Šta trenutno igrate? 2023. (Part 1)

Ma ok cenim ja savete i mozda jeste “pristup” u pitanju, ali previse je drugih igara da bi u jednoj koja ti ne lezi “ispravljao” pristup.

Taman mi se svidi neko oruzje i moram da ga bacim. Cela poenta RPG-jeva je da postajes progresivno jaci i vezujes se za svog lika, od cega je oruzje bitan faktor.

Ne impresionira me ni kvantitet gluposti za skupljanje po mapi velicine Menhetna. Uvek sam mrzeo sakupljanje u igrama, bilo cega. Nabacas za par dana ispod random skrivenih kamencica gde bi igrac tesko pogledao 900 seedova i produzio si igru za 50 sati. :face_with_raised_eyebrow:

Skontao sam kako funkcionisu sve mehanike, jer sam proveo 30-tak sati minimum u igri, uglavnom trceci kroz prazne proplanke i penjuci se.

Frustria me sigurno manje of Fife, nije ni u tome stvar, ne postoji NA SVETU nista toliko frustrirajuce kao Fifa pa imam 3000 utakmica.

1 Like

Skoro svaki seed sadrzi neku mini zagonetku. tako da nije samo gledaj ispod kamena. Ali ok, igra ti ne lezi, case closed. Ja sam Sekiro prodao za tri dana a Days Gone za dva ako cemo o tome dal nekome igra lezi ili ne. A last of us nikad nisam presao ni pola. :smiley:

2 Likes

Samo radiš ovo sto lik radi u videu i sve će biti ok :smiley:

https://youtu.be/1or3YILu28M

3 Likes

vracaj gamer card

edit - ok fine, da srocim koju o tome sta igram (a nije zelda, smrc) – prckam jos po NMS, skocio par puta kroz hipersvemir, juce doziveo svoj prvi dogfight. Dakle jos kaplje nov sadrzaj, pa mi nije dosadno. Vec sam proveo 10 sati u igri a jedva da sam 3 planete prespartao. Vec imam omiljenu, na kojoj sam svasta nasao i doziveo, pa mi sad ove nove nisu ko moja miljenica. Dodje mi da se vratim tamo i skucim, a galaksiju nek istrazuje neko drugi.

Cudna je to stvar, proceduralna generacija sadrzaja. Igra je tako sklopljena da sadrzaja ima prakticno beskonacno, al sletis negde i upotrebis skener, a ono svugda oko tebe rude, baze, relikvije i artefakti. I tako na svakoj planeti. Tacno vidis da je kompjuterska shaka tu zamahnula i prosula cestice ‘sadrzaja’.

Cudan je i raspored planeta. Svaka ima asteroidno polje oko sebe, i svaki solarni sistem na koji sam dosad naisao je zbudzen u malom prostoru, planete disu jedna drugoj za vratom. Jasno mi zasto, mora da igrac moze i da stigne negde, nije ovo space sim gde 2 sata putujes od kamena do kamena, al opet, osecaj je malcice ko igraonica.

Najzanimljivije su kreature, posle svega. Vecinom su kvadrupedi koji blago lice na dinosauruse, al povremeno naidjem na zaista bolesnu faunu. Npr sinoc mini-godzile (velicine krave) s osinjim repom i malim krilcima su leprsali oko mene. O albino pauku kojeg sam sreo duboko pod zemljom bolje da ne pricamo.

4 Likes

Zvuci kao da si izvukao iz igre upravo ono sto je nesrecni Marej i zeleo, mestimicnu zabavu uz nekakav zen istrazivanja. Pa jos u VR-u sto je sigurno mnogo vise cool. Al’ mene je prvi utisak na PC-u ipak dosta odbio, iako znam da su kasnije dodali dosta sadrzaja. U igrama me upravo najvise privlace pazljivo osmisljeni nivoi, u proceduralnom generisanju nema umetnosti. To je bio jedini nacin da mali studio postigne kvantitet, ali koja je svrha ako nije inspirativno. Samo gomila drugacije naslaganog kamenja. Izgleda kao, bas sto kazes, igraliste sastavljeno od ogranicenog broja lego kocki. Hladno i istovremeno intrigantno saznanje da je citav jedan svet nastao od matematicke formule. Ako bi mogli da ukalkulisu beskonacno slozenije interakcije, simulaciju protoka vremena i evoluciju, mozda bi mogli da dobijemo nesto sto bi vise licilo lici na ovaj nas pravi, takodje proceduralno generisani univerzum.

Ako izuzmemo VR u kome je sve cool, mutirana fauna mi deluje vise kao neka zabava za decu, jos gore ako ce mutacije vremenom poceti i da se ponavljaju.

U celoj stvari oko NMS najinteresantnije je bilo potpuno asocijalno ponasanje njenog tvorca i radio tisina. Mozda se tako i nas tvorac nadurio sto mu kritikujemo kreaciju, ha!

2 Likes

Jel igra neko Monster Hunter World: Iceborne?

Ja se jos kanim da klot MHW ponovo pokrenem i probam da nadjem tu magiju kojoj toliki drugi igraci pevaju hvalospeve.

Al mozda jednostavno nije za mene.

Apsolutno, bez VR-a nista. Ne znam tacno da kazem zasto je cin upiranja multitoola ka nekom kamenu toliko prijatniji u virtuelnoj realnosti, a bio bi sustinski banalan na obicnom ekranu. Skupljanje ruda, letuckanje po planetama, malo dogfight, malo rovarenje po arheoloskim iskopinama, malo kupoprodaja resursa, malo pracenje price, ode vece dok si reko keks.

Nego nadjoh sinoc taj neki Space Anomaly (planetoidna svemirska stanica, u sustini), usao, kad ono cuda neka unutra. I koliko vidim, drugi igraci trckaju unaokolo? Nisam jos ispitao.

Zanimljivo, konacno su dodali multiplejer?

Ja sam se danas malo igrao sa PSVR-om, gledao neke filmove, sledeci kupujem koliko kosta da kosta.

Sledeca generacija pripada VR-u 100%.

1 Like

Igram BOTW.

Mislim da sam spucao jedno 40 sati u igru, a ocistio sam prve dve (najmanje) oblasti.

Meni je neverovatno kako su mogli da naprave toliko dobru igru. Verujem da ovo nije igra za svakog, i ovo nije igra kroz koju se protrci. Ovo je igra gde kad se parkirate u novu oblast, otkrijete mapu, i polako krece istrazivanje, dok se main quest radi na kraju te oblasti. Ovo nije zlatno pravilo, nego sam ja usvojio ovaj princip i za sada sam odusevljen i toliko navucen, da jedva cekam vece kad cu sesti da igram.

Kao sto sam vec napisao u nekoj drugoj temi, nazalost nemam vremena da se posvetim igri bas toliko da istrazujem na nevidjeno. Pa tako uzmem mapu Korok Seedova, pinujem ih na mapi i onda krenem da ih skupljam. I onda dok se ide od seeda do seeda, naidje se na shrineove, zagonetke, world bossove, side questove, ma milina. Za sada sem Stone Talusa, mi nista nije toliko predstavljalo problem. Cak iako nesto ne mogu da predjem/pokupim, zakacim pin i nastavim dalje.

Posto sam usput skupio svega i svacega, dovoljno je procitati sta koji item radi kad se skuva, te sam napravio gro eliksira za staminu, koje ako mi bas zatrebaju kod visokog pentranja, iskoristim ali sam nabudzio staminu resavanjem shrineova pa mi ni pentranje ne predstavlja izazov.

Kao neke sitne mane bi izdvojio konja, koji je po meni za sada cist promasaj. Jeste on ide brze, ali se lako zabode, padne i izgubi. I ne, nije do toga da mi ne “veruje” nego jednostavno je tako uradjen. Super je ako ides putem od tacke A do tacke B ali to mogu teleportom.

Druga mana je odredjena doza realnosti u igri kojoj kontam da mozda i nije ovde mesto. Tipa dodjem do korok seeda koji se nalazi na brdu, i krene da pada kisa, nema sanse da se penjes jer je jelte klizavo. Secam se da je @iKaran pizdio da ako nosis mail armor i krene oluja da moze da te opizdi grom. To me tek ceka. Mislim da te stvari nisu bile potrebne u igri ali sta je tu je. Samo vreme u igri se menja brzo, pa nije problem ali kad imas sat vremena za igranje i taj delay od par minuta smara.

Sve u svemu mislim da igra opravdano zasluzuje desetku, i da je dobija od ljudi koji igraju Zeldu na nacin na koji su ti neki zamislili. Opet opravdano je i da po nekim ljudima ne zasluzuje desetku, jer vreme igara gde imas tri srculenca je odavno proslo a ovi se toga drze ko englezi belih sorceva i majica na Wimbledonu.

Za sada uzivam, i ne mogu da docekam da nastavim dalje. Da li ce me ceo taj hajp drzati do kraja igre, ostaje da se vidi.

Od mene desetka.

5 Likes

Slažem se oko svega što je Akiris naveo. Ono što bih posebno izdvojio je što nema achievement-a (trofeja). Nema zamajavanja oko istih, već se možeš posvetiti igri koja toliko toga ima da pruži. Da se razumemo volim da ih skupljam u drugim igrama. Što se kiše tiče, nervira po malo. Posebno kada počne, a ti na pola litice. Za lightening ista priča, meni se lično dopada ta raznolikost predela.
Akiris kako bude odmicalo igranje videćeš da svaki deo mape ima nešto što ti traži da bi ga mogao preći. Toliku raznolikost nisam bar ja skoro sreo u igrama.

1 Like

Ma vec vidim da u ovoj oblasti treba konacno da dobijem kameru i da krenem da otkrivam memories :slight_smile:

Pricaj mi o tome. kontao sam da ce mi to faliti u igri, medjutim naprotiv, totalno rasterecen, iako sam zacrtao da cu svih 900 seedova da pokupim :smiley: ali onaj sto krene da igra kad povecavas inventar, majko moja japanstine lude :smiley:

900 seeda… Čist mazohizam. Nek je sa srećom😉

On je najveci Korok muzicar. A korok seeds mu trebaju za zvecke, kojima svira. Tako da i nije toliko ludo :smiley:

1 Like

Nije ludje od postara u Twilight Princes ali tu je negde. :smiley:

pa jedno 70 sam pokupio. Jos 830 :smiley: :smiley: :smiley:

1 Like

Mislim da on nestaje posto neki odredjen broj puta upgrajedujes inventar. Tako sam procitao negde…

To moras pitati @m007p

Ja igram na wiiU, ako hoces samo zbog ove igre, bezveze je kupovati switch jer izgledaju i rade identicno, kolik osam procitao. Ja igram na wiiU koji ima neki coldboot Hachi tako nesto. Skontao sam kako se prebacuju igre na eskterni hdd, ali eto ne igram nista sem botw.

Za sada sam ga sreo dva puta, prvi put posle questa, i drugi put pored drugih stablesa i shrinea. Krenuo u Korok sumu al zaboravio dje je :smiley:

@mvasic greskom sam tebe stavio, hteo Mirka da stavim :smiley:

1 Like

m ovde, m onde, sve to isto :smiley:

Koliko sam ja ukapirao, sresces ga jos jednom, ili dvaput, i onda odlazi u Korok sumu za stalno.

@jahalang0112

A sto se tice same igre, zamisli da igras Horizon Zero Dawn ,sa svim stvarima koje postoje tamo plus jos barem dva puta toliko, a da na mapi nemas nista sem tackice gde ti je glavni quest.

Krenuo Borderlands 3. Meni jedan od omiljenih serijala. Vrhunsko napucavanje sa odličnim oruzijima i malom dozom humora. Za razliku od prva dva dela, za ovaj sam siguran da ga ili neću završiti ili ce to sve trajati…jbg nema se vremena

Ja sam, po obicaju, kupio Switch samo zbog Zelde, doslovno SicoZV iz inostranstva tu noc dosao i meni prvom dao konzolu. Vjerovatno sam medju prvima u BIH i nabavio konzolu i igru, i nisam zazalio ni dinara zbog toga.

Zelda je pravi mali gem u svijetu igara gdje su spojili old school pristup istrazivanju bez drzanja ruke sa novim, vecim otvorenim svijetom. Sandbox je nevjerovatan, sve sto mislite da bi logicki trebalo da radi to i radi. Sve mehanike se savrseno nadopunjuju i rade kao i u stvarnom zivotu. Manje smetnje su trosenje oruzja koje se u jednom momentu rjesi, a degradacija je uvedena vjerovatno zbog insisitiranja da se sa svim mehanikama igrac upozna. Da u startu dobijes mac i stit koji ti leze, tesko da bi isprobavao da sa pocetkom oluje ostavis mac medju uspavane neprijatelje sa ih ubije grom. Sve ovo ima i drugu stranu medalje, kada se prvi put upoznajete sa nekom mehanikom i vidite da stvarno grom moze i vas da ubije ako je mac equipovan :roll_eyes:

U igri sam proveo ukupno nekih 100 sati, 60 za prvi playtrough, i 40 kada sam nanovo uzimao da igram igru.

Korok seeds nisam skupljao zato sto ain’t nobody got time for that. Kada krenes u hladnije predjele, vidi da uradis quest sa armorom za hladnocu, posto ako budes kao ja trcao sa upaljenom granom, brzo ces se smoriti.

Sve u svemu, odlican paket su napravili, rjetkost je da se covjek nada da ce izbaciti jos jednu iteraciju iste igre.

1 Like