu, sorisha Daco :wink:

2 Likes

Zavrsio sam danas ovaj novi remake Ninja Gaiden 2 Black. Solidna igra koja me je naterala da proverim prvi deo. Upravo odigrao prvi chapter Ninja Gaiden Black (Xbox Clasic) na SeriesX i mogu reci da sam impresioniram kvalitetom. Vidi se da je Xbox prilagodio 20 godina staru igru za nove konzole. Tu je kvalitetniji prikaz slike, savremene kontrole itd…ali nivo bobre je zadivljujuc ako govorimo o 20 godina staroj igri. Uopste nije ostarila i pravi je izazov odigrati to danas. Ono sto me odbija je staromodni nivo chakpoint save-a gde ukoliko bih igrao, sigurno bih vecinu nekih deonica ponavljao iznova i iznova jer me je prvi chapter solidno oznojio. Na zalost nisam bio savremeik ove igre jer nisam imao Xbox, cepao se Onimusha na ps2, ali ovaj nivo borbe je ipak jos izazovniji. Kada te napadnu istovremeno 4-5 protivnika, pa ne znas sta ces pre, da li roll, da li block, a moras da napadnes, dok krajickog oka vidis kako ti se topi health. :smile:Kapiram kada ovu igru naucis, da je osecaj nenadjebiv :smile:

3 Likes

Ništa nije menjano u Blacku u odnosu na original iz 2004. Niti je bilo šta menjano za Backwards Compatibility opciju

Sve kontrole su identične kao u originalu.

2 Likes

Oces da kazes da je ovo sa orig Xboxa? Sile nema.

Inace, nemam zivaca za ovo. Kada me ovako jebu u 2.chapteru, sta ce tek da mi rade u 10-om. Steta, odlicna je igra.

A nazivas sebe pro igracem…

2 Likes

Yup.

Mnoge mehanike koje je izmislio Team Ninja i NG su kasnije pokrali neki mnogo popularniji naslovi (čitaj souls igre).

Chapter 1-2 se prelazi na brzinu, čak i prvi boss je lak, prvi pravi boss, imaš opcionog na kraju, koga isto možeš da ubiješ ako se baš iscimaš.

Kasnije počinje jebanje, i bossovi su jebeno teški, ne daje ti igra da razmišljaš, već samo instinkt

1 Like

Presao sam chapter 2 i onog konjanika! Najgori su oni pored sa range magijama. Sada sam u nekom letecem balonu. Igra je jebeno fantasticna! Bolja od ovog rameka sto sam presao. Imas mapu, skupljas materijale za upgrade…nalazis kljuceve i neke iteme za puzzles. Ozbiljna kidalica

Dobro je što igraš original, jer u Sigma verziji neke od tih stvari koje si naveo nema

Odigrao sam sada 1.chapter Sigmu keca, cisto radi poredjenja. Igra je fleksibilnija, bez daljneg…Izgleda lapse, pause meni je drugaciji, dodat je shortcut za healove dole levo… Igra me tempom podseca na ovaj zavrseni remake NG2 Blake. Utisak je da ima vise protivnika i da prastaju greske za razliku od originala koji je sirovina teska. Opredeljujem se za original jer je bolja igra u nachelu.

2 Likes

Meni se iskreno sviđa sirov izgled originala.

Baš sam i ja pre neko veče probao početak Sigme i Blacka za upoređivanje.

I meni naravno samo ne znam da li sam sposoban da guram do kraja :smile:
U originalu mora da znas sta radis i kada udjes u ritam osecaj je stvarno premium.
Uh al sam se nahajpovao na Ninja Gaiden 4. Nadam se da nece omanuti.