Učešće u Ligi šampiona, tv prava Serije A, prodaja karata, dresova, prebogata porodica Anjeli, sponzori, ima više nego dovoljno izvora koji bez problema finansiraju transfer Ronalda u Juventus.
Prethodno su Iguaina platili Napoliju 90m€.
Bez obzira na probleme u odnosu sa Florentinom Perezom ipak je odlazak Ronalda iz Reala iznenađenje, pitanje je ko će ga zameniti. Azar iz Čelzija i Embape iz PSŽ-a su najozbiljniji kandidati nakon odličnih igara na Svetskom prvenstvu.
Sve si dobro rekao, mada jedna od stvari zasto mrzim Real je zato sto sutnu svoje legende kao zadnji otpad, sjetite se Raula, Casillasa sad Ronalda. Nije fino od njih da mu ne prirede bar neku ceremoniju, koliko ga ja god ne volio covjek je najbolji strijelac u istoriji Reala i da nije dosao u Real prije 9 godina pitanje da li bi Real sta osvojio u Evropi.
Ja nekako ne osećam mržnju prema nekom klubu ili igraču. Sport mi je zanimljiv kao strategija na terenu, igra, veština u Boksu npr.
Jedino kada igramo međunarodne utakmice navijam i nerviram se (kao sada protiv Švajcarske, zbog nepravde i provokacije), ali sam potpuno ravnodušan kada gledam Real i Barselonu, uglavnom bude zanimljivo zbog odličnih igrača koje imaju.
Predrzak sam bio kad sam rekao da ih mrzim ali ih ne volim ali da su velik klub naravno jesu. Ovo za Ronalda je i dobra stvar jer ce Liga sampiona biti mnogo zanimljivija sledece sezone.
Nemoj nikoga mrziti… Mozes da ne volis, ali da nekoga mrzis
Bio to klub, sportista, igra, stvar… Mrznja nije nesto sto te moze ciniti dobrim i ispunjenim covekom. Nemoj ni u afektu govoriti da nekoga ili nesto mrzis… Jako ruzno zvuci.
Citam da je EA pojeo govno sa prelaskom Ronalda u Juve. Obicno to nije problem u igri, jer se samo zamene klubovi i dres ali u ovom slucaju Ronaldo je na coveru u dresu Reala. Ni to nije neki problem resiti, ali Story mode koji prati Huntera se bazira na Hunterovom prelasku u Real Madrid i “druzenju” sa Ronaldom.
Perez je uspeo jos jednom da zezne stvar. 100 miliona za Juve je kradja, od ovog WC-a Ronalda gledamo drugim ocima. To je prakticno FU Real Madridu cena. S druge strane Juve je moj omiljeni klub, neverovatan maler za Bufona sto sada ide u PSG. Calcio se potpuno izjednacio sa La ligom i Premijer ligom. Pricalo se da ce i Sergej u Juve ili Real - sada bih definitivno vise voleo da ga vidim u Juventusovom dresu… Anjeli ce brzo da vrati investiciju kroz prodaju dresova i prava na prenose, samo ne znam kako ce da objasni robovima koji rade u Fiatu. Mislim covek ima 13 milijardi licnog bogatstva i moze da priusti zemlje treceg sveta, ali nije bas poznat kao dobar robovlasnik.
Haha, ne verujem da ce ih puno pogoditi, samo ce preraditi te cut scene vezane za Ronalda. Story je jako bitan za casuale, ali u FUT-u lezi glavna lova… Tu im daleko veca opasnost preti od anti-gambling regulatora (Belgijanci su prvi banovali lootboxove) i realno daleko je bitnije za njihovo poslovanje nacin na koji ce ovo da hendluju nego prelazak Ronalda.
Zašto ga gledamo drugim očima?
Protiv Španije je dao dva userska gola, za slobodnjak svaka čast… I posle Maroku jedan… I to je to od njega… Kada je najviše trebao, bio je neprimetan, pogotovo protiv Urugvaja, gde ga je njihova odbrana praktično pojela… Nije više on na tom nivou jer naravno, godine… Ne zaboravi da je Mina iz Kolumbije dao 3 gola na SP, a štoper je…
Vredi 100+ miliona samo zbog marketinga i zbog toga ce im se isplatiti, naravno igraće se tamo u Seriji A jer je liga mnogo lošija od Španske, da ne pričam od Engleske…
Zato sto su se Nejmar i Mesi pokazali kao obicni foliranti. Makar se nije valjao po terenu 20 minuta po utakmici.
Drugo, neko ko sam da 3 gola jednoj Spaniji ipak vredi vise od svih ostalih. Voleli ga ili ne, Ronaldo je zver koji ce Juveu doneti prevagu u odnosu na Napoli i Romu. Dovoljno je jak da zadrzi loptu i ne padne kako vetar dune. Ovo je kvalitet koji ima i Hazard. Sa toliko godina, i dalje je fizicki spremniji i gladniji uspeha od klinaca koji tek treba da se dokazu.
Njegova zelja da dokaze vrednost Perezu moze Juve da dovede do titule prvaka sveta. Dosta veliki trenutak za italijanski fudbal, spletom za njih srecnih okolnosti.
100 miliona u modernom fudbalu je smejurija, nisu to pare kao sto su nekada znacile. Cena igraca nezadrzivo raste zbog cele masinerije koja ih podrzava (marketing, menadzeri, kladionice), dok vlasnici klubova pokusavaju da zadrze vecinu kolaca za sebe. Ne moze vise tako.
Nejmar je priča za sebe, ali Messi se nije bacakao po terenu, jeste bio loš, ali nije simulirao… Doduše kada je trebalo najviše, on je dao gas, ali nije mogao sam, jebiga…
Meni se Mesi nacisto smucio zbog preuzimanja trenerske uloge i izostavljanja Dibale iz tima. Koliko god bio dobar igrac, ne bi smeo na taj nacin da uslovljava reprezentaciju.
Pa ne verujem da je bas bukvalno bilo da je messi rekao, necu da igra Dybala, nego jednostavno su na istoj poziciji i igraju slicno. I ko ima muda da kaze messiju, e ne igras na nivou ide dybala. tako da, suma sumarum dodje ti na isto. Pri tom Messi ga ne voli, to je opste poznato cak je i sam priznao da ne mogu da nadju “zajednicki jezik”
To su stvari koje ne bi smele da postoje cak ni kao nagovestaj, pa one konsultacije Sampaolija u vezi uvodjenja Aguera, Sampaoli uvek prica kako ce Mesi da se uklopi, Mesi ovo Mesi ono, aman vise, pa ne moze ceo tim i to prepun zvezda toliko da zavisi od Mesija. Koji je drugi zdravorazumski razlog zasto jedan od najtalentovanijih Seria A igraca ne igra?
A koliko je to Mesi dao golova? Protiv Francuske je imao kako ti kazes “usersku” asistenciju za drugi gol i onu zaista lepu asistenciju za 3. Ali jesi li ga video na terenu? Ja jesam… Ali je uvek bio na istom mestu i pokazivao da nema zelju za igrom. Meni se Mesi smucio posle ovog prvenstva, iako mi je bio jedan od najmilijih fudbalera Barse.
Gde je Nejmar? Gde je Suarez glumac? Covek je masio sve zivo… Kad nema Kavanija, nema ni Urugvaja… Ronaldo je odigrao bolje od svih navedenih.
To sto ga ti ne volis, to je vec tvoj problem. Da je dao 10 komada, ti bi pisao gluposti kao i sada…