Šta trenutno igrate? 2023. (Part 1)

Presao danas Dark pictures Man of Medan, sta da kazem. Kratka je igra(3 sata mozda me trebalo), ali ja naprosto gotivim ovakve igre,interactive, a jos horror.Sacuvati sve likove i nije toliko tesko(pazite na iznenadne qte).Igrao sam pirat verziju, igra je bila bagovita do bola(black screen, jedva ga rijesio, audio i subtitle cesto kasneitd), i da kazem da je igra kratka da bih mogao da se emocijonalno svezem sa likovima.Sve u svemu,ako volite ovakve igre, 100% dajte sansu,na par momenata me igra prepala dobro.Ceka se sljedeci nastavak(2020, mada te godine izlaze 2, kao i narednih par, tacnije svakih 6 mjeseci). Morat cu i until dawn nekad preci, kad mi naidje dobra ponuda.

Takodje presao danas Batman Arkham Asylum, iz Batman Arkham collection.Sta da kazem, ove batman igre su kao vino, sto starije to bolje, i uvijek im se rado vracam. Na redu je city pa knight.

Blair Witch sam totalno zaboravio, pogledacu koji review, ako je igra prepuna zavrzlama i glupih zagonetki i beskonacnog tumaranja mozda je i preskocim. Ali horror igre i filmovi su mi gotovo uvijek must.

1 Like

Pri kraju sam sa Blair Witch i skroz je ok igra. Vredi joj dati pažnju, pogotovo je super videti onu kuću iz filmova i sl. Zaginuo sinoć do tri ujutru sa igrom, baš mi prija. Nisam naletao na posebne bagove ili pad frejmova na običnom slim xbox-u, vidi se da ne ide glatkih 60 i da pada, ali podnošljivo.

60?! Na X-u se vuce u 20fps…

Ma igra na X-u na 1080p ne može da izgura stabilnih 30, već 20-tak…

Nevidjeno cool maltretiranje (pret?)poslednjeg bosa. Spojleri, ocigledno.

https://youtu.be/i_84BafqQ4I

Pa oseti se pad, ali ima situacija gde baš odleti u 60 kada silazi sa litice i ili tako neke stvari kada je manji prostor. Ali nisam naletao na baš veliki pad fps-a. Bude većinom vremena 30, ali se vidi da ide i preko 30 pa tako skakuće i do 60 što se primeti razlika, pa posle kada se spusti i na tih 30, imaš utisak kao da je manje od 20 otprilike. Ali kod mene nije ništa 4k i sl, tako da možda i to ima svoj udeo. Uglavnom je ok, moram priznati da su uboli atmosferu noću u šumi. Bukvalno je kao u filmu, čuješ šumove i čudne zvuke kroz drveće, ali ti se nešto i ne zalazi dublje u šumu jer slabo vidiš sa lampom. :slight_smile: U većini igara čak i kada je noć, ti vidiš sve skoro kada si napolju, ali ovde su to baš uboli fino.

1 Like

Da, ko je bio nocu u planini zna sta je mrkli mrak. Super je atmosfera. Samo bas je nekako besmislen koncept, mogu da progutam i vestice i paranormalno, ali da covek u mrklom mraku tumara sumom, tesko :slight_smile:

Ne tumara tek tako :smiley: Traži dečaka koji je nestao, a kasnije i svoju jedinicu i tako. Ima tu svašta nešto. :slight_smile:

Ne bi ih ubilo da su stavili neku mini mapu ili nesto…

Dosao je i taj dan :blush:

7 Likes

Zavrsio DMC5 i bacam se odmah na Darksiders 3. Da li poceti kao default Souls mod, ili ovaj naknadno ubaceni classic?

edit: nema HDR, izbacen iz igre naknadno :frowning:

wiiU.

Za pc ti treba intel cpu i nvidia grafika, to je za pocetak pa onda sleei mincanje. Mada nije vredno.

Izgubilo bi draž da su stavili mapu. Skupiš mu*a i ideš kroz šumu da istražuješ. Obrneš se par puta oko istog drveta, ali 5. put ćeš valjda da ukapiraš gde da skreneš. :slight_smile:

Inače, dobio sinoć ključ za Ghost Reacon Breakpoint Betu, skinuta je igra pa se čeka četvrtak. Javiću utiske kakva je i ima li napredka u grafici, jer ono što sam video na E3 mi se baš svidelo, ali Ubisoft je to pa im ne verujem mnogo.

Nije tako los Darksiders 3 ovo malo sto sam odigrao nakon nekoliko checkpointa. Najveca greota je sto igram posle spektakularnog DMC5, Fury-jev jedan potez bicem i evade ne mogu da se porede sa raskosnim pokretima “djavola”. Iako mehanicki sveden, ima neku draz. Fury je tipicna femdom junakinja koja ne mari za ljude nego samo za svoj cilj da iskoreni 7 smrtnih grehova, nedostaje joj sofisticiranost Bajonete, ali se nazire pocetak preobrazaja skrivenog iza interesa koalicije sa Stvaraocima koji imaju soft spot za ljude. Otvoreni svet sa habovima deluje relativno sarenoliko, ima tu pomalo i istrazivanja i sakupljanja. Poceo sam u classic modu, za koji kazu da nije toliko drugaciji u odnosu na default (souls) sem sto bafovi nemaju delay, i vecina ga preporucuje. Za sada imam neki oldskul, gotovo arkadno-metroidvania osecaj. Gears 5 joj za par dana ulece u termin, a nakon toga odmor i nova Fifa… ali igrace se…

1 Like

Juce u kasne sate sam zavrsio The last of us…
Sta da kazem a da vec nije receno.
Igra je zaista fenomenalna, od grafickih prikaza i detalja (s’ obzirom na to kad je izasla) pa do same price i likova…
Pre svega bih zeleo da istaknem to da sam se u ovoj igri vise vezao za likove nego u bilo kojoj, imao sam utisak da se sve one potresne stvari desavaju meni a ne nekom liku iz igre.
Bilo je dosta trenutaka kada spustim dzojstik iz ruke i treba mi 2-3 minuta da dodjem sebi…
Sto se tice samog horora u igri, bilo je strasnih trenutaka cak i jump scare-ova, tako da su i tu stranu pokrili.
Svidja mi se to sto su odlicno ispratili promenu likova kroz tih 20 godina zivota u postapokalipticnom svetu, sjajno su preneli i njihove medjusobne odnose koji su potpuno drugaciji nego u svetu pre toga, ma zaista kao da sam gledao film.
Upgrade oruzja je super i vrlo jednostavan.
Kontrole su odlicne iako sam imao zamerku malo za kratanje lika sto je zapravo bilo normalno samo mi je trebalo malo vremena da se naviknem, isto kao i za pucanje.
Mozda su, eto, mogli da ubace nekog jos “slozenijeg” infected bosa ali je u sustini sve fenomenalno odradjeno.
Ocena definitivno 10, mozda ipak 9.5 jer nije trajala malo duze :smirk:

4 Likes

Eh… OK je Darksiders 3, ali istraživanje ume da bude zamorno, pogotovu u onom metrou ili rezervoaru. Napravio sam krugove u tim delovima toliko puta…

Borba vremenom bude zabavnija kad otključaš još opcija za borbu.

Onaj lavirint sa paukovima ubija u pojam

Igram ovaj Code Vein demo. Za sad je ok, ali nije nešto posebno. Ima Souls uticaja, ali nije nešto fenomenalno implementirano i deluje kao da je bez razloga komplikovano.

Recimo, jedan od glavnih problema je to što ima premalo iframeova, protivnici se u milisekundi okrenu i odvale te za pola HP u jednom napadu. Možeš u neku ruku da se navikneš, ali nije to kao u Bloodborne, već ti na momente deluje kao da bacaš kockicu da li ćeš da uspeti da izbegneš ili ne.

Levelovanje je jednostavno, ali je sistem za otključavanje sposobnosti bez ikakve veze zamršeno.

Prvo, treba da odabereš svoj Blood Code, koji će ti odrediti način igre, recimo, fokusiraš se na napade sa velikim sekirama i mačevima, ili na ranged borbu, i daje ti Stat vezan za takav stil igre. E sad, ti skillovi se mogu potom otključati za sve Blood Codeove kad se ispuni uslov, ali moraju da se poklope statovi za korišćenje. Što nije tako jednostavno, jer se ne biraju statovi prilikom levelovanja, već je fiksno šta se poboljšava…

Zatim, nakon svega toga, treba da se odabere Blood Veil, koji služi da se sakupi municija za korišćenje gorepomenutih skillova. I tu onda ima raznih stilova, jedan je recimo dve glave kera koje napadaju protivnike, ali su baš spori. Ima i neki rep koji je brz, ali nanosi mnogo manje štete, pa neke kandže, itd.

To sve treba uklopiti sa odabirom oružja. Kupovinom predmeta, poboljšavanjem oružja, davanjem određenih stvari merchantima, i još gomilom malih naizgled nebitnih podsistema.

Ali, uprkos svemu tome, i dalje je zabavan demo. Kad se pređe demo se otključava neko kao istraživanje dubina, kao Chalice Dungeons iz Bloodborne. I tu je popriličan Difficulty Spike. Boss je insane. Pored toga što sam nabio 10 nivoa, i dalje nisam mogao da ga ubijem, a pošto se ne prenosi save iz demoa u full igru, verovatno neću ni da se cimam.

2 Likes

Meni je igra i dalje na radaru, samo kad bude za neke sitne pare. Sve sto sam video mi se jako svidja, ako bude iole ko prethodne, ja srecan.

Inace seo juce da igram No Man’s Sky vr, namestio headset i sve, igrao citavih 7 minuta pre nego sto su luka i baba krenuli na spavanje pa sam morao da ugasim. Al barem sam uspeo da kupim novi brod! Starter brod mi je prirastao srcu, al ovaj novi podseca malo na x-wing, dakle moralo se.

Eh, blago tebi sa PC verzijom. Meni ostaje samo da cekam PSVR 2.0

Nego, jedan offtopic, da li filmovi izgledaju mnogo bolje na Oculusu, ako si probao?