Planira li Sony napad na Xbox Cloud ili Nintendo Switch ?
Poslato putem @upday
Koliko vidim, ovo je “samo” remote play, dakle treba i dalje PS5 da je kod kuće i onda se streamuju igre sa njega. Nije u pitanju cloud uređaj.
Za kući imam MacBook ako hoću remote play. Bolje da je ne prave ako će samo za to služiti, da ne pauziram gejming dok odem do toaleta. Ne bude li Cloud-a da mogu da igram odakle ja hoću, može da košta i 19,99$, ja je neću uzeti.
Internet dobar ću da nadjem a i servisi će biti sigurno dobri. A Nintendo, neka ![]()
Za PS5 streaming Sony prvo mora da napravi cloud infrastrukturu/data-centre jer trenutno njihov cloud podržava samo PS3/PS4. Verovatno je zato trenutno fokus na remote play jer nema potrebe za PS5 serverima.
A ja se ponadap pandan switchu, odmah bih ga uzeo
Dima vatra situacija
So handheld ali možeš da ga koristiš u pet metara kvadratnih od konzole. Jedva čekam.
A na kraju će biti Q Rac ![]()
Pisi propalo.
Called it. Bilo bi kul da je Switch inspiracija ali im je ovo jednostavnije. Ali se mnogima verovatno neće svideti i opet ce biti fail.
Ključna je i cena. Ako bude u nekom realnom rangu, verovatno će imati svoju publiku i mesto na tržištu.
To sokoćalo ako bude isključivo za Remote Play, a više od 200€$, vidim RIP u najavi…
I to što kažeš. Mada više sam pokušao da budem realan u smislu cene koju će PlayStation da formira. 100$€ bi bila fina cena, ali je takođe highly unlikely, jbg ![]()

Što je najgore, svidja se ženi
tačno vidim da će uskoro da se uzme neki punokrvni lite pink boje ![]()
Moja ćera je već tražila rozi džojstik (Nintendo Switch lite coral) ![]()
Ako se dobro sjecam, 100$ naplacuju joy koji mozes da kacis na Android/iOS uredjaje za remote play. Tako da ako ovo bude konzola sa displejom i SoC, na tu cjenu mozemo da zaboravimo.
Mozda ugrade neki AMD mobile procesor koji ima mogucnost lokalnog guranja igara, za ostale mora da strimuje assete sa neta, nesto kao sto Switch radi sa zahtjevnijim igrama, ne znam.
Ali ako konzola bude samo za remote play, ne vidim trziste koje bi mogli opsluziti sa cjenom od npr 200$. Sve to mozes da uradis sa telefonom koji vec posjedujes i joyem koji vec posjedujes (posto imas ps5 sa kojeg strimujes).
Kakav je remote play u odnosu na Cloud gaming?
Ja sam u više navrata pokušao na steam decku game pass (cloud) da poguram ali je bilo previše input laga za moj ukus.
Ovo zvuči nešto kao onaj Logitech G Cloud, samo lokalna varijanta. Taj G Cloud je koštao 200€ ako se ne varam.