Sport

Jbg, ima britanski pasos i jos crnac. Poster Boy novog doba. Gde njega da nagaze…

2 Likes

Posto je bio sa onom pre pre pre pi…om Nikol. Gej nije sigurno :grin:

Zezas ti mene onako sportski :wink:
Znas kada u “lepa sela lepo gore” kaze ala si mu zavukao onako profesorski.
Mogu ja da se zezam itd… ali nisam bas toliko glup :wink:

Verujem da si ti vec guglao i da znas :wink:
Ali iz moje perpektive sve ono sto ne valja trenutno na zapadu i sve ono sto ce im doci glave. Komplet kulturi, identitetu, porodici, drustvu svemu tome. Sve pod izgovorom neke borbe za prava. A realno soft fasizam.

1 Like

Pa sa njom bi i gej bio :slight_smile:

1 Like

Iskreno ja ne bi bio, ono nikad mi nesto ti modeli i te manekenke nisu bile nesto interesantne i privlacne, nekako su mi previse genericne, dosadne i bezlicne.

Dobro brate, ne cita Dixy bas sve postove na XBR. :smiley:

5 Likes

Haha pa ne brate , ozbiljno, ono nikad mi nesto nisu bile interesantne i privlacne I nekako uvek mi je bio Malo odbojan Taj neki nametnuti mejnstrim “ideal” lepote, nekako su mi sve iste I sve bezlicne kao one plasticne lutke na naduvavanje I sve nekako imaju sarm I harizmu kao prokisla pavlaka

Boginja :star_struck::smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Pa jel rekao da se loži na komšinicu, koja je malo starija gospodja? Gde si video mator… mislim starije manekenke, sa sve dubokim, muževnim glasom?

1 Like

A ni onih sa onim namrstenim, opakim pogledom od koga se instant kiseli ajvar i mleko pretvara u kajmak . : D

Inace na te modele i manekenke se loze samo oni kompleksasi sa malim mikro pisama, ovolicnim : P

1 Like

Nego da se vratimo malo na temu, bas nesto komentarisem sa jednim drugarom koja bi bila najludja petorka u istoriji NBA.

Moj izbor bi bio:

Dzejson Vilijams (White Chocolate)

Carls Barkli / Letrel Sprivel

Ron Artest

Denis Rodman / Dzermejn O’Nil

Bil Lambijer

Ono mislim da bi prebili celu ligu, ono napunili bi ortopesku kliniku vise nego ovaj led i ova poledica ovih dana, bas me zanima kako bi se ovi starletani danas snasli protiv njih. : D

Heh pa ako ti je to kriterijum za idealnu petorku… Brus Bowen je osakatio nekoliko zvezda, baci pogled na ovaj spisak.

Ma kakav Brus Bouven, mislim on je bio bas izraziti defanzivac, ono bio je svestan svojih limita (pre svega u ofanzivnom smislu) ali je zato ginuo u odbrani, bacao se za svaku loptu, na protivnicke igrace se bukvalno lepio kao krpelj, nije im dao da disu i odlicno je vrsio taj pritisak na protivnicku spoljnu liniju ali nikad nije igrao sa ciljem da povredi potivnickog igraca i ipak nije bio bas poznat kao prgav i “prljav” igrac i kao ono ludak (jer da jeste tesko bi se u Sparsima zadrzao dugo jer tesko da bi Greg Popovic tolerisao takve stvari).

Za početsk, na 1 može samo Medžik, i niko više.

Pa dobro ovo nije izbor za najbolju petorku vec za najludju.

Inace sto se mene tice na poziciju 1 bi uvek bio sirok izbor i dosta dvoumljenja uzmedju Tonija Parkera, Stiv Nesa, Dzejsona Kida, Gerija Pejtona, Alena Ajversona (mada je on vise bio neki kombo bek, nije bio klasican plej) , Sarasa Jasikevicijusa, Saleta Djordjevica i pomalo potcenjenog i zaboravljenog Karltona Majersa. :wink:

1 Like

Mea culpa. Kasno sam video da je najludja. Fale ti Pistol Pete i Wilt.

Što se pozicije 1 tiče, Medžik je prvi, i to je to. Takav osećaj za igru, saigrače, i kompletnu utakmicu, nigde nisam video. Što se zaboravljenih i potcenjenih tiče, baci pogled na snimke kako je igrao Zoran Sretenović. Čovek kompjuter. Kukoč je svojevremeno izjavio (kad je već prestao da igra) da je Sretenović najbolji 1 s kojim je igrao.

Ajverson nije hteo da deli loptu s drugom decom. :slight_smile: Ni po koju cenu. Ni na zagrevanju. :rofl:

A dobro Pistol Pete i Wilt su igrali pre nego sto sam se ja rodio, nisam imao prilike da ih gledam i upoznam kao igrace.

Inace sto se tice Medzika pa cak ni on bas nije bio ono klasican plej u klasicnom smislu, ono mogao je da pokriva sve pozicije od 1 do 4 maltene, ono slicno kao i Bodiroga.

Toni Kukoc je recimo isto sa 211 mogao komotno da igra beka, nekad je prenosio loptu, voleo je da asistira, itd i na neki nacin bio preteca nekih danasnjih modernih visokih igraca.

Sto se tice Zorana Sretenovica verujem da je bio dobar ali kapiram da ipak nije bio bas ta klasa, ono bio je odlican mozda u nekim domacim okvirima, inace koliko se ja secam tamo 90-ih igrao je u onoj Winston YUBA ligi (takodje igrao je i na onom EP 1995. u Atini ali je bio negde 11-ti ili 12-ti igrac u rotaciji i treci plej reprezentacije) inace nisam ga gledao i ne pamtim ga iz vremena dok je igrao za onu cuvenu Jugoplastiku sa Kukocem, Radjom, Zoranom Savicem, Velimirom Perasovicem, Duskom Ivanovicem i ostalima.

Inace ako cemo realno verovatno najpotcenjeniji plej ikad je Andre Miler, bio je zaista strasan igrac, bio je najbolji i asistent lige u NBA jedna sezone i jedan od najboljih defanzivaca medju bekovima i jedan od najboljih ol’round igraca u ligi, inace on je ja mislim jedini igrac ikad sa preko 16,000 poena , 8,000 asistencija i 1,500 ukradenih lopti koji nije nastupio na Ol’Star mecu (iako naravno to ne mora da bude nikakvo merilo, jer ono koliko ima top igraca koji nisu igrali na Ol’Staru a isto tako ima i onih koji su kao bili Ol’Star igraci a bili su u najboljem slucaju osrednji, prosecni igraci za koje maltene ni clanovi uze familije ne znaju da su ikad igrali kosarku).

Inace igrao je protiv nas onda u Indianapolisu, dobio je poziv u reprezentaciju kao najbolji asistent lige te godine, inace tad 2002. Dzejson Kid je trebalo da igra za reprezentaciju ali se ja mislim bio povredio pa je onda naknadno Andre Miler dobio poziv kao igrac veoma slicnog tipa i slicnih karakteristika (koji je pritom bio i najbolji asistent lige te godine) i secam se bas je dobro odigrao to prvenstvo, ono pored svih onih velikih zvezda u timu u tom periodu tipa Redzi Miler, Pol Pirs, Majkl Finli, Son Merion, Ben Valas, Dzermejn O’Nil, Beron Dejvis koji je u to vreme bio jedan od najboljih plejeva u ligi, Elton Brend, itd on je na momente cak mozda ostavljao i najbolji utisak, ono i asistirao je , i pogadjao i igrao odbranu i sve zivo radio, bas bio opasan igrac (ali koji je eto tako bio povucen malo i nenametljiv i nikad nije imao oreol neke velike zvezde ali je definitivno bio ta klasa).

Sem Kasel recimo je mozda isto uvek bio malo potcenjen.

1 Like

Upravo sam na tu Jugoplastiku mislio :slight_smile: To mu je bio vrhunac, i tada je bio klasa.

Meni skoči pritisak kad naši “poznavaoci” košarke krenu da kenjaju kako taj US tim iz 2002. nije vredeo ništa.

E taj period u Jugoplastici zaista nisam jos pratio kosarku nit se secam toga, ono bio sam maltene jos u pelenama , ja ga se secam onako pomalo tamo iz 90-ih kada je igrao u onoj Winston YUBA ligi i secam se igrao je i za onu cuvenu i svim ljubiteljima kosarke dragu KK Borovicu iz Rume. :wink:

Inace samo onaj ko ne prati i nema pojma o kosarci moze da lupa tako nesto, mislim realno ono imali su 9 ili 10 Ol’Star igraca u timu, ono sad svi znamo koliki su ti igraci ostavili trag, koliko imaju Ol’Star nastupa, koliko je njih sto aktuelnih sto buducih clanova “Kuce slavnih” u Springfildu, itd.

Mislim ono kad pogledas recimo jedan Redzi Miler ono ziva legenda i jedan od najboljih bekova i najboljih sutera ikada, pa njegov saigrac Dzermejn O’Nil sa kojim je cinio taj cuveni tandem iz Indijana Pejsersa znaci jedan od najboljih krilnih centara u ligi i 6,7 puta Ol’Star igrac, pa Pol Pirs koji je ono isto ziva legenda i posle Lerija Birda verovatno najbolji igrac i najveca legenda Seltiksa ikad (ako izuzmemo sad ne znam Bila Rasela koji je osvojio 100 sampionskih prstenova ali to su ipak bila neka skroz druga vremena + on je bio centar) , pa Ben Valas u to vreme ubedljivo najbolji skakac i defanzivac lige koliko godina zaredom, pa Majkl Finli isto brutalan igrac, takodje Ol’Star u to vreme, koji je u to vreme bio deo velike trojke Dalasa zajedno sa Dirkom Novickim i Stiv Nesom, cak je par sezona bio i prvi strelac ekipe i to ispred jednog Novickog , pa recimo Son Merion koji je bio jedan od najboljih krilnih igraca u ligi u to vreme i mozda i ponajbolji ol’round igrac u ligi i inace isto 4x Ol’Star , pa Beron Dejvis tada jedan od najboljih mladih igraca i najboljih plejeva u ligi, takodje 2 ili 3 puta Ol’Star (secam se u Sarlotu dok je igrao i nosio broj 1 na dresu i uvek onu traku oko glave ono bas je brutalno igrao, ono sutirao, asistirao, driblao, zakucavao, sve zivo radio), pa Elton Brend koga smatraju mozda i najvecim igracem u istoriji fransize LA Klipersa, isto godinama jedan od najboljih krilnih igraca lige i visestruki Ol’Star igrac, pa eto Andre Miler tada najbolji asistent lige, pa recimo cak i jedan Antonio Dejvis centar koji je bio tu onako vise sporedna uloga i mahac peskirima i mozda 10-ti ili 11-ti igrac u rotaciji je ono ostavio neki ozbiljan trag u ligi (pogotovo u Indijani i Torontu) i cak je i on upisao 1 ili 2 Ol’Star nastupa, tako da kad pogledas to je onda bio zaista bas mocan tim, ono maltene sve same legende, OlStar igraci i clanovi Kuce slavnih u Springfildu + su igrali na svom terenu, tako da maltene tek godinama posle smo poceli da shvatamo koji je to bio uspeh i kakav podvig pobediti ih.
Ono realno da si samo polovinu tih igraca stavio u isti tim tada realno prosetali bi se do titule u NBA.

Inace oni su onako poceli bili da gaze, ono razbili Ruse 25-30 razlike, Novi Zeland 50 razlike , Nemce sa Novickim isto (koji su na kraju bili 3. na tom prvenstvu) ali ih je onda u poslednjem mecu grupne faze Argentina oducila od kosarke, ono to ih je dosta onako poremetilo, nisu to ocekivali , to je bio bas samar za njih a posle vec nakon 24 sata smo ih mi dokusurili.

Inace Ameri uvek imaju mocan tim , pa recimo i 2019-te sad kad su bili 7. na kraju i kad smo ih dobili opet u onom razigravanju za plasman , opet kad pogledas ko je sve igrao tipa : Donovan Micel, Dzejson Tejtum, Kemba Voker, Dzejlen Braun, Markus Smart (jedan od najboljih defanzivaca i ol’round igraca u ligi) , pa Kris Midlton, pa Bruk Lopez (isto bivsi Ol’Star igrac), pa Majls Tarner (najbolji bloker lige i tad i prosle sezone i ove sezone) , pa Dzo Heris iz Bruklina lider u ligi po procentu suta za 3 i najbolji trojkas u istoriji fransize Netsa, pa Herison Barns koji je vec igrao za reprezentaciju na OI u Riju i koji je vec godinama tu negde blizu 20 poena po utakmici, itd , ono kad pogledas opet sve igraci koji su ono ili Ol’Star ili lideru u ligi u odredjenim parametrima ili clanovi nekih idealnih petorki, osvajaci necega, itd + Greg Popovic trener , realno kad bi sve te igrace spojio u jedan tim ili makar 6,7 njih ono bili bi sigurno glavni kandidat za titulu u NBA.

Pa eto i sad prosle godine opet igrali su im ne znam Durent, Lilard, Tejtun, Buker, Midlton, Adebajo, Zek Levin pa eto opet izgubili od Francuske (a realno u onom finalu da je Gober promasio samo malo manje slobodnih bacanja i bio malo koncentisaniji dobili bi ih Francuzi i treci put zaredom), a pre toga u Las Vegasu izgubili i od Australije i jedne Nigerije (koja doduse sad ima dosta dobrih NBA igraca i koju nikako ne bi da potcenim, ali opet na kraju zabelezili sva 3 poraza i nisu uspeli da prodju grupnu fazu).
Mislim realno u kom god sastavu igrali i koga god doveli nisu vise nepobedivi i to vec odavno, vec 20 godina.