Igram BOTW.
Mislim da sam spucao jedno 40 sati u igru, a ocistio sam prve dve (najmanje) oblasti.
Meni je neverovatno kako su mogli da naprave toliko dobru igru. Verujem da ovo nije igra za svakog, i ovo nije igra kroz koju se protrci. Ovo je igra gde kad se parkirate u novu oblast, otkrijete mapu, i polako krece istrazivanje, dok se main quest radi na kraju te oblasti. Ovo nije zlatno pravilo, nego sam ja usvojio ovaj princip i za sada sam odusevljen i toliko navucen, da jedva cekam vece kad cu sesti da igram.
Kao sto sam vec napisao u nekoj drugoj temi, nazalost nemam vremena da se posvetim igri bas toliko da istrazujem na nevidjeno. Pa tako uzmem mapu Korok Seedova, pinujem ih na mapi i onda krenem da ih skupljam. I onda dok se ide od seeda do seeda, naidje se na shrineove, zagonetke, world bossove, side questove, ma milina. Za sada sem Stone Talusa, mi nista nije toliko predstavljalo problem. Cak iako nesto ne mogu da predjem/pokupim, zakacim pin i nastavim dalje.
Posto sam usput skupio svega i svacega, dovoljno je procitati sta koji item radi kad se skuva, te sam napravio gro eliksira za staminu, koje ako mi bas zatrebaju kod visokog pentranja, iskoristim ali sam nabudzio staminu resavanjem shrineova pa mi ni pentranje ne predstavlja izazov.
Kao neke sitne mane bi izdvojio konja, koji je po meni za sada cist promasaj. Jeste on ide brze, ali se lako zabode, padne i izgubi. I ne, nije do toga da mi ne “veruje” nego jednostavno je tako uradjen. Super je ako ides putem od tacke A do tacke B ali to mogu teleportom.
Druga mana je odredjena doza realnosti u igri kojoj kontam da mozda i nije ovde mesto. Tipa dodjem do korok seeda koji se nalazi na brdu, i krene da pada kisa, nema sanse da se penjes jer je jelte klizavo. Secam se da je @iKaran pizdio da ako nosis mail armor i krene oluja da moze da te opizdi grom. To me tek ceka. Mislim da te stvari nisu bile potrebne u igri ali sta je tu je. Samo vreme u igri se menja brzo, pa nije problem ali kad imas sat vremena za igranje i taj delay od par minuta smara.
Sve u svemu mislim da igra opravdano zasluzuje desetku, i da je dobija od ljudi koji igraju Zeldu na nacin na koji su ti neki zamislili. Opet opravdano je i da po nekim ljudima ne zasluzuje desetku, jer vreme igara gde imas tri srculenca je odavno proslo a ovi se toga drze ko englezi belih sorceva i majica na Wimbledonu.
Za sada uzivam, i ne mogu da docekam da nastavim dalje. Da li ce me ceo taj hajp drzati do kraja igre, ostaje da se vidi.
Od mene desetka.