Šta trenutno igrate? 2023. (Part 1)

Ako ne infJužinuješ, ode :joy: pa svi oni objekti koji kao imaju neku siluetu (sijaju) - izvlačiš iz njih materijal :slightly_smiling_face: i od glavnih likova kad ih ubijes. Slabovi su takodje kod glavnih likova. Skapiraces igru, samo da te par puta ubiju :slightly_smiling_face:

Mislim da treba tek da ti igra pokaze kako da skupljas pa zato ne mozes :grin: sve ce ti detaljno objasniti :slightly_smiling_face:

Danas sam trebao poceti igrati Starfield :dizzy:. :roll_eyes: Ko se seca trailera, danas je trebao izaci. :grin:

6 Likes

Ovo sam procitao sam italijanskim akcentom. :grin:

1 Like

Kakav ce ovo fail biti :rofl:

Bice Goty.

Samo neka bude solidno, i to je nesto. Bas je susan period za RPG-jeve. Ja sam i sa Andromedom bio zadovoljan.

2 Likes

Kad nisi zadovoljan travom u Requiem-u tesko ćeš biti zadovoljan sta god da izadje :joy::joy:

2 Likes

Bliski susret

I kosenje pesaka :rofl:

1 Like

:face_with_monocle:

1 Like

Kakva igra bog te mazo. Samo levi analog koristis. Tacno desnom rukom mozes da se dopisujes na telefonu :joy:

2 Likes

Jeste bas se dopisujes, desnom :joy:

1 Like

Danas zavrsih Red Dead Redemption 2,igra je bas bas dobra,prica,atmosfera,detalji,pejzaz sve zivo mi se dopalo.I bas sam je nekako lako presao s’obzirom da ja ovako dugacke igre zabatalim na pola,ovu sam izgustirao do kraja sa uzivanjem.

Sad se iskreno razmisljam sta igrati dalje,ne znam da li zapocinjati Cyberpunk ili sacekati ovaj next gen update za Witcher pa preci njega jos jednom :slight_smile:

3 Likes

cp obavezno

3 Likes

Pa logično Red dead redemption 1 nastavak priče sad moraš nastaviti John Marston sagu .
Ja sam baš prošle godine opet odigrao i oduševio se kako izgleda na XSX u 4k …
Msm da sam i kacio ovde screenshotove…

Edit:
yep ovde

2 Likes

A presao sam RDR1 na X360 a i sad dok sam igrao RDR2 gledao sam neke klipove sta je sve bilo u 1 tako da sam slozio pricu kompletnu.

Do tada ces zavrsiti vec cyberpunk :grin:

4 Likes

Zavrsio sam pre neki dan LONE ECHO.

Hteo sam jos pre neki dan da napisem malo duzi tekst na temu ove igre, ali nikako da stignem. Kao neplaceni marketing radnik za polje virtuelne realnosti, moram malo da se raspisem o ovoj igri, i ako vecinu mozda ne interesuje, ali mozda naidje neko kome ce u buducnosti biti interesantno, ili jednostavno zeli malo vise da cuje o VR igrama. Vidimo takodje da forum pronalaze ljudi preko googla, kada traze pojedine igre, tako da, sto da ne. Moram da se raspisem o ovoj igri, jer sam siguran da vecina ljudi nije ni cula, a kamoli videla. Ako je HL:Alyx, The Last of Us za VR igre, onda je Lone Echo verovatno God of War. Mozda bi i mogli da stoje rame uz rame, zavisi verovatno koga pitate, ali mislim da razumete poredjenje koje zelim da uradim. Must play, i vrhunac sto platforma trenutno moze da ponudi. Dakle, deo mene zeli da kaze, ovo je najbolja VR igra koju sam ikada u zivotu igrao. Djavo na drugom ramenu kaze, da je to ipak Alyx, jer Half Life univerzum ima u mom srcu posebno mesto. Uglavnom, cim ih poredim, mislim da je jasan kvalitet igre. Prvi deo teksta ce biti bez spoiler-a, jednostavno uvod i tekst o tome sta je zapravo ova igra, neka pocetna fabula radnje, drugi deo je full spoiler, jer zelim da pokusam da opisem zasto je za mene VR i dalje vrhunac gejminga.

Developer je Ready at Down. Bivsi “sony” studio koji je radio PS4 ekskluzivu The Order:1886. Nazalost, posto da igra nije bila najbolje prihvacena, ili je bila kritikovana zbog jednostavog gejmpleja i duzine same igre, nastavak nismo nikada videli, i sam studio nije dobio priliku da napravi jos jednu AAA igru za Playstation platformu. Kao nus, pozitivni efekat je sto je ovo takodje primer sta se desi kada AAA studio pravi VR igru, i raspolaze sa velikim talentom i budzetom. Ready at Dawn je trenutno u vlasnistvu Mete tj. Facebook-a, i prave ekskluzive za Meta Quest VR platformu.

Lone Echo je AAA narativna akciona avantura smestena u svemiru, tacnije na prstenima planete Saturn, u godini 2126. U igri, smesteni ste u telo androida, po imenu Jack, kome glas pozajmljuje niko drugi nego cuveni Troy Baker. Zadatak androida je da asistira kapetanu Oliviji Road-s, ili Liv, koja je stacionirana na svemirskoj rudarskoj stanici Kronos II, u orbiti Saturna.

Igra pocinje prezentovanjem tipicnog dana na stanici Kronos II, obavljaju se neki mali zadaci kako bi se igrac naucio kontrolama, kako to u svim igrama biva, vr ili ne. Naravno igra se odigrava u svemiru i time u 0 G, bez gravitacije, tako da je igra prilicno zahtevna za “telo”, za one koji ne mogu bas da podnesu tu dizorijentaciju i lebdenje i kretanje po stanici. Ja sam generalno veoma dobar po tom pitanju, ali sam imao slucajeve, gde mi je posle gaming sesije, nekih pola sata bilo muka. Ali majka nije pi*ku rodila. :grinning:

Uglavnom, ovo bi trebala biti poslednja nedelja za Liv, kao kapetanu na ovoj stanici. One bi trebala biti prebacena na drugi zadatak, a android Jack bi trebao da preuzme komandu nad Kronos II stanicom. U toku obavljanja ovih pocetnih zadataka i upoznavanjem sa Kronos svemirskom stanicom, desava se cudna “eksplozija” koja je uzdrmala celu stanicu i ostetila neke vitalne delove . Pogledom kroz prozore stanice vidi se da se u relativnoj blizini stanice pojavila neka cudna svemirska anomalija (po izgledu na neku crnu rupu), i ona je uzrok trenutnih desavanja. Liv i Jack pocinju zajedno da rade na popravci ostecenih sistema, i pokusavaju da otkriju misteriju objekta koji se pojavio u relativnoj blizini stanice.

Veoma je bitno napomenuti osecaj prisutnosti koju VR nudi. I pored toga sto znate da vam na glavi visi ne bas tako lak uredjaj, i nije najudobnija stvar na svetu, i nije bas kao da ste bukvalno transportovani u igru, ipak preovladava neki osecaj prisutnosti, i u toku neke duze sesije, vi ste zaista u igri. Jos uz dobar zvuk, nivo imerzije je neverovatan i nazalost, ne moze se recima preneti.

Dalje, dolazi do momenta kada se mora izaci sa stanice u otvoreni svemir i odraditi odredjene objektive. Neverovatan osecaj i prvi wow momenat kada napustite sigurnost stanice i izadjete u slobodan svemir. Nisam napomenuo ali zvuk i soundtrack igre je fenomenalan. I u momentu kada izadjete, muk. Tu se seda u jedan transport, gde se moze leteti od jedne do druge tacke, gde se moraju obaviti pojedini zadaci vezani za pricu. Meni je ovaj proces vec trajao par sati, i mislio sam da je ovo cela igra, jer me je VR naterao da ne ocekujem u vecini slucajeva previse. I bogami sam se prevario. Ovo je bio samo pocetak igre i price.

U daljem delu zapravo spoileri za pricu.

U jednom trenutku se kroz anomaliju pojavljuje ogroman svemirski brod, koji svojom masivnom pojavom unistava sve asete Kronos svemirske stanice i stanicu samu. U tom trenutku se Liz i Jack nalaze van stanice. Jack, tj vi, uspevate da spasite Liv, ali telo androida je osteceno i gubite “svest”.

Posle odredjenog vremena se android Jack ponovo budi, sa svsti prebacenom u jedno drugo echo unit telo. Liv je nestala, ali ima naznaka da je jos ziva. Jack krece u potragu i polako se razaznaje da je Liv pokusala da prezivi tako sto se uputila u pravcu misteriozog svemirskog broda, ne bi li u pokusaju ocaja, dobila pristup brodu i spasila sopstveni zivot.
Vi odlucujete da je pratite u tom pravcu. Kako prilazite misterioznog brodu, on deluje ostecen, i ispunjen neim cudnim bio-polimer materijalom koji vas ubija na dodir. Prilazak polako ovom golijatu od svemirskog broda, uz tupi zvuk svemira, i lagani soundtrack je nesto neverovatno.

Kada se priblizite brodu i pronadjete ulaz, vidite da je brod zaista ostecen. Deluje kao da je napadnut nekom vrstom bio-oruzja. Spore i zivotni oblik ove bio mase je preuzela vecinu broda. Nigde ni muk o znacima zivota. Jack polako konta da ovaj brod nije poznat kao ni jedan deo flote kojima raspolazu ljudi. Ali ono sto je zbunjujuce je da brod ima oznake Atlas korporacije. Iste korporacije gde ste vi danas zaposleni. Uglavom u ovom brodu se odigrava cela druga polovina igre. Ne ulazeci previse u detalje, razaznaje se da je brod zbog neke space-time anomalije, nakon sto je napadnut bio oruzjem, putovao 400 godina u proslost. Na brodu nije niko ostao ziv osim AI-a koji je za brod zaduzen, i na kraju pronalazite Liv.

Poslednji akt price vas dovodi do situacije gde morate da pokrenete anti-matter engine broda i odradite paradoks warp jump-u da bi ste spasili sebe, Liv i brod. Nakod toga, pojavljujete se 400 godina u buducnosti, u vremenu i prostoru odakle je ovaj brod orginalno i nestao, ali ovaj put sa vama zajedno. I tu se zavrsava prica.

Dakle jedna neverovatna VR odiseja, koje se mora doziveti. Nazalost, prica, iako neobicno duboka za vr igre, ostavlja mnogo ne odgovorenih pitanja, i mozda po koji plot hole. Jos jedna igra, koja preneseno mozda na 2D ekran televizora, sigurno ne bi imala isti efekat, ali za ovaj medijum kao stvorena, i siguran sam, next-level gaminga. Inace ova igra je izasla jos 2018-te, i ima i drugi deo koji cu sledece odigrati, ali znam po nekom proseku misljenje drugih, da verovatno nece nadmasiti prvi deo, ako nista drugo jer je misterija prvog dela bio jedan od glavnih aduta, a on je vecinom razresen. Bar u nekoj osnovi.

Isti osecaj sam imao kada sam zavrsio Alyx. Pravi wow momenat koji mi ni jedna 2d igra u tom obliku ne moze pruziti.

9 Likes

Fenomenalan tekst, vidi se da je pisan sa pozicije stvarnog postovanja i ljubavi prema igri. Pored toga i veoma lijepo pises, kapa dole i za kvalitet teksta.

Mislim da bi ovo modovi trebali da prebace u MT, pa cak i ako ti budes jedini koji je presao igru, da mogu ljudi da pronadju putem google searcha.

1 Like

A na cemu si igrao? Ovako bi verovatno izgledalo na mom PSVR-u:

image

1 Like