Šta trenutno igrate? 2023. (Part 1)

Znaci ti “sve po spisku”? :grin:

Igram The Outer Worlds, malo je neozbiljan, ono prva lokacija kao neki koncentracioni logor, rade svi ko konji i kompanija te posjeduje i nemaš pravo da budeš bolestan i sl. Čak i kad umreš, kompanija posjeduje svu organsku materiju, minerale iz tvog tjela itd. Kad tražiš od AI na brodu da pusti tvoju omiljenu pjesmu on ti pusti džingl od kompanije a kad kažeš da ti to nije omiljena pjesma onda te obsvijesti da je svakom dužnost po ugovoru da to bude njihova omiljena pjesma. Baš je ono over the top i ne pokušava da bude super ozbiljna.

Sviđa mi se generalno jer mi se igralo nešto što je nalik na Fallout a ovo jeste, sve je skoro isto, leveluješ se, biraš skills i perks, imaš companion-e, gameplay je isti. Fali mi što nema granata i ne možeš defjuzirati mine, šta im bi da to ne stave u igru. Uživam za sad, tek sam tu negdje 12. level, malo sam invalid što se tiče pucanja da kontrolerom ali tu je ona moć za usporavanje vremena, funkcioniše kao Jet iz Fallout 4 ali zapravo više alternativa VATS-u jer nije consumable item nego mehanika. Uglavnom dovoljno mi se sviđa i dovoljno češe taj Fallout svrab da već razmišljam fa uzmem oba DLC-a bi ali ću ipak pričekati. Možda me prođe dok dođem tamo pred kraj pa se neću zaletati.

4 Likes

Ja samo dozivljavam, ali ne igram :smiley:

Dobar je As Dusk Falls. Bilo mi stresnije da igram nego Elden Ring, al sve zajedno ko neka solidna mini-serija gde utices na tok desavanja.

The Outer Worlds je meni bio previse neozbiljan. Svet mi je bio skucen i suvise sam se osecao ko posetilac diznilendu. Samo sto ne zadjes iza kulisa i vidis sperplocu i stiropor.

2 Likes

Meni je u Outer Worlds estetika sveta i palete boja, pogotovo na planeti onoj na pocetku bili jako odbojni. Da ne kazem ruzno. Inace okej fallout klon u svemiru.

3 Likes

Haha, dobar fazon. Retko koja igra uspe da pogodi tako dobru distopicnu atmosferu - pada mi na pamet naravno Half Life… samo sto tu nije bas smesno.

Zelim novi Half Life. :frowning:

1 Like

Uzeh malo da probam Nioh 2, majko moja, ne mogu prvu misiju da predjem, ahahah

Izasao je Ghost Song u Game(s) Pass. Prva u nizu za ovaj mesec od igara koje sam zeleo probati. Tumarao sam po igri levo desno, bez ideje sta radim ili gde idem, ali mislim da nekoga trazim. Simpaticno izgleda i ima super muziku, ali me je generalno ostavila ravnodusnim.

2 Likes

Posto sam totalno zasicen multiplayera, kolega od par posta gore me inspirisao da pokusam da zavrsim Outer Worlds. Cak sam se i pri loadu mog poslednjeg save-a svega secao sta se izdesavalo, jer nisam igrao previse, oko 6/7 sati onomad na izlasku.

Bukvalno Fallout in Space. Sto mi je i dalje san igrica. Zato i cekam Starfield kao drugi dolazak hrista. Ali. Toliko mi je tesko da predjem preko toga koliko je meni svet ruzan. Ne mislim na grafiku, nego na dizajn. Palete boja inspirisane ruskom jakic. Tamno mrljavo i bas fuj. Unutrasnjost jos je i okej, ima bas Fallout vajb i dizajn, ali otvoreni svet… :nauseated_face:

Nisam naravno bio na svim planetama, ali ova Terra 2 i ovaj prvi mesec od jupitera gde se ide je ne daj boze.

Igracu dalje, mozda bude bolje , jer je to stvar koja mi jezivo bode oci, nije naravno najbitnija.

Ovo je prva igra gde ne pravis screenshot na foru wow kako dobro izgleda daj da slikam, nego ju kako je ruzno daj sa slikam. :joy:

2 Likes

Da te razočaram, iste su i ostale planete. :grin:
Meni to ne smeta, nije mi se svidjela estetski od kad sam je prvi put vidio kad je izašla iz ali nije mi se ružna. Samo mi se ne sviđa. Sad kad sam počeo da igram, znao sam šta da očekujem i brzo sam se privikao.

Ja sam zadnjih dana prelazio ponovo sve Uncharted igre, zaobidjoh U1, a Lost Legacy cu da odigram poslije GoW Ragnarok.

U2 se i dalje odlicno drzi, U3 je meni bio omiljeni nastavak do ovog prelaska (ipak je U2 bolji), dok je U4 blago razocarenje u odnosu na ove dve igre.

Posto su U2 i 3 dobili dovoljno hvalospjeva od svih, fokusiracu se na razocarenje od U4. Prije svega, nepotrebno su zakomplikovali pucanje sa bullet spread, protivnici se redovno spawnuju iza ledja, cesto se sakrivaju iza zaklona i dok ih cekate sa nisanom (klasican cheat developera), spamuju bombe u nevjerovatnoj mjeri, a cutscenovi su veoma cesto bespotrebno produzeni.

Navedeni problemi sa gameplayom se narocito isticu na hard i crushing tezinama gdje se cesto dodje u situaciju da zaginete na nefer nacin, bez vase greske u igranju.

Sto se tice price i cutscena, svaki put kada igram U4 i The Last of Us 2 sjetim se epizode Sout Parka kad oni likovi uzivaju u mirisanju svojih prdeza. Svaki put kada kazu nesto kvazi duboko, sagnu se da pomirisu. Tako i ovde nakon svakog cuscena imam osjecaj da su bacali jedni drugima high five i vikali “kako ce ljudi misliti da smo produhovljeni”.

Jedino sto mi se svidjelo u ovom aspektu je dinamika izmedju Nate i supruge, nakon sto sazna da ju je lagao, i kako postepeno i sa distance pazi sta ce da kaze i kako da se dodvori. Good stuff.

Pored ovoga instalirao sam i pixel verziju Doom-Proteus, za koji ne bi ni znao da ga Slaven nije preporucio.
Igra je destilovani Doom-brza, gameplay fluidan, napucavanje slicno (nazalost bez glory killova), ali nakon par predjenih nivoa nema nista sta vas vuce da nastavite, pauza je neophodna. Dokaz da je Doom ipak imao dovoljno interesantnu pricu da vas vuce da igrate.
I pored svega ovoga, igra ima toplu preporuku od mene, a sa obzirom na malu zahtjevnost igre, volio bi da ovo portuju na sve moguce platforme, narocito mobilne.

3 Likes

A meni su te vivid boje i ta paleta boja baš lepe :grin:

Volim taj kič, drečavo i veselo u igrama.
I ja sam počeo, gameplay je mnoooogo bolji od fallout, verovatno cu i nju zavrsiti u narednom periodu.

Ah, lista sp igara sto me cekaju samo raste :cold_sweat:

1 Like

Nemam ni ja nista protiv drecavog. Ovo je vise tamna varijatna drecavog, sve neke nedefinisane tamne boje. Nije ni bitno, solidna igra.

Kakve su ovo boje sunce ti

Aj kontam planeta tj mesec pun sumpora pa zato, ali da je lepo nije. :grin:

1 Like

Ovo izgleda kao mod za daltoniste :flushed:

1 Like

E ovo vec nisam video :smiley:
@ph1beropt

meni je ovako igra ostala u secanju

Pa da, ali 99% igre neces gledati u nebo. Ti delovi sjajno izgledaju, ili bar okej. Ovo drugo…. Ne bas.

1 Like

ja sam 90% vremena proveo gledajuci u nebo :joy:

Mozda sam zato i batalio

Pisao sam vec o ovome pre nekog vremena, igra je namerno uradjena tako

“The detail was noted on Twitter last night by studio design director Josh Sawyer, who explained it was choice led by Tim Cain - one of Obsidian’s directors who has near monochromacy colourblindness.”

3 Likes

Nastavio Nioh 2 ipak, posle nerealno teske prve misije, sada vec nije toliko strasno. Ocistio prvu regiju. Jako je slicno kao Nioh 1, nesto malo nove mehanike , koja mozda ima uticaja kod min maxinga ali za normalno igranje nesto nisam primetio veliki uticaj. Pre bih igru nazvao Nioh 1.5.

1 Like

Samo nastavi i obavezno jnfjuzuj svaki slab koji nadjes. Igra je top.

1 Like